Korte nieuwsberichten juni, juli en augustus 2004

Boris lanceert leren jassen

31 augustus 2004 - AMSTERDAM - De kledinglijn van Idols-winnaar Boris is een feit. De collectie, bestaande uit leren jassen, werd gelanceerd tijdens de Piet Zoomers World Wide Fashionshow in Apeldoorn. "Ik heb wel wat met kleding ", aldus de zanger.

Verkoopleider Marcel Ducroix van het Venlose Leder International noemt het " een sportieve, dynamische collectie.

Boris Titulaer zelf vindt de jassen vooral stoer: "In mijn vrije tijd draag ik altijd stoere leren jacks. Dat past bij me en ik voel me er gewoon goed in. Samen met het ontwerpteam heb ik jassen gemaakt die ik te gek vind."

Dat het onder sterren een trend is om kleding en accessoires te lanceren (van Jennifer Lopez tot en met Jamai, een beetje ster beunt bij), vindt Boris prima. "Leuk toch? Ik hoop alleen wel dat het aanslaat. Daarom gaan we rustig van start. Het lijkt me namelijk leuk om hiermee door te gaan."

Binnenkort wordt de collectie uitgebreid met jeans en sweaters. "Wat een verschil met vroeger, hè? Toen maakte mijn moeder mijn artiestenkleren. Maar die waren iets te artistiek", grinnikt de zanger. "Erg freaky en uh, erg vrouwelijk. Ze heeft het geweldig gedaan hoor, maar ik denk niet dat je in de toekomst diezelfde stijl in mijn collectie ziet." De jassen, zes modellen voor hem en zes voor haar in retrokleuren als oranje en donkerbruin, hangen waarschijnlijk over ruim drie weken in de winkel.

(Bron: Telegraaf)

Boris bij Friends For War Child Concert 2004

31 augustus 2004 - Donderdag 28 oktober 2004 vindt het tweede Friends for War Child concert plaats in Ahoy’ te Rotterdam. Een bijzondere avond met optredens van Nederlandse topartiesten en bekende cabaretiers! Het eerste Friends for War Child concert was een groot succes! Ahoy’ was gevuld met duizenden Friends van War Child. Zij werden getrakteerd op een bijzondere show met spetterende optredens van bekende Nederlandse artiesten en artiesten uit oorlogsgebieden. En dat allemaal gerealiseerd door honderden mensen die zich belangeloos hebben ingezet en keihard hebben gewerkt om dit concert mogelijk te maken ten bate van War Child. Een bijzondere avond en een enorme extra bijdrage aan de hulpverlening voor oorlogskinderen. Vanwege het succes van vorig jaar, wordt nu een tweede editie georganiseerd! Nederlandse topartiesten, zoals Marco Borsato, Do, Veldhuis&Kemper, Ilse DeLange, Paul de Leeuw en Boris en bekende cabaretiers zoals Dolf Jansen, Ali B en de Vliegende Panters, met daarnaast artiesten uit oorlogsgebieden en verrassende muzikale acts geven allen invulling aan het thema van de avond ‘The right to play’. Het thema verwijst ook naar één van de kinderrechten die in het Verdrag van de Rechten van het Kind, dat in 1989 is opgesteld door de Verenigde Naties (VN), is vastgelegd. Ook jij kunt je bijdrage leveren aan de hulp voor oorlogskinderen en gratis bij deze unieke avond aanwezig zijn! 
 
Bijzondere kaartverkoop Kaarten zijn niet los te verkrijgen voor dit concert, om bij dit concert aanwezig te zijn, moet je eerst ‘Friend’ (donateur) van War Child worden. Deze vorm van kaartverkoop zorgt immers voor structurele steun aan kinderen in oorlogsgebieden. Bij een bedrag van minstens € 5 per maand, voor een periode van tenminste een half jaar krijgt de toekomstige War Child ‘Friend’ als welkomstgeschenk een kaartje voor dit concert. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de kaartverkoop voor het concert. De opbrengsten uit de kaartverkoop gaan gegarandeerd naar War Child.

Vragen en antwoorden over kaartverkoop:
Hoe bemachtig ik kaartjes voor dit concert?
Als je je via het speciale Friend aanmeldformulier op de website aanmeldt als Friend van War Child ontvang je een gratis kaartje voor dit concert! Het doel van dit concert is immers structurele steun te krijgen voor het werk van War Child. Voor een bedrag van €5,- per maand ben je al Friend van War Child.
Hoe lang moet je Friend van War Child worden?
Je wordt, voor een periode van tenminste een half jaar en een bedrag voor minimaal €5 per maand, Friend van War Child. Je Friendship voor War Child loopt door tot wederopzegging.
 
(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Boris bij Zappelin

30 augustus 2004 - Boris is vanmiddag op Ned. 3 om 16.40 uur te zien in het programma van Zappelin. 
 
In dit programma heeft een kind een missie om haar ultieme wens te vervullen. De wens was om Boris te ontmoeten en wat vragen te stellen. Deze missie is gelukt en te zien in het programma.

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Boris kledinglijn presentatie

30 augustus 2004 - Gisteren werd de kledinglijn van Boris gepresenteerd bij de modeshow van Piet Zoomers in Apeldoorn. 
 
vanavond kun je bij shownieuws bij SBS6 zien hoe de collectie eruit ziet en wat Boris er over te zeggen heeft.
 
(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Boris genomineerd voor Dutch Mobo Award

25 augustus 2004 - De genomineerden voor de Dutch Mobo Awards zijn bekend. Als beste Urban act nationaal zijn Boris, Ali B, Brainpower, Extince en Lange Frans en Baas B genomineerd. Ook zijn er onder andere nominaties voor beste Urban club DJ en beste Urban website. Verder zijn er veel internationale acts genomineerd zoals Usher, Outkast en Beyonce. De Dutch Mobo Awards worden uitgereikt op zaterdag 2 oktober.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Debuutsingle Maud geheel in Floris stijl

24 augustus 2004 - De debuutsingle van Maud 'Zoals je naar me kijkt' is de titelsong van dé kerstfilm van dit jaar FLORIS. Volgende week zijn de opnames van de videoclip, die helemaal in de stijl zal zijn van deze avonturenfilm. "Maud wordt helemaal omgetoverd naar de Middeleeuwse Floris-look", aldus Johan Nijenhuis, die de clip gaat regisseren. Producent/songwriter John Ewbank heeft het nummer geschreven en heeft zich laten inspiren door het verhaal van de film. 'Zoals je me naar me kijkt' gaat over de relatie tussen Floris en zijn Aziatische vriendin Pi, waarmee hij vele avonturen beleeft. De single wordt 16 september uitgebracht.

(Bron: http://www.maudmusic.nl)

Boris niet weg bij vriendin!

22 augustus 2004, Telegraaf

door Mariet Oosterwijk

AMSTERDAM - Muzikaal gezien gaat het Boris (23), winnaar van Idols 2004, voor de wind. Zijn debuutalbum Rely on me kwam 19 juni uit en inmiddels wordt er alweer druk geschreven aan nieuwe nummers. De relatie met zijn vriendin Irene (22) zou minder soepeltjes verlopen. Sterker nog, Boris zou inmiddels huis en haard hebben verlaten en zijn ondergedoken bij een vriend in Amsterdam. Volgens de hardnekkige geruchten zou de charmeur zich niet slechts schuldig maken aan het onderhouden van een levendig sms-contact met diverse leden van het andere geslacht.
 
Debbie Schouten, werkzaam voor AT Productions en manager van de muzikant, reageert verbaasd als ze met de verhalen wordt geconfronteerd: " Als het waar is dat Boris zijn vriendin heeft verlaten, zou ik het toch als een van de eersten moeten weten. Dan zou ik Irene alláng aan de telefoon hebben gehad. En dat is tot nu toe niet het geval geweest. Wel is het zo dat Boris met regelmaat een nachtje overblijft in zijn opnamestudio in Haarlem. Want elke dag op en neer naar Venlo is niet te doen. "
 
"Daarom ben ik momenteel ook op zoek naar definitieve woonruimte in Amsterdam. En bij mijn weten is dat gewoon voor het hele gezinnetje. Bovendien kan ik verzekeren dat ik een breuk niet zomaar zal toelaten! Ze hebben samen immers Django, hun zoontje van 1. En dat geluk mag je niet zomaar opgeven, daar moet je voor vechten."

Nederland: 'Idols is doorgestoken kaart'

19 augustus 2004 - Zestig procent van de Nederlanders denkt dat het televisieprogramma Idols doorgestoken kaart is. Dat blijkt uit de Grote Geruchten Enquête van het tijdschrift Quest. 17 procent van de ondervraagden weet zeker dat er gesjoemeld wordt, 40 procent vindt dat 'waarschijnlijk waar.' Opvallend is dat jongeren (53 procent) minder sceptisch zijn dan 55-plussers (64 procent).

Het tijdschrift gooide elf complotten, broodjeaap-verhalen en misvattingen op een hoop en liet onderzoeksbureau TNS NIPO duizend Nederlanders van 18 jaar of ouder ondervragen. De respondenten kregen een stelling voorgelegd en moesten aangeven hoe waarschijnlijk zij deze achtten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna een kwart van de Nederlanders denkt dat het zeer waarschijnlijk is dat de aarde al eens bezocht is door buitenaardse wezens. Daarnaast kennen veel mensen het verhaal van de oude vrouw in Amerika, die haar natte hond wilde drogen in de magnetron. Het beest ontplofte en ze klaagde de producent van het apparaat aan. 72 procent van de respondenten gelooft het verhaal, dat niet waar is.

(Bron: FOK!)

Maud contract met Etos

19 augustus 2004 - Etos en Idols-finaliste Maud zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Vanaf september tot en met eind van dit jaar start Etos verschillende acties die betrekking hebben op Maud, haar muziek en haar optredens.

(Bron: Xop.nl)

Maud zingt 'Zoals je naar me kijkt'.

16 augustus 2004 - De titel van de eerste single van ex-idol kandidaat Maud is nu eindelijk bekend. "Zoals je naar me kijkt" zal de eerste single voor haar worden. De single zal ook de titelsong bij de film "Floris" zijn.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Kledinglijn Boris!

16 augustus 2004 - Op het mode entertainment event van het jaar "The World Wide Fashion Show" zal de kledinglijn van Boris in primeure gaan. De show vindt op zondag 29 augustus plaats in Apeldoorn. Artiesten die er zullen optreden zijn onder andere Hind, Tony Neef en Danny de Munk. De presentatie is in handen van Mariska Hulscher.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Maud voor Studio Sport naar Athene

12 augustus 2004 - Runner-up van Idols 2004, Maud gaat voor Studio Sport naar de Olympische Spelen van Athene. Op 22 augustus zal ze daar naar de vrouwen hockey-wedstrijd Nederland tegen Australië gaan. Daarna zal ze in Studio Sport commetaar geven op de wedstrijd. Maud's zus is een van de speelsters van het Nederlands Team. Maud speelt zelf in Nederland op het hoogste niveau hockey.
 
Bron: www.showbizz.web-log.nl

Marlies (Idols) en Rachel (ex K-otic) hebben beide een gastrol in Do Not Disturb

12 augustus 2004 - Marlies Schuitemaker bekend van het populaire televisie programma Idols en Rachel Kramer bekend van het programma Starmaker en later de band K-otic gaan een gastrol spelen in de nieuwe online jongerensoap Do Not Disturb.

De soap wordt geproduceerd door Act Now Media i.s.m Planet Technologies en zal vanaf 1 oktober exclusief worden uitgezonden op de Breedbandportal van KPN. Ook zal de soap op DVD te verkrijgen zijn.

Het verhaal gaat over een groep jongeren die per ongeluk betrokken raken bij een ontvoering. Ze komen aanwijzingen op het spoor maar uit angst om het ontvoerde meisje in gevaar te brengen gaan ze niet naar de politie. De vrienden proberen zelf het meisje te redden, met als gevolg: Zon, zee, strand en een hoop actie, humor en avontuur.

Meer info: www.onlineserie.nl

Bron: www.showbizz.web-log.nl

Jamai naar Broadway

9 augustus 2004 - AMSTERDAM - Jamai duikt helemaal in de musicalwereld. Voor hij begint aan zijn grote rol in de Nederlandse versie van Hello Dolly, gaat de Idols-winnaar van vorig jaar nog een tijdje naar New York om daar mee te doen aan acteer- en musicalworkshops.

"Ik wil zo veel mogelijk kennis in me opzuigen", vertelt hij. " Ik ben in de vakantietijd al een paar dagen in de VS geweest, maar toen heb ik alleen shows op Broadway bekeken. Om mee te doen aan de workshops had je allerlei papieren nodig. Die zijn nu geregeld."

Jamai speelt de 120 voorstellingen van Hello Dolly straks naast Jos Brink en Willeke Alberti. "Ik verheug me er enorm op. Ik wil echt slagen in dit vak."

(Bron: Telegraaf)

Single Maud in de maak

09-08-2004 - "Hallo allemaal! Het is al veel te lang geleden dat ik al mijn belevenissen heb verteld. Na de concerten van Rene Froger heb ik ontzettend veel te doen gehad! Ik ben vanaf begin Juni begonnen met mijn optredens. In het begin deed ik de half uur durende shows in mijn eentje, maar sinds een aantal weken zijn er twee geweldige danseressen die achter mij uit hun dak gaan: Kim en Brenda!Ik was in het begin nogal zenuwachtig hoe er gereageerd zou worden op de optredens, maar gelukkig is iedereen altijd erg enthousiast tot nu toe. Het is een heerlijk gevoel als ik iedereen lekker zie dansen en feesten als ik zing. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen… 
 
Ik ben sinds een paar weekjes ook bezig met de voorbereidingen voor mijn eerste album. Jaja, het komt nu allemaal eng dichtbij! Mijn eerste single komt uit in september en het album in november. Nog heel eventjes wachten dus…. Maar ik zal mijn uiterste best doen om dat wachten te belonen.
  
Het album wordt Nederlandstalig. Dat zal voor sommigen een verrassing zijn. Wat veel mensen niet weten is dat ik me tijdens mijn zangopleiding aan de AVLM al heel erg intensief bezig hield met Nederlandstalige muziek! Voor mij was erg snel duidelijk waar mijn voorkeur lag. Ik vind onze taal prachtig om in te zingen en ik hoop dat jullie het ook fijn vinden om ernaar te luisteren!
  
Ik hou jullie op de hoogte van wat er allemaal nog komen gaat. Er zal een hoop onthuld worden de komende weken.
  
Tot snel,
Maud"

Bron: www.maudmusic.nl
 

Boris zingt duet met Angie Stone

6 augustus 2004 - Donderdag 29 juli heeft Boris een duet gezongen met souldiva 'Angie Stone'. Boris en Angie waren beide die dag te gast bij het programma P.U.R.E van muziekzender The Box. In het optreden van Angie heeft Boris het nummer 'Stay for a while' samen met haar gezongen. Dit nummer staat op haar laatste album 'Stone Love'. Zij zingt dit nummer met Anthony Hamilton. Boris is zelf groot fan van Angie Stone en Anthony Hamilton. Hij vond het dan ook echt 'kicken' om met haar te zingen.

(Bron: Borismusic.nl)

Is Nikki het geheime wapen van Boris?

4 augustus 2004 - Boris staat hoog in de hitparade met zijn hit 'My Special Girlfriend'!

Op deze single is ook Nikki te horen. Opmerkelijk genoeg hebben Boris en Nikki elkaar voor het opnemen van de single nog nooit ontmoet.
Nikki vond het erg leuk om samen te werken met Boris! Ze heeft haar zangpartij los ingezongen en deze is later naar de producers van Boris gestuurd. Nikki vond het erg jammer dat ze niet te zien was in de clip, maar respecteerde de keuze wel. Daarom vond ze het extra leuk om wel samen met Boris op te treden in het programma ‘Top of the Pops’. De twee dansten erg sexy en hier had Nikki ook absoluut geen probleem mee. Het succes smaakt wel naar meer. Nikki is namelijk druk bezig met het uitbrengen van een eigen album. Deze is bijna klaar en zit in de ‘afmixfase’. Als dat klaar is, zal ze ermee langs verschillende platenmaatschappijen gaan.

(Bron: Noordzee FM)

Wassen beeld Boris onthuld

29 juli 2004 - Het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's heeft woensdag een beeld van Idolswinnaar Boris onthuld. Het 23-jarige idool was zelf bij de onthulling aanwezig. Hij had de eer om samen met zijn familie als een van de eersten zijn wassen beeld te aanschouwen.

Twee jonge fans, die bij een radiostation een 'meet & greet' met de zanger wonnen, hadden de avond van hun leven. Het beeld van Boris is in de 'Idols Experience' geplaatst. In dit speciaal aan de zangwedstrijd gewijde deel van het museum staan sinds een jaar ook de beelden van de finalisten van 2003, Jim en Jamaï.

Boris poseerde 6 weken geleden voor het museum, waarna er in Londen aan het beeld is gewerkt. Vanaf 29 juli is het beeld voor het publiek te bezichtigen.

Bron: www.nu.nl

Angie Stone en Boris in P.U.R.E.

20 juli 2004 - Donderdag 29 juli a.s. vinden de opnames van weer een tweetal P.U.R.E. - sessies plaats. Dit keer valt de eer ten beurt aan Angie Stone en Boris! Beide artiesten zullen een deel van hun repetoire akoestisch ten gehore brengen. Voor meer info surf naar www.thebox.nl 

Bron: www.borismusic.nl

Boris in Madame Tussaud

20 juli 2004 - Vanaf donderdag 29 juli is Boris te zien in Madame Tussaud te Amsterdam. Woensdagavond 28 juli wordt het beeld van Boris onthuld.

Bron: www.borismusic.nl

Gouden plaat 'Rely on me'!

Afgelopen vrijdag 2 juli kreeg Boris een gouden plaat voor z'n debuut album 'Rely on me'. Binnen twee weken meer dan 40.000 verkochte exemplaren. Boris was blij verrast. De single 'When you think of me' heeft inmiddels een platina stutus bereikt.

Bron: www.borismusic.nl

Album Boris op 1 binnen!

28 juni 2004- Album 'Rely on Me' komt op 1 binnen!!!
Het debuut album van Boris 'Rely on me' is vrijdag op nummer 1 binnen gekomen. De tweede single 'M.S.G. ligt vanaf 12 juli in de winkels. De clip van M.S.G. is vanaf vandaag superclip bij TMF.

Bron: www.borismusic.nl
 

MSG nieuwe single Boris

23-06-2004 - 'Op 12 juli komt de tweede single van Boris uit. MSG zal de tweede single zijn. De clip kun je vanaf einde deze week bekijken. Waar en wanneer laten we later weten.....' 

Bron: www.borismusic.nl

Boris gast bij Edwin Evers

12 juni 2004 - Maandag 14 juni zit Boris om 07.45 uur bij Edwin Evers bij radio 538. Boris zingt twee nummers van het nieuwe album 'Rely on me'

Album release Boris

12 juni 2004 - Hilversum, Live concert, signeersessie én huldiging op één dag. Op zaterdag 19 juni lanceert Boris zijn nieuwe CD Rely On Me op grootse wijze. Dit doet hij in samenwerking met Free Record Shop, Provincie Limburg en de Limburgse dagbladen. Boris zal de release van zijn album inluiden door met een volledige band (onder leiding van Glenn Corneille) enkele liedjes van Rely On Me te presenteren tijdens een gratis live concert in Maastricht. Vlak daarvoor zal de in Venlo geboren en getogen Boris worden gehuldigd door de Provincie Limburg. De dag begint met een signeersessie in SnowWorld in Zoetermeer.

Het volledige programma: 11.00 uur Signeersessie: SnowWorld, Buytenparklaan 30 in Zoetermeer 15.15 uur Huldiging, Maastricht 15.30 uur Live concert Boris met band Parkeerterrein voor het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht. Het concert is gratis toegankelijk, het terrein gaat open om 13 uur. De CD De laatste paar weken heeft Boris met verschillende producers, waaronder Jochem Fluitsma en Eric van Tijn, The Result (Alain Clark & Cristiaan Hof) en de Nederlandse hiphopformatie Relax, aan zijn debuut-CD gewerkt. Sterk beïnvloed door soulartiesten als Prince en Michael Jackson, maar ook diens voorgangers Otis Redding, Marvin Gaye en Donny Hathaway, grijpt Boris op Rely On Me terug naar de roots van oude soul. De CD bevat retroachtige soul met funk en jazzinvloeden, aangevuld met een aantal poptracks. Eerste single ‘When You Think Of Me’ kwam in zowel de Mega Top 100 als de Top 40 binnen op de eerste plaats en was bij uitlevering al platina. 

Ex-idol Eric: niet TOTP maar ONM

10 juni 2004 - Ex-Idols kandidaat Eric Bouwman wordt niet de nieuwe presentator van Top of the Pops zoals eerder werd gemeld. Wel krijgt hij een rol in de Yorin-soap Onderweg naar Morgen. Bouwman in de Telegraaf: Via mijn management werd ik eind april benaderd voor Onderweg Naar Morgen. Zij wilden mij een screentest laten doen. De vraag is dan hoe je kop op televisie pakt. Maar daar hadden ze bij mij blijkbaar alle vertrouwen in. Ze vertelden dat ik zonder Idols waarschijnlijk ook wel door de screentest heen was gekomen.

Eric speelt de rol van Tonnie de Vries die een tankstation heeft overvallen. Ik heb voor de rol van Tonnie de Vries gelukkig weinig hoeven doen of laten. Alleen mag ik niet naar de kapper en moet ik ook een beetje uitkijken met de zon. Maar dat is logisch. Mijn personage, die een tankstation heeft overvallen, komt na negen maanden uit de bak. En dan kan hij moeilijk met een bruine knar vrijkomen. In eerste instantie gaat het om een lange gastrol met een optie tot verlenging.
Dat acteren anders is dan een optreden bij Idols heeft hij inmiddels kunnen ervaren. Ik maak hier op de set soms dagen van zeven tot zeven. Dat was vroeger wel anders! Toen ging mijn wekker anderhalf uur later af. (...) Het is juist heel moeilijk. Ik had het eigenlijk nooit eerder gedaan. Op de hoofdrol in groep acht na dan. Je moet op een bepaald moment een emotie oproepen. Het is niet alleen het beheersen van de tekst, maar ook van je emoties, aldus Bouwman.
bron:medialog

Op de valreep platencontract Maud

6 juni 2004 - Op de valreep heeft Maud, Idol nummer twee, een contract bij de met Idols gelinkte maatschappij BMG getekend. De optie die BMG op haar had verliep op 1 juni. "Samen denken we nu na over een nieuwe single en een nieuw album", laat Maud weten. "Nederlandstalig moet het worden. Een beetje middlespeed, á la Marco Borsato, maar dan een tintje moderner. Hoe? Dat weet ik nog niet." Dat de tijd begint te dringen, weet ze zelf ook wel. "Mijn management heeft me voor het komende half jaar helemaal volgeboekt." En dat terwijl niet eens bekend is wát ze gaat zingen!

(Bron: Mediawatchers)

Idol Eric gaat zeer waarschijnlijk Top of the Pops presenteren

6 juni 2004 - Idol-Eric kruipt naar alle waarschijnlijkheid in de huid van Ruud de Wild. Eric Bouwman zal vrijwel zeker het BNN-programma Top of the Pops gaan presenteren. Eric zal de presentatie om de week doen, de 20-jarige Hanna Verboom heeft namelijk voor dezelfde klus getekend. BNN heeft meer dan driehonderd kandidaten gescreend. De keuze is op Eric gevallen vanwege zijn 'enthousiasme, goede uitstraling, vlotte babbel en leuke kop', aldus welingelichte bronnen. Ruud de Wild stopte onlangs bij 'Top of the Pops' en wordt nu tijdelijk vervangen door Bridget Maasland. BNN heeft nog niets bevestigd.
Of Eric's carrière bij BNN van lange duur zal zijn, ligt indirect aan de Eerste Kamer. BNN zit momenteel diep in de problemen, omdat ze het gewenste ledenaantal niet hebben. Momenteel is er echter een wetsvoorstel ingedient die er voor moet zorgen dat het verplichte ledenaantal gehalveerd wordt, maar tot noch toe heeft de Eerste Kamer daar niet mee ingestemd.
Eerder werd ook al bekend dat de zesde finalist van Idols een rol krijgt in de soap Onder weg naar morgen, dat bij Yorin uitgezonden wordt. Het zou geen klein rolletje betreffen, maar zijn persoon zal een grotere rol krijgen in de serie. Hoewel hij bij Idols verder wou komen in de muziek, was Idols vooral een springplank voor andere aanbiedingen voor Eric. Gaat alles door, dan maakt Idol-Eric een ware carrièremove, in zijn nogal korte carrière.

Bron: www.mediakrant.web-log.nl

Carriere Idol Marieke op laag pitje

6 juni 2004 - De carriere van Idol Marieke staat even op een laag pitje. Ze heeft namelijk te horen gekregen dat ze geen album mag gaan opnemen en dat er ook geen nieuwe single van haar zal verschijnen. De reden hiervoor is dat erbij de platenmaatschappij geen geld voor aanwezig is. Op haar eigen website zegt Marieke dat ze er alles aan zal doen om toch een derde single op de markt te laten komen en dat ze deze als het moet zelf langs alle Free Record Shops brengt.

Bron: www.showbizz.web-log.nl

Idol Boris in Madame Tussaud's

5 juni 2004 - AMSTERDAM - Het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's maakt een beeld van Idols-winnaar Boris. Dat heeft het museum zaterdag laten weten.

Het beeld van de zanger wordt in juli aan de collectie toegevoegd. Boris komt in een speciaal aan Idols gewijd deel van het museum, de zogenoemde Idols Experience, te staan. In dit vorig jaar ingerichte deel staan al beelden van de zangers Jamai en Jim die bij de talentenjacht in 2003 op respectievelijk de eerste en tweede plaats eindigde. In de Idols Experience kunnen bezoekers het 'Idols-gevoel' ervaren door auditie te doen. Idols-jurylid Henk-Jan Smits beoordeelt de kandidaten met behulp van een computerprogramma vanaf een beeldscherm.

"Boris komt op een podium te staan", aldus een woordvoerster van Madame Tussaud's. "Ook de bezoekers doen vanaf dit podium auditie zodat ze het gevoel hebben samen met de zanger op te treden."

(Bron: Telegraaf)