Wil je weten wat het commentaar van Edwin, Jerney, Eric en HenkJan zelf was? Bekijk onze deelnemerspagina´s bovenin het menu, kies je favo deelnemer en lees of dit overeenkomt met het oordeel van onze idolswebjury  :)

Irma

1e optreden:
Han13
Tja, geweldig nummer dit natuurlijk, maar daar bleef niet zo veel van over toen jij ’t zong. ’t was niet slecht ofzo, maar ’t had ’t gewoon nét niet.

Chriz
Dit nummer ligt je niet helemaal. Je hebt er niks speciaals mee gedaan.

N@ncy
Ik vond het niet zo bijzonder eerlijk gezegd. Je zong het niet slecht, en je mag het niet vergelijken met het origineel, maar elke keer dwaalden mijn gedachten af naar het origineel wat toch echt veel overtuigender klonk.

bertha531
Tja, wat gewoontjes gezongen, niet bijzonder enz enz...

2e optreden:
Han13
Weer leuk nummer, maar weer niet zo denderend gezongen. Echt jammer dat je niet meer kan tippen aan je optreden in de workshop. Ik had toen echt verwacht dat jij de finale zou gaan bereiken, maar op basis van je optredens vanavond vind ik ’t niet verwonderlijk dat je eruit gestemd bent.

Chriz
Het wordt helemaal niks met jou vanavond. Als je niet zingt wat bij je past, dan kun je alleen maar de schuld bij jezelf leggen.

N@ncy
Nee, je hebt hiermee echt je eigen glazen ingegooid en weer niet kunnen laten zien hoe geweldig de echte Irma nou kan zingen. Ik denk dat het goed is dat je je eigen gang kunt gaan, want ik weet zeker dat je toch erg ver zult komen.

bertha531
Ja wel beter dan je vorige optreden, maar het was niet echt bijzonder deze keer...

Boris

1e optreden:
Han13
Ik vind dit niet zo’n geweldig nummer, maar je zong ’t allicht weer goed. Ik dacht effe dat je de mist inging met die plotselinge overstap van hoog naar laag, maar blijkbaar hoort dat zo in dit nummer.

Chriz
Dit is helemaal hetgeen wat bij jou past, geweldig!

N@ncy
Van je kleding ben ik niet zo kapot, maar je zang is echt fantastisch. Je brengt het echt zo vol overtuiging. Een kleine opmerking, misschien hoort het niet helemaal bij het liedje, maar je mag wel iets meer ontspannender kijken, je lach is zo leuk namelijk…

bertha531
Gewoon weer perfect. Idols kan wel stoppen en jou gewoon als winnaar uitroepen. Maarja, eerst nog even flink reclameinkomsten oogsten...

2e optreden:
Han13
Ik dacht niet dat ik nóg meer fan van je kon worden, maar ’t is toch weer gebeurd! De manier waarop je dit weer bracht…..gewoonweg briljant!

Chriz
Jij zingt dus wel wat bij je past, ik vond je beter dan Justin Timberlake (maar ik vind zelfs Gerard Joling beter dan Justin Timberlake)

N@ncy
Bij het horen van je liedjeskeuze schrok ik even, ik kreeg visioenen van Joël vorig jaar. Maar het blijkt wel weer dat je daarmee absoluuuuut niet te vergelijken bent. Je deed het perfect en het kostte je totaal geen moeite.

bertha531
Gewoon weer perfect. Idols kan wel stoppen en jou gewoon als winnaar uitroepen. Maarja, eerst nog even wat kandidaten flink in spanning laten op die banken...

Maud

1e optreden:
Han13
Vanaf ’t moment dat je meldde dit nummer te gaan doen, wist ik al dat je weer ’n enorme verkeerde keuze had gemaakt. Dit soort nummers moet je als blank hockey-meisje gewoon niet zingen.

Chriz
Pffft!!!! Maak je me straks weer wakker?

N@ncy
Lef, dat heb je zeker. Ik denk dat je zelf ook wel weet dat het geen finaleplaats gaat worden en je daarom gewoon liedjes zingt die je zelf leuk vindt. Maar vergeet niet dat er miljoenen mensen naar je kijken die ook willen genieten van je zangkunsten. En dat was wat mij betreft bij dit liedje wat minder.

bertha531
Dit was juist weer een mooie gelegenheid om er weer eens wat te gaan doen aan je uiterlijk! Je had jezelf zwart moeten sminken, mischiend dat het dan wat geloofwaardiger klonk.

2e optreden:
Han13
Een hele verbetering ten opzichte van je eerste optreden, maar je spetterde nog niet echt. Ik blijf bij m’n mening dat je ’t gewoon net niet hebt om ’n idool te kunnen worden.

Chriz
Iets meer dat rauwe erin, maar nog vond ik er weinig aan. Blijkbaar klinkt je stem alleen leuk bij zoetsappige liedjes.

N@ncy
Hiermee maak je je vorige optreden weer goed. Veel beter, hier heb ik echt van genoten, dit is Maud.

bertha531
Ja wel beter dan je vorige optreden, maar niet erg bijzonder.

JK

1e optreden:
Han13
Op de een of andere manier had ik al ’n voorgevoel dat je dit nummer zou gaan doen. Past natuurlijk ook perfect bij je, de tekst trouwens ook. Volgens mij ben je echt zo’n jongen die ’t liefste meerdere meisjes tegelijk heeft. Maar leuk uitgevoerd weer!

Chriz
Dat deed je weer heel erg leuk, je bent de verrassing van het jaar!

N@ncy
Jij kiest deze keer wel een goed nummer uit, alhoewel het ook weer niet echt een nummer is waarbij je echt zingt. En dat vind ik jammer, want zo horen we niet de echt JK. Daardoor begin ik me eerlijk gezegd steeds meer aan je te ergeren…

bertha531
Ik had er niets mee en heb het nog steeds niet.

2e optreden:
Han13
Waardeloos nummer natuurlijk, maar op zich wel geschikt voor jou. Helaas kon je me niet zo overtuigen dit keer. En ik blijf je niet zo’n hele goede zanger vinden.

Chriz
De zang was weer niks, maar die performance en al die dansjes, dat maakt jouw performance leuk.

N@ncy
Afschuwelijk liedje en dat speelt mee in mijn oordeel. Ik ken een leukere versie van dit liedje en vind het jammer dat je die niet zong. Maar ja, dan had je waarschijnlijk meer moeten ´zingen´.

bertha531
Jíj had je tekst moeten vergeten, dat zou het nummer geen verkeerd doen. Zo saai...

Marlies

1e optreden:
Han13
Leuk nummer, leuk gezongen, leuk bewogen. Alleen jammer van die kleine misser. Maar die vergeef ik je wel.

Chriz
Ik ken dit nummer niet en wat ben ik daar blij om. Saai, dat is het juiste woord.

N@ncy
Deze keer was het weer goed genieten. Ik vond dat je wel iets te veel heen een weer bewoog, maar dat maakte qua zang niks uit. Ook niet dat je de tekst even kwijt was, want dat pakte je weer goed op.

bertha531
Je stem werd een beetje weggedrukt en klonk hier en daar erg trillerig. Maar t klonk nieteens heel gek.

2e optreden:
Han13
Die Reinoud had je nooit zo moeten laten schrikken, want daar raakte je zichtbaar echt door van de kaart. Jammer dat dat ook merkbaar was tijdens je optreden, maar toch was ’t zeker niet onaardig.

Chriz
De opkomst van Arnout was het meest opwindende aan de performance. Je kunt zingen, maar houd op met die flauwe liedjes, die nauwelijks bekend zijn bij het grote publiek.

N@ncy
Ik was verbaasd dat je onderbroken werd, want je zat er net weer lekker in. Maar gelukkig was ook de tweede keer geen probleem voor je en liet je zien dat je gewoon goed kan zingen.

bertha531
Bah, die Reinout is inderdaad niet iemand die je snachts in een donker steegje wil tegenkomen. Wat een nare ervaring moet het zijn geweest. Knap dat je je zo herstelde.