Finalist Christon (afgevallen show 4)

Biografie Christon

Geboortedatum:22-09-1982
Sterrenbeeld:Maagd
Hobby's:Films, sporten
Mooiste Idolsmoment tot nu toe:"Acapella zingen in het theater!"
Film:Fightclub
CD:Clocks van Coldplay
Studie:Conservatorium te Rotterdam
Slechtste eigenschap:Ochtendhumeur
Gekste ervaring ooit:"Idols is eigenlijk wel een (te) gekke ervaring."
Respect voor:Gavin DeGraw, Maroon 5, John Mayer
Food:Thais, tosti ham/kaas

Wist je dat Christon...
... zijn naam een samentrekking is van Christiaan en Anton?
... nog bij zijn ouders woont?
... op 6-jarige leeftijd met gitaarspelen begon?
... dansen verschrikkelijk vindt?
... Nivea zijn nummer She’s everything in een reclame heeft gebruikt?

bron: www.idols.nl / Telegraaf

Songteksten van liedjes die Christon heeft gezongen

Christon in de media

[Media] 'In het begin zag ik mezelf niet echt als idool'
Afvaller Christon is te gast bij Giel Beelen bij 3FM. Giel praat met hem over zijn Idols-avontuur en hij zingt het nummer dat hij ontzettend graag bij Idols had willen zingen 'I Don't Want To Be' van Gavin Degraw.
3FM, 23 januari 2006


[Nieuws] Verrassende exit in vierde liveshow (21-01-2006)
Op deze zaterdagavond konden we genieten van alweer de vierde liveshow van Idols 3. Als thema was dit keer 'rock' gekozen. Hoewel er in de filmpjes veel aandacht geschonken werd aan echte rocklegendes, bleken de negen overgebleven kandidaten voor de meer mildere rocknummers te hebben gekozen. Om half 11 bleken er uiteindelijk deze week vier krukken klaar te staan. Achtereenvolgens mochten Christon, Ellen, Aaron en Marescha...Lees verder...


[Nieuws] Peter Timofeeff is Christon's grootste fan (12-01-2006)
Elke week zoomt de cameraman van Idols wel even in op Peter Timofeeff, die elke week trouw op de tribune zit van de talentenjacht. RTL Boulevard vroeg zich af wat dat toch was, en deed navraag. Wat blijkt? Timofeeff zit er om zijn buurjongen Christon toe te juichen. Afgaande op Christon's prestaties van de eerste twee liveshows, zal Timofeeff...Lees verder...


[Artikel] Nog 11 Idols te gaan... (07-01-2006)
Meer dan in de vorige edities lijken de finalisten van Idols 2006 aan elkaar gewaagd te zijn. De meeste zijn zelfs al jaren actief in de muziekindustrie en kennen inmiddels het klappen van de zweep. Zo deed I-Jay al mee aan de voorrondes van Het Nationale Songfestival, zat Floortje in de finale van De Soundmixshow en zong Christon de achtergrondvocals in van het album van oud-Idolsfinalist Maud...Lees verder...

Quotes van en over Christon

“Als je kiest om bepaalde dingen unisono met elkaar te zingen, dan moet je wel zó ontzettend strak de timing volgen. Anders wordt het een soort enthousiasme wat door elkaar heen kakelt, net als je op een klassenavond leuk met elkaar aan het zingen bent. En zo kwam dit over.” Henkjan is niet onder de indruk van het optreden van William, Christon en Stefano. (Theaterronde 1)

Martijn merkt dat Christon er vlak voor zijn optreden nog redelijk ontspannen is: “Super relaxt denk ik he Christon? De rust zelve he?”
Christon legt uit waardoor dat komt: “Een paar paracetamolletjes, aspirientjes enzo.” (Workshopronde 1)

Jerney is positief over Christon’s optreden: “Je bent van een grijze muis uit het velletje gestapt  into de camera. Je houdt van de camera en dat kunnen de mensen thuis merken.”
Maar Martijn weet waar die plotselinge liefde voor de camera vandaan komt: “Het is er ook bij hem ingeramd he?” (Workshopronde 1)

Christon had vroeger een hele goede reden om met gitaarlessen te beginnen: “Alle gitaarhelden kregen de meisjes, dus ik dacht als het dan moet, dan zo!” (Liveshow 1)

“Ik ben door veel vrienden onthaald met ‘He mietje! Ik zag je met mascara op!” Christon legt uit dat niet al zijn bekenden even positief zijn over zijn optreden in de workshop. (Liveshow 1)

Waarom vindt Christon optreden in Idols leuker dan zijn single die hij in het verleden heeft uitgebracht? “Die single speelde ik voor 10 mensen in de kroeg en daar liepen er 5 van weg. Hier blijven ze allemaal zitten hopelijk!” (Liveshow 2)

Christon is blij dat hij in deze tijd leeft: "Stel nou dat ik in de jaren ''50 was geboren, dan had ik helaas nooit kennis gemaakt met het fenomeen ... Harm! SMS Harm naar ..." (Liveshow 3)

Henkjan ziet een ontevreden Christon bij Chantal staan: "Waar je niet tevreden, denk ik, mee bent is de intonatie. Je zat een paar keer noten te zingen die helemaal niet helemaal bedoeld waren in dat liedje, zeg maar."
Christon: "Ahum."
Henkjan: "Ja!" (Liveshow 3)

Martijn, na het pittige jurycommentaar van Christon: "Vond je het terecht, de kritiek?"
Christon: "Ja, ik zag deze aankomen."
Martijn: "Je zag 'm al aankomen, om de hoek al?"
Christon: "Ja, daar kwam ie vandaan!" (Liveshow 3)

Christon kan er niet tegen dat bij de opnames mensen nep-bakkebaarden krijgen aangemeten: "Dat is voor mietjes die zelf nog geen baard kunnen laten staan!" (Liveshow 3)

Christon herinnert zich vooral een bepaald kledingstuk van Guns ’n Roses zanger Axel Rose: “En vooral het T-shirt waar hij bekend mee is geworden: ‘Kill your idols”. Best toepasselijk toch?” (Liveshow 4)

“Ik heb in een Porsche gereden, ik heb met drie bijna naakte meisjes in een bad gezeten, ik had het best leuk!” Christon heeft duidelijk veel plezier beleefd aan het maken van de filmpjes van deze week. (Liveshow 4)

Teleurgestelde Christon legt uit waarom zijn exit extra jammer is: “Het is een heel ironisch moment, want ik heb al vier maanden lopen te zeiken om één bepaald liedje te mogen zingen en die zou ik volgende week gaan zingen.” (Liveshow 4)

HoogtepuntenKlik op de play-button om het filmpje te starten.

Geef je mening op ons forum over Christon!