Jury

Henkjan Smits

Henkjan Smits heeft een behoorlijke staat van dienst wat de muziekindustrie betreft. Speelt hij zelf in zijn jeugd al in een band, waarvan hij zowel de zang, het gitaar- en schrijfwerk, als het management op zich neemt, later wordt hij manager van een aantal bands, waaronder Splitsing (Recht uit het Hart). In 1990 wordt Henkjan gevraagd Pan European Promotie te doen voor bands als Extreme en L.A. Guns namens The Flying Dutchman, een onafhankelijk muziekpromotiebureau werkzaam voor diverse platenmaatschappijen.

Door het contact met de platenmaatschappijen wordt Henkjan in deze periode tevens regelmatig ingehuurd als internationale artiestenbegeleider tijdens Nederlandse en Europese promotietours. Na nog een aantal grote stappen in zijn carrière wordt hij Product Manager Nationaal Product, waar hij een stunt uithaalt met André Rieu op de middenstip van de UEFA-cup wedstrijd Ajax-Bayern München. Deze opmerkelijke actie levert hem een baan op als A&R/Marketing Manager bij BMG. In deze functie ontdekt en/of ontwikkelt hij acts als:Total Touch (viervoudig platina), Herman Brood (3x goud), Volumia! (dubbel platina), Kane (dubbel platina), Danny Malando (goud) en Silkstone.

Henkjan besluit z?n vaste dienstverband bij BMG in 1999 op te zeggen. In datzelfde jaar start hij z?n eigen productie-bedrijf Henkjan Smits Producties B.V. Met deze B.V. verhuurt Henkjan zichzelf als talent-scout, A&R-consultant en platenproducer aan diverse artiesten en bedrijven. Ook het schrijven van songs krijgt weer een meer serieus karakter. Zo schrijft hij met diverse andere componisten songs voor onder andere Laura Fygi, André van Duin, het Nationaal Songfestival en titelsongs voor films als ?Ik Ook Van Jou? en ?Van God Los?.

In 2002 besloot Henkjan zijn gezicht maar eens op televisie uit te proberen, en wel bij het programma Idols. Hij is mede verantwoordelijk voor de jurering, waar hij, net als de anderen, geen blad voor de mond neemt!

Bron: www.henkjansmits.nl