ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
328 gasten en 3 vaste bezoekers (Tristan, Michmol, Hellevuur)
Activiteitenagenda
Doe nu mee!
Wie is de Mol? Pool
Doe nu mee!
Wie is de Mol Onderschriften spel
18 januari einde finale
De Medeforummersquiz 2017
Vanaf 5 Februari
Ranking the Forummers
Dit Voorjaar
Wie is de Mol Online 2018
Binnenkort
Nieuwe Realitynet GameNight

Jury

punaise

Eric van Tijn

punaise
Eric is geboren op 02-11-1956 in Amsterdam. Zijn vader was geluidstechnicus en Eric groeide letterlijk in zijn studio op. Eric wilde vanaf jongs af aan niets anders dan platen maken. In zijn schoolperiode speelde hij in verschillende bandjes. Na het atheneum ging hij naar het Conservatorium waar hij compositie, arrangeren en piano studeerde. In die tijd maakte al hij zijn eerste platenproductie: een (reclame) single met Patricia Paay, waar er 50.000 van verkocht werden (goud).

Vanaf 1985 scoorden ze met hun eigen ontdekkingen MaiTai (History, Am I losing you forever, Female Intuition enz.) en Richenel (Dance around the world) en daarna kwamen The Star Sisters en The Dolly Dots. Ze schreven en produceerden liedjes voor verschillende artiesten als The Scene (Helden), JuanWells (Summer Rain), Linda,Roos&Jessica (Ademnood), Bastiaan Ragas, Rene Froger, Montserrat Caballe, Rob de Nijs,, Mathilde Santing (Beauty of the Ritual), Andre Hazes, Frizzle Sizzle (Talk it Over), Englebert Humperdinck, Gerard Joling, 4Fun, Lee Towers, The S.O.S. Band, Sylvester, Marlon Jackson, Conny Vandenbos, Guus Meeuwis, Peter Koelewijn, Lois Lane, Kinderen voor Kinderen, Paul de Leeuw, Willeke Alberti, Tony Scott , Andre van Duin, The Status Quo, De Kast, Henk Westbroek en de Jazzpolitie (Liefdesliedjes).

Hun succes bleef niet alleen beperkt tot Nederland. Mai Tai en Richenel hadden hits in vele landen en halverwege de jaren negentig hadden Eric & Jochem weer enorm internationaal succes met de boyband Caught in the Act. Vooral in Duitsland was deze groep mateloos populair; ze verkochten er meer dan 2 miljoen platen.

In 1994 deden Fluitsma & van Tijn mee aan het Nationale Songfestival. Ze wonnen met het lied ?Vrede? wat gelijk de doorbraak van Ruth Jacott betekende. Ze produceerden en componeerden voor haar volgende albums die ook een groot succes waren. (In Ierland werden ze op het Eurovisie Songfestival zesde.) Een paar jaar later behaalde Edsilia Rombley de vierde plaats op het Eurovisie Songfestival in Birmingham met het liedje ?Hemel en Aarde?, wederom geschreven en geproduceerd door Eric & Jochem.

In 1996 hadden ze zelf als artiest tegen wil en dank een nummer 1 hit met het nummer ?15 miljoen mensen?, oorspronkelijk geschreven voor een commercial.

In 1998 kregen de twee de prestigieuze Gouden Harp voor hun bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek.

Tijdens Idols:
?Ik zal deelnemers op een directe manier zeggen wat ik van hun prestatie vind, maar zal dat nooit keihard doen. De kunst is om de waarheid te zeggen zonder iemand te kwetsen. Ik ben op zoek naar de ideale combinatie van zang, liedje en persoonlijkheid.?

Onder de indruk van:
?Die ideale combinatie is moeilijk te benoemen. Er moet persoonlijkheid in zitten. En de song moet goed passen bij de stem en de capaciteiten van de kandidaat. Dat lijkt logisch, maar veel mensen vergissen zich daar heel erg in.?
Gruwt van:
?Moeders die eigenlijk zelf beroemd hadden willen worden. En dan hun kind tot het uiterste pushen. Die zijn er volledig van overtuigd dat hun dochter een super talent is. En meestal is dat natuurlijk helaas niet waar...........?

Bron: www.ericvantijn.nl
 

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.213 seconden met 16 queries.