Jury

Edwin Jansen

Deze manager, de ontdekker van Anouk en tevens verantwoordelijk voor het management van o.a. Kane, Van Dik Hout, Di-rect ,Within Temptation en Soulvation gaat voor Idols hard op zoek naar een nieuw talent.
Edwin Jansen is geboren op 9 januari 1967. Op zijn elfde gaat Edwin op drumles en als hij zestien jaar is speelt hij de daarop volgende drie jaar in verschillende bandjes. Na zijn schoolperiode start Edwin zijn eigen aannemersbedrijf, maar zijn grote passie voor muziek blijft. Deze passie leidt ertoe dat Edwin dŤ ontdekker van Nederlands talent is van dit moment. In zijn favoriete cafť hoorde Edwin een meisje zingen, Anouk is haar naam. Edwin is diep onder de indruk van haar stem en optreden en stelt voor om rondom Anouk een band te formeren.

Een nieuwe band komt tot stand: Anouk wordt de leadzangeres en Edwin de manager. Anouk behaalt zowel nationaal als internationaal succes. In dezelfde periode start Edwin zijn eigen bedrijf AT Productions BV dat zich specialiseert in artiesten management, boekingen, publishing en evenementenorganisatie. Als na verloop van tijd de gitarist van Anouk, Ricardo Pronk, de band verlaat om een eigen formatie te beginnen, tekent Edwin deze formatie, Billy the Kid genaamd, en ook deze band boekt succes. Eind vorige eeuw spot Edwin opnieuw een tot dan toe onbekende band: Kane! Edwin tekent voor hun management en de eerste single is meteen een groot succes. Zowel het debuut als het tweede album van Kane is goed voor (dubbel)platina.

Kane heeft inmiddels veel prijzen gewonnen waaronder twee MTV Awards op rij voor Best Dutch Artist en vrijwel alle Nederlandse prijzen die te verdienen zijn. Op elk groot festival in Nederland en diverse in het buitenland heeft Kane al gestaan. Ook de ontdekking door Edwin van Di-rect twee jaar geleden, heeft geleid tot het huidige succes van de band. Veel andere bands zijn inmiddels gecontracteerd door AT Productions zoals Van Dik Hout, Within Temptation en Soulvation.