Jury

Jerney Kaagman

Jerney Kaagman is directeur van Conamus, de Nederlandse stichting die zich inzet voor de promotie en stimulans van Nederlandse muziekproduct. Daarnaast is ze ook bekend als vroegere zangeres van de band Earth&Fire.
Op 9 juli 1947 wordt Jerney Kaagman geboren in Den Haag. Zolang Jerney zich kan herinneren wil ze al artiest worden. Tijdens haar middelbare school tijd zingt ze al in de band 'The Rangers'. In dezelfde periode komt ook de band Earth & Fire tot stand. Twee jaar na de oprichting van deze band, wordt Jerney gevraagd om leadzangeres van Earth & Fire te worden. Jerney stemt in en de daarop volgende jaren boekt Jerney met Earth & Fire succes na succes. Ze scoren diverse nummer 1 hits en breken door in Europa.

Vooral in Duitsland is de band ongekend populair. Daarom krijgt Earth & Fire in 1980 de exportprijs voor hun hele oeuvre. Toch gaat de band twee jaar later uit elkaar. Jerney stort zich op enkele soloprojecten en gaat gelijktijdig werken voor de muziekvakbond BV POP. In 1987 wordt Jerney benoemd tot voorzitter van deze bond. Vanaf die tijd legt de voormalige leadzangeres van Earth & Fire zich steeds meer toe op het werken achter de schermen. In de jaren negentig verruilt Jerney haar voorzitterschap voor de functie van PR manager bij radiostation Noordzee.

Op dit moment is Jerney de directeur van Conumus, de Nederlandse stichting die zich inzet voor de promotie en stimulans van Nederlandse muziek.