Jurycommentaar mbt JK

Het commentaar van de idolsjury

1e optreden:
Henk-Jan: “Lastig hè, om het spits af te bijten? Maar toch blijkt iedere keer weer dat het heel leuk is om naar je te kijken. Ik heb toch een beetje het idee dat je het showelement gebruikt ter compensatie voor het feit dat je niet de beste vocalist bent. En dat bedoel ik niet zo lullig als het klinkt. Maar dat begrijp je waarschijnlijk wel! Je zat met je timing af en toe een beetje fout, maar als je dan gaat beatboxen is het weer helemaal lekker. Het viel me een beetje tegen moet ik heel eerlijk zeggen”.
Jerney: “Het was zowel ritmisch als qua toon niet helemaal in orde. Wat Henk-Jan ook al zegt, met het dansen klopte je ‘rhythm’ wel. Dus ik wijd dat aan de zenuwen. Je outfit is weer fabulous! Echt wel! Het publiek houd van jou maar ik blijf zeggen dat je qua zang niet de beste bent”.

2e optreden:
Eric: “Ik vind het wel een leuke combinatie die je hebt gemaakt. Maar ik spreek geen Spaans en begrijp dus ook eigenlijk de link die je gelegd hebt niet. Wat betekent Guantanamera nu eigenlijk? Weet je dat? Is geen test hoor! JK: “Ik zette de link alsof zij aan het cheaten was met “Juan Tanamera!”
Edwin: “Ik vond ook dat je het heel leuk gezocht hebt. Ik vind ook dat het opzeggen van de tekst in het couplet heel moeilijk is. Het zijn namelijk niet echt hele zanglijnen. Dat deed je heel goed. Het is natuurlijk geen eigen nummer wat je al 100 keer hebt gezongen. Maar in de refreinen ga je dan weer zingen en daar deed je het heel goed. Ik vond het een hele goede performance!”

3e optreden:
Henk-Jan: “Als je verder gaat en verder komt denk ik dat reggea een hele goed muziekstijl voor je is. Ondanks dat je in het begin een beetje haast had. De timing was niet helemaal lekker. Maar dit is wel voor het eerst dat ik me echt geërgerd heb aan je slechte uitspraak. Wat dat betreft denk ik dat je eigenlijk gewoon reggea artiest moet worden”.
Edwin: “Wat Henk-Jan zegt is dat je een slechte uitspraak hebt bij dit nummer. Ik heb dat eigenlijk niet zo echt gehoord want tijdens dit liedje dacht ik ; hier kun je eigenlijk niet zo veel aan verpesten. Dit is namelijk zo’n makkelijk nummer om te doen. Het is goed gedaan, maar het is wel een erg makkelijk liedje, dus ik kan het niet zo goed beoordelen”.

Het commentaar tijdens de 7e liveshow

1e optreden:
Eric: “Jk, ik vond dat je een hele goede show wegzette, maar dat je tijdens de show wel je zang een klein stukje vergat. Ook letterlijk. Ik denk dat je door hoe goed je de show deed er wel mee weg zal komen. Maar ik vond de zang niet zo heel goed.”
Jerney: “Wat ik vind van jou performance wijkt iets af van wat Eric er van vindt. Ik vind jou stem namelijk heel erg mooi. Maar met een hele mooie stem kun je dus ook vals zingen. In vergelijking met Boris moet jij harder werken om hetzelfde effect te bereiken. Ondanks dat vind ik het heel erg jammer dat het niet helemaal 100% was terwijl je er zo hard voor hebt gewerkt.”

2e optreden:
Edwin: “Ik weet dat je je niet lekker voelt en dat je moeder in het publiek zit en ik wil je graag een positieve beoordeling geven, maar helaas ga ik dat niet doen. Ik vond het echt een rommeltje. De verkleedpartijen, de zang. Je zat helemaal niet lekker in de muziek. Misschien komt het omdat je koorts hebt en niet lekker in je vel zit, maar ik moet jureren voor vanavond en ik vond het echt niet goed.”
Henk-Jan: “Ik vond het ook niet zo goed. En ik zag dat je kledingontwerpster dacht dat je iets dikker was en iets kortere benen had, want die broek zakte gaandeweg steeds verder af. Ik dacht nog hoever zal hij het laten komen. Maar dat maakte de timing niet beter. Vooral in het refrein ging je de fout in. Wat ik wel heel leuk vond was je eigen interpretatie met, ik denk dat het Spaans was of een soort taal. Maar ik neem aan dat je dat speciaal voor je moeder hebt zodat zij ook weet waar jij over zingt. Dat vond ik dan wel weer heel erg leuk, dat je er toch nog iets eigens van hebt gemaakt!”

Het commentaar tijdens de 6e liveshow

1e optreden
Jerney: “Ik vind dat jij vanavond een hele goede keus hebt gemaakt qua liedje. Je kiest een nummer van iemand die niet echt een top zanger is. Maar het is de spirit, de ritmiek van het liedje en dat heb je helemaal voor elkaar. Ik vind het echt geweldig!”
Edwin: “Ik kan niet anders doen dan me bij Jerney aansluiten. De keuzes van je liedjes zijn elke keer weer geweldig. Zangtechnisch was het niet echt en briljant nummer, maar het klopte helemaal. Het was gewoon weer een goede performance!”

2e optreden
Eric: “Je krijgt veel applaus en dat doet me deugd, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het, vergeleken met wat je net deed, niet zo leuk vond. Ik vond dat je het net geweldig deed en nu wel aardig.”
Henk-Jan: “Wel aardig door je beweging. Maar het was voornamelijk saai. Je slaagt er iedere keer weer in om een nummer te kiezen wat word gezongen door een non vocalist. Ik zou zo graag eens willen, want je kunt heel goed zingen, dat je eens nummers kiest van vocalisten. Dat we echt horen wat je in huis hebt. Ik wil je wel complimenteren dat je echt een eigen stijl hebt. En elke keer weer je eigen kleding ontwerpt. Dat vind ik wel iets van een echte ster  hebben. Dat vind ik heel uniek en dat moet een ster zijn!”

Het commentaar tijdens de 5e liveshow

Jerney: “Jonge jonge jonge wat een tour maak jij zeg! Geweldig. Ik moet wel zeggen dat het liedje wat je uitgekozen hebt een wat eenvoudige melodielijn heeft en daar kan niet zo heel erg veel in fout gaan. Dat gebeurde gelukkig ook niet. Maar je maakte wel een hele andere fout en ‘t kwam gelukkig nog op zijn pootjes terecht maar je was echt even de weg kwijt hè? Je deed een inhaalslag, je had de bus gemist maar kon er gelukkig weer net op tijd inspringen waardoor het  weer heel goed eindigde. Ik vond je eigen teksten tussendoor heel erg leuk en ook dat je de zaal mee laat zingen. Je hebt er weer een plezierige performance van gemaakt moet ik zeggen JK.”

Eric: “Weet je? Ik vind dat je het geweldig goed gedaan hebt. En weet je wat ik er zo leuk aan vind? Toen dit liedje werd geschreven was dit voor Nederlandse begrippen heel nieuw en ineens swingde de Nederlandse muziek weer. Maar jij geeft er een extra grote swing aan! Ik vond het heel erg goed!”

Het commentaar tijdens de 4e liveshow

Eric: Ja, JK, ik denk niet dat zo te horen veel mensen het met me eens zullen zijn, vrees ik, maar ik vond het niet zo heel erg goed moet ik zeggen. Ik vond wel dat je er een hele leuke show van gemaakt hebt. Je bent een echte showman. Je kleedt je helemaal te gek. Dat is supergoed. Maar ik vond dat je het liedje bijna aan het verkrachten was door alle dingetjes dan maar [hoge gil] en dan [lage gil]. 't ging alle kanten op. Terwijl normaal zing je altijd zo lekker relaxed met jouw eigen sound, maar nu, ja, het ging een beetje alle kanten op, jammer.

Edwin: Ja, JK, na je de afgelopen weken gezien te hebben vond ik dit eigenlijk helemaal nix vanavond. Ik vond het echt een hele slechte performance voor jouw doen. Ik vond de danspasjes en de dingen die je deed kwamen veel te ingestudeerd over. Ik vond je zang echt een stuk slechter dan normaal en al je een rotnummer zou moeten doen, dan kan ik me helemaal voorstellen dat het niet je ding is, maar dit zou toch wel dichter bij jou moeten liggen om het beter te presteren. Als ik je goed vind dan vertel ik het je ook, dat weet je, vanavond vond ik het echt niks.

Commentaar tijdens 3e liveshow

Henk Jan: “Nou JK, je zei al dat je het moeilijk vond, maar je hebt wel alles uit de kast gehaald. Beatboxen, rappen, zingen. Bij de 1e rap dacht ik rustig, rustig. Het leek alsof je heel erg nerveus werd . Daarna ging je weer zingen, fantastisch vind ik dat. Dat je dan toch weer die rust weet te pakken. Ik vind je een betere zanger dan een rapper. Maar ik vond het heel goed!”

Jerney: “JK je bent vanaf het begin een kandidaat geweest waarvan wij alle vier zeiden: “ritme, helemaal okee. Zang daar hebben we over getwijfeld.” Maar ik denk dat je nu alles ineen verpakt hebt. Je laat zien dat je er fantastisch uit kunt zien, dat je verschrikkelijk goed kunt dansen en dat je helemaal bij stem blijft. Kortom, je bent helemaal compleet!”

Het commentaar tijdens de workshop

Edwin : JK, ik moet je zeggen dat ik niets heb met die zogenaamde coolheid, zoals je staartjes je jas de diamanten. Coolheid komt van binnen. Jouw geluk is dat jouw coolheid van binnen komt van binnenuit en dan worden die staartjes, zo´n jas en diamanten wel interessant. Ik vind dat jij het echt hebt, redelijk gezongen, niet echt briljant. Maar voor mij goed genoeg, jij hebt het.

Jerney : nou, ik sluit me bij Edwin aan. Ik heb alleen nog wat anders er aan toe te voegen. Je performance belooft heel veel. Je hebt echt er hier en daar naast gezeten, dus het was niet een topprestatie. Maar jouw hele verschijning maakt dat mensen denk ik geloven dat je een topperformance neerzet. Dus je bent wel overtuigend maar de kwaliteit was niet echt 100%.

Het commentaar tijdens de auditie

Jerney : nou, we kunnen rustig vaststellen dat jij bijzondere zorg aan je uiterlijk hebt besteed. Dat is altijd zeer te waarderen. Dat is voor mensen ook altijd leuk, ze komen niet alleen om te luisteren maar ook om te kijken natuurlijk. Maar verder qua zang als dat nou dezelfde kwaliteit had als de manier waarop je je hebt uitgedost, dan hadden we hier misschien wel een toppertje. Maar die mening ben ik niet toegedaan.

Edwin : de zenuwen heb je goed onder bedwang maar alleen qua stem, ja, vind ik het echt onder de maat.

Eric : ik vind eigenlijk dat ie best wel lekkere stem heeft. Ik zou hem het voordeel van de twijfel wel willen gunnen.

HenkJan : muzikaliteit is goed. Wat iedereen al heeft gezegd je ziet er hartstikke goed uit. Dus wil ik je graag een volgende ronde gunnen.