Finalist Raffaëla

Biografie Raffaëla

Geboortedatum:01-06-1983
Sterrenbeeld:Tweelingen
Beroep:Gastvrouw
Hobby's:Zingen en dansen
Goede eigenschappen:Vrolijk, eerlijk, leergierig
Nachtelijke snack:Popcorn
Mooiste compliment:"Dat ik mooie ogen heb."
Ergste kritiek ooit:"Dat ik een dikke kont heb."
Favo film:Alles van Keanu Reeves
Favo Idols-jurylid:HENKJAN
Grootste angst:Stem verliezen
Muziek die je nooit zal draaien:Trance

Wist je dat Raffäela...
... groot fan is van Herman van Veen?
... in het begin deed of ze verliefd was op juryvoorzitter Henkjan?
... Henkjan vond dat ze dat verdomd goed speelde?
... het nichtje is van Ruth Jacott? 
... net als Christon een ochtendhumeur heeft?
... in Emmen woont?

bron: www.idols.nl / Telegraaf

Raffaëla in de media

[Nieuws] Raffaela is ziek (25-02-2006)
Idols-finaliste Raffaëla Paton (22) uit Emmen is ziek. Zoals het er nu naar uitziet, zal de Emmense vanavond wel optreden. Raffaëla zit bij de laatste vier finalisten en kan zich plaatsen voor de halve finale. Volgens haar vriend Paul van der Vlugt had Raffaëla donderdag nog 39,8 graden koorts...Lees verder...


[Nieuws] Idols-kandidate mag niet schnabbelen (24-02-2006)
Talentenjacht Idols is voor wannabe-popsterren een grote kans een kickstart in de showbizz te krijgen. En bij showbizz hoort natuurlijk, als je een artiest bent, regelmatig schnabbelen. Echter; niet voor de Idols-kanidaten. De lokale VVD in Emmen dacht deze week laat hét hedendaagse visitekaartje van de Drenthse plaats in huis te halen, ter versterking van de verkiezings­campagne...Lees verder...


[Media] 'Ze is niet wakker'
Raffaela heeft zich verslapen, dus Giel heeft haar niet aan de telefoon. Maar hij laat ons wel vijf liedjes horen. De kijker bepaalt welk nummer Raffaela in de halve finale zal gaan zingen.
3FM, 23 februari 2006


[Nieuws] Ook Raffaëla zwanger (31-01-2006)
Idols-kandidate Raffaëla is zwanger. Dat zei de 22-jarige zangeres dinsdag in het televisieprogramma RTL Boulevard. De vader is haar vriend Paul, met wie ze sinds vier maanden samen is. "Ik vertel dit nu, omdat mijn prestaties de laatste tijd achteruit zijn gegaan", verklaart Raffaëla. De andere kandidaten hebben volgens haar enthousiast gereageerd. "Ze is wel wat aangekomen", grapt haar medekandidaat Aäron...Lees verder...


[Artikel] Is harde kritiek op Raffaëla terecht? (10-01-2006)
Heel slecht, niet lekker en niet zuiver’. Het spijkerharde commentaar van de Idols-jury voelde afgelopen zaterdag als een mokerslag voor Raffaëla. De boodschap werd nota bene gebracht door Henkjan Smits, de man die vorige week nog lyrisch kraaide dat hij wel een plaat met haar wilde opnemen...Lees verder...

Quotes van en over Raffaëla

Of de vriend van Raffaella zo zeker  is van haar talent? “Wat haar sterke kanten zijn? Tja, zingen, performance een beetje...” Gelukkig weet zij wel waarom ze het gaat redden: “En ik ben gewoon zo gek als een deur!” (Auditieronde 4)

“Als ik een keuze moet maken tussen muziek en mijn vriend, dan kies ik…voor muziek.” Duidelijk echte liefde tussen Raffaella en haar vriend. (Auditieronde 4)

Raffaella verklapt dat ze Henkjan wel heel erg leuk vindt: “Stel je voor, ik ben door en hij zegt tegen mij ik vind je ook leuk. Als mijn vriend het goed vindt, wil ik er wel voor gaan!” (Auditieronde 4)

“Hoe kan die nu verliefd zijn op jou, Henkjan?” Eric begrijpt er helemaal niks van. (Auditieronde 4)

Raffaella’s verliefdheid op Henkjan is alleen maar erger geworden nadat ze oog in oog met hem stond: “Hij is zó knap he? Echt een lekker ding! Henkjan, I love you! Die ogen als je zingt, ik werd gewoon nog nerveuzer toen hij naar me keek. Wat moet ik nou? Ik heb een vriend!” (Auditieronde 4)

Onbegrijpelijk maar waar, Raffaela heeft nog steeds een crush op Henkjan: “Ik vind Henkjan nog steeds een lekker ding. Ik heb het speciaal voor hem uitgemaakt met mijn vriend en zo.” (Theaterronde 1)

“Ik hou gewoon van aandacht. Ik word gewoon supergeil van aandacht!” Raffaela legt uit waarom het sterrendom bij haar past. (Theaterronde 1)

De jury swingt helemaal mee met het duet van I-Jay en Raffaella en geeft daarna haar mening.
Erik:
“Allebei heel goed gedaan.”
Jerney: “Allebei heel goed gedaan.”
Henkjan: “Allebei fantastisch gedaan! Zullen we stemmen om het spannend te maken?” (Theaterronde 2)

“Jij veraste ons door met eigenlijk zó’n platgetreden pad te komen.” Henkjan vond Raffaela’s liedjeskeuze bij de solo niet bepaald origineel. (Theaterronde 2)

Raffaëla wil haar verliefdheid op Henkjan toch nog even toelichten: “Ik denk dat het voor de meerderheid van de mensen wel duidelijk was dat het gewoon een grapje was, dat het gewoon gekheid was.”
Henkjan: “Is lekker dan. Ben ik net verliefd geworden, krijg je dit!” (Workshopronde 3)

Maar in Raffaëla’s filmpje blijkt dat ze misschien toch nog wel een klein oogje op Henkjan heeft: “Ik ga alles geven bij mijn performance. Ik ga zorgen dat Henkjan trots op me is!” (Workshopronde 3)

“Ik zeg Saturday Night Fever! Het is nog de goede avond ook!” Martijn is enthousiast over het optreden van Raffaëla. (Workshopronde 3)

Raffaëla heeft een hoog doel voor ogen: “Ik wil óf eerste óf tweede worden. Ik wil geen derde of vierde worden.” (Liveshow 1)

“Ik doe me altijd heel stoer voor, maar ik ben eigenlijk een zachtgekookt eitje!” Raffaëla is even heel eerlijk over haar eigen persoonlijkheid. (Liveshow 2)

Martijn kondigt vervolgens het optreden van Raffaëla aan: “She’s not so tough, she is Raffaëla!” (Liveshow 2)

“Je kan niet altijd feesten, bedacht ik me laatst. Je moet ook aan de mensen laten zien dat je ook serieus kan zijn.” Raffaëla legt haar minder swingende liedjeskeuze uit. (Liveshow 2)

"Het lijkt wel of je eerst de marathon hebt moeten rennen om hier voordat je hier op het podium mocht komen, want het leek net of je buiten adem was!" Henkjan heeft nog wel wat op- en aanmerkingen over het optreden van Raffäela. (Liveshow 3)

Raffaëla heeft een erg duidelijke mening over drugs: “Om eerlijk te zijn heb ik echt een gloeiende hekel aan drugs. Ik heb het ook nooit gebruikt, ik hoef het ook niet. Ik hoef ook geen mensen in mijn buurt die drugs gebruiken. Ik hou er gewoon niet van, bah!” (Liveshow 4)

Jerney geeft haar mening over Raffaëla’s optreden: “Ik heb eigenlijk niet gehoord wie Raffaëla zelf is.”
Het publiek is daar duidelijk niet zo blij mee, want er klinkt een luid: “Boeh!”
Maar Jerney lijkt die reactie alleen maar leuk te vinden: “Joepie!” (Liveshow 4)

En nogmaals herhaalt Jerney: “Ik vroeg me af, waar is Raffaëla zelf?”
Raffaëla reageert hier heel gevat op: “Hier!” (Liveshow 4)

“Als er één award is die Raffaëla dacht ik te verdienen is het de early piek award.” Henkjan laat weten dat Raffaëla al vroeg tijdens Idols haar beste optreden heeft gehad. (Liveshow 4)

Raffaëla reageert op de kritiek van de jury: “Hun kritiek was duidelijk, maar je leert er wel van.”
Martijn geeft daar zijn eigen draai aan: “Het is even groeipijn!” (Liveshow 4)

”Ze is een gigantisch goede zangeres, ze kan zo goed met haar kont schudden!” Raffäela is een groot fan van Beyoncé. (Liveshow 5)

Jerney vindt dat qua uitstraling Raffäela het wel in zich heeft: ”Je ziet eruit als iemand die regelrecht uit de showbizz weggewandeld is.” (Liveshow 5)

Raffaëla heeft een bijzondere manier om ons te vertellen dat ze zwanger is: “Waar ik uitga is het meestal heel gezellig. Dan hou ik wel van een stevige borrel. Maar nu kan het op dit moment niet meer zo erg. Ik kan niet meer zoveel drinken want ehm…ik ben ik blijde verwachting.” (Liveshow 6)

“Zo, hoe vind je dat jullie het gedaan hebben?” Martijn vangt Raffaëla en de baby in haar buik op na haar optreden. (Liveshow 6)

Jerney maakt duidelijk dat niet iedereen even blij met Raffaëla’s zwangerschap is: “Ik vraag me nu toch een beetje af wat jij gaat doen, want het lijkt erop dat jij twee carrières naast elkaar gaat volgen: eentje in de muziek en eentje om moeder te worden. En ik denk dat daar de komende tijd wat keuzes gemaakt moeten worden. Want een platenmaatschappij houdt wel van plannen en ik denk dat jij de planning misschien wel eens in de war hebt geschopt.” (Liveshow 6)

Ook Henkjan heeft er een duidelijke mening over:
“Bij de workshops heb je ook een soortgelijk nummer gedaan en toen zag ik iemand die zó echt en zó puur en zó entertaining is. En toen heb ik zelfs gezegd met jou wil ik een plaat maken. Ik begin eraan te twijfelen. Dat is niet omdat je slecht gezongen hebt, maar het is minder echt. Sowieso twijfel ik aan de echtheid van Raffaëla. Er zijn steeds kunstjes die je doet om in de publiciteit te komen, om de krant te halen. Ik wil niet zeggen dat je zwangerschap een kunstje is. Dat is een keuze....hóóp ik. Maar dat is niet te combineren! Kraamtijd met op de drempel staan van een enorme carrière, wat Idols je kan bieden, dat vind ik wel raar. En daarom twijfel ik aan de echtheid.” (Liveshow 6)

Martijn ziet een teleurgestelde Raffaëla na de hevige kritiek van Henkjan: “Kun je daar wat mee?”
Raffaëla bijt van zich af: “Ehm, nee denk ik. Ik denk dat ze dit bedoelden met ongenuanceerd.” (Liveshow 6)

Martijn probeert een verklaring te krijgen voor Henkjan’s commentaar op Raffaëla’s zwangerschap:Maak je je zorgen dat ze snel uit elkaar zijn misschien Henkjan? Net bij elkaar en dan gelijk een baby...”
Maar Henkjan is heel duidelijk: “Oh nee, ze is mijn dochter niet! Ben je gek? Dat maakt me echt helemaal niks uit.” (Liveshow 6)

“Dat ben ik helemaal met haar eens. Zwangerschap is hartstikke mooi! Zó mooi zelfs dat ik vind dat je niet eens een beetje meer moet drinken, maar helemaal niet meer moet drinken.” En Henkjan doet er nog een schepje bovenop. (Liveshow 6)

“Mijn grote liefde in mijn leven is mijn mannetje Paul. Sorry Bert!” Raffaëla verontschuldigd zich aan het mannelijk model in haar filmpje over romantiek. (Liveshow 7)

Raffaëla is ook heel duidelijk over waar ze op afknapt: “Waar ik op afknap bij een partner is als hij niet eerlijk tegen me is en als ik zijn voeten zie. Bah!” (Liveshow 7)

En wat is echte liefde voor Raffaëla? “Het liefste wat iemand ooit voor me heeft gedaan is dat hij de kattenbak voor me heeft verschoont terwijl hij had gezegd dat hij daar een gruwelijke hekel aan had. Dat is pas echte liefde!” (Liveshow 7)

“Hij komt straks hier gewoon naast mij hè?” Raffaëla is erg zenuwachtig voor haar ontmoeting met Marco Borsato. (Liveshow 8 )

“Je hebt wel lef, want het is een lastig liedje.” Marco weet Raffaëla nu niet bepaald moed te geven voor haar optreden. (Liveshow 8 )

Maar Marco heeft ook nog een tip voor Raffaëla: “Het aller, allerbelangrijkste aan Nederlandstalige liedjes is dat je het zelf moet geloven. Want als jij het gelooft dan geloof ik het ook.” (Liveshow 8 )

Raffaëla denkt ook nog even aan haar medefinalisten: “Ellen, Angelique, Harm en Floortje, die waren echt hártstikke jaloers dat ik bij jou mocht. En ik moest namens hun de groeten doen aan jou.” (Liveshow 8 )

Chantal ontvangt Raffaëla na haar optreden: “Hoe ging het?”
Raffaëla: “Ja met gevoelsnummers heb ik altijd een beetje moeite, maar ik vond het wel redelijk gaan.”
Erik: “Ik vond het niet redelijk gaan, ik vond het geweldig!” (Liveshow 8 )

Jerney is ook al positief gestemd over het optreden van Raffaëla: “Ik kan er alleen maar aan toevoegen: kippenvel!” (Liveshow 8 )

Chantal kan zich goed inleven in Raffaëla: “Hoe voelde je je nou toen Marco binnenkwam? Dacht je whèè?”
Raffaëla: “Ik was echt helemaal hysterisch. Maar hij is echt zo’n persoon die je echt helemaal gerust stelt. Dus toen we aan het praten waren, werd het wel wat minder.” (Liveshow 8 )

“Ik ga een nummer zingen van De Dijk: ‘Ik kan het niet alleen’. Dat slaat eigenlijk precies op de situatie waarin ik nu zit. Ik doe met Idols mee en ik kan het niet alleen. Ik heb de hulp nodig van alle kijkers!” Raffaëla weet hoe ze het publiek moet bewerken. (Liveshow 8 )

Martijn is erg enthousiast over Raffaëla’s optreden: “Jeetje, wat leuk om een keer een meisje dit te horen zingen!” (Liveshow 8 )

“Stel je voor ik zou op een gegeven moment gaan touren. Dan zou ik echt absoluut Angelique in mijn voorprogramma willen hebben, want dan zouden we heerlijk in de pauze kunnen gaan keten met zijn tweeën!” Raffaëla gaat er duidelijk vanuit dat zij succesvoller wordt dan Angelique. (Liveshow 9)

Martijn wacht Raffaëla op na haar optreden op wel héél hoge hakken: “Een behoorlijk indrukwekkend stukje hoge hakkenbeheer!” (Liveshow 9)

Hoewel aan de meeste kijkers voorbij gegaan, maar Raffaëla heeft al een keer Idols gewonnen: “Ik heb echt wel een keer eerder in een finale gestaan. Dat was bij een Idols-festival in Emmen. En die heb ik ook nog gewonnen en daar ben ik héél trots op!” (Liveshow 9)

Jerney ziet de toekomst van Raffaëla positief in: “Ik denk als jij de eindstreep niet zou halen dat je toch wel een heleboel aanbiedingen zult kunnen krijgen.”Raffaëla heel enthousiast: “Yes!” (Liveshow 9)

Raffaëla laat ons de woonkamer van haar en haar vriend zien: “Dit is de woonkamer. Je ziet dat alles zwart-wit is. Net zoals wij!” (Liveshow 10)

“Die moves van Raffaëla? Die zijn echt super, maar daar ga ik niet alles over verklappen!” Over welke moves heeft de vriend van Raffaëla het? (Liveshow 10)

Maar een ander geheimpje wil de vriend van Raffaëla wel verklappen: “Ze heeft iets met haar tenen. Er mag niemand naar kijken. Ze heeft ook hele grote jubeltenen!” (Liveshow 10)

Chantal vangt Raffaëla op na haar optreden: “Ik vind het bijna overbodig om te vragen hoe het ging.”
Raffaëla: “Ah, het ging wel lekker.”
Chantal: “Wel lekker? Understatement!” (Liveshow 10)

Henkjan heeft haast geen woorden voor Raffaëla’s eerste optreden: “Ja wat moet ik hier nu over zeggen? Dat was fantastisch!” (Liveshow 10)

En Erik weet daarna helemaal niet meer wat hij nog moet zeggen: “Ik was al bang dat Henkjan al alles gezegd zou hebben en dat heeft hij ook gedaan.” (Liveshow 10)

“Het was in het begin een drama, het teruggeven van wisselgeld. Het heeft me heel veel geld gekost!” De voormalige baas van Raffaëla is duidelijk blij dat ze voor een zangcarrière gekozen heeft en niet meer werkt als gastvrouw. (Liveshow 10)

En wat vond Raffaëla zelf het moeilijkste aan haar baan als gastvrouw? “Altijd erg moeilijk om van de appeltaart af te blijven!”
Voormalige baas: “Het heeft me heel veel geld gekost!” (Liveshow 10)

Henkjan schrok van het onzuivere begin van Raffaëla, maar “Het maakte helemaal geen reet meer uit hoe je begon, want daarna leek het wel of je het zelf geschreven had of in ieder geval zelf meegemaakt hebt.” (Liveshow 10)

Ook Jerney is enthousiast over Raffaëla’s uitvoering van ‘Mijn houden hart’: “Dan zie je dat de originele compositie eigenlijk door een ander dan de oorspronkelijke componist beter wordt uitgevoerd dan het origineel. En dat vind ik toch wel heel erg spannend.”
Martijn: “Van de anders vaak wat zuinige mevrouw Kaagman, krijg je deze toch zomaar. Fantastisch!” (Liveshow 10)

Raffaëla schrikt van zichzelf als ze een oude klassenfoto ziet: “Oh gadver! Die blauwe bril!” (Liveshow 10)

“Ik heb zoveel kinderen in de klas gehad, maar Raffaëla vergeet ik dus nooit!” Deze docent heeft duidelijk goede herinneringen aan Raffaëla. (Liveshow 10)

Over Raffaëla heeft Jerney niets dan lof: “Ze heeft het in haar vingers, maar ook in haar voeten! En een mens wil ook héél graag wat erbij zien als ze wat horen. Je hebt het helemaal voor elkaar. Choreografie een tien!” (Finale)

“Tot mijn spijt moet ik het kort houden, want we dreigen uit te lopen. Maar ik vond het echt geweldig. Ik had wel een half uur door kunnen praten…ik vond het steengoed!” Ook Erik lijkt erg enthousiast. (Finale)

“Nou ik zal je zeggen, ik weet 100% zeker dat het een hit wordt, wie het ook zingt. Het wordt écht een hit!” Raffaëla is erg zeker van haar zaak. (Finale)

Jerney heeft een klein foutje bij Raffaëla ontdekt: “Ik dacht even dat ze een paar woordjes miste.”
Een breed lachende Raffaëla: “Neuh! Echt niet!” (Finale)

Raffaëla heeft zin in haar promotour: “Nou we gaan dus naar Apeldoorn. Dat wordt dus fantastisch, ik weet het zeker. Ook al zijn er maar 2 fans!” (Finale)

“Ik voel me net de koningin!” Raffaëla kan maar niet genoeg krijgen van het zwaaien naar haar fans. (Finale)

“De uithaal was het uitroepteken zeg maar en daar hoopte ik al op dat hij zo goed zou gaan zoals hij ging. Het was geweldig! Ik kan niet anders zeggen.” Erik is duidelijk onder de indruk van Raffaëla’s uitvoering van ‘Right here, right now’. (Finale)

Henkjan belicht Raffaëla’s hele Idols-avontuur: “Ik heb tijdens de workshops al gezegd: met jou wil ik een plaat maken. Er kwam een kleine kink in de kabel toen je even wat minder werd. Toen kwam het geheim eruit. Vanaf dat moment ben je steeds beter geworden en dit is het kersje of de slagroom op de taart. Ik vond het echt zó waanzinnig kippenvel, heel erg goed!” (Finale)

Chantal legt Raffaëla uit wat de consequenties zijn van haar overwinning: “Raffaëla, jij wint het platencontract en aankomende week ligt jouw eerste single in de winkel!”
Raffaëla denkt momenteel echter aan hele andere dingen: “Wil iemand die rozen overnemen?” (Finale)

Martijn zoekt een verklaring in het verliezen van Floortje in de zwangerschap van Raffaëla: “Dat is eigenlijk helemaal niet eerlijk hé? Dat is twee tegen één vanavond!” (Finale)

Geef je mening op ons forum over Raffaëla!