Korte nieuwsberichten januari 2004

Maud, Marlies en Ron door naar finale live-uitzendingen

31 januari 2004 - De uislag van de eerste workshop is bekend! Zojuist is bekend geworden dat Marlies (32% van de stemmen) en Maud (22% van de stemmen) het populairste waren onder het Nederlandse publiek van Idols. Zij zijn dus verzekerd van een plaatsje bij de laatste 10. Ook ron mag naar de finale live-uitzendingen, omdat hij de stem van de jury kreeg. Frank en Sharon zijn door de kijkers uitgekozen om nog een herkansing te krijgen in de wildcard-ronde.

Jamai: meer aandacht scholen voor homo's

31 januari 2004 - Jamai vindt dat scholen meer aandacht moeten schenken aan hoe jongeren om moeten gaan met homoseksualiteit. Dat zegt hij in een interview met de Gay krant.

De Idols-winnaar is opgelucht dat iedereen weet dat hij homo is, maar op school is hij er vroeger mee gepest. Daarom is hij van mening dat scholen meer aandacht moeten schenken aan homoseksualiteit. De zanger liet ook weten inmiddels naar Amsterdam te zijn verhuisd.

(Bron: Sterrenbeurs)

Vanavond eerste workshopronde

31 januari 2004 - Vanavond om 21.00 uur is de eerste workshopronde van Idols te zien. In deze aflevering zullen negen dames en drie heren alles moeten laten zien wat ze in huis hebben. Anne, Frank, Gerbrich, Krystle, Maickel, Marlies, Maud, Ron en Sharon zullen om beurten een lied ten gehoren brengen en het commentaar van de jury ondergaan. Om 23.00 uur zal vervolgens bekend worden gemaakt welke drie kandidaten zeker zijn van een plaats bij de laatste 10. De jury zal 1 persoonlijke favoriet kiezen en de kijkers zullen stemmen voor de 2de en 3de deelnemer die door mogen naar de live-uitzendingen. De nummers 3 en 4 bij de kijkers krijgen uiteindelijk nog een herkansing in de wildcardronde op 21 februari. Daarin zullen 6 deelnemers die net niet goed genoeg waren in hun workshop, nog eens strijden tegen elkaar voor de felbegeerde wildcard, die toch nog recht op een plaats bij de laatste 10 geeft.

Idols-Herman wil 'Safe Sex': publiek gezocht

31 januari 2004 - Heb jij altijd al in een videoclip van de in Nederland wereldberoemde Herman Berghuis willen figureren? Als je wist wie hij was misschien wel? Nou, het gaat hier om de jongen die in één van de afleveringen van Idols al snel duidelijk werd gemaakt dat hij het als zanger niet zou gaan maken. De jury had echter ongelijk, Herman zingt. En hoe.

Samen met Johan Vlemmix heeft Herman het nummer 'Safe Sex' opgenomen. De clip voor het carnavalsnummer wordt op 8 februari in discotheek Vernes aan de Loet in Schagen opgenomen en het team zoekt mensen die als beeldvulling willen dienen. Wanneer je dit wel ziet zitten kun je vanaf 14.00 uur bij de discotheek terecht.

Het liedje is het resultaat van de zoektocht van Paolo Renna, die sinds kort manager van Herman is. Hij zag de Schagenaar optreden en wilde graag met hem in zee. "Ik zag Herman en moest erg om hem lachen. Begrijp me goed, ik lachte hem niet uit, maar vond hem grappig. Herman heeft lef en dat stond me aan. Toen dacht ik gelijk dat ik hem een kans wilde geven. Dus ben ik op zoek gegaan naar wat leuks en daar kwam dit carnavalsnummer uit dat hij samen met Johan Vlemmix doet," zo laat hij weten.

De website waar het nummer te vinden is

(Bron: FOK!)

Bas en Joël redden het net niet

30 januari 2004 - Gisteravond was het weer songfestival-avond voor de liefhebbers. Dit keer ging de jongensgroep Yellow Pearl en Judith door naar de finale. Met 54 punten van de vakjury staat deze zes koppige band in de finale. Ruim 47% van het Nederlandse publiek heeft op Judith gestemd. Helaas voor Bas en Joel dus, deze ex idolskandidaten haalden het met 31% van de stemmen van het Nederlandse publiek net niet. Ze hebben wel nog kans om naar de herkansingsronde te gaan. Dus als je Bas en Joel nog graag terug wilt zien, kun je op hen stemmen op de website van het Nationaal Songfestival en wie weet zien we ze dan 19 februari bij de herkansingsronde nog terug!

(Bron: Mediawatchers en Nationaal Songfestival)

Marco Borsato geeft Idols-deelnemers een zang- en sportworkshop

29 januari 2004 - Voor de eerste workshop aanstaande zaterdag om 21.00 uur op RTL4 hebben de makers van Idols niemand minder dan Marco Borsato uitgenodigd om de negen deelnemers iets bij te leren. Anne, Frank, Gerbrich, Krystle, Maickel, Marlies, Maud, Ron en Sharon hebben deze week aan maar liefst twee workshops met Marco Borsato als leermeester mogen deelnemen. Marco Borsato verklaart op zijn website dat hij om zich goed voor te bereiden op zijn shows in Antwerpen en in de Kuip een paar keer per week traint om in een goede conditie te raken. Een dergelijke sportworkshop heeft hij nu ook met de Idolsdeelnemers gehouden. Daarnaast heeft hij samen met John Ewbank ook bijgedragen aan de zangworkshop van de negen deelnemers, die in de aflevering van aanstaande zaterdag hun zangkunsten mogen vertonen. Marco denkt dat er veel talent tussen de negen deelnemers zit en hij is er van overtuigd dat we van een aantal van hen nog veel zullen horen in de toekomst.

(Bron: Website Marco Borsato)

Vanavond Bas en Joël in voorrondes Nationaal Songfestival

29 januari 2004 - Idols-finalisten Bas en Joël doen mee aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival. Vanavond is het dan zover, ze treden op in de tweede voorronde van het Nationaal Songfestival. De jongens, die tot de tien finalisten van de talentenjacht behoorden, zijn samengesmolten tot een nieuw duo. Ze brengen het nummer Celeste ten gehore en nemen het daarmee op tegen onder anderen William, Mandy en YellowPearl. Later op de avond volgt de uitslag of ze doorgaan of niet.

(Bron: Mediawatchers)

Idols ook groot succes op internet

29 januari 2004 - AMSTERDAM - Niet alleen op televisie, maar ook op internet is Idols een groot succes. Sinds de start in december zijn er meer dan 1,1 miljoen unieke bezoekers geweest die voor ruim 17 miljoen pageviews hebben gezorgd, zo meldt HMG.

Op de website van de populaire tv-programma staan nu ook alle audities die niet op tv waren te zien. Kandidaat 6779, 514 en 11093 zijn de populairste op het internet.

Kandidaat 6779 is de 24-jarige Maurice die 'Eens dan schijnt voor jou de zon' van Frans Bauer met z'n handen in zijn zakken ten gehore brengt. Kandidaat 514, de 18-jarige Julian, zingt 'Hello' van Lionel Richie en dat nog niet eens heel slecht. De 16-jarige Sanne, 11093, zingt een liedje van Westlife. Het is jammer dat de commentaren van de vier Idols-juryleden niet worden uitgezonden op het internet.

Deze dienst is helaas voor een grote groep niet gratis. De mensen die internetten via Chello kunnen wel gratis gebruik maken van de videolaunch. De rest kan via sms, een speciaal 0909-nummer of Wallie-card toegang krijgen tot de audities. Bezoekers moeten wel uitkijken als ze willen betalen via Moxmo. Tot 1 mei 2004 is deze dienst gratis, daarna kost zo'n abonnement 9,50 euro per jaar.

(Bron: NU.nl)

Ophef over 'Safe Sex' van Idols-afvaller Herman

29 januari 2004 - AMSTERDAM - De Idols-organisatie wil ook de carrière van Idols -áfvallers zelf regisseren. Herman, de vals zingende tiener, die gisteren in een studio in Makkum een plaat opnam met Oranjekenner Johan Vlemmix, is tot de orde geroepen. Herman: "Mijn plaat mag niet uitkomen en ze zeiden dat de advocaten zich er over zouden buigen. Ik mag niet met de pers praten, en ook niks commercieels doen. Misschien krijg ik wel een miljoenenclaim. Maar hoe moet ik dat betalen van mijn zakgeld?"

Johan Vlemmix vindt de maatregelen van Idols van de zotte: " Hoe kun je nou kandidaten contractueel binden, die niet eens meer kandidaat zijn? Herman is in het openbaar voor gek gezet en nu zou hij zijn mond moeten houden tot zes maanden na de finale van Idols in mei. Het is te dol voor woorden. Laat die kinderen nog een beetje genieten van hun mislukking op tv. Ze zijn nu hot. Nu kun je ze een beetje lol laten beleven. Niemand wordt trouwens beter van onze cd Safe Sex. De opbrengst van de carnavalskraker gaat in zijn geheel naar het Aidsfonds. Dus commercieel is het ook al niet." Johan gaat zijn duet met Herman hoe dan ook naar de winkel brengen. Vanaf volgende week is Safe Sex te koop.

In groepjes

Idols-woordvoerder Laurens Woldberg zegt dat de soep niet zo heet gegeten wordt: "Wij vinden dat wij de taak hebben alle kandidaten, ook de afvallers, te begeleiden. Wij hebben Herman dan ook gezegd dat hij had moeten overleggen. En hem is verteld dat wij niet zo wild waren van het idee van Safe Sex. Alle kandidaten van Idols, afvallers of niet, ondertekenen een contract waarin staat dat zij toestemming moeten vragen voor activiteiten die voortvloeien uit hun deelname."

Laurens vertelt dat die toestemming er in dit geval achteraf zal komen. " Herman hoeft zich geen zorgen te maken over zijn zakgeld. Maar in het vervolg moet hij wel vooraf overleggen." Overigens lijkt het erop dat de Idols-organisatie op meer manieren probeert te voorkomen dat kandidaten, voor er sprake is van een laatste ronde, publiekslievelingen worden. Zo is het interviewen van één favoriet uit den boze. De kandidaten mogen slechts in groepjes van drie vragen beantwoorden. "We willen voorkomen dat een idool onevenredig veel aandacht krijgt in de media, en dat iedereen gelijke kansen heeft bij het stemmen", aldus de woordvoerder.

(Bron: Telegraaf)

Krijgt Idols Hoofdprijs?

28 januari 2004 - Plek in spotlights
Idols valt onder de categorie amusement. Andere genomineerden in deze categorie zijn Expeditie Robinson en BNN Family. Over Idols schrijven ze:
"Je hebt van die programma's waar iedereen het over heeft. Duizenden mensen schreven zich in om een plekje in de Spotlights te krijgen en om Het Grote Nieuwe Popidool te worden natuurlijk. Met Jim, Jamai, Dewi en Hind had Nederland er meteen een hoop sterren bij. Zelfs de jury werd in één klap beroemd!"

Kijk- en waarderingscijfers
17 maart worden de prijswinnaars van de vijf categorieën (series buitenland, series binnenland, muziek, amusement en infotainment) bekendgemaakt. De genomineerde programma's zijn geselecteerd op kijk-en waarderingscijfers. In de kiescommissie zitten publieke en commerciële omroepen. Uiteindelijk bepaalt de kijker wie de prijs wint.

(Bron: Idols)

Eric van Tijn verliefd op Irene?

28 januari 2004 - Vorige week melden we dat Irene van de Laar haar liefdesgeluk gevonden zou hebben bij niemand minder dan Victor Reinier, maar een weekblad meld nu dat het Idols-jurylid Eric van Tijn is en dat met redelijke zekerheid. Al langer ging het gerucht dat Irene verliefd zou zijn op een 'bekende uit de muziekwereld'. Zo dook eerder de naam van Henkjan Smits op. Of het nu echt Eric is zullen we gauw genoeg te horen krijgen.

(Bron: Mediawatchers)

Nu al nieuwe carrière voor 'Idols'-afvallers

28 januari 2004 - AMSTERDAM - Idols-deelnemer Kevin kwam niet door de eerste ronde van Idols II heen. Maar hij werd wél een voorbeeld voor jongeren met puistjes. En vanaf nu is hij het gezicht van een pukkelkliniek, het huid-therapeutisch instituut te Veldhoven waar hij gratis van zijn acné wordt afgeholpen. Herman zong vals en vergat zijn tekst maar neemt nu samen met Johan Vlemmix, onze nationale hofnar, de carnavalskraker Safe Seks op.

Idols 2004 geeft de talenten die geen talenten bleken soms toch nog een kans, omdat het publiek dit jaar ook voor de antihelden gaat. Paul de Leeuw schonk Kevin de status van Bekende Puber door hem in zijn PaPaul-show avond aan avond uit te nodigen om karnemelk met hem te drinken. "Zo brengen mijn puistjes toch nog iets goeds," aldus Kevin die door de deal met het huidinstituut dus waarschijnlijk van zijn pukkels afkomt.

Aanstekelijk

En het nieuwe duo Johan en Herman werd ontdekt door zakenman Paolo Renna. "De cd-single ligt volgende week al in de winkel en aanstaand weekend nemen we in discotheek The Vernish in Schagen de videoclip van Safe Seks op", vertelt hij. Johan Vlemmix heeft een theorie waarom afvallers toch winnaars kunnen worden.

"Herman en ik zijn geen idolen en daarom spreken we het gewone publiek aan. Je kan van Herman zeggen wat je wilt, hij zingt inderdaad niet echt zuiver en zo, maar hij is wel aanstekelijk en hij houdt van swingen. We zijn zelfs met een paar condoomfabrikanten in de slag, die onze optredens willen sponsoren."

Johan Vlemmix kan dit jaar toch al niet stuk met zijn carnavalsbijdragen. De hofnar die bekend staat om zijn Oranjegezindheid zag zijn geboorte-cd Met een toeter en een fluit op 95 de top 100 binnenkomen en ook zijn kortste nummer ter wereld, het slechts 1 1/20 seconde durende nummer De spoedbevalling scoort. "Met dat nummer doe ik heel veel optredens, die eruit bestaan dat ik met mijn vinger in mijn wang een kort ploppend geluid maak. Kost 300 euro per keer en we werken aan een karaoke-versie."(Bron: Telegraaf)

Vincent van 'Idols I' brengt dvd op de markt

28 januari 2004 - RAALTE/RIJSSEN - Zelfs eerder dan Jamai en Jim, de respectievelijk 1 en 2 van zijn Idols -lichting, is het Vincent gelukt om een eigen DVD uit te brengen.
Vanaf het allereerste moment, begin vorig jaar toen de Klompentocht van Vincent van start ging, begon Vincent's manager alle escapades van KlompenVincent op video vast te leggen. Alles werd gefilmd, zowel vóór als áchter de schermen. Na afloop van het laatste optreden dook het tweetal de USSS-Studio's in Heino in, en maakte van de geschoten beelden eigenhandig een 90 minuten durende dvd.

(Bron: Telegraaf)

Jamai ontkent uitspraken over Idols 2

28 januari 2004 - Idols-winnaar Jamai Loman zegt nu dat hij nooit tegen het Algemeen Dagblad heeft gezegd dat de deelnemers aan Idols 2 misbruikt worden. Afgelopen zaterdag deed Jamai de uitspraken die volgens de zanger nu "uit hun verband zijn gerukt".

"Waarom zou ik zoiets zeggen als ik alles te danken heb aan dat programma?", zei Jamai gisteren in het Shownieuws van SBS 6. Toch heeft het AD niks fout gedaan volgens Peter de Jonge, chef cultuur en media van de krant. "Wij hebben het hele verhaal aan hem voorgelegd en hij heeft het dus nagelezen".

Jurylid Henkjan Smits van Idols denkt dat er een simpele verklaring is voor de reactie van Jamai. "Hij is gewoon geschrokken".

(Bron: FOK!)

Is Tooske zwanger?

27 januari 2004 - Twee bronnen melden in een weekblad dat Tooske twee maanden zwanger zou zijn. Het is of van Keith, haar ex-man, of van Bastiaan Ragas, haar nieuwe lover. Als het kind van Bastiaan is, wordt het een blonde, blozende baby. Is het kind van de donkere Keith, dan houdt Tooske straks een donker gekleurd kindje in haar armen aldus het blad. Of het zo is zullen we maar afwachten. Over een paar maand zouden we dan een dik buikje moeten gaan zien, dat zal dan tegen de tijd van de Idols-finale zijn. We wachten af....

(Bron: Mediawatchers)

Publiek kiest winnaar wildcard

26 januari 2004 - Wijziging
Afgelopen zaterdag is duidelijk geworden welke 27 potentiële popidolen door mogen naar de workshops, de volgende ronde van het populaire RTL 4-programma ‘Idols’. Hierin wordt vanaf zaterdag 31 januari drie weken lang gestreden om de tien felbegeerde plaatsen in de vierde en laatste ronde: de grote live-shows. Belangrijkste wijziging ten opzichte van de eerste editie van ‘Idols’, is de wijze waarop dit jaar de wildcard voor de finaleronde wordt weggeven.

Publiek
In de huidige reeks vindt er na afloop van de workshops een aparte wildcardshow plaats waarin het publiek, en niet zoals vorig jaar de jury, bepaalt welke kandidaat zich in de rebound mag vervoegen bij de negen reeds geplaatste finalisten. Na afloop van de wildcardshow, waaraan zes in eerste instantie afgevallen deelnemers meedoen, kunnen kijkers via sms en telefoon bepalen welke kandidaat de wildcard in de wacht sleept en zich daarmee alsnog plaatst voor finaleronde. De show wordt op zaterdag 21 februari live uitgezonden bij RTL 4.

Jury
Wat in de huidige reeks ook verandert, is de stemprocedure van de workshops. Zo kiest het Nederlandse kijkerspubliek per telefoon en sms wekelijks twee kandidaten die automatisch doorgaan naar de liveshows, terwijl de jury, ongeacht het stemresultaat, wekelijks één deelnemer aanwijst voor de finaleronde. Afgezien van deze drie deelnemers, plaatsen zich verder wekelijks twee kandidaten voor eerder genoemde wildcardshow. Dit zijn altijd de twee kandidaten die van degenen die niet direct door zijn naar de liveshows, de meeste stemmen van de kijkers hebben gekregen. Ook zal er vanaf de workshops wekelijks een notaris bij de shows aanwezig zijn.

Keuze
Tijdens de workshopronde zingen de kandidaten een lied naar keuze en krijgen ze voorafgaande aan hun optredens workshops van een bekende Nederlandse artiest. In ‘Idols, De Uitslag’ zal nog dezelfde avond bekend worden gemaakt welke drie kandidaten direct doorgaan naar de liveshows, en welke twee deelnemers doorgaan naar de wildcardshow.

Uitzendingen:
Workshops: op zaterdag 31 januari, 7 februari en 14 februari 2004, tussen 21.00 uur en 22.00 uur bij RTL 4.
Idols, De Uitslag: tussen 23.00 uur tot 23.20 uur bij RTL 4.
Wildcardshow: op zaterdag 21 februari 2004, tussen 21.00 uur en 22.00 uur bij RTL 4.
Idols, De Uitslag: tussen 23.00 uur tot 23.20 uur bij RTL 4.
 
(Bron: Idols

Publiek kiest wildcard

26 januari 2004 - Vorig jaar was Joel de gelukkige die van de jury een wildcard kreeg voor de finale van Idols. Dit jaar mag het publiek deze belangrijke keuze maken.

Publiek
De tien beste kandidaten van Idols moeten zich binnenkort in negen live-shows naar de grote finale zingen. Vorig jaar werd naast de negen publieklievelingen Joel de gelukkige die van de jury een wildcard voor de finale kreeg. Dit jaar wordt het allemaal anders: in deze reeks vindt er na afloop van de workshops een aparte wildcardshow plaats waarin het publiek, en dus niet de jury, bepaalt welke kandidaat zich in de rebound mag vervoegen bij de negen reeds geplaatste finalisten.

Wildcardshow
Na afloop van de wildcardshow, waaraan zes in eerste instantie afgevallen deelnemers meedoen, kunnen kijkers via sms en telefoon bepalen welke kandidaat de wildcard in de wacht sleept en zich daarmee alsnog plaatst voor finaleronde. De show wordt op zaterdag 21 februari live uitgezonden bij RTL 4.

Stemmen
Wat dit jaar ook anders wordt, is de stemprocedure van de workshops. Zo kiest het Nederlandse kijkerspubliek per telefoon en sms wekelijks twee kandidaten die automatisch doorgaan naar de liveshows, terwijl de jury, ongeacht het stemresultaat, wekelijks één deelnemer aanwijst voor de finaleronde.

Notaris
Afgezien van deze drie deelnemers, plaatsen zich verder wekelijks twee kandidaten voor eerder genoemde wildcardshow. Dit zijn altijd de twee kandidaten die van degenen die niet direct door zijn naar de liveshows, de meeste stemmen van de kijkers hebben gekregen. Ook zal er vanaf de workshops wekelijks een notaris bij de shows aanwezig zijn.

Uitslag
Tijdens de workshopronde zingen de kandidaten een lied naar keuze en krijgen ze voorafgaande aan hun optredens workshops van een bekende Nederlandse artiest. In Idols, De Uitslag zal nog dezelfde avond bekend worden gemaakt welke drie kandidaten direct doorgaan naar de liveshows, en welke twee deelnemers doorgaan naar de wildcardshow.
 
(Bron: RTL Boulevard)

Jamai haalt uit naar Idols

25 januari 2004 - RIJSWIJK - De 17-jarige Jamai Loman, winnaar van Idols, haalt zaterdag in het Algemeen Dagblad flink uit naar de makers van het populaire tv-programma. Volgens de zanger worden deelnemers aan de tweede editie van de talentenjacht veel te hard aangepakt.

“Je moet mensen in hun waarde laten. Maar omdat de kijker slechte deelnemers leuk vindt, maakt het programma misbruik van hen”, zegt Jamai in de krant.

De bebrilde jonge artiest, winnaar van de eerste editie, vindt Idols 2 puur leedvermaak met als dieptepunt een optreden van deelnemers in een voetbalstadion. “Dit is hetzelfde als een gehandicapte in een circus zetten en door een hoepel laten springen.”

Een woordvoerder van Idols 2 vindt het in eerste instantie jammer dat hij dergelijke kritiek in de krant moet lezen. Volgens hem is de vergelijking tussen Idols 1 en 2 van Jamai op niets gebaseerd. “Ik heb het idee dat Jamai de auditierondes van Idols 1 niet eens op televisie heeft gezien, want aan het concept is niets veranderd. We zenden net zoals in Idols 1 evenveel goede als slechte kandidaten uit.”

Ook de kritiek op het optreden van de ‘slechte deelnemers’ in het Gelredome vindt de woordvoerder niet terecht. “Deze kandidaten waren superenthousiast en waren ook na afloop nog even enthousiast over hun optreden.”

De Schoonhovenaar zegt nauwelijks meer te kijken naar Idols, het programma van producent Holland Media House dat hem beroemd maakte. “Ik vind het niet leuk meer. Ze willen het nog groter maken dan vorig jaar. Maar dat lukt toch niet. De tweede keer is altijd minder goed.”

In het interview gaat Jamai uitgebreid in op zijn homoseksualiteit. In december maakte hij op de radio bekend homoseksueel te zijn. Het was voor hem een hele opluchting om uit de kast te komen. “Nu ben ik eindelijk mezelf en voel ik me stukken beter.”

(Bron: NU.nl)

En toen... waren er nog maar 27

25 januari 2004 - Met 2.296.000 kijkers zagen we gisteravond hoe de 96 overgebleven kandidaten aan hun tweede theaterronde begonnen. De dames en heren kregen 3 liedjes waar ze uit mochten kiezen. De dag van de solo's was de laatste dag en de gezonde, verwachtingsvolle gezichten van dag 1 waren nu bleek na het oefenen tot diep in de nacht. Wel kwamen er nog steeds de mooiste tonen uit. Na het optreden en het overleg van de jury zijn er totaal zeventwintig jonge talenten overgebleven. Ze zijn uitgeput, opgelucht en door naar de volgende ronde. Volgende week zien we hoe ze het doen in de workshops.

(Bron: Mediawatchers)

Jamai bekogeld met eieren in Drachten

23 januari 2004 - Het bezoek dat Idol Jamai gisteravond aan Drachten bracht, heeft geleid tot chaotische taferelen. In het gewoel dreigden enkele kinderen platgedrukt te worden en een aantal jongeren gooide eieren naar de zanger. Jamai werd niet geraakt; hij hield zich schuil achter de ruit van de winkel Specsavers.

Jamai bracht de Specsavers-vestiging aan de Noorderbuurt gisteren een bezoek om twintig kinderen te ontmoeten die een wedstrijd hadden gewonnen. Na de ontmoeting zouden ook fans van buiten de winkel in kleine groepjes naar binnen mogen. Steeds meer mensen verzamelden zich voor de winkel om de Idol te ontmoeten en er werd flink geduwd en getrokken. De politie moest ter plaatse komen om de menigte te bedaren.

"Door alle commotie dreigden een paar kinderen tegen de winkelpui gedrukt te worden," legt politiewoordvoerder Peter Boomsma uit. Politieagenten konden de winkel via de achteringang bereiken en besloten na overleg met Jamai's manager, zijn bodyguards en de Idol zelf om het programma voort te zetten in het magazijn van de winkel.

De manager vertelde aan het publiek dat buiten stond dat ze de Idol niet meer te zien zouden krijgen. Toch ging de groep niet weg. Uiteindelijk moest de steeg tussen de Noorderbuurt en de Oudeweg afgezet worden toen Jamai om negen uur de winkel wilde verlaten. Hij heeft Drachten onder politiebegeleiding verlaten. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De identiteit van de eiergooiers is nog onbekend.

Gert Schonewille van Specsavers vertelt: "Dit hebben wij, en ook Jamai, nog nooit meegemaakt. Hij was ook echt aangeslagen, vond het verschrikkelijk voor alle fans die niet binnen konden komen." Jamai was eerder die dag al bij opticiens in Groningen en Emmen geweest. Daar was wel alles ordelijk verlopen. De Idol heeft wel ooit een optreden in Emmeloord af moeten blazen omdat hij met bier en tomaten bekogeld werd.

(Bron: FOK!)

Jamai laat zijn nieuwe vriendje zien: Boris

21 januari 2004 - AMSTERDAM - Jamai heeft, sneller dan verwacht, zich in het openbaar met zijn nieuwe liefde vertoond. De naam van de gelukkige jongen is Boris en hij is de achtergronddanser van Jamai. De Idols-winnaar leerde hem kennen tijdens het opnemen van de videoclip voor het nummer 'Step Right Up'.

Meteen viel Jamai als een baksteen voor de danser, maar was hij nog erg voorzichtig met het openbaren van zijn liefde voor hem. Hij wist immers niet zeker of Boris dezelfde gevoelens had, maar gelukkig voor Jamai werd zijn liefde door de danser positief beantwoord.

Een paar weken geleden liet Jamai zijn fans weten dat hij jongens eigenlijk veel leuker vindt dan meisjes en werd er daarmee een langlopend gerucht bevestigd. Met deze vlugge openbare verschijning van de twee 'geliefden' lijkt het alsof Jamai zich nu 'happier' voelt dan ooit.

(Bron: NU.nl)

‘Ik ben verliefd op Boris’

21 januari 2004 - Al eerder maakte Jamai bekend dat hij homosexueel geaard is. Maar de geruchten gingen ook al dat hij helemaal in de wolken zou zijn van verliefdheid. Hij had het nog even geheim willen houden maar hij geeft nu toch in een weekblad stralend toe: ‘Ik ben verliefd!’ De knappe achtergronddanser Boris waarmee Jamai geregelt optreed, is de jongen die Jamai niet alleen vlinders in zijn buik bezorgt, maar hem ook stimuleerde voor zijn seksuele geaardheid uit te komen. Eindelijk zit de Idols-winnaar weer lekker in zijn vel: ‘Ik voel me top’

(Bron: Mediawatchers)

Binnenkort Idols op voetbalgebied in Engeland

21 januari 2004 - Op het moment is het muziekprogramma Idols in veel landen in de wereld een grote hit. Nu wil men in Engeland een nieuwe Idols op gaan zetten, maar dan op het gebied van voetbal. De winnaar van het commerciele spel zou dan een jaarcontract kunnen winnen bij de Engelse club Portsmouth.
 
Elke speler die denkt het professionele niveau aan te kunnen, mag een soort 'auditie' doen bij de regionale toernooien die door het hele land worden georganiseerd. Een ploeg van oud-professionals zal het uiteindelijk opnemen tegen een overgebleven team van uitgekozen talenten. De beslissing wie van die laatste kandidaten het contract verdient ligt aan Portsmouth.

(Bron: Headliner)

Prins Jamai te paard

21 januari 2004 - Dat Jamai zingen kan is wel duidelijk, maar dat hij kan acteren en dansen wisten we nog niet. Met de hoofdrol in de musical Doornroosje waagt hij de sprong in het diepe en gaat tevens een levenslange wens in vervulling. 

Onwennig
De fans van de kersverse musicalster Jamai zijn nog maar net bekomen van zijn coming-out. In Doornroosje moet hij echter als de simpele tuinierszoon Jonathan de betoverde prinses wakker kussen. Hoewel Jamais eerste stappen op het musicalpad nog wat onwennig zijn wordt hij bijgestaan door een professionele cast met onder meer Peter Lusse. Deze hoofdrol betekent in ieder geval een nieuwe stap in de prille carrière van Jamai. "Het is een leuk uitstapje", lacht Jamai.

Macho
De rol die Jamai gaat spelen is die van Jonathan, een stoere tuinman die verliefd is op de prinses. Aangezien Jamai nog niet echt acteerervaring heeft is dit meteen een grote uitdaging. Zo gaf hij zelf aan: "Jonathan is heel erg macho. De stoere man, en dat ben ik helemaal niet. Maar de cast is geweldig en ik voel me er heel erg thuis."

Hoofdrol
In de cast zitten onder meer Ron Boszhard met de rol van verteller en Peter Lusse met de rol van Prins Maurice. Jamai speelt sinds deze week de hoofdrol en zal dat blijven doen tot eind maart. De musical zou eigenlijk tot 18 januari lopen in het Efteling-theater, maar door het succes van het stuk is de speeltijd met twee maanden verlengd.

Tekenfilm
Jamai gaat dit jaar meer doen naast het zingen. Hij ziet het als een jaar van uitstapjes. Zo wil hij op vele vlakken ervaring op doen. Hij speelt dit jaar tevens in de tekenfilm 'My dad is a rockstar'. Maar natuurlijk komt er ook een nieuwe single aan, in februari. Na een tijdje afwezigheid uit de top40 wil hij met Wango Tango een nieuwe hit scoren.

(Bron: RTL Boulevard)

Bas en Joël naar songfestival?

21 januari 2004 - Idols-finalisten Bas en Joël en zanger/acteur Charly Luske, het vriendje van Tanja Jess doen mee aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival. Door de deelname van de tieneridolen zal de zangcompetitie waarschijnlijk meer jonge kijkers trekken dan normaal. Toch dichten ze zichzelf weinig kans toe. In totaal doen 24 acts mee aan de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival. De shows worden tussen 22 januari en 22 februari live uitgezonden vanuit Pepsi Stage in Amsterdam. Na vijf voorronden strijden tien overgebleven acts in de nationale finale om een ticket naar Istanboel, waar de grootste Europese zangcompetitie dit jaar wordt gehouden.

(Bron: Mediawatchers)

Idols houdt stand in theater

18 januari 2004 - Idols was zaterdagavond weer eens het best bekeken programma. Hoewel de geliefde voorrondes waarin de juryleden naar hartelust commentaar kunnen leveren op 'kansloze' deelnemers afgelopen zijn, zakte het kijkcijfer niet in. De eerste uitzending in de reeks theaterrondes trok bijna 2,2 miljoen kijkers (een marktaandeel van 29,9%). Nauwelijks minder dan zeven dagen eerder. Toen keken iets meer dan 2,3 miljoen mensen en lag het marktaandeel op 30,9%.

(Bron: Sterrenbeurs)

Vanavond in theater met Idols

17 januari 2004 - Door de kelen van honderd potentiële idols giert de adrenaline, want na de eerste grove schifting moeten ze het nu echt gaan waarmaken. Tooske: "deze rondes zijn in één woord samen te vatten: spanning. Er was dan ook een kandidaat die twijfelde, moe was en er het liefst tussenuit wilde knijpen. ‘We hebben drie kwartier zitten praten en ik wilde hem nergens toe overhalen, maar ik zei wel dat als hij die avond thuis op de bank zou zitten, hij misschien wel spijt zou krijgen.’ Dat heeft geholpen, want alle honderd kandidaten die door de turbulente auditieronden zijn gekomen, hebben op de theaterstip gestaan." Vanavond zie je de eerste van de twee theaterronden. Voor maar liefst drieënzeventig kandidaten zal het theater de laatste idols-halte zijn.

(Bron: Mediawatchers)

Glas water voor jurylid Cowell

15 januari 2004 - Een deelnemer in Amerika kon de negatieve kritiek en houding van Idols-jurylid Simon Cowell niet meer aan en daar bleef het niet bij. In de derde serie van American Idol was een kandidaat klaar met zijn liedje, Cowell was duidelijk niet onder de indruk van zijn zangkwaliteiten en had daar erg negatieve kritiek op. De deelnemer liep naar de jurytafel en deed alsof hij Cowells hand wilde schudden. In plaats daarvan greep de deelnemer het glas water dat op tafel stond en goot dit volledig over Simon Cowell heen. Dat zal hem leren. Cowell is absoluut niet geliefd in de VS. De politiek heeft recentelijk laten weten Cowell "onverantwoordelijk" te vinden in zijn harde commentaren over het uiterlijk van sommige deelnemers.

(Bron: Mediawatchers)

Smits in Madam Tussaud

14 januari 2004 - Henkjan Smits is nu ook in Madam Tussaud te vinden! Niet als wassen beeld weliswaar, maar op een groot scherm. Bezoekers van het museum in Amsterdam kunnen op de stip plaatsnemen in de buurt van de beelden Jim en Jamai. Zij kunnen een bestaand Engels nummer meezingen of kiezen voor een lied dat ze uit hun hoofd kennen. Via een interactieve video zal Henkjan na het optreden precies vertellen wat hij ervan vond.

(Bron: Mediawatchers)

De kaarten zijn geschud

11 januari 2003 - Met 2.339.000 kijkers zagen we gisteren de laatste aflevering met de landelijke audities van Idols. De kaarten zijn geschud en de kandidaten getelt. Uit ruim 17.000 inschrijvingen zijn er 96 meiden en jongens gekozen die doorgaan naar de theaterrondes. Vanaf volgende week gaan we hun volgen op de weg naar het pop-idol van 2004.

(Bron: Mediawatchers)

Manta wil aandacht

10 januari 2004 - Afgelopen zaterdag wees de Idols-jury haar zonder pardon de deur. Toch bereikte deelneemster Manta Dijkstra (22) landelijke publiciteit dankzij een vooraf bedachte aanval die ze, samen met haar moeder, op de jury uitvoerde. Moeder Wilma beschuldigde na afloop van haar dochters mislukte auditie de jury van onbekwaamheid. 'Manta heeft de stem van Celine Dion en de uitstraling van Marilyn Monroe', riep ze furieus. Deel een vooropgezet plan, verklaart Manta, nu ze in bijna elke showrubriek op de nationale radio en televisie te gast is geweest. ,,Mijn moeder en ik hebben het zo bedacht om meer naamsbekendheid te krijgen. Hartstikke leuk al die aandacht.''

(Bron: Mediawatchers)

Toch ook op meisjes

10 januari 2004 - Jamai vertelde enkele weken geleden in de radioshow van Ruud de Wild nog dat hij homo is. In een interview met de Hitkrant van deze week zegt de Idols-winnaar echter op jongens én meisjes te vallen. Ik maak niet echt onderscheid, ik val op persónen. Dat kunnen meisjes zijn, maar ook jongens", aldus Jamai. Ook praat Jamai over de beslissing om open te zijn over zijn voorkeur: "We waren met een hele groep naar een cd-presentatie geweest en ik had een heel leuke avond gehad. Er waren wat dansers en zo, beetje dezelfde leeftijd als ik, die over hun homosexualiteit hadden zitten praten. En ook over hoe zij het hun omgeving hadden verteld. Daarna kwamen we terug in het hotel en moest ik het kwijt."

(Bron: Mediawatchers)

Jury: Hind was de beste


7 januari 2004 - Idol Hind, die deze maand haar nieuwe single 'Weak' uitbrengt, is volgens juryvoorzitter Henkjan Smits de "grootste ster" van de tien finalisten van vorig jaar. "Zij gaat meer cd's verkopen dan alle andere Idols bij elkaar." Ook jurylid Eric van Tijn ziet een goede toekomst voor de 18-jarige zangeres weggelegd. "Bij Hind zullen mensen over een tijdje vergeten zijn dat ze uit Idols voortkwam, net zoals niemand Marco Borsato nog in verband brengt met de Soundmix-show", aldus Eric in NRC Handelsblad.

(Bron: Mediawatchers)
[/quote]

Idols, eat your heart out

6 januari 2004 - Hier kent niemand Chahra-Z, maar Marokko loopt met haar weg. Nadat ze was afgewezen bij Idols, brak ze doodleuk met een single door in Marokko. 

Wraak
Als je meedoet aan Idols moet je een dikke huid hebben. De Marokkaanse Chahra-Z uit Ravenstein weet er alles van. Terwijl er toch behoorlijk wat losers bij Idols voorbij komen, haalt Chahra-Z de auditieronde van de eerste Idols niet eens. Ze wordt zo afgekraakt, dat ze er een behoorlijke knauw van krijgt. Chahra stond overigens niet voor de officiële jury bij Idols, maar in de jury die bepaalt welke mensen doormogen naar de 'echte' audities. Klein inschattingsfoutje, want Chahra-Z neemt wraak.

Klap
Chahra: "Het was een klap en ik dacht: het is klaar, ik kan niet zingen. Ik dacht: ik stop ermee, maar mijn vrienden, vriendinnen en mijn ouders hebben me hartstikke gesteund en dus ben ik er toch mee doorgegaan." Chahra-Z blijft ambitieus en met wat hulp krijgt ze het voor elkaar Give It All Up in Marokko uit te brengen.

Dansen
De single staat vervolgens een half jaar lang in Marokko op nummer één. Chahra: "Wij dachten allemaal dat het toch nooit zou lukken, maar toen stond het in een keer op nummer één. De hele familie stond te springen en te dansen, het was harstikke leuk."

Idols
Idols juryvoorzitter Henkjan Smits is blij met het succes van Chahra. "Ik ben verschrikkelijk blij te horen dat Chahra, ondanks dat zij is afgewezen bij Idols, succes heeft met haar muziek. Ik ben blij als mensen het gewoon proberen en succes hebben. Ik heb liever dat afgewezen kandidaten succes hebben, dan dat Idols-winnaars een flop worden." 

(Bron: RTL Boulevard)
[/quote]

Jamai in 'Doornroosje'


6 januari 2004 - KAATSHEUVEL - Zonder bril en als sprookjesprins gaat Jamai vanaf 21 januari in het Efteling-theater aan het werk in de musical Doornroosje. Jamai had al eerder aangegeven dat hij graag verder zou gaan in een musical. De 17-jarige Idols-winnaar krijgt de hoofdrol van tuinmanszoon Jonathan, die prins wordt als hij Doornroosje wakkerkust.

"Hij heeft er hard voor gewerkt", vertelt Carine Voshaar van Studio 100, die de musical produceert. "Acteerlessen, danslessen, noem het maar op. En we zijn superenthousiast over zijn kunnen." Voor Jamai is zijn rol in Doornroosje de opkikker die hij wel even gebruiken kon, nadat hij in World Idol als laatste eindigde.

"Bovendien gaat een droom voor mij in vervulling", zegt de zanger uit Schoonhoven. "Als kind al stond ik in elk amateurtoneelstukje op de planken. En ik wilde professioneel ook graag verder in de musical. Het afgelopen jaar is er zoveel gebeurd. Ik werd geleefd en dat was leerzaam, maar nu vind ik het heel fijn in een musicalteam te gaan werken. Met een hele groep applaus ontvangen op een podium is veel leuker dan er alleen staan."

Komisch

Jamai schittert naast ondermeer Peter Lusse (als de komische, maar slechte prins Paurice) en Ron Boszhard (verteller Theodoor). "Ik verheug me erop met deze mensen te werken. Ik ben er zeker van dat ik opnieuw veel ga leren."

Het musicaluitstapje van Jamai - dat tot 24 maart duurt - is niet zijn afscheid als hitzanger. In februari komt er een nieuwe single van hem uit. Het belangrijkste dat we van Jamai moeten missen als hij in de Efteling staat, is zijn bril. De zanger: "In sprookjes bestaan geen brillen. En ik kan het weten, want ik ben mijn hele leven al fan van de Efteling. Vóór Idols kwam ik er minimaal één keer per jaar. Binnenkort dus bijna elke avond."


(Bron: Telegraaf)

NCRV zendt Engelse operaversie van Idols uit

   
3 januari 2004 - AMSTERDAM - De NCRV gaat een klassieke uitvoering van Idols uitzenden. Operatunity speelt zich af in Engeland, de bakermat van Idols, en laat zoals gebruikelijk de audities en trainingen van de kandidaten zien. Centraal staat dit keer niet de popmuziek, maar de klassieke muziek. Ook wordt in deze operaversie een deel van het persoonlijk leven van de zangers belicht.

Op de oproep voor Operatunity reageerden 2500 mensen. Honderd daarvan mogen auditie doen. Na de audities blijven er twintig kandidaten over. De hoofdprijs is een rol in de operaproductie Rigoletto van Verdi, uitgevoerd door de English National Opera.

Muziekprogramma C-Majeur zendt vanaf 11 januari de serie gedurende vijf zondagen op televisie uit.

(Bron: Telegraaf)
[/quote]

Jamai: "Ik ben verliefd"


2 januari 2004 - Jamai Loman is verliefd! De winnaar van Idols vertelt vandaag in de Telegraaf dat hij stapelverliefd is op een jongen. "Ik zeg nog niet op wie, maar misschien neem ik die jongen binnenkort mee naar een première ofzo". Eerder gaf hij al toe homo te zijn. Maar toch is hij nog niet helemaal zeker over zijn seksuele geaardheid. Hij heeft Idols-jurylid HenkJan Smits, als zijn vertrouwenspersoon, gevraagd wat er zou gebeuren als hij over een aantal maanden verliefd zou worden op een meisje. Volgens Smits moet hij doen wat zijn gevoel zegt.

Smits zegt dat Jamai in Engeland voor de opnames van World Idols begon te twijfelen. "De hele aanleiding van Jamais onthulling was een Engels homoblad waarin een verhaal stond dat het toch zo opvallend was dat veel mannelijke nationale Idols-winnaars homoseksueel zijn. In het rijtje met onder andere de Engelse Idols-ster Will Young stond ook Jamai. Jamai kwam met zijn twijfels naar me toe. Hij vertelde me dat hij verliefd was op een jongen en daar eigenlijk geen geheim van wilde maken, maar die jongen toch niet durfde mee te nemen naar een feestje. Ook al omdat hij nog best worstelt met zijn eigen gevoelens. Hij is ergens bang dat hij misschien ooit toch weer valt voor een meisje, zoals hij eerder verliefd werd op Idols-collega Dewi. Ik heb gezegd dat hij er niet zo'n big deal van moet maken. Nederland kan het hebben. Jamai heeft eerder ook al in de talkshow van Robert Jensen gezegd dat hij misschien wel biseksueel is. Hij is ook nog hartstikke jong. Volgens mij mag je twijfelen als je 17 bent. En zeker in Nederland. We zijn hier niet voor niks het tolerantste land van Europa."

Smits is niet bang dat de vrouwelijke fans van Jamai hem massaal zullen laten vallen. "Jamai's geaardheid interesseert niemand iets", aldus het jurylid.

(Bron: FOK!)

Jamai is verliefd

2 januari 2004 - AMSTERDAM - Nog niet zo lang geleden kwam hij er in een radio-interview met Ruud de Wild voor uit homo te zijn, maar nu blijkt Jamai ook nog eens stapelverliefd te zijn op een jongen. Dat zegt de 17-jarige tiener vrijdag in een openhartig interview met De Telegraaf. "Ik zeg nog niet op wie, maar misschien neem ik die jongen binnenkort mee naar een première ofzo."

Helemaal overtuigd is Jamai nog niet van zichzelf, zo blijkt. Zo heeft de Nederlandse Idol-winnaar aan jurylid HenkJan Smits gevraagd wat er zou gebeuren als hij over vier maanden verliefd word op een meisje. Smits is een echte vertrouwenspersoon geworden voor Jamai, zegt de zanger. "Hij zei dat ik van mijn hart geen moordkuil moest maken. En moest doen en zeggen wat ik voelde."

Smits heeft tegen Jamai gezegd dat zijn geaardheid 'niemand iets interesseert'. "Hij is een goede entertainer en dat meisjesfans hem zullen laten vallen, geloof ik niet. Ze nemen hem zoals hij is", aldus het jurylid.

Jamai heeft tussen februari en april vorig jaar nog een relatie gehad met Idols-finalist Dewi. Een zeer goede vriendin van Dewi zegt tegen De Telegraaf dat het tweetal nooit veel verder is gekomen dan zoenen. Het tweetal zou in ieder geval niet met elkaar naar bed zijn geweest.

(Bron: NU.nl)

World Idol nieuwtjes

Alle nieuwsberichten over World Idol, het internationale Idols-spectakel op Kerstavond, zijn vanaf heden te vinden op de pagina Kort Nieuws World Idol.