Idolsnieuws maart 2004

Alice krijgt de minste stemmen van Idols-kijkend Nederland

28 maart 2004 - In de vierde liveshow, die gisterenavond werd uitgezonden, was het dan eindelijk Alice die de minste stemmen kreeg van de kijkers en daarom niet meer terug mag komen volgende week. Ondanks het negatieve commentaar van voornamelijk Henkjan, wist Alice de afgelopen weken toch nog steeds net genoeg stemmen bij elkaar te sprokkelen. Gisterenavond had het publiek echter geen vertrouwen meer in haar en stemde niet genoeg om haar te laten blijven. Bij haar op de exitkrukken mochten Maud en JK plaats vinden, die beiden toch nog net iets meer stemmen hadden gekregen als Alice. En toen waren er dus nog maar 6. Volgende week gaan we door met Boris, Eric, Irma, JK, Marlies en Maud.

Henkjan volhardt in oordeel Alice

27 maart 2004 - Idols-juryvoorzitter Henkjan Smits volhardt in zijn aanpak van Idols-deelneemster Alice, van wie hij vindt dat ze geen zangtalent heeft. Hij reageert in De Telegraaf op de uitspraken van een psychologe die voorspelt dat Alice gaat winnen, omdat "Nederland de underdog omarmt".

Henkjan: "Ik heb tegen haar gezegd: verras me alsjeblieft en ik ben de eerste die met opgeheven hoofd zal toegeven dat ik de afgelopen weken ongelijk heb gehad. Maar als je niet presteert, ga ik je niet met fluwelen handschoenen aanpakken. Ik heb met Dinand Woesthoff, Herman Brood en Xander de Buisonjé gewerkt. Die hebben allemaal dezelfde behandeling gehad. Ik ben hard uit betrokkenheid. Het is geen kleutertje luister. Het is de bedoeling dat mensen beter worden."

Maar Henkjan gelooft niet dat Alice zal winnen. "Ik denk dat het publiek uiteindelijk toch voor de echte Idol gaat. Zij hoort daar niet bij."

(Bron: Sterrenbeurs)

Psychologe: "Alice wint Idols"

27 maart 2004 - AMSTERDAM - Je kon de afgelopen week geen radio- of televisiezender aanzetten of er werd over gepraat. Wat zorgt er toch voor dat de zeer middelmatige Idols-kandidaat Alice tot nu toe elke Idols-ronde overleeft, ten koste van echte potentiële idolen als de weggestemde kanjer Robin en de waanzinnig goed zingende Ron. Frustratie alom. Jurylid Henkjan Smits lijkt in verwarring door het merkwaardige stemgedrag van het door hem zo hoog ingeschatte publiek. "Nederland zal uiteindelijk een echt idool kiezen. Alice gaat eruit. We zoeken iemand die kan zingen. En zij kan niet zingen. Zij heeft het niet. Klaar." Psychologe Monique Schouten heeft de Idols-finaleronden tot nu toe met stijgende verbazing zitten bekijken. Zij vermoedt dat het echt uit de hand kan lopen: "De jury moet zijn gedrag aanpassen. Anders wordt Alice Idol 2004!"

Elke zaterdagavond zit Monique Schouten met haar twee tienerzonen van 13 en 15 jaar plus echtgenoot voor de buis. "We zijn fans van het eerste uur. Mijn hart ligt bij het programma en daarom wil ik ook mijn mening geven als psychologe. Ik zou het ontzettend zonde vinden als het proces wat nu is ingezet doorzet en het publiek en de jury nog verder gefrustreerd raken. Niemand begrijpt toch waarom kanjers als Ron en - mijn persoonlijke favoriet - Robin er zijn uitgestemd. Terwijl dat wel verklaarbaar is."

Volksaard

Monique gebaart breed: "Het publiek is de strijd aangegaan met de jury. Alice krijgt zoveel sms-stemmen omdat wij haar leed willen verzachten. Vooral moeders en mannen - zelfs mijn eigen man - hebben met haar te doen en vinden de sms-knop, terwijl ze daar normaliter niet aan doen.. Het ligt aan onze volksaard, het calvinisme, de verzorgingsstaat. Als een soort tweede natuur willen wij Nederlanders de slachtoffers beschermen. Toen Henkjan ook afgelopen keer weer keihard uit de hoek kwam en bijna verongelijkt riep dat Alice "het gewoon niet heeft", kwam het publiek massaal in opstand. In Amerika, waar de topdog altijd moet winnen, was dat nooit gebeurd, maar wij Hollanders kunnen zulke oordelen niet aan. Het komt voort uit onze neiging de balans te willen herstellen. Het beteuterde gezicht van de in onze ogen wel erg hard aangepakte Alice zorgde ervoor dat zij weer een ronde overleefde. Henkjan maakt de wond, het publiek plakt de pleister. Het gekke is dat de kijkers zich daarmee ook zelf in de vingers snijden. Omdat Alice mocht blijven, verdween vorige week Ron, die het publiek in het hart had gesloten."

(Bron: Telegraag)

Frank krijgt kans als acteur!

24 maart 2004 - Idol Frank de Graaf breekt misschien niet door als zanger, maar gaat het door zijn ´Idols´-deelname vermoedelijk wel maken als acteur. Megasoap ´Goede Tijden Slechte Tijden´ heeft belangstelling voor de kanjer, en het is ook waarschijnlijk dat hij binnenkort te zien is in de multimediasoap ´Jong Zuid´.
Het gaat de 22-jarige Amsterdammer sowieso voor de wind. Aan ´Idols´ heeft hij ook zijn nieuwe liefde te danken: ´Idols´-finaliste Maud. „Je hoort mij niet klagen.” zegt hij in de Telegraaf.

Lees hier het hele artikel uit de Telegraaf.

(Bron: Mediawatchers)

Hind wint

24 maart 2004 - Tijdens een 'intieme ceremonie' in de Amsterdamse Melkweg werden 23 maart voor de 45e keer de Edison Music Awards uitgereikt. Geen grootse tv-uitzending dus, dit jaar, maar toch waren er veel winnaars aanwezig om hun prijs in ontvangst te nemen. Onder hen was ex-Idol Hind, die hiermee door de industrie gelauwerd werd als 'beste nationale nieuwkomer van het jaar'. Ook gaf zij acte de presence door in een kleine setting de prachtige fado van haar debuut-album 'Around the World' ten gehore te brengen.

(Bron: Mediawatchers)

Boris boos op zichzelf

22 maart 2004 - Dat Boris een enorme favoriet is om Idols te winnen word steeds duidelijker want zaterdag logen de spandoeken tijdens de live uitzending er niet om. Echter na afloop is de 23-jarige Boris Titulaer oprecht kwaad op zichzelf. "Sommige stukken van mijn nummer heb ik echt verpest. Ik heb de hele week twijfels gehad over m'n keuze. Het publiek was dan wel enthousiast, maar zo'n optreden frustreert me echt. Ik ben heel, misschien wel te, perfectionistisch. Het legt een zware druk op me. Ik ben een gevoelige jongen, een typische weegschaal. Hoewel het misschien niet moet, trek ik me altijd veel aan van wat andere mensen zeggen. Maar ik wil dolgraag verder in de muziek.Iik wil Idols nu echt heel graag winnen.'', aldus Boris. We zullen de komende weken zien hoe boris het verder gaat doen in de rondes die nog komen gaan.

(Bron: AD)

Idols opnieuw beste bekeken

21 maart 2004 - De live-uitzending van Idols was gisteravond opnieuw goed voor een groot aantal kijkers. Ruim 2,3 miljoen mensen keken naar de finaleronde waarin Ron uiteindelijk werd weggestemd. Daarmee stak Idols met kop en schouders boven de andere programma’s uit.

Het behaalde daarmee een marktaandeel van 33,4 procent. De uitslag werd later die avond door 1,7 miljoen mensen bekeken wat goed was voor een marktaandeel van 37,3 procent vanwege het late tijdstip.

(Bron: Sterrenbeurs)

Publiek stuurt Idol Ron naar huis

21 maart 2004 - Bij Idols kon gisteravond de 24-jarige Ron Link zijn biezen pakken. De kijkers stemden hem tegen de verwachting in weg. De bewonderaar van George Michael zong de ballad My Friend met een valse noot, maar herstelde zo goed dat jurylid Edwin Jansen vond dat hij het origineel overtrof en hem uitgebreid complimenteerde: ''Nadat je onzeker begon, werd het een supergoede performance. Eigenlijk nog beter dan het origineel.''

Wat dat betreft kun je beter een slecht jury-oordeel krijgen. Idol Alice Hoes werd net als vorige week afgekraakt door Henk Jan Smits: ''Je hebt het niet.'' Ze belandde wel op de krukken van de laatste drie maar mag volgende week van het publiek toch weer acte de présence geven.

De weggestuurde Ron verklaarde dat hij niet bij de pakken gaat neerzitten: ''Ik neem het eerste cruiseschip. Daar ga ik entertainen.''

De Idols-uitzending van gisteravond kenmerkte zich overigens door een groot aantal matige optredens. Zo kwam favoriet Boris Titulaer niet goed uit de hoge noten, en ook Marlies Schuitenmaker gaf een ronduit tegenvallende performance. Zij gaf de airco de schuld, die zou haar stem aangetast hebben.

(Bron: FOK!)

Boris met gemak door

21 maart 2004 - Idols-finalist Boris Titulaer heeft gisteravond met gemak de volgende ronde in de Idols-finale gehaald. Boris nam gisteravond een gok om het nummer ‘First Day Of My Life’ van The Rasmus te zingen maar dat pakte wonderwel goed uit.

Hoewel juryvoorzitter Henkjan Smits het jammer vond dat hij niet uithaalde bij de hoge noten, vond jurylid Jerney Kaagman het bewonderenswaardig dat hij die gok wilde nemen met zoveel publiek.

Idol Ron moest overigens gisteravond het veld ruimen.

(Bron: Sterrenbeurs)

Idols: Ron valt als derde af

21 maart 2004 - Alice is voor de tweede keer ontsnapt aan een voortijdige uitschakeling bij de finale van de populaire talentenjacht Idols van RTL. Vrij verassend koos het publiek Ron als afvaller en niet Alice die wel op de befaamde kruk moest plaats nemen.

Verder op de 'gevarenkruk' zat de Erik, de man die niet zo getalenteerd is als zanger, maar wel begiftigd met de zogeheten 'X-factor'. Dat vonden de stemmers blijkbaar ook, want deze knappe jongen mocht door.

Voor Ron, die na Meike en Robin de derde afvaller is, betekende de uitschakeling een koude douche. ,,Dit had ik nooit verwacht'', stotterde hij direct na afloop. ,,Ik dacht dat ik minstens een ronde verder zou komen, maar blijkbaar is me dat niet gegund.''

Ron zei niet bij de pakken neer te gaan zitten. ,,Ik ga door. Dit is een opstapje voor meer.''

Voor de volgende finaleronde zijn nu nog zeven deelnemers over:

Maud: Herstelde zich goed na vorige week
Marlies: Had last van haar keel en leek even in de gevarenzone terecht te komen
JK: Overtrof zichzelf en lijkt ineens een grote favoriet voor de eindzege
Boris: Was dit keer ondermaats maar gaat vast en zeker verder vanwege zijn eerdere goede optredens
Irma: Aanzienlijk beter dan vorige week
Erik: Hoever brengt zijn guitige uiterlijk hem?
Alice: Ontpopt zich zo langzamerhand tot Miss Houdini

Lees wat Ron (24, jaar, werkt als zanger, danser) drie weken geleden in deze krant zei:

Als ik Idols niet win, ga ik...
,,Gewoon door met zingen, bijvoorbeeld op een cruiseschip. Mensen entertainen en ondertussen reizen. Een ideale combinatie. En misschien begint als ik terugkom Idols 3 wel weer.''
Het meest bang ben ik voor jurylid...
,,Voor niemand. Jerney is misschien wel hard, maar wel altijd eerlijk. Haar commentaar vind ik altijd wel prettig.''
Mijn persoonlijk popidool is:
,,Marco Borsato. Maar ook Trijntje Oosterhuis en Michael Jackson. En vroeger vond ik de ballads van Mariah Carey ook heel goed.''
Vorig jaar heb ik gestemd op...
,,Jamai. Maar alleen in de finale.''
Het lekkerste wijf in de finale is:
,,Alice.''
AD-prognose:
Jammer voor Ron. Hij kan heel aardig zingen en ziet er nog goed uit ook. Maar vlak voor de laatste ronden kan hij z'n kajuit op dat cruiseschip boeken.

(Bron: AD)

Ook Ron moet geheel onverwachts vertrekken

21 maart 2004 - Na het onverwachte vertrek van Robin vorige week, is er weer iets geheel onverwachts gebeurd in Idols: Ron kreeg de minste stemmen in liveshow 3 en zullen we niet meer terug zien. Nadat hij de sterren van de hemel gezongen had en lovende kritieken kreeg van de jury, bleek dat hij toch samen met Alice en Eric op de gevreesde exitkrukken moest plaats vinden. De uiteindelijke strijd ging tussen hem en Alice, maar uiteindelijk bleek Ron dan ook echt de minste stemmen te hebben ontvangen van het Nederlandse publiek. De verbazing bij Ron en bij al zijn medekandidaten en waarschijnlijk bij de rest van Idols-kijkend Nederland is groot. Alweer een exit die ongetwijfeld veel kritiek en de media-aandacht zal opleveren.

Hind vliegend langs bevrijdingsfestivals

19 maart 2004 - Zangeres Hind gaat samen met de Vliegende Panters, Tasha’s World en She Got Game in Holland per helikopter langs de verschillende Bevrijdingsfestivals in Nederland op 5 mei. Hind zal op vijf verschillende festivals optreden.

Het thema van Bevrijdingsdag is dit jaar ‘Vrijheid is kiezen én delen’. Het Nationaal Comité verwacht op de festivals in alle grote steden ruim 650.000 mensen.

(Bron: Sterrenbeurs)

Jamai en Gerard op Gay Krant Night

19 maart 2004 - Gerard Joling en Jamai treden maandag 26 april op tijdens de Gay Krant Night 2004 in de Orangerie in Den Bosch. Tijdens het evenement wordt ook de Gay Krant Award uitgereikt, de vierjaarlijkse emancipatieprijs.

Zanger en tijdelijk SBS6-Shownieuws-presentator Gerard Joling neemt in navolging van onder meer Jos Brink, André van Duin, Jacques d'Ancona, Jeroen Kijkindevegte, Danny Rook, Albert Verlinde, Sandra Reemer en Carlo Boszhard, dit jaar de presentatiemicrofoon ter hand.

De optredens worden verzorgd door Jamai, Lucky Lips en Willeke Alberti. Voor Idols-winnaar Jamai zal het de eerste keer zijn sinds zijn coming-out dat hij optreedt tijdens een grootscheeps gay-evenement.

(Bron: Sterrenbeurs)

Dewi op Zwols Bevrijdingsfestival

19 maart 2004 - Ook Dewi is 5 mei te bewonderen op het Bevrijdingsfestival Zwolle. Eerder werd al bekend dat Bløf, Di-rect en Birgit tijdens het festival optreden.

Dewi is echter niet te zien op het hoofdpodium, maar op een kleiner podium gesponsord door een lokale school. Ook Opgezwolle, Epica en de Vliegende Panters zijn te zien en te horen op het festival.

(Bron: Sterrenbeurs)

Idols wint De Hoofdprijs

17 maart 2004 - BNN heeft op haar website bekend gemaakt dat Idols de winnaar is van De Hoofdprijs in de categorie amusement. Idols liet hiermee BNN Family en Expeditie Robinson achter zich.

De Hoofdprijs is een award voor de meest populaire programma’s met een jong karakter. Morgen worden in een live-uitzending de prijzen in de overige categorieën uitgereikt.

Presentatrice Bridget Maasland bracht Idols-presentatrice Tooske op een originele manier op de hoogte van het winnen van De Hoofdprijs. Wanneer een nietsvermoedende Tooske de Idols-studio inloopt voor de repetities ziet zij Bridget op haar plek op het podium staan. Een zeer verbaasde Tooske krijgt te horen dat Bridget is gevraagd auditie te doen voor het volgende seizoen van Idols. Vol ongeloof en toch wel geschokt loopt Tooske op Bridget af om even kennis te maken. Bridget blijft in haar rol om de spanning nog iets op de bouwen. Hoe dit afloopt is morgenavond in De Hoofdprijs te zien.

(Bron: Sterrenbeurs)

Boris krijgt notering aan de Sterrenbeurs

17 maart 2004 - Idolskandidaat Boris heeft als eerste van de 10 finalisten een notering aan de sterrenbeurs. Op de site van Sterrenbeurs wordt gemeld:

"Bij een echt idool hoort natuurlijk ook een notering aan de Sterrenbeurs. Dus is Idols-finalist Boris Titulaer vanaf vandaag nieuw op de Sterrenbeurs. Idol Boris moest het opnemen tegenover Marlies, Robin en Maud."

(Bron: Sterrenbeurs)

Stomverbaasde Robin moet Idols verlaten

15 maart 2004 - Hoe harder de kritiek van de jury, des te milder dat van de kijker. Althans, zo leek het afgelopen zaterdag bij de tweede finaleronde van Idols II. Want niet de door de jury voor de zoveelste keer afgebrande Alice moest Idols II verlaten, het was Robin voor wie het Idols-avontuur vrij onverwacht ophield. Alice belandde niet eens, zoals vorige week, op een van de drie gevreesde krukken. Deze week waren die bestemd voor de door een hippe coupe bijna onherkenbare Maud (eerste keer kruk), een emotionele Irma (tweede keer kruk) en... Robin (eerste keer kruk). "Ik had het totaal niet verwacht!"vertelt een nog steeds stomverbaasde Robin de volgende dag.

Niet te geloven! Robin! De jongen met de mooie ogen, voor wie jurylid Jerney Kaagman tijdens de auditieronde speciaal haar bril opzette, om eens te kijken wat voor lekker hapje er voor haar stond. Robin! Die, toen hij streed om een finaleplekje, werd meegedeeld dat hij aan alle eisen voldeed. En tijdens diezelfde workshopronde nota bene de meeste stemmen kreeg. Robin! Die eerder al ervaring opdeed in de jongensband Velvet, samen met de inmiddels al wél BN'er Jeroen Post. En die nu, met vijf jaar zangleservaring, gitarist, pianist én zanger is van rockband Juezz.

Wat vond hij zélf van de 2e finaleshow? "Ik had het totaal niet verwacht", vertelt hij de dag erna. "Zelfs toen ik alleen over was met Alice dacht ik nog dat de laatste kruk voor haar was."Een zwart gat wacht hem de komende week. Maandag nog naar Yorin FM en zondag naar Life & Cooking maar dan is zijn Idolsavontuur toch echt afgelopen. "Ik besloot definitief te stoppen met mijn opleiding omgangskunde en ging fulltime voor Idols. Ik had geen zin meer in school. Muziek is mijn ding."Des te zuurder dus dat de 24-jarige Robin Zijlstra van de keiharde kijker mocht vertrekken. "Ondanks dat ik eruit lig, en daar vreselijk van baal, duik ik het liefst meteen de studio in. Maar ik ben de komende tijd afhankelijk van BMG, of ze mij iets aanbieden. Hopelijk krijgt mijn vriendin gelijk, want zij troostte mij met de woorden: 'Dit betekent niet het einde van jouw zangcarrière'."

(Bron: Telegraaf)

Idols onverminderd populair

14 maart 2004 - Opnieuw stemden gisteravond ruim 2,3 miljoen mensen af op de finaleronde van Idols. Het cijfer is precies gelijk aan vorige week en goed voor een marktaandeel van 33 procent. Later op de avond keken nog eens 1,8 miljoen mensen naar de Idols-uitslag.

Tussendoor was er op Yorin nog te zien hoe het er achter de schermen bij Idols aan toe ging. Naar Idols Backstage keken nog eens 600.000 mensen.

(Bron: Sterrenbeurs)

Publiek keert zich tegen jury

14 maart 2004 - Grootste nieuwsfeit aan de Idols-uitzending van zaterdag was niet zozeer wie van de kandidaten er moest vertrekken (Robin) als wel wie er inbleef. Alice, die vooraf al door bijna iedereen als de minste van de negen werd gekwalificeerd, werd zo ongenadig en hard door de jury afgeserveerd dat dit een averechts effect had op de stemmen die door het publiek werden uitgebracht. Tot stomme verbazing van de producenten kreeg Alice zoveel sympathie-stemmen, dat zij uiteindelijk niet op de krukken plaats hoefde te nemen. Plots zaten daar Maud, Irma en Robin en moest de laatste het veld ruimen. De jury onder leiding van Henk-Jan Smits heeft te duidelijk laten blijken dat zij geen zin hebben om Alice een contract aan te bieden. En daarbij hebben ze hun eigen invloed overschat, velen vinden dat zij te ver zijn gegaan en Alice onnodig gekrenkt hebben.

(Bron: Mediawatchers)

Idols: Robin valt als tweede af

14 maart 2004 - Na Meike is Robin de tweede afvaller in de finale van Idols, de populaire talentenjacht van het televisiestation RTL.

Op de stoel van mogelijke afvallers zaten verrassend ook Maud en Irma, maar beiden werden toch door het Nederlandse volk uitverkoren om door te gaan.

De acht overgebleven kandidaten voor de hoofdprijs zijn nu:

Maud (moet volgende keer veel beter)
Irma (kan nog, meisje)
Boris (moeiteloos)
Marlies (iets minder dan anders)
Eric (duidelijk de minste zanger, maar wel de "X"-factor)
JK (eindelijk weer zoals in het begin, pas op hem zegt, Jamai!)
Ron (redelijk moeiteloos)
Alice (ongelooflijk)

Lees hier hoe deze krant twee weken geleden voor aanvang van de finale over Robin (24 jaar, Student HBO-omganskunde) dacht:

Ik wil graag een idool worden, omdat...
,,Ik niets liever doe dan muziek maken. School is voor mij niet vol te houden. Ik heb een eigen band, maar daarmee ging het niet snel genoeg. Idols kan een aardig opstapje zijn.''
Om Idols te winnen, moet ik eerst hard werken aan mijn...
,,Zelfvertrouwen. Ik ben nu nog te bang dat mensen me niet goed vinden.''
Vorig jaar heb ik gestemd op...
,,Jamai. Waarom? Omdat Jim niet mocht winnen! Het gaat toch om de muziek en wat dat betreft was kiezen tussen Jim en Jamai makkelijk. Zeg ik dit netjes?''
Wat is belangrijker: uiterlijk of zangkwaliteiten?
,,Zingen! Om uitstraling te hebben, hoef je geen mooi gezicht te hebben. Een lelijk mormel dat goed zingt, krijgt op muziekgebied toch respect. Maar als je er alleen super knap uitziet, duurt het even voor je wordt gerespecteerd.''
AD-prognose:
Robin kan wel eens ver gaan komen. Zijn stem is misschien niet zo sterk als die van Boris, maar om met jurlylid Jerney te spreken: Robin voldoet aan alle eisen die aan een idool worden gesteld. Advies: Maak je niet druk over wat je wel of niet mag zeggen. Gewoon lekker je eigen mening blijven geven.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Robin blijkt afvaller in de tweede liveshow

14 maart 2004 - Na een hele lange Idols-avond vol Motown muziek is het uiteindelijk Robin geworden die niet meer terug hoeft te komen volgende week. Samen met Maud en Irma belandde hij op de exitkruk. Maud werd echter al snel gerust gesteld met de mededeling dat zij toch mocht blijven. Volgens de makers hadden Irma en Robin bijna evenveel stemmen, maar uiteindelijk was het toch Robin die net een paar smsjes minder had ontvangen. Robin was zelf duidelijk verbaasd over zijn vertrek. Hij is morgen om 21.00 uur te zien in Idols - The day after op Yorin.

Vrijdag 19.00 uur: videochat op Idols.nl

12 maart 2004 - Vanavond kun jij tussen 19.00 uur en 19.30 uur videochatten met de overgebleven negen finalisten van Idols! Je kunt ze vragen stellen of je favoriet een hart onder de riem steken voor de liveshow morgen. Zie hoe zij in de blueroom zitten en live op jouw opmerkingen reageren! Vanaf 18.45 uur kun je inloggen voor de videochat op http://www.idols.nl

(Bron: Idols)

Idols Jim en Marieke in Wonderlijke Efteling Show

10 maart 2004 - Vanaf donderdag 1 april, de dag dat de poorten van de Efteling weer open gaan voor het nieuwe seizoen, schitteren Idols-sterren Jim en Marieke op de planken van het Efteling Theater. Vier keer per dag acteren en zingen zij live in de Wonderlijke Efteling Show. Deze 40 minuten durende show werd vorig jaar november nog bekroond met de Big E Award en uitgeroepen tot beste attractieparkenshow ter wereld.

In het voorseizoen zal elke voorstelling één van de idolen van 2003 naast onder andere magiër Christian Farla op het podium staan om de verrassende sprookjesshow tot een waar spektakel te maken.

De succesvolle Wonderlijke Efteling Show staat gedurende het hele seizoen 4 tot 5 keer per dag op de planken van het Efteling Theater. Jim en Marieke zullen er gedurende de eerste drie maanden van het Efteling-seizoen live optreden. De 16-jarige Jim vertolkt daarbij de rol van de kleermakerszoon in Ezeltje-strek-je en hij schittert in de rol van de markies in het sprookje van de Gelaarsde Kat.

"Ik heb acteren, zingen en dansen altijd al willen combineren. In deze show kan ik me dus helemaal uitleven!", zegt de enthousiaste Jim. De 24-jarige Marieke betreedt het podium als respectievelijk kleermakersdochter en prinses. "Als echte Brabantse kan ik mij geen betere plek indenken om dagelijks op te treden", zegt ze, "het wordt een sprookjesachtige thuiswedstrijd." De rol van magiër is evenals vorig jaar voor Christian Farla, die samen met zijn vrouw Bianca optreedt.

Wonderlijke Efteling Show in 2003 bekroond
De Wonderlijke Efteling Show, die zijn derde jaar ingaat, werd eind 2003 bekroond met de Big E Award, een internationale prijs voor de beste show in een attractiepark. Het was voor de derde maal dat de Efteling deze prijs ontving uit handen van de IAAPA, de overkoepelende organisatie op het gebied van attractieparken. Magiër Christian Farla en Bianca werden bovendien in Las Vegas uitgeroepen tot 'Magicians of the Year'. Volgens het juryrapport danken zij deze prijs vooral aan "hun originaliteit en de vernieuwing van magische acts in de Wonderlijke Efteling Show".

Nieuwe idolen: Jim en Marieke Jim Bakkum eindigde tijdens de eerste editie van Idols op een tweede plaats, na een spannende eindstrijd met Jamai. Jim was afgelopen jaar de eerste artiest in de geschiedenis die met zijn eerste twee singles de top 5 van de Nederlandse Top 40 binnenkwam. Zijn eerste album, Impressed, kwam half augustus uit.

Jim trad al diverse malen op in een bomvol Ahoy en werd onlangs genomineerd voor twee TMF Awards: in de categorie beste zanger nationaal en beste nieuwkomer nationaal. Marieke van Ginneken eindigde in Idols I als zesde. Ook zij heeft inmiddels twee singles op haar naam staan: na de eerste single Just behappy verscheen onlangs I m a fool.

(Bron: Headliner)

Manta op herhaling

10 maart 2004 - De talkshow van Jensen gaat weer van start. Mickey Hoogendijk zal langskomen én Idols-Manta mag nogmaals bewijzen dat ze echt kan zingen. 

Kruisverhoor
Het is wel de week van Robert Jensen. Hij beleeft zijn laatste werkdag bij Noordzee FM, omdat hij per 1 juni weer aan het werk gaat bij oude werkgever Yorin FM. Daarnaast is vanaf deze week zijn talkshow 'Jensen!' weer terug op de buis. En Jensen start meteen goed. René Muthert zou langskomen, maar die cancelde wegens een haastig ingelaste persstop. In zijn plaats zit Mickey Hoogendijk op de bank, die komt kletsen over haar vermeende lesbische relaties waarover in de pers ineens veel over gesproken wordt.

Moeder
Jensen maakt er ook nog een klein Idols spektakel van. Zo zal het afgewezen Idols-zangeresje Manta langshuppelen om haar gouden strotje aan de hele natie te laten horen. Manta maakte tijdens de audities faam omdat haar pushy moeder/manager/mental coach vond dat zij een ster had gebaard en maar niet snapte dat de vier juryleden daar anders over dachten. Manta mag bij Jensen gaan bewijzen dat ze echt iets kan. Uitzending: donderdag 11 maart, 21.00 uur bij Yorin.

Boeken
Mocht je overigens na het zien én horen van Manta zodanig onder de indruk zijn dat je haar wilt laten riedelen op je bedrijfsfuifje, dan mag je daarvoor flink in de buidel tasten. Manta is te boeken bij 'Boek Mij Entertainment' en die heeft een pittig prijskaartje aan het zangeresje hangen. Voor 775 euro exclusief btw en andere onkosten komt Manta maar liefst 30 minuten zingen. Voor zo'n 1000 euri uit en thuis, wat wil je nog meer?
 
(Bron: RTL Boulevard)

Idols mag van veel mensen stoppen

8 maart 2004 - Het tv-programma Idols moet na dit seizoen stoppen. Dat is althans de uitslag van De Kwestie van het Brabants Dagblad van afgelopen zaterdag. Een grote meerderheid van degenen die hebben gereageerd, 86 procent, vindt dat het tv-programma Idols na dit seizoen van het scherm moet verdwijnen.

Het nieuwe is er volgens velen wel vanaf en er ontstaat een effect zoals bij eerdere populaire tv-programma's als Big Brother en De Bus, aldus sommige reacties. Lezers vinden ook dat Idols erg wordt opgeklopt door de media en dat het een commercieel programma is. Een lezer noemt het 'lachwekkend' wie er nu aan de voorronden van Idols mogen meedoen. Hij vindt dat de eisen voor deelname moeten worden opgeschroefd.

Idols trok afgelopen zaterdag wel weer een groot aantal kijkers: 2,3 miljoen volgens woordvoerder Laurens Woldberg van RTL4. "De kijkcijfers staan dus haaks op de uitslag van het onderzoek van de krant", is zijn conclusie. Komt er een Idols 3? 'In de wandelgangen' wordt volgens Woldberg gesproken over een derde seizoen, "maar het is eigenlijk nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen".

(Bron: Brabants Dagblad)

Idols terug naar oude niveau

8 maart 2004 - De eerste van de tien live-uitzendingen van Idols is gisteravond door ruim 2,3 miljoen mensen bekeken. Daarmee is de talentenjacht een stuk beter bekeken als de week daarvoor toen er ‘slechts’ 1,5 miljoen kijkers waren.

Daarmee is het programma goed voor een marktaandeel van 33,4 procent tegenover 22,2 procent de week daarvoor. De uitslag van de afvalronde werd een stuk minder bekeken dan de liveshow, maar was dan ook op een later tijdstip. 1,6 miljoen mensen (marktaandeel 34,8 procent) zagen dat kandidaat Meike werd weggestemd.

Idols Backstage, uitgezonden op Yorin tussen de live-show en de uitslag, werd bekeken door 548.000 mensen en behaalde daarmee een marktaandeel van 9,4 procent.

(Bron: Sterrenbeurs)

Toedeledokie Meike

7 maart 2004 - De eerste finaleronde van Idols is geweest. Met ruim 2 miljoen kijkers konden we gisteravond de tien finalisten horen en zien. Velen vielen met hun zangtalent tegen, er moet dus nog flink geoefent worden mocht er een goede Idol uitkomen. Voor Meike is het helaas einde idolsavontuur. Zij kreeg van het publiek de minste stemmen en kon vertrekken. En toen waren er nog negen...

(Bron: Mediawatchers)

Meike eerste afvaller, Alice en Irma op de exit-kruk

7 maart 2004 - In een lange, maar spannende Idols-avond is het uiteindelijk Meike die de eerste afvaller moest worden. Samen met Alice en Irma belandde zij op de exit-kruk. Meike bleek uiteindelijk de minste stemmen van het Nederlandse publiek te hebben en haar eerste liveshow werd zo uiteindelijk ook gelijk haar laatste. Emotioneel nam ze afscheid van de negen finalisten, die allemaal wel nog zeker een liveshow terug mogen komen. Vanavond om 21.00 uur zien we op RTL4 in 'Idols - the day after' wat er met Meike allemaal gebeurde na de liveshow gisterenavond.

Relletjes rond 'bloedstollende' Idols-finale

6 maart 2004 -  De Idols-finale die vanavond begint wordt spannender dan vorig jaar, zegt jurylid Eric van Tijn. De eerste relletjes zijn er al.

Irma, Boris, Maud, Marlies, Meike, Ron, JK, Alice, Eric en Robin. De komende zaterdagen beheersen zij de televisie-avond van RTL4 en Yorin. In negen, drie uur durende uitzendingen bepalen ze vanaf vanavond wie Jamai opvolgt als winnaar van Idols.
Het wordt spannender dan vorig jaar, voorspelt jurylid Eric van Tijn. "Het niveau van de kandidaten is hoger." Dat komt volgens Van Tijn doordat zich meer kandidaten met een muzikale achtergrond hebben aangemeld. "Mensen van het conservatorium, of mensen zoals Irma van Pamelen uit Oss die al jaren in een band zingen."
Van Tijn verwacht de komende weken een 'bloedstollende afvalrace'. "De keuze van het liedje en de vorm van de dag worden, denk ik, bepalend."
De tien deelnemers mogen dit jaar twee minuten zingen in plaats van één. Prettig, vindt Van Tijn. "De spanning is zo groot dat er wel eens een slippertje gemaakt wordt. Dit keer is er tijd voor herstel." Idols is net als vorig jaar bijzonder te spreken over de kijkcijfers. Wekelijks kijken zo'n drie miljoen mensen. Toch twijfelt Eric van Tijn of er volgend jaar weer een Idols moet komen. "Na deze reeks moeten we volgens mij zeker een half jaar wachten om een overkill te voorkomen. Maar ja, binnen HMG wordt al gesproken over Idols 3."

Relletjes
De liveshows worden enigszins overschaduwd door twee relletjes. Idols-woordvoerder Laurens Woldberg bevestigde gisteren desgevraagd dat producent HMG juridische stappen neemt tegen Bas en Joël, twee van de finalisten van vorig jaar. Zij beweerden op de radio dat de stemming per sms door de leiding van Idols gemanipuleerd wordt. "We hebben daar geen reden voor", aldus Woldberg. "Een notaris houdt wekelijks toezicht." Bas en Joël hebben een brief van HMG ontvangen waarin dwingend verzocht wordt op te houden met vuilspuiterij. "Kroegpraat van slechte verliezers", aldus Woldberg.
Daarnaast overweegt HMG eventuele schade op de jongens te verhalen. Van finaliste Marlies verschenen deze week naaktfoto's op internet. Een week eerder waren al compromitterende foto's te zien in weekblad Aktueel. Die op internet gaan nog een stapje verder. Woldberg: "Heel vervelend. Marlies had ons verteld van de foto's, die ze ooit heeft laten maken. Maar nooit met de bedoeling dat ze gepubliceerd zouden worden. Het is een privé-aangelegenheid."

(Bron: Brabants Dagblad)

HMG klaagt Bas & Joel aan

5 maart 2004 - Het duo Bas & Joël beweerde dat Idols vals speelt met het stemmen en dat de winnaar al vast staat. De HMG is boos en overweegt het duo aan te klagen.

Uitlatingen
Idols staat weer volop in het nieuws de laatste tijd. Als het niet de pikante kiekjes van finalisten Ron en Marlies zijn, dan is het wel Jerney Kaagman die boos is over het stiekem publiceren van haar oude Playboy foto's op internet. Bas en Joël deden er nog een schepje bovenop door in een interview met Omroep Brabant te beweren dat Idols doorgestoken kaart is en dat er gesjoemeld wordt met het stemmen per sms. Dat komt Bas en Joël duur te staan, want De Telegraaf meldt dat het duo door HMG wordt aangeklaagd voor hun uitlatingen.

Vuilspuiterij
In De Telegraaf laat woordvoerder Laurens Woldberg weten dat het duo dit soort uitspraken niet ongestraft kan doen. "Zij tonen zich met deze vuilspuiterij zeer slechte verliezers", aldus Woldberg in De Telegraaf.

Sjoemelen
Volgens Woldberg heeft Idols er geen enkel belang bij om te sjoemelen met de stemmen, omdat het publiek bepaalt wie de winnaar wordt en dat deze winnaar dus commercieel het interessantst is. De HMG onderzoekt nu of het mogelijk is gerechtelijke stappen tegen het duo te ondernemen.

Ophef
Volgens De Telegraaf krabbelt Joël alweer een beetje terug na alle ophef over zijn uitspraken. "We hebben niet gezegd dat het zo is, wij dénken het alleen maar", aldus Joël in De Telegraaf. Toch blijft Joël erbij dat er iets niet klopt met de sms-stemmen én dat er ook flink gecensureerd is in het Idols Jaarboek. Wordt vervolgd.
 
(Bron: RTL Boulevard)

Bas & Joel voor rechter

5 maart 2004 - HMG sleept ex-dols Bas en Joel naar aanleiding van hun recente uitlatingen voor de rechter, zo meldt de Telegraaf. „Zij tonen zich met deze vuilspuiterij zeer slechte verliezers”, zo vindt HMG-woordvoerder Laurens Woldberg. „Nu ze iedere gelegenheid aangrijpen om zich met deze onzin te profileren, hebben we besloten dat de maat vol is. We nemen juridische stappen en onderzoeken of we mogelijke schade kunnen verhalen. Talloze keren hebben we duidelijk gemaakt dat RTL 4 geen enkel belang heeft om de boel te bedonderen. Het is simpel: de populairste krijgt de meeste stemmen en wint dus Idols. Dat is voor alle partijen het beste, ook commercieel. Hoef je geen expert voor te zijn.”

(Bron: Mediawatchers)

Idols-single maandag in winkel

5 maart 2004 - De single 'I've got the music in me' van de tien Idols-finalisten wordt maandag uitgebracht. In de Idols-uitzending van zaterdagavond zullen de finalisten het nummer, een cover van de hit van Kiki Dee uit 1974, voor het eerst ten gehore brengen. Op 22 maart komt een plaat uit met tien nummers.

(Bron: Mediawatchers)

Boris favoriet onder jonge Idols-fans

5 maart 2004 - AMSTERDAM - Ruim een kwart van de jongeren wil dat Boris het tweede seizoen van het populaire televisieprogramma Idols wint. Ze hopen dat Marlies op de tweede plaats eindigt en als derde is Maud hun favoriet. JK mag als eerste finalist afvallen.
 
Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door bureau Qrius. De onderzoekers ondervroegen 1100 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 29 jaar, die geregeld naar de zangwedstrijd op tv kijken.

Eenderde vindt het programma echt geweldig. Elke week gaan ze er uitgebreid voor zitten. Nog geen 10 procent vindt het helemaal niets.

De ondervraagden vinden de finalisten dit jaar niet talentvoller dan een seizoen eerder toen Jamai won, maar wel volwassener. Jamai omschrijven ze als een kinderster, Boris hoort volgens hen thuis op muziekzender MTV.

Bijna tweederde gaf overigens aan dat tussen de deelnemers niet hun ultieme idool zit. 21 Procent had graag zelf deelgenomen aan de audities. Van de 13, 14 en 15-jarigen had de helft op de blauwe stip willen staan.

Over de jury zijn de jongeren minder tevreden. Bijna de helft moet niets van Edwin Jansen hebben. Ook is 42 procent Jerney Kaagman zat.

(Bron: Telegraaf)

Tien kippen met gouden eieren

5 maart 2004 - Idols lijkt één groot commercieel circus. Van koekjes tot kalenders, je kan het zo gek niet bedenken. Maar ook op muzikaal gebied wordt er flink uitgepakt. 

Single
Wie dacht dat de tien Idols-finalisten rustig achterover leunen tot de live-shows beginnen heeft het mis. Want Idols betekent kassa en daar moet natuurlijk gebruik van worden gemaakt. Dus naast de talloze Idols-artikelen als kalenders, koekjes, mokken, muismatjes en andere goodies, wordt er ook een single opgenomen. Deze single wordt ingezongen door alle tien finalisten. Vanaf 5 maart ligt 'I've got the music in me' in de winkels. Op zaterdag 6 maart begint de eerste live-show en wordt bekend wie als eerste Idol zal afvallen.

(Bron: RTL Boulevard)

Met de billen bloot en mol in idols

5 maart 2004 - Dat je 'met de billen bloot' moet als je als kandidaat meedoet aan Idols, heeft finalist Ron wel heel erg letterlijk genomen. Weekend deed een onderzoekje naar het 'zuivere verleden' van de deelnemers en stuitte zowaar op 2 leden met een blootverleden. Het gaat om Marlies, die te zien was op foto's van een stoeipartij in een toilet en om Ron. Die laatste heeft vaak gewerkt als blootmodel en hij poseerde onder andere voor een homosauna.
Weekend toont de foto en precies op de plek van Ron's bibs, is een censurerend sterretje getekend. We vragen ons af of dit bij de campagne hoorde of dat Weekend de foto heeft 'gekuist'? Wij vinden de combinatie blote billen en homosauna best pikant en we vragen ons af of dit de carrière van Ron in de weg zal staan. Want tienermeisjes willen wegzwijmelen bij een idool en iemand van de homosauna voldoet nou niet bepaald aan dat beeld.

Mol in Idols
Idols kandidaat Boris zou een 'mol' in de organisatie zijn. Volgens Story beweren 'boze tongen' dat hij ingehuurd zou zijn door columnist Nico Dijkshoorn. Dat is overigens dezelfde man die op tv door Patty Brard werd uitgescholden omdat hij een gemene column over haar had geschreven. Dijkshoorn wil de juryleden van Idols een vals koekje van eigen deeg geven en heeft iemand ingehuurd met een fantastische stem en de juiste looks.
Tijdens één van de uitzendingen zou deze mol op niet mis te verstane wijze zijn mening geven. Maar in dat licht bezien is niet alleen Boris, maar èlke kandidaat nu natuurlijk verdacht. Boris en zijn mede-kandidaten zijn er volgens Story van overtuigd dat het om een publiciteitsstunt van Dijkshoorn gaat. De rodel geeft een leuke extra dimensie aan het programma. Toch maar weer kijken deze week…

(Bron: NU.nl)

Bas en Joël zingen en verkopen

5 maart 2004 - Ook voor de voormalige Idols Bas en Joël moet de schoorsteen roken. Dus houden beide zangers een tournee langs scholen. Gisteren waren ze op het Graafschap College in Groenlo. Om te zingen én om cd’s te verkopen.

GROENLO - Bas en Joël wisten vorig jaar tijdens de eerste Idols-serie niet te winnen. En na de finale van het nationaal songfestival kreeg het duo van de vakjury ook de nodige kritiek. Niettemin zijn beide zangers bij de jeugd, in het bijzonder bij de meisjes, zeer populair. Zoals bij Manon van Uum. Ze heeft de ex-Idols al diverse keren ontmoet en zorgde er voor dat ze op het Graafschap College in Groenlo optraden.

Manon: ‘Ze doen een schooltour en ik dacht: nu is mijn school aan de beurt.’ Voor Manon was het een heuglijke dag. Niet alleen kwamen de idolen op haar verzoek naar Groenlo, ook vierde ze haar achttiende verjaardag. En dus werden zij en haar eveneens jarige medescholiere Debby, door Bas en Joël op het podium gefeliciteerd.

Maar het duurde even voordat de zangers in Groenlo arriveerden. Het duo had ’s ochtends eerst tv-opnamen en liet weten niet op het afgesproken tijdstip van 11.45 uur aanwezig te kunnen zijn. Uiteindelijk arriveerden Bas en Joël om 12.40 uur en werden ze met stormachtig gejuich ontvangen. Het optreden was kort, want de jongens brachten drie nummers, waaronder hun nieuwe single ‘Too dangerous’. Na afloop van het laatste nummer hadden de leerlingen nog even de tijd om handtekeningen te halen en konden Bas en Joël hun cd’s verkopen.

(Bron: De Twentsche Courant Tubantia)

Meer blootfoto's van Idols-kandidate op internet

4 maart 2004 - Afgelopen weekend meldden we al dat er blootfoto's van de 22-jarige Idols-kandidate Marlies Schuitemaker uit Grootebroek in omloop waren op internet, en dat er meerdere foto's zouden zijn. In eerste instantie werden een aantal foto's in de Aktueel geplaatst die ook op internet verschenen. Van diezelfde fotosessie bleken volgens de site Mokkels meer foto's te zijn, en ook die staan nu op internet.

De foto's blijken in oktober 2002 te zijn genomen in cultureel centrum R17 te Stede Broec. Na een concert leefde Marlies zich uit met Beef bassist Koen Lommerse (Koen-Fu). De foto's hebben al eerder op internet gestaan, op een site van de band Beef, maar werden na verloop van tijd weggehaald. Doordat Marlies nu zelf in de picture is gekomen door Idols zijn ze weer opgedoken.

Stond Marlies op de foto's vorige week met haar kont afgebeeld, op de andere foto's zijn ook haar borsten te zien, alsmede een stukje schaamlip dat uit haar slipje naar buiten floept.

(Bron: FOK!)

Jerney klaagt website aan

3 maart 2004 - Jerney Kaagman heeft in een ver verleden wel eens zonder kleren in een paar blaadjes gestaan, maar wee degene die met die foto's aan de haal gaat.

Playboy
Jerney Kaagman klaagt de website FokForum aan. Jerney doet dit naar eigen zeggen omdat FokForum foto's heeft gepubliceerd waar ze geen toestemming voor heeft gegeven. Om wat voor foto's het gaat wil Jerney ons niet vertellen, dat gaat niemand niets aan, aldus Jerney. Maar duidelijk is dat het om naaktfoto's uit de Playboy gaat, waar Jerney in een ver verleden uitbundig voor heeft geposeerd.

Foto's
Hoe lang de foto's al op de site staan weet Jerney niet, maar wat ze wel weet is dat ze zich door de publicatie 'niet anders voelt dan gisteren en eergisteren'. Als Jerney wat vaker op internet zou rondspitten, zou ze weten dat deze foto's al tijdens de eerste serie van Idols op internet opdoken.

Stappen
Hoe dan ook laat Jerney, die inmiddels de bijnaam Jerney Klaagman heeft gekregen, het er niet bij zitten. "Tegen iedereen die foto's publiceert worden stappen ondernomen", gaf Jerney als reactie.

Brief
De bewuste brief waarin FokForum wordt aangeklaagd stond op de FokForum site, maar is inmiddels verwijderd wegens "inbreuk op het auteursrecht", aldus de advocaat. FokForum wordt aangeklaagd voor het schenden van het portretrecht en moet zo'n 3000 euro schadevergoeding betalen.

Nieuwsgierige surfers die geïnteresseerd zijn in de bewuste brief van de advocaat, kunnen hier terecht.
 
(Bron: RTL Boulevard)

Lof voor Hind

4 maart 2004 - Hind Laroussi lijkt zich steeds meer te distantiëren van het Idols-kabaal en lijkt hard op weg haar naam op alle fronten te vestigen. Tijdens de finale van het Nationaal Songfestival zong ze op prachtige wijze ´Après Toi´ van Vicky Leandros. Hind´s mooie stem lijkt zich goed te lenen voor het Franse repertoire en er zijn dan ook naar verluidt voorzichtige plannen voor een franstalig album. Wellicht dat Hind dan ook, in navolging va Sita, Frankrijk kan veroveren.

(Bron: Weekend)

Tooske en Jamai in Pulse

3 maart 2004 - Presentatrice Tooske komt aanstaande vrijdag in het programma Pulse waar zij vooruit blikt op de aankomende 'Idols'-shows. Ook zal Idols-winnaar Jamai zijn nieuwe single ten gehore brengen.

Pulse is vrijdagavond om 21:30 te zien op RTL 4.

(Bron: Sterrenbeurs)

Hind komt naar festival Mundial

3 maart 2004 - Tilburg - Hind, Rose en BEEF treden op tijdens het slotweekend van Mundial in Tilburg. Ook nieuw op het programma van het festival in het Leypark zijn drie groepen uit India en Kenia: Aditi Mangaldas, Kenia Boys en Cheche Group. Eerder meldde Mundial al dat Di-rect en Intwine komen. Het festival wordt op 20 juni afgesloten door de Zuid Afrikaanse reggae van Lucky Dube.

(Bron: Brabants Dagblad)

Idols doorgestoken kaart?

1 maart 2004 - Het duo Bas & Joel laat weer van zich horen. De twee beweren dat Idols doorgestoken kaart is en dat de winnaar van deze editie allang vast staat.

Bedankjes
Het succesvolle duo Bas & Joël heeft in een interview met Omroep Brabant een aantal pikante uitspraken gedaan over Idols, het programma dat ditzelfde duo heeft voortgebracht. In het interview vertelden ze dat de topvijf van Idols allang vast zou staan. De stemmen die per sms naar Idols worden verstuurd, worden maar gedeeltelijk meegenomen, zo beweren Bas & Joël. Zo vertelden ze dat stemmende fans 'sms-bedankjes' kregen van Idols waar ze niet op hadden gestemd. Ook werd het stemmen voor een bepaalde artiest gestopt.

Stemmen
Zo had een kennis van hen één keer gestemd, maar toen ze dit nogmaals op dezelfde artiest wilde doen, kreeg ze het bericht terug dat ze niet meer op deze persoon kon stemmen. En dat terwijl ze daarna wel twee keer op een andere artiest kon stemmen. Andere kennissen waren opeens 13 euri beltegoed kwijt na één stem, aldus Bas & Joël.

Graadmeter
De sms-jes bepalen ook niet de uitslag, zoals ze de kijker willen laten geloven, zeggen B & J . Nee, de jury bepaalt de uitslag en de sms-jes dienen alleen als graadmeter om te zien wie er populair is bij de kijkers. Eventueel wordt daar de uitslag op aangepast. En waarom Jim niet gewonnen heeft? Dat is vanwege de Arbeidswet. Aan een artiest die maar twee keer per week mag optreden, heb je niets als platenmaatschappij.

Winnen
Gepokt en gemazeld door de korte tijd dat ze in de showbizz zitten, zijn Bas en Joël er van overtuigd geraakt dat de topvijf allang vast staat. Zo zou Idols-finalist Boris deze Idols-editie gaan winnen, aldus de heren. We wachten het braaf af.
 
(Bron: RTL Boulevard)

Jamai genomineerd voor een Edison

1 maart 2004 - Vandaag is bekend gemaakt dat de eerste single van Jamai 'Step Right Up', is genomineerd voor een Edison Music Award 2004!  
 
'Step Right Up' is genomineerd in de categorie "Single van het jaar (publieksprijs)".

Als je op hem wilt stemmen, kan dat hier

Je hoeft dan alleen nog maar je gegevens in te vullen, en op "Verzend mijn stem!" te klikken. Je gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt, en na afloop van de stemperiode vernietigd.  Wil je meer weten over de Edison Awards? Kijk dan hier.

(Bron: Website Jamai)