Finalist Harm

Biografie Harm

Bijnaam:Hermanus
Geboortedatum:06-07-1976
Sterrenbeeld:Kreeft
Beroep:Barman
Hobby's:Muziek maken en luisteren
Goede eigenschappen:Lief, zorgzaam, geduldig
Nachtelijke snack:Alles binnen handbereik
Stopwoord:Ja, precies!
Toekomstplannen:"Ik leef bij de dag."
Grootste angst:Doof worden
Muziek de je absoluut nooit zal draaien:Smurfenhouse

Wist je dat Harm...
... tijdens volle maan geboren werd?
... hij een meubelzaak in de fik heeft gestoken?
... geen strafblad heeft omdat hij toen pas 11 jaar was?
... net playbackshows altijd Elvis Presley deed?
... in een eetcafé werkt?
... hij daarnaast nog in een bandje zingt?
... vier tatoeages heeft ... waarvan ééntje op zijn bil?
... bevriend is met David uit Idols I?
... Na zeven jaar vreemdging ... en nu zijn inmiddels ex-vriendin Mayke vreselijk mist?

bron: www.idols.nl / Telegraaf

Harm in de media

[Artikel] Harm nuchter naar huis (20-02-2006)
Alsof hij niet zojuist door de jury is afgebrand, alsof hij niet zojuist door de kijkers is weggestemd en alsof hij niet zojuist uit een emotionele achtbaan is gestapt. Broodnuchter blikt Harm na afloop van Idols terug op zijn gedwongen afscheid van het mediacircus...Lees verder...


[Media] 'Ik moet het nog een beetje laten bezinken zeg maar'
Ook afvaller Harm komt bij Giel Beelen langs om zijn verhaal te doen.
3FM, 20 februari 2006


[Nieuws] Nederlandstalig nekt Harm (16-02-2006)
Voor de achtste liveshow was weer een thema dat we al kennen van Idols 1 en 2 uit de kast getrokken: Nederlandstalig. De vijf overgebleven Idols in spé hadden ieder twee Nederlandstalige nummers uitgekozen om ons te overtuigen van hun talent. En daarbij mochten ze ook nog een van de orginele artiesten om tips vragen. Zo ging Harm op bezoek bij Thé Lau...Lees verder...


[Artikel] Harm is zichzelf bij Idols (23-01-2006)
Met zijn ongekamde haren en neusring voelt Harm zich af en toe een ‘behoorlijk vreemde eend in de bijt’ in het hypercommerciële Idols-circus. ,,Soms vraag ik me echt af wat ik hier doe. Maar ik loop tegen de 30: dit is mijn enige kans om op mijn ouwe dag nog carrière te maken...Lees verder...


[Nieuws] Harm kroongetuige in moordzaak (13-01-2006)
Idols-finalis Harm Jacobs is van de ene op de andere dag kroongetuige geworden in de geruchtmakende moord op de Nijmeegse actievoerder Louis Sévèke. De Idols-finalis zegt de man te kennen die vlak voor de liquidatie de politie heeft getipt over de ophande zijnde moord! De politie bevestigt dat zij kort voor de moord op Louis Sévèke anoniem gewaarschuwd werd dat deze Nijmeegse activist gevaar liep...Lees verder...


[Artikel] Harm wil revolutie bij Idols (31-12-2005)
Hij is zélf naar de kapper gegaan en niet een tv-stylist, maar zijn ex-vriendin zorgde voor de kledingadviezen. Ondanks de spanning van de eerste live-show, die vanavond bij RTL 4 is te zien, laat de 29-jarige Idols-kandidaat Harm Jacobs zich niet gek maken...Lees verder...

Quotes van en over Harm

Chantal probeert een gesprek aan te knopen met Huib en Harm: “Hoe zit het met jullie vriendinnen?”
Harm: “Het is uit sinds drie weken.”
Chantal: “Dat is ook een lekkere binnenkomer!” (Theaterronde 1)

Chantal voelt nog steeds Harm aan de tand: “Heb je geen last van je stem als je rookt?”
Harm: “Als ik te weinig rook wel.” (Theaterronde 1)

Huib raakt 1 minuut voor het grote moment in paniek: “Hoe gaat mijn tweede couplet?”
Harm is erg behulpzaam: “Dat moet jij weten.”
Huib tovert dan maar zijn tekstblaadje uit zijn zak: “Zal ik nog even kijken? Nu kan het nog!” (Theaterronde 1)

“Ik heb net goed en wel mijn kussen kunnen verwarmen en ik was alweer weg!” Harm’s manier om ons uit te leggen dat hij bijna niets heeft geslapen. (Theaterronde 2)

Harm is ook blij te horen dat hij een van de workshopkandidaten is: “Dit is een nieuw soort drug!” (Theaterronde 2)

Martijn vindt Harm’s liedjeskeuze wel heel verassend: “Harm had wat problemen met het danswerk. En nu ga je een liedje zingen zo meteen en hoe heet dat?”
Harm: “Let’s dance.” (Workshopronde 3)

“Je hebt steeds over jezelf gezegd ik stel niks voor en nu sta je hier.” Martijn herinnert zich Harm’s uitspraken bij de audities en in het theater. Harm is nu duidelijk van gedachten veranderd: “Dat was maatschappelijk bedoeld. Ik had toen nog geen baan en dan denken mensen: roodharige hippie, geen baan. Dus ik wou het nog even benadrukken ik kan in korte tijd toch nog iets worden. Ik heb nu een baan en sta hier!” (Workshopronde 3)

Martijn leidt het filmpje van Harm bij de stylist in: “We gaan kijken hoe dat ging met Maik de Boer, die een beetje de Jacques d’Ancona van Idols wordt.”  (Workshopronde 3)

Harm heeft twee grote passies in het leven: “Ik hou heel erg van muziek maken en ik hou ook heel erg van meisjes.” (Workshopronde 3)

“Ik heb altijd meer leuke kleding kunnen vinden op de meisjesafdeling dan op de jongensafdeling.” Dus vandaar die twee kralenkettingen bij Harm? (Workshopronde 3)

Henkjan ziet niet veel terug van de goedbedoelde adviezen van de stylist: “Ja Harm, ook jij en vele anderen voor jou hebt veel met het advies van Maik de Boer gedaan zie ik, maar je hebt in ieder geval een leuke tijd met hem gehad!”  (Workshopronde 3)

Harm hield er wel heel bijzondere hobby’s op na tijdens zijn jeugd: “Het verhaal dat ik me kan herinneren van mijn jeugd en dat ik eigenlijk nooit meer wil horen, het is ook stom dat ik het nu zeg natuurlijk, is dat ik op mijn 11e jaar een meubelfabriek in brand heb gezet.” (Liveshow 1)

Martijn wacht Harm op na zijn optreden: “Harm, podiumdier dat je bent. Mag de champagne al open?”
Harm: “Van mij altijd!” (Liveshow 1)

Henkjan betrekt Harm’s misstap als 11-jarige op zijn zangprestatie: “Herman Brood zong ooit ‘only prisoners can sing’. Jij bewijst het!” (Liveshow 1)

Harm heeft gemengde gevoelens over Nederland: “Ik heb altijd weggewild uit Holland en waarom? Het is koud, het is guur en het is plat. En tóch is het een fijne thuiskomer altijd en daarom hou ik van Holland!” (Liveshow 2)

“Het meest verschrikkelijk gore gerecht in Nederland vind ik tulpen. Die smaken echt voor geen meter!” Harm blijkt er nogal vreemde eetgewoontes op na te houden. (Liveshow 2)

Chantal vangt Harm op na zijn optreden: “Harm, je hebt het geweldig gedaan, maar heb je wel gezien wat voor bewegingen die vrouwen om je heen deden?”
Harm: “Ja, wat denk jij?”
Chantal begrijpt dat ze Harm niet goed ingeschat heeft: “Goed. Goede vraag Chantal!” (Liveshow 2)

Henkjan vertelt wat hij van Harm’s optreden vond: “Erg komisch vooral. Je hebt je dermate goed ingeleefd in Herman Brood dat je echt geen idee meer had welke tekst dit liedje oorspronkelijk heeft. Dat had Herman ook tijdens live optredens.” (Liveshow 2)

"Kijk, dat ben ik ... toen was ik er nog niet. Ik zou mezelf echt geen dag kunnen missen, echt waar." Harm zou zichzelf in de jaren '50 en '60 enorm missen! (Liveshow 3)

Harm heeft zo zijn eigen redenen om zijn gekozen nummer te zingen: "Ik ga vanavond het nummer Wild Things van The Troggs zingen en ik doe het eigenlijk een klein beetje voor alle meisjes die ik heb gehad en die ik nog ga krijgen." (Liveshow 3)

Chantal: "Wat is het toch als de jury zegt 'Op z'n Harms' of een 'Harmding', wat is dat nou? Is dat nou die X-factor die jij hebt?"
Harm: "Nou ja, laten we niet arrogant worden ofzo..."
Chantal: "Maar..."
Harm: "Maarja ... ik heb wel bepaalde kwaliteiten en als ik die laat zien worden mensen wel wild en dan worden ze gewoon gek!" (Liveshow 3)

Harm’s motivatie voor zijn liedjeskeuze deze week: “Ik ga vanavond voor jullie het nummer ‘Let love rule’ van Lenny Kravitz zingen, omdat ik vind dat mensen eens een klein beetje liever voor elkaar moeten zijn en veel mensen kunnen er niet omheen dat liefde het belangrijkste is in het leven. That’s rock and roll too baby!” (Liveshow 4)

Jerney ziet niet veel verschil tussen de optredens van Harm tot nu toe: “Je staat er toch een beetje houterig bij. Na al die keren dat je nu op de bühne hebt gestaan bij Idols, zou ik toch mogen verwachten dat je wat meer zou kunnen. Maar je blijft heel erg jezelf, je trekt alleen steeds een ander pak aan!” (Liveshow 4)

“Je hebt eindelijk een keer naar Maik de Boer geluisterd. Zwart staat je heel erg leuk, hij heeft gelijk! Zo gek is die Maik de Boer nog niet zie ik!” Henkjan denkt terug aan de tips van de stylist aan Harm tijdens de workshops. (Liveshow 4)

”Waar ik heel trots op ben is dat ik toch de stap heb genomen om mee te doen aan dit programma, omdat al m’n vrienden zeggen: “Waar ben je mee bezig, dat ga je toch echt niet doen?” Maar dat doe ik toch lekker … puh!” Eigenwijze Harm trekt zich van niets of niemand wat aan. (Liveshow 5)

Harm heeft aparte visie over muziek: ”Eigenlijk zou ik alle muziek willen blijven luisteren, want slechte muziek moet je ook gewoon blijven luisteren, anders weet je niet wat goede muziek is. Contrast moet er wezen.” (Liveshow 5)

”Maar eigenlijk doe ik het ook een beetje voor Christon.” Harm legt uit waarom hij het nummer “I don’t want to be” van Gavin DeGraw heeft gekozen. (Liveshow 5)

Henkjan valt na Harms optreden direct met de deur in huis: ”Je bent vandaag door de mand gevallen.” (Liveshow 5)

“Mijn eerste ervaring met de disco is dat ik met een aantal vrienden naar de discotheek ging om feest te vieren met carnaval. Het was zoiets van 25 euro entree en je mocht zuipen wat je wou met als eindresultaat dat ik na één uur en drie kwartier op de bodem van de discotheek lag en me een delirium gedronken had. En toen kon de vader van een van mijn vrienden me alweer komen ophalen!” Harm heeft duidelijk niet zijn allerbeste tijd beleefd in de discotheek. (Liveshow 6)

Harm lijkt wonderbaarlijk genoeg niet zo goed om te kunnen gaan met aandacht van dames: “Ik laat me in de discotheek graag versieren door de dames. Alleen helaas als ze op me afkomen, weet ik niet meer zo goed wat ik moet doen en dan lopen ze op een gegeven moment weer weg.” (Liveshow 6)

Ook Chantal kan dit maar moeilijk geloven: “Hoe kan het dat je niet weet wat je moet doen als een meisje toenadering zoekt? Zo zie je er helemaal niet uit!”
Harm: “Ik ben ook maar een mens natuurlijk. In deze man, die altijd in stevige pakken loopt, schuilt ook maar een heel, heel klein hartje, een klein jongetje.” (Liveshow 6)

“Dankjewel voor dit nummertje Harm!” Chantal refereert heel subtiel aan de tekst van ‘That’s the way I like it’. (Liveshow 6)

“Ik kan me herinneren dat het nummer ook in de film ‘Dirty Dancing’ werd gedraaid en misschien kan ik mijn danspasjes er ook op aanpassen!” Kunnen we van Harm ook dirty dancing verwachten? (Liveshow 7)

Ook Harm blijkt niet bepaald te worden overstelpt met Valentijnskaarten: “Ik krijg meestal niet zoveel Valentijnspost. Per jaar krijg ik één kaart en die is dan van mijn moeder!”“Ik kan me herinneren dat het nummer ook in de film ‘Dirty Dancing’ werd gedraaid en misschien kan ik mijn danspasjes er ook op aanpassen!” Kunnen we van Harm ook dirty dancing verwachten? (Liveshow 7)

Ook Harm blijkt niet bepaald te worden overstelpt met Valentijnskaarten: “Ik krijg meestal niet zoveel Valentijnspost. Per jaar krijg ik één kaart en die is dan van mijn moeder!” (Liveshow 7)

“Ik vond het wel een grappige uitvoering met die schorre stem. Ik had het idee dat het iets te hoog was, maar het maakte het wel spannend. En je hebt weer een leuk pak aan!” Jerney krijgt maar niet genoeg van de pakken van Harm. (Liveshow 7)

Harm weet niet zo goed wat hij met Jerney’s commentaar moet beginnen: “Wat moet je daar nu mee, Martijn?”
Martijn: “Ja, je hebt een fan daar zitten.”
Henkjan: “Een fan van de pakken ja!” (Liveshow 7)

Henkjan geeft zijn mening over het optreden van Harm: “Ik vond het wel een slimme keuze qua liedje, omdat je dat vraag en antwoordspel hebt en dan kun je je tekst nooit kwijtraken. Alleen ze zijn slim geweest, die hele vragen zijn niet op de band terechtgekomen. En je raakte wederom je tekst kwijt! Het is bijna een gave van je.”
Harm: “Goed hè?” (Liveshow 7)

Martijn merkt Harm’s geflirt met het publiek op: “En hij bespeelt ze allemaal tot aan de achterste rij! Keurig hoor. Hou je van Harm? Stem dan op Harm. Bel zijn liefdeslijn: 09080306.” (Liveshow 7)

Harm heeft zelfkennis: “Qua tekst is het mijn avond niet vanavond!”
Maar Martijn doet net alsof we allemaal doof zijn: “We hebben niets gehoord en de jury al helemaal niet!” (Liveshow 7)

Maar Henkjan heeft het natuurlijk wel opgemerkt: “’Radio was playing some forgotten song’, dat was het even. Als je daarmee was begonnen dan was je ook gewoon uitgekomen bij het refrein.”
Harm: “Zo’n rare knip is het ook.”
Henkjan: “Ja ja, geef de knip maar weer de schuld. Je hebt de hele week kunnen repeteren man, idioot!” (Liveshow 7)

Henkjan denkt Harm beter te kennen dan Harm zichzelf kent: “Het is qua tekst zeg je niet je avond. Volgens mij is het qua tekst gewoon niet je leven!” (Liveshow 7)

Martijn wil er ook het fijne van weten: “Hoe beroerd is dat als je je tekst vergeet in een liveshow met zóveel kijkers?”
Harm: “Behoorlijk beroerd. Alsof er een luikje in de grond open gaat waarin je wegzakt. Alleen jammergenoeg is dat niet zo, dus je blijft gewoon staan.” (Liveshow 7)

Jerney’s reden waarom Harm zou moeten vertrekken: “Ik vind dat Harm er langzamerhand een slapstick van maakt. Dat is hartstikke leuk om te lachen, maar we zijn toch met serious shit bezig!” (Liveshow 7)

Martijn wacht Harm op na zijn optreden: “Het lijkt wel alsof het applaus iedere week harder wordt!”
Harm: “Ja, harmer!” (Liveshow 8 )

“Als er een prijs wordt gegeven voor wie de mooiste broek heeft vanavond, heb jij hem gewonnen.” Henkjan zoekt naar een compliment voor Harm. (Liveshow 8 )

Maar eigenlijk is hij niet zo over zijn optreden te spreken: “Je moet een song vanuit je hart zingen. Als je niet eens weet wat je zingt, hoe kun je dan geloofwaardig overkomen? Je komt niet meer geloofwaardig over nu.” (Liveshow 8 )

Henkjan geeft een voorbeeld van de verkeerde tekst bij Harm: “Je zong ‘ik heb het glas op jouw gezondheid’. Twee keer!”
Harm: “Heb? Hef!”
Henkjan: “Of heb ik dat verkeerd verstaan?”
Harm: “Ik denk dat je dat verkeerd hebt gestaan. Daar weet ik namelijk wel wat vanaf hoor!”
Martijn: “Daar zal hij zich niet zo snel in vergissen Henkjan.” (Liveshow 8 )

Henkjan benadrukt Harm nog een keer dat hij iets aan zijn teksten moet doen: “Je verzint je eigen teksten. Thé Lau heeft een prima tekst geschreven, dus dat is niet nodig.” (Liveshow 8 )

Martijn heeft wel een oplossing voor Harm’s probleem met de teksten: “Misschien volgende week op de spandoeken gewoon de tekst! Cueborden in de zaal!” (Liveshow 8 )

Martijn blikt alvast vooruit naar het tweede optreden: “Nou hebben we straks natuurlijk nog een liedje. Is nou de tekst van dit eerste lied moeilijker te onthouden dan het lied wat je straks zingt?”
Harm: “Nou om eerlijk te zijn makkelijker.”
Martijn: “Dus dit was makkelijker? Hè lekker.” (Liveshow 8 )

“Ik hoop dat ik vanavond de tekst niet ga vergeten zeg maar, haha!” Een tevergeefse wens van Harm voor zijn tweede optreden. (Liveshow 8 )

Jerney heeft een heel duidelijk mening over Harm: “Nou, je hebt weer een tof pak aan. Echt waar, ik vind dat je daar heel consequent in bent. Je bent ook heel consequent in het vergeten van je tekst. Dat hoort er kennelijk bij. Ja, ik hou ook van Rock & Roll en je haar vind ik fantastisch. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik vind dat je met het missen van de teksten nu dat je jezelf gediskwalificeerd hebt." (Liveshow 8 )

Ook Chantal is een ster in het toepasselijk vertellen welk nummer Harm deze week heeft: “Wil je Harm steunen? Hij zegt vast ‘Doe Maar’! Het kan via 0909-0301.” (Liveshow 8 )

HoogtepuntenKlik op de play-button om het filmpje te starten.

Geef je mening op ons forum over Harm!