Idols nieuws

Idols-winnares RaffaŽla staakt optredens

4 mei 2006 - Idols-winnares RaffaŽla moet op last van de dokter de komende drie maanden absolute rust nemen. Om die reden onderneemt ze tot haar bevalling geen activiteiten meer, maakt haar management donderdag bekend.

Ze stopt voorlopig met haar activiteiten omdat ze al lange tijd klachten heeft van lage rugpijn. De arts constateerde bekkeninstabiliteit. Hij gaf daarom het advies tot volledige rust.

,,Alle geplande optredens en promotieactiviteiten worden met onmiddellijke ingang afgezegd. Voor RaffaŽla is het een pijnlijk moment op dit punt in haar jonge carriŤre, maar het mag duidelijk zijn dat de gezondheid van moeder en kind boven alles gaat'', aldus een woordvoerder.

(Bron: Spits)

RaffaŽla presenteert cd en nieuw kapsel

21 april 2006 - Idols-winnares RaffaŽla heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Supperclub-boot in Amsterdam het eerste exemplaar van haar debuutalbum gekregen. Idols-jurylid Henkjan Smits reikte de eerste cd uit. Daarna werd het publiek getrakteerd op vier nummers van dit nieuwe album: de nummer 1-hit Right Here Right Now, de tweede single Voor Eeuwig En Altijd, Think en Disco Inferno. Op het album staan maar twee originele nummers. Tevens presenteerde de idols winnares haar nieuwe ook met opvallend lang sluik haar, inclusie kekke pony.
RaffaŽla was vanochtend te horen bij Edwin Evers op Radio538. Morgen (zaterdag, red.) zingt ze 2 liedjes bij de TV show van Paul de Leeuw op ned3. Zondag is ze live te zien en te horen bij Life&Cooking op RTL4!

Bron: AD.nl

RaffaŽlaīs nieuwe leven

6 april 2006 - In een interview gaf RaffaŽla, winnares van de derde editie van Idols, al aan dol te zijn op aandacht. Nou, daaraan heeft ze sinds de finale op 11 maart geen gebrek. Het kersverse idool leeft sindsdien het leven van een ware ster en heeft bovendien nu al een nummer ťťn-hit op haar naam staan met de ballad Right here right now. Hoog tijd dus om te kijken hoe het nu met haar gaat. Dan win je Idols, laat zien hoe zij de hectische weken na de finale beleefde.
We zien hoe RaffaŽla na de finale werd bedolven onder een groot aantal fotografen en hysterische fans. Vooral in Amsterdam wachtte haar een groots onthaal toen honderden mensen haar opwachtten voor een single met handtekening. Hoewel RaffaŽla vlak na de eindstrijd ziek werd, genoot ze met volle teugen van alle aandacht en bracht ze toch een bezoekje aan een groot aantal televisieprogrammaís. …ťn ding is dus duidelijk: RaffaŽla voelt zich een echte ster - met een platina single op zak is dat natuurlijk heel begrijpelijk.
īEn Dan Win Je Idolsī, 21:30 uur, RTL 4
Bron: rtlnl.web-log.nl

Toppers hebben verrassing voor toppers

30 maart 2006 - RaffaŽla, Ellen en Floortje krijgen donderdagmiddag de schrik van hun leven. Nietsvermoedend wachten de drie Idols-finalisten op een interview in de Amsterdam Arena. Maar in plaats van een journalist treffen zij de Toppers aan. Gerard Joling, Rene Froger en Gordon hebben een grote verrassing voor de meiden. Een gastoptreden tijdens de drie Toppers in Concert Ė concerten op 26, 27 en 28 mei in de Amsterdam ArenA. "Dit hadden we echt niet verwacht!"  ďZe sprongen een gat in de luchtĒ, lacht Renť. De meiden moeten nog even van de schrik bekomen. ďWe hadden echt niets door,Ē legt een verbaasde Ellen uit. ďWe dachten dat we een interview moesten geven, maar toen kwamen opeens die toppers tevoorschijn.Ē  Idols-winnares RaffaŽla verheugt zich erg op de optredens. "Het lijkt me hartstikke leuk om met de Toppers samen te werken. Ze zijn heel erg adrem, daar houd ik van."

Niet alleen RaffaŽla, Ellen en Floortje zijn enthousiast, ook de Toppers hebben veel zin in de samenwerking. ďSuperleuk dat die meiden erbij zijnĒ, vindt Gordon. ďNederland kan opgelucht ademhalen dat er naast LUV en Boney M, drie jonge meiden op het podium staan.Ē Gerard Joling zegt trots te zijn om samen met de Idols-finalisten op te treden. ďHet zijn drie fantastische zangeressen. Ze hebben de laatste maanden heel veel ervaring opgedaan. En dat is goed, want je moet hier straks wel even gaan staan. Het is geen kattepis. Ook voor ons niet, er komt heel wat op je af. En dat is voor die meiden best imposant. Ē
De Toppers moeten nog rond de tafel gaan zitten over de exacte invulling van het gastoptreden. ďHet wordt zeker een spektakelĒ, belooft Renť.

bron: telegraaf

Idols legt RaffaŽla blootverbod op

30 maart 2006 - Raffaela heeft een blootverbod opgelegd gekregen van de makers van Idols! De mooie, vier-en-een halve maand zwangere Idols-winnares is sinds haar overwinning op de keurige Floortje praktisch door ieder mannenblad gevraagd uit de kleren te gaan. Van Playboy tot Maxim, van FHM tot PanoramaÖ Allemaal wilden ze Raffaela op een (heel) sexy manier fotograferenÖ Maar dat feest gaat dus niet door!

Raffaela zelf had weinig bezwaar tegen een sexy fotoshoot voor een mannenblad, hoewel ze pertinent zegt te weigeren helemaal uit de kleren te gaan, maar ook het tonen van een blote borst zit er komend jaar niet in, want in het contract dat zij heeft met Idols staat nadrukkelijk dat medewerking aan naaktreportages verboden is.

Afgelopen week liet de Idols-winnares zich overigens wel op de gevoelige plaat vastleggen door het weekblad Panorama, die de fotoís van Raffaela volgende week publiceert. Maar voor dat die fotosessie van start kon gaan kwam er bij de redactie van Panorama een lange mail binnen wat Raffaela wel Ėen vooral niet- mocht laten zien. De Idols-organisatie bedong ook dat zij een eindveto hadden over de Ďplaatjesí. Dat de Idols-producent nu een blootverbod met de winnares in het contract heeft laten opnemen heeft er alles mee te maken dat men twee jaar geleden onaangenaam verrast door Idols-deelneemster Sunny, die naakt was te bewonderen in Foxy Magazine. Dat leidde toen tot een rel.

Gisteren werd Raffaela nog gehuldigd in haar woonplaats Emmen. Ze mag zich nu ambassadeur noemen van het Drentse dorp. Ook maakt ze de komende weken met de nummer 2 en 3 van Idols, Floortje en Ellen, een toer langs alle discotheken en jeugdhonken van Nederland.

Zal mannelijk Nederland het betreuren dat het Raffaela verboden is uit de kleren te gaan, haar ouders zullen er wel gelukkig mee zijn. De ouders van Raffaela zijn namelijk jehovaís getuigen en die moeten weinig Ėzeg maar niets- hebben van blote fotoís. En zeker niet als die van hun dochter zijnÖ

Bron: ZijOnline.nl

Aapje vernoemd naar Raffaela

26 maart 2006 - Een pasgeboren aapje in Emmen is zondag vernoemd naar Idols-winnares RaffaŽla. Woensdag is de ringstaartmaki geboren in het Dierenpark Emmen. Zondag werd de 22-jarige zangeres gehuldigd in haar woonplaats. In de dierentuin maakte ze kennis met het aapje, dat zij voerde, aaide en knuffelde.

RaffaŽla is verder benoemd tot 'eMMbassadeur', een gezamenlijke onderscheiding van ondernemers en de gemeente Emmen voor mensen die de kwaliteiten van de stad uitdragen. Ook kreeg de zwangere zangeres een kinderwagen en -zitje.

Na de huldiging zong RaffaŽla haar platinahit 'Right here, right now'. Volgens de gemeente trok de manifestatie zes- tot zevenduizend toeschouwers, onder wie veel kinderen.

(Bron: Rtlnl.web-log.nl)

Single RaffaŽla bereikt platina-status

17 maart 2006 - De single van de 22-jarige RaffaŽla, die vorige week op RTL 4 de finale van Idols won, heeft de platina-satus bereikt. Het nummer 'Right here, right now' is reeds 45.000 keer gedownload vanaf de Idols-website.

De digitale versie van de single heeft al de gouden status bereikt. Deze vrijdag levert platenmaatschappij Sony BMG 35.000 fysieke singles uit, waardoor meteen de platinastatus wordt bereikt.

"Deze week is het nummer ruim 45.000 keer gedownload", aldus Jurgen Post van Sony BMG. "Dit is volgens mij de succesvolste Nederlandse downloadcampagne ooit." Tijdens de uitzending ontving de consument na het uitbrengen van een stem een sms met de oproep om de single van de winnaar per sms te bestellen. Een tweede sms met de link waar 'Right Here, Right Now' te downloaden is, werd na de uitzending verstuurd. "Na de uitzending van de finale hoorden wij dat het nummer toen al meer dan 25.000 keer gedownload was. Je moet dan denken aan ongeveer twee downloads per seconde. Na de uitzending is gelijk contact gelegd met de grootste portals, zodat de single om 00.00 uur ook daar te verkrijgen was. Ik kan stellen dat 'Right Here, Right Now' nu al zeer succesvol is en dan moet de fysieke drager nog uitkomen." De fysieke single is vanaf vandaag in de platenwinkels te verkrijgen.

(Bron: mediakrant.web-log.nl)

Websites van Raffaela en Floortje online

17 maart 2006 - De officiŽle website van de nieuwste ster van Nederland is in de lucht!
Klik op de volgende link en dan ben je op haar nieuwe mooie site!

WWW.RAFFAELA-MUSIC.NL

Ook de website van Floortje is al in de lucht, net na die van RaffaŽla.
Dus Floortje mag ook al erg blij zijn met haar eigen website, dus nog even wachten en van haar gaan we gelukkig ook iets horen. Maar tot die tijd nog geduld en kun je je vermaken op:

WWW.FLOORTJE-MUSIC.NL

(Bron: rtlnl.web-log.nl/log)

Gouden plaat voor RaffaŽla

15 maart 2006 - īRight here, right nowī, de single van kersverse Idols-winnares RaffaŽla is al meer dan veertigduizend keer gedownload. Dit betekent een gouden plaat voor RaffaŽla. het is de eerste keer dat in Nederaland een nummer zo goed verkocht wordt via internet.

Bron: ad.nl

RaffaŽla maand lang gevolgd

14 maart 2006 - Idols-winnares RaffaŽla krijgt een reallife-soap van maar liefst ťťn aflevering. RTL 4 stuurt de komende weken een cameraploeg met het idool mee. Al haar activiteiten zullen op de voet worden volgd. Ook wordt gefilmd hoe vrienden en familie omgaan met het plotselinge succes.
De zwangere RaffaŽla zal de komende weken bovendien een compleet nieuw album opnemen. Beelden daarvan zijn ook in de special te zien. De reallife-soap zal op donderdagavond 6 april om 21:30 uur door RTL 4 worden uitgezonden.

Bron: rtlnl.web-log.nl

RTL komt met X-factor

13 maart 2006 - RTL 4 wil dit najaar de Nederlandse versie van The X-factor op de buis brengen. Dat vertelt Mark de Vink, uitvoerend producent van Idols, aan Novum Nieuws. Bart in 't Hout maakte begin februari reeds bekend te beginnen met dit programma, waarin nieuw entertainmenttalent wordt gezocht.

Mark de Vink wordt waarschijnlijk verantwoordelijk voor de productie van The X-factor. The X-factor is vanwege de audities te vergelijken met Idols, zegt De Vink bij Novum.

"Theater en workshops zitten er niet in, wel een bootcamp." Het belangrijkste verschil met 'Idols' zijn de drie categorieŽn. Er is een categorie voor 16-24-jarigen, ťťn voor iedereen boven de 24 en een categorie voor duo's of grotere groepen. De drie juryleden krijgen na de audities ieder een eigen categorie. Uit elke groep komt uiteindelijk een winnaar. Het is nog niet bekend wat gewonnen kan worden. Een volgende Idols wordt niet uitgesloten. "Ik denk niet dat het zou moeten stoppen, dat zou zonde zijn. Ik denk dat het verstandig is om Idols 4 voorlopig in de koelkast te zetten, ook om te kijken wat The X-factor doet." De Nederlandse editie van Idols wordt gezien als het schoolvoorbeeld van hoe je het programma moet maken, zegt de Vink.

Bron: mediakrant.web-log.nl

And the winner is...

11 maart 2006 - Vanavond was het zo ver: de grote finale van 2006. …ťn ding stond van tevoren alvast. Na JamaÔ en Boris zou er dit jaar een vrouw winnen! Beide finalisten kwamen maarliefst 4x het podium op: voor een duet, een eerder gezongen nummer, een nieuw nummer en, niet onbelangrijk, de eerste single van de winnares! De dames trapten af duet 'Sisters are doing it for themselves' van Aretha Franklin en The Eurithmics. Daarna was het de beurt aan een bekend nummer uit een oude liveshow of workshop. Floortje zong het nummer 'Fame' van Irene Cara, terwijl RaffaŽla koos voor het swingende 'Disco Inferno' van The Tramps. Floortje zong vervolgens nog 'Imagine' van John Lennon en RaffaŽla koos voor Elvis' 'Don't be cruel'. En uiteindelijk brachten beide dames de single 'Right here right now' ten gehore. Maar de uiteindelijke stem lag bij het publiek. Floortje en RaffaŽla hadden 11 weken lang de longen uit hun lijf gezongen, maar er kon er maar ťťn winnen, en dat was dit jaar ... RaffaŽla!

Idols single wordt ballad

7 maart 2006 - De single die de Idols-winnaar volgende week uitbrengt wordt een ballad. Het lied Right Here Right Now is geschreven door Bruce Smith en Robert D. Fisher die vorig jaar ook verantwoordelijk waren voor My Impossible Dream waarmee Glennis Grace vorig jaar Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Aanstaande zaterdag zullen de finalisten, RaffaŽla en Floortje , allebei het lied ten gehore brengen. De twee zijn er buitengewoon trots op dat ťťn van hen de eerste vrouwelijke Idol in ons land wordt. De winnaar gaat aan de haal met een platencontract.
Van de twee meiden lijkt Floortje de meeste vechtlust te hebben. ĄAls ik ergens voor ga, dan ga ik er 100% voorĒ, zei ze maandagmiddag tijdens een persbijeenkomst in Hilversum. RaffaŽla daarentegen kickt enorm op alle aandacht. ĄIk hou gewoon van zoveel aandachtĒ, liet ze zich ontvallen.

Bron: www.telegraaf.nl

RaffaŽla en Floortje finalisten Idols

4 maart 2006 - Idols nadert haar ontknoping! Vanavond de halve finale alweer. De overgebleven dames RaffaŽla, Ellen en Floortje brachten ieder drie verschillende liedjes. Het eerste nummer was zelf uitgekozen en werd gezongen samen met een gospelkoor. Daarna volgde een rondje keuze van de jury. En het derde optreden was een nummer gekozen door de kijkers. En zo werd het een bonte verzameling van liedjes op deze zaterdagavond. De jury was van mening dat de drie dames allemaal fantastisch hadden gepresteerd, maar was wederom unaniem van mening dat Ellen net niet de finale zou halen. Floortje en Ellen krijgen van Chantal en Martijn vervolgens de horen dat ze op de krukken moeten plaatsnemen. Maar is dat negatief of juist positief? Chantal wendt zich vervolgens tot RaffaŽla, die op de bank achtergebleven was. 'Welkom in de finale!' is haar mededeling. De afvaller van vanavond zit dus toch op de kruk. Het blijkt Ellen te zijn, die dit keer dan echt de minste stemmen heeft behaald. Dankbaar voor de lange tijd die ze in Idols gekregen heeft neemt ze afscheid. Volgende week zien we dus Floortje en RaffaŽla terug in de grote finale. Wie wordt de Idol van 2006?

Dochter voor Martijn

26 februari 2006 - Martijn Krabbť is vannacht voor de derde keer vader geworden. Zijn vrouw Amanda, met wie hij vorig jaar voor de tweede keer trouwde, beviel van een dochter met de naam Jasmijn. Amanda was vorige week maandag al uitgerekend. ďWe hebben een spannende week achter de rugĒ, vervolgt Martijn. ďElk moment hou je er rekening mee dat het kan komen. Het beheerst je leven. Je raakt er nerveus van. Tijdens de uitzending van Idols, heb ik de kandidaten ingefluisterd dat er iets op komst was. Daar heb ik veel steun aan gehad. Terwijl ik juist een steun in de rug voor hen zou moeten zijn. Maar nu het achter de rug is, voel ik me zo lekker. Ik ben zo gelukkig. De hele dag zit ik al poffertjes te bakken en champagne te drinken.Ē

(Bron: Mediawatchers)

Mama verlaat Idols

25 februari 2006 - Vanavond was het dan zover: de Big Band liveshow bij Idols! Een Big Band vol professionele muzikanten deed haar uiterste best om de vier overgebleven vrouwelijke finalisten te begeleiden bij hun optredens. Ook deze week hadden de finalisten ieder twee nummers ingestudeerd. Daarbij was niet alleen voor echte Big Band nummers gekozen, maar werden ook moderne liedjes in een Big Band jasje gestoken. En de finalisten werden blijkbaar allemaal zeer positief beinvloed door de band, want het niveau lag erg hoog. Ook de jury was zeer te spreken over de acht optredens van de meiden. Toch waren ze unaniem over voor wie Idols voorbij zou zijn, namelijk Ellen. Maar de kijker heeft het voor het zeggen en dus bleek dat zowel Floortje als Ellen 29% van de stemmen hadden gekregen. Dat betekende dat zij allebei een plaats in de halve finale hadden zekergesteld. De laatste te vergeven plek zou dus voor Angelique of de zwangere Raffaela zijn. De toekomstige moeder bleek het uiteindelijk te winnen van Angelique, die al een zoon heeft. Angelique sluit haar Idolsavontuur af met de volgende woorden voor haar medefinalisten: "Mama gaat weg. Gedraag jullie!"
Volgende week kunnen we kijken naar de halve finale, waarin Floortje, Ellen en Raffaela ieder drie liedjes ter gehore zullen brengen. De jury heeft daarbij een nummer voor ze uitgekozen en de kijker had de beslissende stem in het tweede nummer. Het derde nummer mocht zelf gekozen worden en zal samen met een koor uitgevoerd worden.
Voor Martijn Krabbť was het overigens een extra spannende avond. Bij zijn vrouw waren de weeŽn begonnen. Net als Reinout bij Idols 2 wordt ook hij dus opnieuw vader tijdens deze Idols-reeks.

Raffaela is ziek

25 februari 2006 - Idols-finaliste RaffaŽla Paton (22) uit Emmen is ziek. Zoals het er nu naar uitziet, zal de Emmense vanavond wel optreden. RaffaŽla zit bij de laatste vier finalisten en kan zich plaatsen voor de halve finale. Volgens haar vriend Paul van der Vlugt had RaffaŽla donderdag nog 39,8 graden koorts, maar is zij inmiddels weer redelijk opgeknapt. Van de Vlugt baalt ervan dat het nieuws over haar ziek zijn is uitgelekt. "Ze wilde dit niet bekend laten worden. Ze gaat gewoon zingen. Het thema is 'big band' deze keer en dat ligt haar goed. Het is echte entertainment."

(Bron: rtlnl.web-log.nl)

Idols doorgestoken kaart?

24 februari 2006 -
Is Idols doorgestoken kaart en wint Floortje Smit de aflevering van 2006? Dat vraagt webmagazine VKmag.com zich af.

Op dit moment zijn Floortje, Angelique, Rafaela en Ellen de overgebleven finalisten. Een van hen is over een aantal weken de winnaar van Idols. Gekozen door de sms'jes en telefoontjes van de kijkers.
Of toch niet? Volgens VKmag.com heeft The Entertainment Company (gaat werken met de winnaar van Idols) op 18-1-2006 al het merk Floortje Smit geregistreerd bij het bureau Merkenregistratie voor de Benelux. Ook heeft het bedrijf finalist Angelique Koorndijk als merk op 17-02.2006 geregistreerd bij hetzelfde bureau.
Daarentegen is van een registratie van Rafaela en Ellen volgens VKmag.com niets te vinden. Waarom niet? , vraagt VKmag.com zich af. ,,Is dat omdat zij misschien de live show van zaterdag 25 februari niet overleven?''
Nog meer aanwijzingen dat Idols doorgestoken kaart is en dat Floortje de winnaar gaat worden is volgens VKmag.com dat het bedrijf Mijn-sleutel.net dat in november 2005 het domein floortjesmit.nl had geregistreerd een dagvaarding heeft gekregen ivm dit domein.
Het domein van de andere finalist angeliquekoorndijk.nl is nog vrij en dat betekent dat het Idols alleen maar om Floortje te doen is. De winnaar van deze editie van Idols wordt volgens VKmag.com dus Floortje en het zou dus volgens het webmagazine ook zonde zijn om de komende weken weer te gaan bellen en sms-en voor jouw favoriete Idol, want de uitslag staat volgens VKmag.com al vast.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Idols-kandidate mag niet schnabbelen

24 februari 2006 - Talentenjacht Idols is voor wannabe-popsterren een grote kans een kickstart in de showbizz te krijgen. En bij showbizz hoort natuurlijk, als je een artiest bent, regelmatig schnabbelen. Echter; niet voor de Idols-kanidaten.

De lokale VVD in Emmen dacht deze week laat hťt hedendaagse visitekaartje van de Drenthse plaats in huis te halen, ter versterking van de verkiezings≠campagne. Idols-kandidate RaffaŽla Paton zou openlijk haar steun betuigen aan de Emmer liberalen, maar dat feest ging op het allerlaatste moment niet door.

De VVD had bedacht dat ze met het inzetten van de Idols zangeres wel eens op wat meer publiciteit zouden kunnen rekenen. De bedoeling was dat RaffaŽla samen met doorbrekend fotomodel Angela Willemsen, eveneens uit Emmen, voor het oog van een legertje fotografen de plaatselijke VVD-voorman Harry Leutscher op de wang zou zoenen.

Dat feest ging echter niet door, want RTL greep in. Het contract tussen Idols-kandidaten en de mediareus staat niet toe dat deelnemers aan de nationale talentenshow op eigen houtje in de openbaarheid treden, laat staan zich openlijk mengen in politieke debatten. Het ziet er dus naar uit dat ervaring opdoen met een schnabbeltje links en, in dit geval, rechts, moet wachten tot na de finales.

(Bron: FOK!)

Idols-finalisten opnieuw per bus door het land

24 februari 2006 - De Nederlandse Idols heeft op zaterdag 11 maart bij RTL 4 de eerste finale met twee vrouwelijke finalisten, tot blijdschap van jurylid Eric van Tijn.

De populaire talentenjacht levert dit jaar een vrouwelijke winnaar op. In de Verenigde Staten won Kelly Clarkson ooit de finale en groeide uit tot een wereldster. Ook landen als Canada, Zuid-Afrika, AustraliŽ en Libanon hebben een vrouwelijke Idol. Nu is het de beurt aan Nederland.

Zaterdag 4 maart wordt in de halve finale van Idols bekend wie de twee finalisten zijn. In deze aflevering zingen de kandidaten drie nummers.

Nadat zij de drie nummers hebben gezongen (een keuze van de jury, een keuze van het publiek en hun eigen keuze) blijven er twee dames over. Een dag later trekken de finalisten per bus het land in. Zo worden zij onder andere ontvangen in hun woonplaats, ontmoeten zij hun fans voor een signeersessie en zijn zij 's avonds te gast in het RTL-programma Life & Cooking.

Op maandag 6 maart vindt in studio 22 in Hilversum de 'Day Before Sterrenparty' plaats. Alle dertien oorspronkelijke finalisten laten hier nog een keer hun talent zien en brengen hun favoriete nummers ten gehore. Het publiek kan bij dit 'concert' gratis naar binnen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De eerste 1400 Idols-fans mogen op vertoon van de zogenaamde Idols-ster naar binnen om dit spektakel bij te wonen. Deze sterrenparty is terug te zien in het programma Idols, The Day Before op vrijdag 10 maart, ťťn dag voor de finale tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 4.

In de week die volgt hebben de finalisten nog verschillende interviews en televisie-optredens. Hun voornaamste opdracht is de voorbereiding op de grote finale op zaterdag 11 maart. Hierin zingen de dames nummers die zij al eerder hebben gezongen. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de winnaar is.

(Bron: mediakrant.web-log.nl)

Serge in 'Dancing with the stars'

22 december 2006 - Tien dagen geleden werd Serge Gulikers totaal onverwacht weggestemd bij Idols, maar het lijkt er op dat hij de eerste finalist van Idols III is die aan een carriŤre in de media mag beginnen. Volgens roddelblad Story heeft het programma Dancing With The Stars zijn oog laten vallen op de Limburger. Hij zou daarmee het tweede idool zijn na Jim Bakkum die meedoet aan de populaire danswedstrijd. Dat terwijl er nog vier kandidaten strijden om het felbegeerde platencontract.

Story baseert zich op bronnen binnen RTL. Serge zou niet deelnemen als ťťn van de bekende Nederlanders, zoals Jim deed, maar als professioneel danser. Weliswaar beoefent Serge de sport op amateurniveau, maar volgens de Limburger zelf is het verschil tussen zijn niveau en dat van professionals te overbruggen. Amateurdansers die de overstap naar professioneel maken, vallen vaak al snel in de prijzen. Serge is gespecialiseerd in Latin-American dancing.

De keuze voor Serge zou niet gek zijn; zoals bekend wordt er hard voor hem gegild en deelname van hem in Dancing With The Stars zou een hoop sms-verkeer kunnen genereren, zoals dat ook het geval was bij Jim Bakkum. Je krijgt dan natuurlijk wel weer de discussie hoe eerlijk het stemverloop is; wint degene met de meeste fans of degene die het beste danst?

(Bron: zappen.blog.nl)

Idol-Ellen niet blij met manier van wegstemmen

22 februari 2006 - Idols-kandidate Ellen geeft in RTL Boulevard aan niet blij te zien met de wijze waarop de Idols-uitslag gehouden werd afgelopen zaterdag. Gewoonlijk lopen degenen die op de Idols-krukken moeten gaan zitten het risico eruit gestemd te worden. Ellen en Harm bleven echter achter op de bank en dachten dat ze door waren naar de volgende liveshow. De rollen waren nu echter omgedraaid. De achterblijvers liepen het risico om weggestemd te worden. Uiteindelijk moest Harm Idols verlaten.

"De kruk is wel het moment waar iemand naar huis wordt gestuurd", vertelt Ellen bij Boulevard. "Dus Harm en ik gingen elkaar gewoon feliciteren."

"Toen in ťťn keer waren de rollen omgedraaid en dacht ik: 'wat een spelletje zeg'. Tegen elkaar zeiden we al: 'Pas op, als je met Ellen op die kruk overblijft weet je zeker dat je naar huis moet. Ik dacht dat Harm gewoon het slechts heeft gepresteerd afgelopen zaterdag en ik vind altijd wel dat de slechtste naar huis moet." Ellen hoopt zaterdag weer op een reguliere uitslag-uitzending.

>>> Bekijk Ellen bij RTL Boulevard <<<

(Bron: rtlnl.web-log.nl)

Nederlandstalig nekt Harm

18 februari 2006 - Voor de achtste liveshow was weer een thema dat we al kennen van Idols 1 en 2 uit de kast getrokken: Nederlandstalig. De vijf overgebleven Idols in spť hadden ieder twee Nederlandstalige nummers uitgekozen om ons te overtuigen van hun talent. En daarbij mochten ze ook nog een van de orginele artiesten om tips vragen. Zo ging Harm op bezoek bij Thť Lau, Ellen sprak met Re-play, Floortje verliet de premiere van Cabaret om Ruth Jacott te zien, Raffaella had de eer om Marco Borsato te bezoeken en Angelique zocht oud-collega Edsilia Rombley op. De vier overgebleven dames, deden het over het algemeen heel goed vanavond. Alleen Harm bleek wederom problemen te hebben met het onthouden van zijn teksten. De jury was er dan ook overtuigd van dat dit hem dit keer de das om zou doen. Na het sluiten van de lijnen, begon het zenuwslopende moment van het toebedelen van de gevreesde krukken. Tot ieders verbazing waren het Raffaela, Floortje en Angelique die daar moesten plaatsnemen. Harm en Ellen vierden ondertussen samen een feestje en ook hun familieleden gingen al helemaal uit hun dak. Maar Idols zou Idols niet zijn als er weer niet een verrassende wending was bedacht. De drie dames op de kruk bleken namelijk veilig te zijn en juis Harm of Ellen zou moeten vertrekken! Nog nauwelijks van de omslag bekomen, kreeg Harm te horen dat hij niet meer in de negende liveshow hoeft terug te keren. We gaan verder met vier dames en weten dus nu al zeker dat Idols 3 een vrouwelijke winnares gaat krijgen.

Daar gaan we weer: 'Stemfraude bij Idols'

16 februari 2005 - Het heeft maar liefst vijf dagen geduurd, maar eindelijk is het zover: er is iemand opgestaan die Idols beticht van stemfraude, na het plotselinge vertrek van de vermeende publiekslieveling Serge Gulikers. De lokale Limburgse zender L1 schrijft voorzichtig dat er is gesjoemeld bij het stemmen. "De Serge-fans, die per sms op hem stemden, kregen in een aantal gevallen geen bevestiging van hun stem. Of ze kregen een melding dat stemmen op Serge niet mogelijk was", aldus L1 op zijn website.

Het heeft nog betrekkelijk lang geduurd voordat dergelijke geluiden de ronde deden. Doorgaans zijn de stemmingmakers er een stuk sneller bij, wanneer een favoriet wordt weggestemd uit een programma als Idols of Big Brother. En Serge leek ťťn van de favorieten. In de zaal werd er voor Serge het hardst gegild als zijn naam viel, Floortje is een goede tweede.

Het lastige is dat een programma zich moeilijk kan verweren tegen de aantijgingen. Goed, Idols zou weer een bekende Nederlander kunnen uitnodigen in het stemhok, zoals dat gebeurde bij Idols I (Irene Moors) en Big Brother V (Telegraaf). En zo'n figuur zegt dan na afloop dat alles er eerlijk aan toegaat, maar het wantrouwen bij de massa zal altijd blijven bestaan. En zo ook in dit geval. Dus denk er van wat je wilt denken, feit is dat Serge uit de Idols-race ligt.

(Bron: zappen.blog.nl)

Serge sneuvelt in 7e liveshow

11 februari 2006 - Met Valentijnsdag in het vooruitzicht, staat liveshow 7 al helemaal in het teken van de liefde. De zes overgebleven kandidaten zingen ieder twee lovesongs. Daarbij wordt een erg wisselend niveau bereikt. De juryleden hadden dan ook weer veel op- en aanmerkingen op de optredens. Dit maal niet door de jury verwacht, komt Ellen weer terecht op de kruk. Naast haar moeten Raffaela en Serge plaatsnemen. Voor Serge is het de eerste keer dat hij een van de kandidaten met de minste stemmen is. Nederland is het blijkbaar niet met Henkjan eens dat het tijd is om afscheid te nemen van Raffaela, want zij hoort als eerste dat ze toch door mag naar de volgende liveshow. Geheel onverwacht blijkt Ellen uiteindelijk populairder dan Serge. Ondanks een grote aanhang onder tienermeisjes, moet Serge Idols verlaten. De Maastrichtenaar hoeft voortaan niet meer iedere week op de trein naar Hilversum te stappen.

Henkjan Smits verbaasd over commotie

6 februari 2006 - Idols-jurylid Henkjan Smits is verbaasd over de commotie die is ontstaan nadat hij zaterdag hard oordeelde over de zwangere kandidate RafaŽlla. Smits plaatste kanttekeningen bij de timing van haar zwangerschap en vond dat ze moest kiezen tussen het moederschap en een carriŤre als zangeres. RafaŽlla barstte hierop in tranen uit. Idols-kijkers hebben woedend op de uitspraken van Smits gereageerd.

Verschillende weblogs over Idols stonden na de uitzending vol commentaar op Smits. De meeste bezoekers vinden dat Henkjan te ver is gegaan. Bezoekers melden veelal dat iemand moet worden beoordeeld op zijn zangkwaliteiten en niet op andere dingen.

Smits zegt spijt te hebben de 22-jarige kandidate pijn te hebben gedaan. "Maar ze moet weten dat ze aan een talentenjacht meedoet waar het soms hard aan toe gaat", voegt hij daar aan toe. "Het is geen RafaŽlla-kapotmaakactie. Helemaal niet. Maar mijn woorden trek ik niet terug." De juryvoorzitter zegt later deze week een gesprek te hebben met RafaŽlla om het er 'nog even over te hebben'.

(Bron: Nu.nl)

Benjamin Ašron zevende afvaller

4 februari 2006 - In de zesde liveshow alweer is de grote vraag: wie wordt de zevende afvaller? Met het thema 'disco' kon het natuurlijk niet anders of het zou weer een swingende liveshow worden. Chantal en Martijn, de juryleden, de finalisten ťn het publiek hadden zich passend gekleed om er een groot feest van te maken. Maar ondanks de vrolijke sfeer, was de kritiek van de jury weer bepaald niet mild. Vooral de zwangere Raffaela kreeg het zwaar te verduren. Toch wordt zij later niet door de jury genoemd als mogelijke afvaller. Erik en Henkjan denken dat Ašron zal moeten vertrekken en Jerney gaat deze week voor Harm. Dan is het tijd voor Chantal en Martijn om bekend te maken wie er op de krukken moeten plaatsnemen. Deze week is er wederom voor een andere aanpak gekozen en hoeven er maar twee mensen op de krukken plaats te nemen. Het worden uiteindelijk een meisje en een jongen. Bij de meiden is Ellen de ongelukkige. En even later hoort Ašron dat hij naast haar mag plaatsnemen. De benjamin van het stel krijgt vervolgens de mededeling dat hij de zevende afvaller van de liveshows van Idols is. Het filmpje van zijn hoogtepunten laten bij hem de tranen komen en emotioneel neemt hij afscheid van iedereen. Nu zijn er nog maar zes kandidaten in de strijd om dat felbegeerde platencontract. Volgende week zingen ze ieder twee liedjes in het thema 'love'.

Ook RaffaŽla zwanger

31 januari 2005 -  Idols-kandidate RaffaŽla is zwanger. Dat zei de 22-jarige zangeres dinsdag in het televisieprogramma RTL Boulevard. De vader is haar vriend Paul, met wie ze sinds vier maanden samen is.

"Ik vertel dit nu, omdat mijn prestaties de laatste tijd achteruit zijn gegaan", verklaart RaffaŽla. De andere kandidaten hebben volgens haar enthousiast gereageerd. "Ze is wel wat aangekomen", grapt haar medekandidaat Ašron in het programma.

RaffaŽla is niet de eerste zwangere kandidaat van deze editie van Idols. Charissa was vijf maanden zwanger toen ze begin deze maand werd weggestemd.

RaffaŽla is een van de zeven overgebleven kandidaten van het programma. Volgende week zaterdag staat ze weer op het podium. De finale is op 11 maart.

(Bron: NU.nl)

Idolsavontuur over voor Marescha

29 januari 2006 - In de vijfde liveshow van de 3e editie van Idols werden liedjes gezongen uit deze eeuw. Pas 5 jaar oud, maar al wel heel veel nummers die voorbij zijn gekomen. De 8 overgebleven kandidaten laten ons even herinneren aan leuke maar ook minder leuke nummers. Zowel Marescha als, toch verrassend, Angelique worden als mogelijke afvallers genoemd. Als Chantal en Martijn de uitslag bekend maken, staan er wederom 4 krukken klaar. Die blijken te zijn voor Ašron, Marescha en RaffaŽla en Angelique. Al gauw worden RaffaŽla en Angelique teruggestuurd. Zij zijn uiteraard erg opgelucht, maar voor Ašron en Marescha blijft het nog even spannend. Uiteindelijk is het idolsavontuur voor Marescha voorbij. Ze zegt dat het niet erg is en bedankt nog uitgebreid een aantal mensen aan wie ze naar eigen zeggen, veel te danken heeft.

Hind niet onder de indruk van Idols 3

24 januari 2006 - Zangeres Hind is niet onder de indruk van de zangkwaliteiten van de huidige Idols-kandidaten. "Drie jaar geleden waren er meer mensen die konden zingen", zegt ze dinsdag in De Telegraaf. "Zuiverder vooral". Over de jury is ze evenmin te spreken. "Ze zijn poeslief voor de deelnemers. Het moet harder", vindt ze. Hind eindigde drie jaar geleden bij de eerste editie van Idols als derde.

De 21-jarige zangeres denkt dat de kwaliteit van het programma achteruit is gegaan omdat de formule is uitgewerkt. Ze drukt de deelnemers van dit jaar daarom op het hart niet alleen aan Idols te denken. "Je moet meteen verder kijken naar wat je met je leven wil", zegt ze. "Er is meer dan de show".

Toch heeft het programma haar geen windeieren gelegd. "Door Idols ben ik mijn carriŤre op een hoog niveau begonnen. Daardoor ga ik nu mijn eigen weg en kan ik een theatertour van twee maanden doen." De theatertour van Hind begint zaterdag en is tot 9 maart te zien in verschillende theaters en schouwburgen door heel Nederland.

Hind heeft ruim een half jaar een relatie met rapper Brainpower, of Braintje, zoals zij hem als enige mag noemen. "Ik wil maar ťťn ding, dat is verder met hem. Hij heeft alles wat ik zoek in iemand."

(Bron: Nu.nl)

Idol-Herman met de dood bedreigd

22 januari 2006 - Ook meedoen aan Idols kan tegenwoordig al tot doodsbedreigingen leiden! De 21-jarige talentloze Herman , die dit jaar voor de tweede keer meedeed aan de talentenjacht en die het vooral moet hebben van zijn opvallend uiterlijk. wordt met de dood bedreigd!
De doodsbedreigingen kwamen bij Herman binnen op zijn eigen forum op zijn eigen site herman-berghuis.nl. Volgens Herman word hij op die plek al weken bedreigd. De bedreigingen zouden zeer serieus genomen worden, maar of de politie zich al met de zaak bemoeit is onbekend.

Hermans eigen site is inmiddels uit de lucht gehaald en Herman zegt dag in, dag uit beveiligd te worden door vijf bodyguards.

(Bron: rtlnl.web-log.nl)

Verrassende exit in vierde liveshow

21 januari 2006 - Op deze zaterdagavond konden we genieten van alweer de vierde liveshow van Idols 3. Als thema was dit keer 'rock' gekozen. Hoewel er in de filmpjes veel aandacht geschonken werd aan echte rocklegendes, bleken de negen overgebleven kandidaten voor de meer mildere rocknummers te hebben gekozen. Om half 11 bleken er uiteindelijk deze week vier krukken klaar te staan. Achtereenvolgens mochten Christon, Ellen, Aaron en Marescha daarop plaatsnemen. Aaron en Ellen werden al snel uit de onzekerheid verlost en mochten terug naar de andere kandidaten. Zij zijn toch verzekerd van een plaatsje in de volgende liveshow. Uiteindelijk bleek Christon met 2% van de stemmen deze week het minst populair te zijn. Helemaal tegen het commentaar van de jury en het enthousiasme van het publiek in, is zijn Idols-avontuur afgelopen. Zo zien we maar eens dat Idols niet altijd even voorspelbaar is.

Telegraaf stopt met Idols Magazine

18 januari 2006 - De Telegraaf Tijdschriften Groep stopt per direct met het Idols Magazine. Het derde nummer, dat binnenkort zou verschijnen, komt niet meer uit. Dat meldt Algemeen Dagblad woensdag.
 
Het tijdschrift is gelieerd aan het tv-programma Idols en kwam onregelmatig uit. Het bracht onder meer interviews met de deelnemers en achtergrondreportages. Reden is volgens de ochtendkrant de tegenvallende verkoopresultaten.

Het tv-programma Idols is nog steeds populair. Zaterdag keken bijna 1,8 miljoen naar de zangers en zangeressen op RTL4.

(Bron: www.nieuws.nl)

Dubbele pech voor I-Jay

14 januari 2006 - De derde Liveshow van Idols stond geheel in het teken van muziek uit de jaren '50 en '60. Het tijdperk van de suikerspinkapsels, petticoats, vetkuiven en de strakke broeken. De tien overgebleven kandidaten hadden allemaal een liedje uit deze tijd gekozen om vanavond een plek in de volgende liveshow te kunnen veroveren. Het niveau lag over het algemeen hoger dan vorige week en de jury kon dan ook naast kritiek ook wat lovende woorden spreken. Floortje bleek weer unaniem topfavoriet, terwijl zowel I-Jay en Marescha als mogelijk afvallers werden genoemd. Bij de uitslag worden uiteindelijk door Chantal en Martijn zes kandidaten achter elkaar blij gemaakt. Dan zijn alleen nog Marescha, Ellen, Christon en I-Jay over. Marescha blijkt de geluksvogel en hoeft toch niet op een kruk plaats te nemen. Ook voor Christon eindigt de avond goed, want hij mag weer snel na het betreden van de kruk eraf. Ellen blijkt uiteindelijk 3% van de stemmen te hebben. I-Jay is daarbij met 1% van de stemmen de vierde finalist waarvoor het Idolsavontuur over is. En dit is voor I-Jay een extra vervelende dag, want hij had vanmorgen ook al een goede vriend verloren. Maar hij houdt zich sterk en bedankt al zijn fans, de jury en zijn medekandidaten voor de tijd die hij gehad heeft.

Harm kroongetuige in moordzaak

13 januari 2005 - Idols-finalis Harm Jacobs is van de ene op de andere dag kroongetuige geworden in de geruchtmakende moord op de Nijmeegse actievoerder Louis SťvŤke. De Idols-finalis zegt de man te kennen die vlak voor de liquidatie de politie heeft getipt over de ophande zijnde moord! De politie bevestigt dat zij kort voor de moord op Louis SťvŤke anoniem gewaarschuwd werd dat deze Nijmeegse activist gevaar liep.
 Nijmegenaar Harm Jacobs, barman in cafť De Plak, als kraker een bekende van SťvŤke en op dit moment landelijk bekend als finalist van de tv-show Idols, zegt de tipgever te kennen. Hij kwam daar niet eerder mee naar buiten, naar eigen zeggen omdat hij zich volledig op zijn zangcarriŤre wil focussen. Nadat bleek dat de politie hem zocht, heeft hij zich alsnog gemeld. Jacobs is inmiddels gehoord. De Idols-finalist in dagblad De Geldelander; "De informatie die ik heb, heb ik overgedragen aan de politie."

De 29-jarige zanger wil onder geen beding kwijt hoe hij aan die, mogelijk cruciale, informatie komt. Wel omschrijft hij de anonieme tipgever van de politie in Nijmegen als Ďeen kennisí.

Nadat Louis SťvŤke op dinsdag 15 november in het centrum van Nijmegen werd doodgeschoten, heeft de onbekende beller volgens de Idols-zanger opnieuw met de politie Gelderland-Zuid contact opgenomen. Wederom anoniem. Of de tipgever dit doet uit vrees voor zijn leven, wil Harm niet bevestigen.

Vorige week maandag werd duidelijk dat het rechercheteam actief naar Jacobs op zoek is gegaan. Zo is onder meer cafť De Plak bezocht, waar de artiest normaliter werkt als barman. De politie wilde via de werkgever Harms afgeschermde privť-adres achterhalen.

Als reactie daarop hebben vrienden later bij Jacobs erop aangedrongen naar de politie te gaan. Ze hebben hem zelfs aangespoord om druk uit te oefenen op de anonieme tipgever om zich in het belang van de zaak alsnog met naam en toenaam te melden bij de politie.

De zanger wil niet zeggen wat hij de recherche heeft verteld. Hij ontkent het gerucht dat hij ooggetuige zou zijn geweest van de liquidatie. Jacobs is diep geschokt door de moord op SťvŤke, die hij naar eigen zeggen goed kende. "Een prima vent. Hij stond ons altijd bij als we weer eens een pand hadden gekraakt."

Justitie en politie willen inhoudelijk niet reageren.

(Bron: www.zijonline.nl)

Peter Timofeeff is Christon's grootste fan

12 januari 2006 - Elke week zoomt de cameraman van Idols wel even in op Peter Timofeeff, die elke week trouw op de tribune zit van de talentenjacht. RTL Boulevard vroeg zich af wat dat toch was, en deed navraag. Wat blijkt? Timofeeff zit er om zijn buurjongen Christon toe te juichen. Afgaande op Christon's prestaties van de eerste twee liveshows, zal Timofeeff zijn agenda voor de komende drie maanden op zaterdagavond vrij moeten houden. Want het moet wel heel raar lopen, wil Christon niet tot de laatste paar finalisten overblijven.

(Bron: rtlnl.web-log.nl)

Emotioneel afscheid van derde afvaller

7 januari 2005 - In de tweede liveshow van vanavond stond de muziek van Nederlandse bodem centraal. De elf overgebleven finalisten mochten ons herinneren aan al dat moois dat door Nederlanders voortgebracht is in de afgelopen 30 jaar. Geen liveband deze week in de studio, maar de dansers waren weer van de partij om de optredens van de finalisten wat levendiger te maken. De hoge kwaliteit van de performances vorige week, werd echter vanavond niet geevenaard. Volgens juryvoorzitter Henkjan had dan ook iedereen behalve Floortje beneden zijn kunnen gepresteerd. Veel kanshebbers voor de krukken dus. Uiteindelijk bleken Charissa, I-Jay en Marescha de minste stemmen van het Nederlands publiek te hebben ontvangen. I-Jay werd daarna door Martijn en Chantal als eerste van de spanning verlost. Met 4% van de stemmen behaalde hij een negende plek en mag dus zeker nog een keer voor ons gaan optreden. Het zal dus wederom een dame worden waarvan we afscheid gaan nemen. Uiteindelijk blijkt Charissa het minst populair te zijn. Hoewel de jury graag haar zwangerschap nog wat verder had meegemaakt, kiest televisiekijkend Nederland ervoor dat Charissa haar zwangerschap rustiger thuis op de bank kan beleven. Met veel tranen neemt Charissa afscheid van haar collegafinalisten en nemen zij afscheid van haar.

'Geen chemie tussen Chantal en Martijn'

6 januari 2006 - Er is geen chemie tussen Idols-presentator Chantal Janzen en Martijn Krabbť, in tegenstelling tot hun voorgangers Reinout Oerlemans en Tooske Breugem. Dat zegt lichaamstaaldeskundige Ed Nissink in SBS Shownieuws.

"Ik heb een paar stukjes gezien waarin zij samen presenteren", vertelt Nissink. "Dan staan ze een beetje houterig naast elkaar. Ze hebben geen contact, geen oogcontact. Als er oogcontact is, dan is het heel snel even naar elkaar kijken en gelijk de andere kant weer op en dat maakt het heel gekunsteld." Hij is positiever over andere duos die bekend zijn van televisie.

Zo vindt hij Cilly Dartell en Milika Peterson van Hart van Nederland een erg goed duo. "Het is heel duidelijk. Ze zijn prima op elkaar afgestemd. Ze lachen, ze hebben echt plezier. Dat merk je ook. Ze gebaren naar elkaar, ze raken elkaar makkelijk aan."

Ook over het Dancing with the stars-duo Ron Brandsteder en Sylvana Simons is Nissink enthousiast. "Juist in dit concept is de chemie wel belangrijk, maar minder, want ze zijn zo totaal verschillend in voorkomen, in uiterlijk, in leeftijd, in ervaring en in richting dat het echt een hele leuke en spetterende combinatie geeft. Dat maakt het heel sprankelend."

(Bron: mediakrant.web-log.nl)

Nieuwe jaar begint slecht voor 2 finalisten

1 januari 2005 - Oudejaarsavond stond bij RTL4 in het teken van Idols. In de eerste liveshow hadden de 13 finalisten allemaal een nummer uit hun eigen geboortejaar gekozen. En gezien het grote leeftijdverschil tussen de oudste en de jongste deelnemer, werd het een bonte mix van liedjes uit het jaar 1971 tot en met 1988. Net voor het begin van het nieuwe jaar, was het moment waarop we afscheid moesten nemen van twee finalisten. De eerste afvaller werd door de kijker bepaald. De drie finalisten met de minste stemmen moesten plaatsnemen op de gevreesde krukken. Het werden de drie dames Renske, AriŽl en zwangere Charissa. Renske bleek van dit drietal met 1% de minste stemmen te hebben gekregen en voor haar eindigt het Idols-avontuur dan ook nog in 2005. De jury had vervolgens de zware taak om tussen de andere dames op de krukken nůg een afvaller te kiezen. Ze besloten uiteindelijk dat ze de zwangerschap van Charissa dermate interessant vonden voor het programma dat we haar in de volgende liveshow terug gaan zien. AriŽl werd daarmee de ongelukkige tweede afvaller in deze eerste liveshow.

Weer officiŽle Idols-single voor finalisten

30 december 2005 - Misschien hebben jullie er stiekem al wel rekening mee gehouden, of er alleen maar op gehoopt. Idols heeft in ieder geval geweldig nieuws, want er komt weer een officiŽle Idols-single uit! Op het lied, dat zaterdagavond in de Backstage-show zijn primeur beleeft, zijn uiteraard alle 13 finalisten zowel solo als gezamenlijk te horen!

Net als de succesvolle versies van Idols 1 en 2 is het nieuwe lied een cover. Bovendien, om in de oliebollen-, champagne- en vuurwerksfeer te blijven, heeft het een speciaal einde met een knipoog naar 2006 gekregen.

Het lied, waarvan we de titel nog even geheim houden, is in de Amsterdamse Soundwise-studio opgenomen met de hulp van de juryleden Henkjan Smits en Eric van Tijn en diens muzikale partner Jochem Fluitsma.

Zowel de Oud en Nieuw-versie als de gewone uitvoering zijn niet verkrijgbaar in de winkel maar vanaf Oudejaarsdag exclusief bij Idols.nl als download te koop. De speciale uitvoering is tot en met 6 januari te downloaden, de normale variant twee weken.

Henkjan licht alvast een tipje van de sluier op: ďWe hebben de single onlangs opgenomen en ik kan nu met nog meer overtuiging zeggen dat we meer talenten hebben dan in de vorige seizoenen. Het leuke is dat sommigen in de studio nog beter waren dan dat wij als jury ooit hadden verwacht.Ē

(Bron: idols.nl)

Idols-finaliste Charissa is zwanger

29 december 2005 - Een van de finalisten van Idols is zwanger. Dat is donderdag bekendgemaakt door RTL Nederland. Charissa (26) is vijf maanden in verwachting. Zij woont samen met haar vriend en Jayden, hun zoontje van anderhalf.

Tijdens de presentatie van de finalisten voor de pers kreeg Charissa een rompertje met het Idols-logo erop uitgereikt. De kleuterleidster, die in haar vrije tijd veel zingt, zegt: "Ik ben een hippe moeder. Dat is mijn X-factor."

(Bron: nu.nl)

Mooie kerstavond voor Serge

24 december 2005 - Vanavond hadden de 15 afvallers van de workshops een allerlaatste kans om zich toch nog bij de 12 finalisten te voegen. Dit gebeurde in de wildcarshow, die natuurlijk geheel in het teken van kerst stond. De hele week is er druk gestemd en de zes kandidaten met de meeste stemmen zouden vanavond nog een keer een performance geven. Het waren uiteindelijk Merle, Sonny, Davide, Clarissa, Aisata en Serge die een kerstlied ten gehore mochten brengen. De publiekslieveling bleek uiteindelijk de uit Maastricht afkomstige Serge (29% van de stemmen), die het lied 'Driving home for Christmas' had gekozen. Hij is volgende week samen met de eerder gekozen 12 finalisten te zien in de allereerste liveshow van Idols 3.

RaffaŽla, Harm, Maresha en Ellen zijn finalisten

17 december 2005 - Vanavond was het alweer tijd voor de derde en tevens laatste workshop van Idols 3. Nadat William, Aisata, Harm, Maresha, Maaike, Sanne, Serge, Ellen en RaffaŽla deze week advies van de drie coaches en Gavin Degraw hadden gekregen, mochten ze ons vanavond laten zien wat ze er van opgestokken hadden. Dit had een hoop verschillende performances en een hoop trotste ouders tot gevolg. De top 3 van de kijkers was uiteindelijk Maresha (13% van de stemmen), Harm (18% van de stemmen) en absolute topper RaffaŽla (38% van de stemmen). Ook de jury koos voor RaffaŽla en Harm. Als derde kozen zij voor Ellen, die net te weinig stemmen van de kijkers had gekregen om door te mogen naar de liveshow. En daarmee zijn wederom vier finalisten bekend. Volgende week hebben de afgevallen kandidaten nog ťťn kans om zich bij het tot nu toe gekozen 12-tal te voegen. Deze week mogen we weer stemmen op de 14 afvallers en de zes met de meeste stemmen strijden dan op kerstavond om die laatste felbegeerde plek.

Aaron, Angelique, Ariel en Renske door naar liveshows

10 december 2005 - Vanavond waren we bij Idols aanbeland bij de tweede workshop. Clarissa, Gabriel, Davide, Renske, Marscha, Aaron, Ariel, Angelique en Esther waren de gelukkigen om voor de jury, publiek en ons kijkers op te treden. Het niveau was erg gelijk en dat bleek dan ook wel uit het stemgedrag van de kijkers. De drie kandidaten met de meesten stemmen van het publiek en die dus rechtstreeks door naar de liveshows mogen, werden Ariel (16% van de stemmen), Angelique (17% van de stemmen) en Aaron (19% van de stemmen). De jury had ook voor dit A-drietal gekozen. Als vierde finalist kozen zij uiteindelijk na veel wikken en wegen voor de kleine Renske. Haar en de drie A's zien we op 31 december terug in de eerste liveshow. De overige kandidaten van workshop 2 strijden op kerstavond nog voor de wildcard.

De eerste 4 finalisten zijn bekend!

6 december 2005 - De eerste workshopronde zit er op en de eerste 4 finalisten van de liveshows zijn bekend! In een verrassend goed niveau vindt de eerste workshopronde plaats. Ook deze keer heeft de jury na ieders optreden hun eigen commentaar, maar uiteindelijk heeft de kijker de belangrijkste stem. Met maar liefst 42% van de stemmen wordt Floortje, ondanks een misser in haar optreden, als favoriet aangewezen. Met daarachter Charissa (15%) en I-Jay (11%). Deze drie zien we dus zeker terug in de liveshows. Maar de jury voegt hier nog een vierde kandidaat aan toe. Hun top 3 bestaat, in andere volgorde, uit dezelfde 3 als de kijker, dus het komt aan op hun nummer 4. Dat is Christon, dus ook hij mag in de liveshow wederom zijn opwachting maken. De overgebleven kandidaten krijgen een herkansing in de wildcardshow.

Indeling workshops bekend

2 december 2005 - In het Idols Magazine is de indeling van de overgebleven kandidaten over de drie workshops bekend gemaakt. We wisten al dat we in de eerste workshop morgenavond optredens te zien zullen krijgen van Karlijn, Sonny, Floortje, Charissa, I-Jay, Christon, Alex, Merle en  Royena. In de tweede workshop op 10 december zullen Ašron, AriŽl, Angelique, Renske, Marscha, Davide, Clarissa, Gabriel en Esther het tegen elkaar gaan opnemen. En de laatste liveshow-kandidaten zullen op 17 december gekozen worden uit Ellen, Serge, RaffaŽla, William, Maaike, Marescha, Sanne, Aisata en Harm. Per workshop mogen er waarschijnlijk vier kandidaten door naar de liveshows. Daarna zal er aan ťťn van de afgevallen kandidaten nog een wildcard worden uitgedeeld op kerstavond.