Auteur Topic: Veranderde procedure wildcard/workshops  (gelezen 3006 keer)

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Veranderde procedure wildcard/workshops
« Gepost op: 26-01-2004, 12:05:45 »
Publiek kiest wildcard

26 januari 2004 - Vorig jaar was Joel de gelukkige die van de jury een wildcard kreeg voor de finale van Idols. Dit jaar mag het publiek deze belangrijke keuze maken.

Publiek
De tien beste kandidaten van Idols moeten zich binnenkort in negen live-shows naar de grote finale zingen. Vorig jaar werd naast de negen publieklievelingen Joel de gelukkige die van de jury een wildcard voor de finale kreeg. Dit jaar wordt het allemaal anders: in deze reeks vindt er na afloop van de workshops een aparte wildcardshow plaats waarin het publiek, en dus niet de jury, bepaalt welke kandidaat zich in de rebound mag vervoegen bij de negen reeds geplaatste finalisten.

Wildcardshow
Na afloop van de wildcardshow, waaraan zes in eerste instantie afgevallen deelnemers meedoen, kunnen kijkers via sms en telefoon bepalen welke kandidaat de wildcard in de wacht sleept en zich daarmee alsnog plaatst voor finaleronde. De show wordt op zaterdag 21 februari live uitgezonden bij RTL 4.

Stemmen
Wat dit jaar ook anders wordt, is de stemprocedure van de workshops. Zo kiest het Nederlandse kijkerspubliek per telefoon en sms wekelijks twee kandidaten die automatisch doorgaan naar de liveshows, terwijl de jury, ongeacht het stemresultaat, wekelijks één deelnemer aanwijst voor de finaleronde.

Notaris
Afgezien van deze drie deelnemers, plaatsen zich verder wekelijks twee kandidaten voor eerder genoemde wildcardshow. Dit zijn altijd de twee kandidaten die van degenen die niet direct door zijn naar de liveshows, de meeste stemmen van de kijkers hebben gekregen. Ook zal er vanaf de workshops wekelijks een notaris bij de shows aanwezig zijn.

Uitslag
Tijdens de workshopronde zingen de kandidaten een lied naar keuze en krijgen ze voorafgaande aan hun optredens workshops van een bekende Nederlandse artiest. In Idols, De Uitslag zal nog dezelfde avond bekend worden gemaakt welke drie kandidaten direct doorgaan naar de liveshows, en welke twee deelnemers doorgaan naar de wildcardshow.
 
(Bron: RTL Boulevard)



'n hoop veranderingen dus! Wat vind jij van deze nieuwe procedure in de workshops en bij de wildcard?
« Laatst bewerkt op: 28-01-2004, 22:13:37 door Han13 »

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Veranderde procedure wildcard
« Reactie #1 Gepost op: 26-01-2004, 12:10:45 »
De officiele site maakt er nu ook melding van:

Publiek kiest winnaar wildcard

26 januari 2004 - Wijziging
Afgelopen zaterdag is duidelijk geworden welke 27 potentiële popidolen door mogen naar de workshops, de volgende ronde van het populaire RTL 4-programma ‘Idols’. Hierin wordt vanaf zaterdag 31 januari drie weken lang gestreden om de tien felbegeerde plaatsen in de vierde en laatste ronde: de grote live-shows. Belangrijkste wijziging ten opzichte van de eerste editie van ‘Idols’, is de wijze waarop dit jaar de wildcard voor de finaleronde wordt weggeven.

Publiek
In de huidige reeks vindt er na afloop van de workshops een aparte wildcardshow plaats waarin het publiek, en niet zoals vorig jaar de jury, bepaalt welke kandidaat zich in de rebound mag vervoegen bij de negen reeds geplaatste finalisten. Na afloop van de wildcardshow, waaraan zes in eerste instantie afgevallen deelnemers meedoen, kunnen kijkers via sms en telefoon bepalen welke kandidaat de wildcard in de wacht sleept en zich daarmee alsnog plaatst voor finaleronde. De show wordt op zaterdag 21 februari live uitgezonden bij RTL 4.

Jury
Wat in de huidige reeks ook verandert, is de stemprocedure van de workshops. Zo kiest het Nederlandse kijkerspubliek per telefoon en sms wekelijks twee kandidaten die automatisch doorgaan naar de liveshows, terwijl de jury, ongeacht het stemresultaat, wekelijks één deelnemer aanwijst voor de finaleronde. Afgezien van deze drie deelnemers, plaatsen zich verder wekelijks twee kandidaten voor eerder genoemde wildcardshow. Dit zijn altijd de twee kandidaten die van degenen die niet direct door zijn naar de liveshows, de meeste stemmen van de kijkers hebben gekregen. Ook zal er vanaf de workshops wekelijks een notaris bij de shows aanwezig zijn.

Keuze
Tijdens de workshopronde zingen de kandidaten een lied naar keuze en krijgen ze voorafgaande aan hun optredens workshops van een bekende Nederlandse artiest. In ‘Idols, De Uitslag’ zal nog dezelfde avond bekend worden gemaakt welke drie kandidaten direct doorgaan naar de liveshows, en welke twee deelnemers doorgaan naar de wildcardshow.

Uitzendingen:
Workshops: op zaterdag 31 januari, 7 februari en 14 februari 2004, tussen 21.00 uur en 22.00 uur bij RTL 4.
Idols, De Uitslag: tussen 23.00 uur tot 23.20 uur bij RTL 4.
Wildcardshow: op zaterdag 21 februari 2004, tussen 21.00 uur en 22.00 uur bij RTL 4.
Idols, De Uitslag: tussen 23.00 uur tot 23.20 uur bij RTL 4.
 
(Bron: Idols

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Veranderde procedure wildcard
« Reactie #2 Gepost op: 26-01-2004, 12:54:36 »
Op zich vind ik 't wel goed dat de kijker nog meer invloed heeft op de keuze voor de laatste 10, maar ik vind 't hele verhaal wel nog wat onduidelijk.   :-\\

Stemmen
Wat dit jaar ook anders wordt, is de stemprocedure van de workshops. Zo kiest het Nederlandse kijkerspubliek per telefoon en sms wekelijks twee kandidaten die automatisch doorgaan naar de liveshows, terwijl de jury, ongeacht het stemresultaat, wekelijks één deelnemer aanwijst voor de finaleronde.

Als de jury dus onafhankelijk van die stemming van de kijkers 'n deelnemer aanwijst, wat gebeurt er dan als de kijkers dezelfde keuze maken en de keuze van de jury dus bij die 2 met de meeste stemmen zit? Gaat dan automatisch degene die op de 3de plaats staat qua stemmen ook door? En degenen op de 4de en 5de plaats naar de wildcard-show?  ???

Ik ben trouwens benieuwd of we ook dit jaar weer telkens 't jurycommentaar voordat de lijnen open gaan te horen krijgen. Met dat commentaar beinvloed de jury denk ik toch wel de keuze van de kijker.  :-\
« Laatst bewerkt op: 28-01-2004, 22:15:09 door Han13 »

Online Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Stemprocedure Workshops gewijzigd
« Reactie #3 Gepost op: 28-01-2004, 21:03:56 »
Ik hoop dat zo de kans afneemt dat we Frank en Martijn in de finale zien, leuke gozers voor de meiden, maar kunnen absoluut niet zingen.

Edit: artikel dat al in dit topic stond verwijderd - Han13
« Laatst bewerkt op: 28-01-2004, 22:12:06 door Han13 »