Finalist Floortje

Biografie Floortje

Bijnaam:Flodder
Geboortedatum:16-07-1983
Sterrenbeeld:Kreeft
Hobby's:Lekker op de bank een enge film kijken
Mooiste Idolsmoment tot nu toe:"Het commentaar na mijn duet in het theater."
Favoriete jurylid:"Oh jee, hiervoor bestaat geen goed antwoord. Ik word wel vrolijk van Henkjan."
Nachelijke snack:Winegums
Idool:Shakira
Bedtijd:"Doordeweeks om 22.00 uur. In het weekend erg laat!"
Stopwoord:'Weetjewel'

Wist je dat Floortje...
... pas een appartement heeft gekocht?
... daarin samenwoont met haar vriend Niels?
... vorig jaar met spoed haar blindedarm eruit is gehaald?
... dat ze bij de workshoprondes de meeste stemmen van iedereen, nl 42%?
... dikke vriendinnen is met Raffaëla?
... haar moeder een aantal liveshows moest missen wegens een operatie aan haar sleutelbeen?
... houdt van structuur in haar leven?

bron: www.idols.nl / Telegraaf

Floortje in de media

[Media] 'Ik viel echt van mijn kruk af'
Giel Beelen heeft Floortje aan de telefoon over haar ervaringen bij Idols en de kijker mag kiezen welk nummer ze in de halve finale gaat zingen.
3FM, 23 februari 2006


[Nieuws] Idols doorgestoken kaart? (24-02-2006)
Is Idols doorgestoken kaart en wint Floortje Smit de aflevering van 2006? Dat vraagt webmagazine VKmag.com zich af. Op dit moment zijn Floortje, Angelique, Rafaela en Ellen de overgebleven finalisten. Een van hen is over een aantal weken de winnaar van Idols. Gekozen door de sms'jes en telefoontjes van de kijkers. Of toch niet...Lees verder...


[Artikel] Is harde kritiek op Raffaëla terecht? (10-01-2006)
Floortje, volgens de jury ’fantastisch’ en ’te gek’, bloost er een beetje van. ,,Natuurlijk ben ik trots en blij, maar uit zelfbescherming durf ik niet te veel te gaan zweven. Kijk naar Raffaëla, die kreeg vanavond ook zo maar opeens een klap in haar gezicht. Maar na alle superkritieken denk ik wel dat ik kans maak om ver te komen...Lees verder...


[Artikel] Nog 11 Idols te gaan... (07-01-2006)
Meer dan in de vorige edities lijken de finalisten van Idols 2006 aan elkaar gewaagd te zijn. De meeste zijn zelfs al jaren actief in de muziekindustrie en kennen inmiddels het klappen van de zweep. Zo deed I-Jay al mee aan de voorrondes van Het Nationale Songfestival, zat Floortje in de finale van De Soundmixshow en zong Christon de achtergrondvocals in van het album van oud-Idolsfinalist Maud...Lees verder...


[Artikel] Almeerse Floortje in finale Idols (31-12-2005)
De dansworkshop vond ze tot nu toe het leukst, de 22-jarige Floortje. De Almeerse is één van de dertien finalisten van Idols. Zaterdag is de eerste aflevering van de afvalrace. Op 11 maart wordt bekend wie de opvolger wordt van Jamai en Boris. De Almeerse wordt gezien als grote kanshebber...Lees verder...

Quotes van en over Floortje

“Ik ben gelijk op haar afgestapt. Jij bent ook een man, dus dan begrijp je dat.” Dirk-Jan legt aan Martijn uit waarom hij graag met Floortje een duo vormt. (Theaterronde 2)

Een bijzonder compliment van Henkjan voor Floortje: “Ik heb ook een dochter en die heet ook Floortje en is ook met een zuignap eruit gekomen. Het belooft dat het allemaal nog goed komt zie ik nu, want dit was heel erg goed!” (Liveshow 1)

"Als ik Floortje hoor zingen 'It's my party and I cry if I want to', wat een redelijke arrogantie is, maar als zij erbij kijkt dan is het niet meer arrogant, dan komt het uit het hart." Henkjan legt uit waarom hij zo'n fan van Floortje is. (Liveshow 3)

Martijn tegen Floortje, die een enorme Elvis fan is: "Je kijkt een beetje op tegen de King hè?"
Floortje: "Ja, heel erg!"
Martijn: "Dan kan je toch een prinsesje zijn?" (Liveshow 3)

”Ik denk dat je met je lichaam dat je nog meer, even denkend in choreografie, dat je jezelf nog iets beter kunt presenteren. Iets meer rust en grotere gebaren, in plaats van een handje dat ineens voorbij komt vliegen.” Jerney meent dat de performance van Floortje nog iets beter kan. (Liveshow 5)

Floortje wordt nog niet zoveel herkend: ”Ik kan vooralsnog heel rustig over straat, ik heb geen hordes mensen die achter me aan rennen ofzo. Eigenlijk valt me niet eens op dat ik word herkend … misschien dat het aan mezelf ligt hoor.”
Martijn heeft nog een tip aan de kijkers thuis: ”Als je nou Floortje in de supermarkt tegenkomt, doe haar een lol, wijs naar d’r, vlieg haar om d’r nek, vraag een handtekening!” (Liveshow 5)

Floortje ziet alles heel simpel in: “Zelf heb ik het niet zo op het woord versieren, want ik denk altijd bij mezelf als je iemand leuk vind, dan maak je toch gewoon een leuk praatje met diegene?” (Liveshow 6)

“Ja, het is wel leuk dat hoe langer je in zo’n programma zit, hoe beter je elkaar leert kennen. Ik ben vandaag erg verrast over de opmerking dat jij ook een beest kan zijn. Dat verwacht je niet bij een meisje dat je altijd als een keurig, blij, beschaafd type uit Almere leert kennen.” Henkjan kent Floortje blijkbaar nog niet zo goed dan hij dacht. (Liveshow 6)

Henkjan zoekt wel erg ver naar een verklaring voor Floortje’s mindere prestatie vanavond: “Dit vond ik een van je mindere optredens voornamelijk om een hinderlijk vibrato dat mij echt ging storen. Dat heb ik ook nog nooit gehoord bij je stem en ik weet niet waar het ineens vandaan komt. Misschien teveel geitenvlees gegeten, weet ik veel!” (Liveshow 6)

Erik is echter weer vol lof: “Die hoge dingen knal je er met zoveel gemak uit dat het voor mij net is alsof je hier staat te playbacken!” (Liveshow 6)

“Een superromantische avond voor mij is toch echt samen met mijn vriend naar een fastfood-restaurant. Lekker eten mee naar huis nemen en dan samen griezelen bij een hele enge horrorfilm.” Floortje heeft een ietwat abnormale opvatting van romantiek. (Liveshow 7)

En ze gaat nog even door: “Wat ik absoluut niet romantisch vind zijn rozenblaadjes in een bad. Dat is een beeld dat mensen vaak als romantisch zien. Ik vind dat eigenlijk maar lastig, geef mij maar lekker veel badschuim!” (Liveshow 7)

Floortje vertelt ons over haar eerste liefde: “Mijn allereerste liefde was het jongetje uit de film ‘Free Willy’. Ik was zó verliefd op hem dat ik zelfs mondharmonica ging leren spelen, omdat hij dat ook deed. Toen ik hoorde dat hij een vriendin had was mijn hart gebroken.” (Liveshow 7)

Erik geeft zijn mening over Floortje’s optreden: “Ik denk dat je té houterig aan de timing van de oorspronkelijke melodie hebt vastgehouden. Je had best wat vrijer kunnen zijn.”
Publiek: “Boe!”
Erik: “Jongens, zo slecht was het nu ook weer niet!” (Liveshow 8 )

Floortje vond het leuk om Ruth Jacott te mogen ontmoeten, maar: “Ik had voor het eerst in mijn leven echt een gigantische première in Carré en ik ben helaas eerder weg moeten gaan om haar te ontmoeten.” (Liveshow 8 )

Floortje weet goed welke Nederlandstalige muziek ze niet leuk vind…tenminste als ze nuchter is: “Een van de nummers die ik eigenlijk écht niet meer kan horen is toch echt ‘Oerend hard’ van Normaal. Het is echt ontzettend leuk in de kroeg als je lekker dronken bent, maar het kan voor mij écht niet meer.” (Liveshow 8 )

Erik heeft een duidelijke boodschap voor Floortje: “Ja Floortje, jij bent zo iemand die eigenlijk alles wel kan zingen. Zelfs zo’n liedje dat ik totaal niet bij je vindt passen. Ik vind het een heel truttig nummer en als jij dit soort dingen gaat zingen, wordt jij ook ineens truttig. Je zingt het briljant, maar ik denk toch ik hoop niet dat ze dit ooit nóg een keer doet.” (Liveshow 8 )

Floortje vertelt over haar favoriete instrument: “Ik heb in het verleden al eens eerder een instrument bespeeld namelijk saxofoon. Maar ik ben er toch heel snel achter gekomen dat mijn instrument toch echt mijn stem is.” (Liveshow 9)

“Ik heb één groot minpuntje. Dat is dat ik het heel jammer vond dat het afgelopen was!” Een bijzonder complimentje van Henkjan voor Floortje. (Liveshow 9)

Jerney complimenteert Floortje over haar filmpje: “Ik kreeg het idee er moet vast een hele leuke cameraman achter de camera gestaan hebben, want je was heel gevaarlijk en toch wel olijk aan het kijken. En ik zou willen dat je dat altijd zou doen, want dat is toch wel betoverend!”
Chantal: “Nu hebben wij ook héle leuke cameramannen!” (Liveshow 9)

Floortje blijft duidelijk Henkjan’s favoriet: “Ik had er weer last van dat ik bijna vergat dat ik moet jureren.” (Liveshow 9)

Henkjan heeft opgevangen dat Floortje ooit bij de Soundmixshow meedeed: “Mag ik even vragen wat heb jij bij de Soundmixshow gedaan?”
Floortje: “Jeetje, dat is inmiddels geloof ik acht jaar geleden. Ik heb gedaan ‘Hero’ van Mariah Carey.”
Henkjan: “Jezus, wat ben ik blij dat je nu als Floortje bent. Dat is echt veel beter.” (Liveshow 9)

Floortje’s schoonvader is duidelijk dol op zijn schoondochter: “Het is leuk om haar nu in huis te hebben. Dat is wel een sensatie op zich!” (Liveshow 10)

En ook schoonmoeder laat weten dat ze blij is met de keuze van haar zoon: “Ik denk als je er eentje uit kan zoeken, dan wil je toch wel Floortje als schoondochter hebben.” (Liveshow 10)

“Zoals je haar nu zit vind ik veel beter dan die stomme krullen, want dat vond ik echt helemaal niks!” Erik komt na weken van krullen in Floortje’s haar eindelijk voor zijn mening uit. (Liveshow 10)
 
En Erik heeft misschien wel het mooiste compliment tot nu toe voor Floortje: “Het is gewoon een feestje om naar je te kijken.” (Liveshow 10)

Jerney ziet een verband tussen de betere choreografie en het steile haar van Floortje: “Ik zie dat met het verdwijnen van de krullen de beweegbaarheid toeneemt.” (Liveshow 10)

Erik is ook over Floortje’s tweede optreden zeer te spreken: “Ik houd altijd heel veel van mensen die zingen alsof hun lever er vanaf hangt en dat heb je gedaan!” (Liveshow 10)

Jerney weet niet meer wat ze moet zeggen na Floortje’s derde optreden: “Nou weet je, we zitten hier als juryleden en de bedoeling is natuurlijk voor zover dat gaat kritiek leveren en tips geven. En ik doe echt mijn best om iets te verzinnen hoor, maar het lukt me niet!” (Liveshow 10)

Heeft Henkjan wel nog wat gevonden? “Ik heb wel wat kritiek. Vooral op de mensen die ik afgelopen week tegen ben gekomen die zeggen: ‘Ja die Floortje is toch een beetje truttig!’ Je hebt nu laten zien dat je een absoluut gepassioneerd zangers bent. Je bent een idool, je bent gewoon hartstikke goed. Klaar!” (Liveshow 10)

Floortje is een beetje jaloers op Ellen en Raffaëla: “Ik zag honderden mensen op dat schoolplein bij de anderen. Dat was bij mij niet! Misschien heeft het met Carnaval te maken, want het is natuurlijk Os en iedereen is daar feest aan het vieren. Hopelijk is dat het!”
Chantal: “Nu zitten ze allemaal met een kater voor de buis en stemmen ze op jou in Os!” (Liveshow 10)

Henkjan heeft bewondering voor de prestatie van zieke Floortje: “Ik vind dit ongelooflijk, want ik weet dat je keelontsteking hebt. En ik heb al meer artiesten meegemaakt met keelontsteking die echt optredens hebben moeten afzeggen. Als je dan nog zó kan zingen, sorry dan hoor je inderdaad in de finale.” (Finale)

“Ik heb gisteren gezien dat je ook hele lange benen hebt. Jammer met een driekwart broek zie je dat niet. Dus aan je kleding is nog héél veel te verbeteren.” Maar het kritiek leveren is Henkjan zeker nog niet verleert. (Finale)

En ook Jerney heeft nog een verbeterpuntje bij Floortje kunnen ontdekken: “Het enige wat er nog kan gebeuren is dat er aan de buitenkant wat geschaaft wordt en dat is iets wat je zelf moet ondernemen. Misschien jazzballet of dingen waardoor je vrijer gaat bewegen. Dat geldt niet voor vanavond, want vanavond hebben we je zo zoals je hier staat en ik vind het dik in orde!” (Finale)

Floortje heeft moeite met de ‘dubbelrol’ van de jury: “Het is best wel gek, want het ene moment is het natuurlijk de jury en zijn ze heel kritisch op elk nootje wat misschien niet helemaal zuiver is. En het andere moment zit je tegenover ze in de studio en zit je samen te werken aan de single. En dat is best wel even een knop die je moet omzetten.” (Finale)

Henkjan laat duidelijk merken dat hij niet zeker weet of Floortje als winnaar naar huis zal gaan vanavond, maar hij heeft toch vertrouwen in haar: “Je hebt in het vorige nummer al gezongen: ‘I’m gonna live forever’. Dus het maakt niet uit wie er wint. Je hebt er helemaal gelijk in: you’re gonna live forever! Dat weet ik zeker.” (Finale)

In de Amsterdam Arena wacht Floortje een leuke verrassing: “Straks tijdens de rust van Ajax - Sparta ga jij hier een liedje zingen!” (Finale)

“Iedereen die speciaal voor mij is gekomen…dat is toch krankzinnig?” Floortje kan maar moeilijk geloven dat ze zo populair is. (Finale)

De zenuwen slaan toe bij Floortje vlak voor haar optreden in de Arena: “Mag ik nog terug? Ik wil terug!” (Finale)

Erik is jaloers op Floortje: “Ik ben een beetje jaloers, want John Lennon is mijn grote idool. En het moet ontzettend leuk zijn om dat zo te mogen doen.” (Finale)

Geef je mening op ons forum over Floortje!