Presentatie

Chantal Janzen

Chantal wordt op 15 februari 1979 geboren in het Limburgse Tegelen. Al van kleins af aan is haar voorkeur voor zingen en acteren duidelijk. Tijdens de middelbare school staat Chantal vaak op het podium en volgt ze workshops in zang, dans en acteren. Hierbij krijgt ze onder andere zangles van Gé Titulaer, de vader van Idols 2 winnaar Boris.

Na de HAVO studeert ze aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Naast deze studie danst ze bij het gezelschap Jazzcool en speelt ze rollen in verschillende musicals. Daarna krijgt Chantal de kans om stage te lopen bij Joop van den Ende Theaterproducties. Ze wordt gecast voor een rol in de musical 42nd Street én is understudy voor de hoofdrol. Als ze na haar stage in 2002 de hoofdrol krijgt in de musical Saturday Nigth Fever, gaat het echt snel.  Ze ontvangt een Musical Award voor beste aanstormend talent en ontvangt de Soetelieve Beurs, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend musicaltalent. Daarna speelt ze nog in ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?’ en ‘Crazy for you’ en op dit moment is ze te zien als ‘Belle’ in de musical ‘Belle en het Beest’.

Musicals is niet het enige wat ze doet. Ze speelt diverse gastrollen in televisieprogramma’s zoals Baantje, De Band, Meiden van de Wit en ook in verschillende films zoals Volle maan, Feestje en De Dominee.
Haar presentatiedebuut maakt ze naast Carlo Boszhard in het programma Staatsloterij Live en dit seizoen mag ze samen met Martijn Krabbé de presentatie op zich nemen van Idols III.

Bron: www.idols.nl

Favorieten

Favo restaurant
„Voor mij moet de belichting goed zijn, die bepaalt voor een groot deel de sfeer. En natuurlijk goed eten en goeie service. Ben deze week bij Altmann geweest aan de Amsteldijk, was heel gezellig.”

Favo muziek
„Ik hou van pure muziek, als Frank Sinatra, Katie Melua, Lucie Silvas. En omdat ik van pianomuziek hou de Golberg Variaties van Bach.”

Favo film
 „’Mystic River’ was goed, ’The Hours’ ook wel en ’21 Grams’ en ’Finding Neverland’ en… inderdaad, ik kijk best veel films!”
      
Favo kroeg
„Odeon is wel aardig. Vroeger kwam ik er ook wel eens, maar het werd telkens minder leuk. Sinds de verbouwing is het er weer lekker donker!”

Favo museum
„In Nederland zou ik niet snel gaan, maar wanneer ik in het buitenland ben hou ik er wel van. Het Guggenheim in New York vond ik vooral ook architectonisch indrukwekkend.”

Favo theaterstuk
„Qua toneel ’Braambos’ met Frank Lammers. En omdat ik natuurlijk zelf erg van musicals hou ’Chicago’. En natuurlijk mijn eigen ’Beauty and the Beast’.”

Favo dans
„Het Nederlands Danstheater 2. ’Kaguyahime’ is één van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien.”

Bron: www.telegraaf.nl