Idolsnieuws september en oktober 2004

Studiepunten voor volgen Idols

31 oktober 2004 - Studenten aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte kunnen studiepunten verdienen door de tv-show American Idol te volgen.

De studenten moeten de show twee keer per week bekijken en zelf een systeem bedenken om de deelnemers te jureren. Volgens de universiteit kunnen studenten veel opsteken over uitvoerende kunsten en het recenseren ervan.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Maud zingt duet met Frank Boeijen

27 oktober 2004 - Nadat ze Idols net niet won, werd het heel eventjes stil rondom Maud. Maar ze laat weer van zich horen: ze zingt de titelsong voor de nieuwe film Floris en gaat ook nog eens optreden voor Holiday on Ice… Maud is ondertussen heel druk geweest met het opnemen van haar Nederlandstalig album. Het album moet in januari uitkomen. Xander de Buisonjé, Joris (van Abel) en Frank Boeijen hebben teksten aangeleverd, maar Maud heeft aan vier nummers ook zelf meegeschreven. Als klap op de vuurpijl zingt ze ook nog eens een duet met Frank Boeijen! In tegenstelling tot anders ex-Idols heeft Maud geen acteer- of presentatie-ambities. Ze is zangeres en wil dat graag zou houden.

(Bron: Mediawatchers)

Irma laat van zich horen

25 oktober 2004 - Irma staat nog vaak op de bühne. "Ik treed nog iedere week op, maar wel met covernummers," aldus Irma. De rood-harige rockster schrijft nu voor het eerst eigen nummers en die komen recht uit haar eigen hart. "De liedjes gaan allemaal over mij of over mijn leven," aldus Irma.
Haar Idols-collega’s Erik, Frank, Jim, Marlies en Dewi acteren allemaal, Irma ziet dat ook wel zitten. Ze vertelt: "Het lijkt me ook wel leuk. Maar ik zou liever in een film acteren dan in een soap."

(Bron: Noordzee FM)

Belgische Idols finalisten raken gewond

25 oktober 2004 - Tijdens de opnames voor een reclamefilmpje gebeurde er gisteren een vervelend ongeluk. De trap waar de kandidaten elke week vanaf komen schoot los en minstens vijf finalisten raakte hierbij gewond. De kandidaten werden kort opgenomen in het ziekenhuis maar zijn inmiddels weer naar huis. De live uitzending van morgen gaat gewoon door.

(Bron: Noordzee FM)

Boris doet spoedcursus autorijden

19 oktober 2004 - Lieve Fans, Ik wil jullie allemaal bedanken voor de lieve mails van de afgelopen weken. Het was een hectische periode met allelei vervelende situaties maar alles is weer goed gekomen. Ik heb een nieuwe band, ben van de griep af en kan weer lekker muziek maken. Want uiteindelijk gaat het allemaal om de muziek. Jullie hebben me heel veel steun en kracht gegeven om toch door te gaan met muziek maken. Nogmaals bedankt voor alle steun. Ook heb ik voor m'n verjaardag te gekke cadeaus en hele lieve en vooral bijzondere kaarten ontvangen, bedankt fans! Ik zal in de perode november en december veel tijd besteden aan het schrijven van nieuwe tracks voor het tweede album. Als het kan zal ik dit met jullie en waar mogelijk is. Ik zal de webcam vaker meenemen zodat jullie kunnen zien waar ik mee bezig ben. Vandaag ben ik begonnen met een vijf daagse curcus autorijden. Ik moet vrijdag afrijden en ik hoop dat ik het ga halen! Ik hoop jullie snel weer eens te zien bij een van de optredens. Dikke Kus Boris don't forget peace love and happyness!!

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Maud zingt met Xander op Los Vast Spektakel

18 oktober 2004 - Afgelopen vrijdag heeft Maud opgetreden op het Los Vast Spektakel in Ahoy. Het was een fantastische avond met heel veel artiesten. 
 
Duet Xander
Maud zong haar single "zoals je naar me kijkt" en heel Ahoy zong mee. Als verassing zong Maud samen met Xander het nummer "Ik zie" .

(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Henkjan en Eric jureren talentenjacht op Fox Kids

15 oktober 2004 - Shownieuws wist ons gisteren te melden dat Henkjan Smits en Eric van Tijn een nieuwe talentenjacht op de zender Fox Kids zullen gaan jureren.
De zender gaat via de talentenjacht op zoek naar een nieuw popduo.
De deelnemers moeten goed kunnen zingen, rappen, dansen én acteren om in aanmerking te komen voor het programma. Het programma gaat TwoforceOne heten.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Boris en Angie Stone

13 oktober 2004 - The Box zal op 21 oktober Box P.U.R.E. met Angie Stone uitzenden. Boris zingt een duet met Angie. het was voor Boris een droom die werkelijkheid werd. Het is dan ook echt de moeite waard om dit te zien.

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Boris bij Stender Vroeg

13 oktober 2004 - Boris zal op 27 oktober aanstaande om 08.00 uur bij Rob Stenders te gast zijn. Het wordt natuurlijk uitgezonden op Yorin.

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

3e single Boris is nieuwe versie van 'Cordelia'

13 oktober 2004 - Op 18 oktober aanstaande komt d derde single van Boris uit. Na veel discussie, wikken en wegen is unaniem besloten dat Cordelia de derde single moest worden. Het is een nieuwe versie. De single versie is dus niet de albumversie geworden. Boris heeft er persoonlijk zijn muzikale licht over laten schijnen en het resultaat is top!

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Jim niet in Goede Tijden Slechte Tijden

12 oktober 2004 - Jim krijgt tóch geen rol in Goede Tijden Slechte Tijden. De zanger zou een soapie worden, maar van de geruchten blijkt niets waar te zijn. "Nee, ik heb het ook gehoord. Maar ik weet niet waar de geruchten vandaan komen. Het is dus niet waar," aldus Jim.
Jim speelt wel een rolletje in Snowfever, die gisteravond in première ging. "Ik heb wel een heel klein rolletje. Ik ben maar in één scène te zien. Ook zijn twee van mijn liedjes te horen in de film," aldus Jim.
Acteren staat bij Jim dan ook niet op de eerste plek. "Zang blijft mijn grootste passie, maar ik vind alles leuk. Acteren dus ook."
Snowfever draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

(Bron: Noordzee FM)

Boris presenteert Top 40 bij TMF

Boris zal zondag 10 oktober tussen 14.00 - 16.00 uur te zien zijn op TMF als presentator van de top 40 De herhaling van dit programma zal woensdag 13 oktober op TMF ook tussen 14.00 - 16.00 uur te zien zijn.

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Jim op Festival van de Toegankelijkheid

7 oktober 2004 - Jim en Xander de Buisonje zullen morgenmiddag gaan optreden tijdens het Festival van de Toegankelijkheid in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Het festival is de afsluiter van de Week van de Toegankelijk.
Kijk voor meer informatie op de website www.drempelsweg.nl

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Fans organiseren Maud fandag

5 oktober 2004 - Een aantal fans van Maud organiseren de allereerste Fandag! 
 
17 oktober is het dan eindelijk zover! De enige echte Maudfandag 2004 komt eraan. De fandag wordt gehouden in 'Mallemolen' te Groesbeek. 13.00 zullen de deuren opengaan, en jullie krijgen de kans met jullie grote idool Maud op de foto te gaan. Als je het allermooiste spandoek maakt, heb je ook nog eens de mogelijkheid een meet en greet te winnen! Doe je best, en meld je aan op: www.maudfandag.nl
 
(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Geen World Idols voor Boris

4 oktober 2004 - De uit Venlo afkomstige zanger Boris Titulaer krijgt niet de kans om zich te meten met Idols-winnaars uit andere landen. De Britse bedrijven (onder meer Nineteen van programmabedenker Simon Fuller), die vorig jaar het initiatief namen voor World Idols, laten het dit jaar afweten. RLT4 gaat er daarom vanuit dat er geen tweede editie komt van de internationale talentenjacht. World Idols 2003 werd geen succes voor Nederland. Jamai Looman eindigde met zijn uitvoering van Elton Johns Sorry seems to be the hardes word op de elfde en laatste plaats. Winnaar werd de Noor Kurt Nilsen, die dankzij die zege ook internationaal succes kreeg. World Idols kreeg na afloop flinke kritiek vanwege de niets ontziende manier waarop de door een aantal landen afgevaardigde juryleden kandidaten beoordeelden.

(Bron: Dagblad De Limburger)

Boris tijdelijk zonder band

3 oktober 2004 - De band van Boris is opgestapt. Bandleider Glenn Corneille verliet de band na een meningsverschil met het management, een groot deel van de bandleden volgde hem. Dat liet het management A&T Productions vrijdag weten.

Inmiddels is er al weer een nieuwe band geformeerd, zo liet een woordvoerster van A&T Productions vrijdag weten. ,,Met alle respect, maar het ging slechts om huurmuzikanten.''

Tegelijkertijd met deze bandwisseling, werd de zanger ziek. ,,Het was een teleurstelling voor Boris dat zijn band vertrok, ik denk dat hij daardoor een lagere weerstand had'', zegt de woordvoerster. De Idols-winaar kampt met keelpijn en koorts. Het concert in Venlo werd daardoor donderdagavond afgezegd. Het management heeft nog geen nieuwe datum voor het optreden.

Zaterdagavond staat een concert gepland in Groningen. ,,Het gaat inmiddels weer beter met Boris. We verwachten dat hij wel kan optreden, met de nieuwe band.''

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Kiest Jim voor het acteren?

2 oktober 2004 - Er gaan geruchten dat Jim Bakkum, bekend van Idols, een rol gaat spelen in de RTL 4 soap 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Hij zou de rol van Pieter Claassen spelen, een ontsnapte bajesklant die Sjors (Inge Schrama) gaat chanteren, zo meldt rtlnl.web-log.nl. Eerder sloeg de finalist een hoofdrol in de nieuwe Belgisch-Nederlandse speelfilm 'Steen der Hulp' af omdat het een homorol betrof, maar op 14 october zal hij toch zijn acteerdebuut op het witte doek beleven in de romantische komedie 'Snowfever'. Sinds augustus is hij tevens te horen als bulldog in de Nederlandse nasynchronisatie van de film 'Garfield' en op tv speelde hij al eens een gastrol in 'Baantjer'.

(Bron: Mediawatchers)

Maud bij Top of the Pops

1 oktober 2004 - Zondag 3 oktober is Maud te gast bij Top of the Pops. Maud zal hier met haar Band optreden. De single 'zoals je naar me kijkt" staat voor de tweede week op nummer 3 in de Top 50. 
 
Mis het niet !
De TV uitzending van Top of the Pops is aanstaande zondag om 18.10 - 19.00 uur op nederland 2.
 
(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Band van Boris stapt op

1 oktober 2004 - Donderdag 30 september zou Boris een concert geven in zijn geboorteplaats Venlo. Dit concert werd echter op woensdag afgeblazen, omdat Boris ziek zou zijn. Gisteren bleek echter dat niet ziekte maar onenigheid in de band de belangrijkste oorzaak is van de afgelasting van het concert.

De eveneens uit Venlo afkomstige muzikaal leider Glenn Corneille is opgestapt uit ongenoegen over de opstelling van de Idolswinnaar, waarna alle andere groepsleden hem zouden zijn gevolgd. Corneille, die ook intensief betrokken was bij het album Rely on me, zegt ,,bitter, bitter teleurgesteld'' te zijn in ,,Boris' kijk op het leven en op mensen''. Over de exacte reden van zijn vertrek wil Corneille verder niet uitweiden. ,,Over tien jaar doe ik mijn volledige verhaal nog wel eens. Nu is alles al pijnlijk genoeg.''

Het volledige artikel hierover is hier te lezen.

(Bron: Dagblad De limburger)

Idol Marlies in OnM

1 oktober 2004 - Nadat ex-Idol Eric bij soapserie Onderweg Naar Morgen werd gepresenteerd als dé verrassing, hebben de makers een andere ex-Idol op het oog.

Ook Marlies Schuitemaker gaat een rol spelen in OnM. Echter, niet als actrice, maar als zichzelf. Vanaf december is ze een aantal afleveringen zingend te zien.
Het gaat Marlies voor de wind, want ze speelt ook al in de internetsoap Do Not Disturb, die vanaf vrijdag te zien is op www.onlineserie.nl. Bovendien heeft Marlies een single uitgebracht in eigen beheer met als toepasselijke titel: Everything.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Jim in GTST

30 september 2004 - Er gaan geruchten dat Jim Bakkum, bekend van Idols, een rol gaat spelen in de RTL 4 soap Goede Tijden Slechte Tijden. Volgens een bron gaat hij de rol van Pieter Claassen spelen, een ontsnapte bajesklant die Sjors (Inge Schrama) gaan chanteren.

(Bron: tvvrouwen-online)

Maud geeft live optreden bij Gouden kalf uitreiking

27 september 2004 - Vrijdag 1 oktober zal Maud een LIVE optreden verzorgen bij de afsluiting van het nederlands filmfestival.

" Zoals je naar me kijkt"
 Tijdens de uitreiking van de gouden kalveren, de grote prijs van het nederlands filmfestival, treed Maud Live met Band op en zal ze haar single en tevens titelsong van de film Floris ten gehore brengen.
 
(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

DJ Boris op 3FM

24 september 2004 - Idols Boris draait zaterdagmorgen zijn favoriete platen allertijden in 'NachteGiel' met Giel Beelen op Radio 3FM.

Stapels cd's
Het idee voor de uitzending van NachteGiel ontstond toen Boris onlangs te gast was in een ochtendshow van Giel Beelen op Radio 3FM. Je kunt dus de mooiste soul- funk- en jazzliedjes verwachten van onder andere Aretha Franklin, Prince en James Brown, maar ook van onbekendere helden. Je kan de hits van Boris horen op zaterdagochtend, 25 september 2004, vanaf 01.00 uur, op 3 FM.

Een belletje met Giel leert ons dat hij niet echt een plan heeft hoe de uitzending eruit zal gaan zien: “Tja we zien wel hoe het loopt. Ik hoop dat Boris een stapel cd’tjes meesjouwt en dan gaan we een beetje lullen over zijn muziekkeus, maar in principe is het gewoon zijn show tot een uur of drie vannacht”.
 
(Bron: RTL Boulevard)

Maud op 3 binnen in de Top 50

24 september 2004 - Deze week komt Maud haar single binnen op nummer 3 !! in de top 50. Een geweldige start voor "Zoals je naar me kijkt". In de Pepsi charts gaat het zelfs nog beter, daar stijgt ze deze week door naar nummer 1.

(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Maud zondag 26 september bij Hartstocht

23 september 2004 - Op Wereld Hartdag presenteert Sipke Jan Bousema een feestelijk programma dat geheel in het teken staat van Hartstocht; hét wandelevenement georganiseerd door de Hartstichting. Tijdens het programma, dat wordt uitgezonden vanuit strandrestaurant Zout, zal Maud haar nieuwe single ten gehore brengen.

Opnames bijwonen?
Wil je de opnames bijwonen en meedoen aan Hartstocht? Geef je dan nu op en kom langs op 26 september bij strandrestaurant Zout,Paulus Loot 3 2042 AD Zandvoort Zuid De Live uitzending op Nederland 2 begint om 10.55 uur en is om ongeveer 12.00 uur afgelopen.
» http://www.hartstichting.nl

(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Boris weer bij Giel Beelen

23 september 2004 - Aanstaande dinsdag 28 september is Boris s'ochtend vroeg tussen 07.00 en 09.00 uur te gast bij Giel Beelen bij Radio 3. Hij zal daar live in de uitzending twee tracks ten gehore brengen.

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

P.U.R.E.-concert met Boris bij The BOX

23 september 2004 - Het in juli met Boris Titulaer (Idols-winaar 2004) opgenomen P.U.R.E.-concert in Amsterdam zal voor het eerst worden uitgezonden op donderdag 23 september a.s. bij The BOX. P.U.R.E. is het populaire concept van The Box waarbij bekende nationale- en internationale artiesten optreden voor een van te voren geselecteerd gezelschap van 250 fans. De afkorting P.U.R.E. draagt de Engelstalige betekenis Personal Unplugged Real and Exclusive.

Tijdens het P.U.R.E.- optreden zong Boris naast nummers van zijn album Rely on me ook covers als Ain’t no Sunshine, Kiss, M.S.G., One Girl en Papa was a Rolling Stone. Het unplugged concert was voor Boris een unieke ervaring. "Het was een heel relaxte show, zonder meer de leukste sinds ik met de band in deze bezetting speel", was de reactie van Boris in een interview in het popmagazine Top of The Pops. "Het was het intiemste en 'puurste' concert dat ik ooit gegeven heb".

Naast de uitzending van het P.U.R.E.-concert met Boris staat P.U.R.E met Angie Stone gepland inclusief een duet met Boris. Op 21 oktober a.s. zal dit concert met Angie Stone worden uitgezonden. Zowel het optreden van Boris als het optreden van Angie Stone zal meerdere keren worden herhaald. Onder het P.U.R.E.-label zijn reeds verschillende unplugged concerten bij The BOX uitgezonden. Namen als Di-rect, Krezip, Relax, Beef, Brainpower, Raymzter, Jim en Intwine gingen Hind reeds voor.


Uitzendtijden P.U.R.E.-concerten

P.U.R.E. met Boris
donderdag 23-9 21:00
zondag 26-9 16:00 (Herhaling)
dinsdag 28-9 21:00 (Herhaling)

P.U.R.E. met Angie Stone
donderdag 21-10 21:00
zondag 24-10 16:00 (Herhaling)
dinsdag 26-10 21:00 (Herhaling)

(Bron: Mediakrant.web-log.nl)

Idol zing met z'n Idol

22 september 2004 - Hoe groot is de kans dat je als Idol, een duet op mag nemen met jouw eigen Idol? Het overkwam Idol Boris. 

You got it!
Toen Boris tijdens de opnames voor het programma P.U.R.E. van The Box, zijn idool Angie Stone tegen het lijf liep, spraken ze af deze ontmoeting nog eens dunnetjes over te doen…. “Toen we hoorden dat Angie naar Nederland kwam, heeft mijn manager gevraagd of ik een duet met haar mocht zingen”, aldus Boris. “Ze was superenthousiast en ik mocht gelijk jammen met de band. Ze zei: ‘You got it!’ Het was een droom van me die uitkwam!”

Jammen
Na de opname van Boris bij P.U.R.E., vond de opname van Angie Stone plaats in het bijzijn van weer 250 andere fans. Tijdens de opname van het concert van Angie Stone betrad Boris onverwacht het podium en zong samen met Angie Stone een een duet op het nummer ‘Stay for a while’ van Angie's laatste album ‘Stone Love’. Donderdag is het concert van Boris te zien op The Box, maar het duet van de twee is pas in oktober, bij de uitzendingen van Angie’s concert!
 
(Bron: RTL Boulevard)

Jamai te voorbarig

22 september 2004 - Jamai zegt dat hij op de Nederlandstalige toer gaat, maar volgens zijn platenmaatschappij is dit te voorbarig. Woensdag zei Jamai tijdens de perspresentatie van de nieuwe musical 'Hello Dolly', waarin hij speelt, dat zijn volgende album volledig Nederlandstalig wordt.

Zover wil platenmaatschappij BMG echter nog niet gaan. "De onderhandelingen over de nieuwe cd zijn nog gaande. En het is nog helemaal niet zeker dat-ie Nederlandstalig wordt", liet Sandra Bulthuis van BMG weten.

Bulthuis spreekt ook tegen dat het nieuwe album van Jamai in de zomer uitkomt.

(Bron: XOP)

Jamai is blij met musicalrol

22 september 2004 - Idol vindt het geweldig om met Jos Brink en Willeke Alberti te spelen.

Hello Dolly is een musical-comedy, die eind volgende maand voor het eerst te zien is. In de hoofdrollen staan: Jamaï, Jos Brink en Willeke Alberti. De musical gaat over koppelaarster Dolly, gespeeld door Willeke. Ze vertelt: "Dolly is een koppelaarster die al veel mensen geluk heeft gebracht. Maar ze denkt ook goed aan zichzelf. Ze wordt uiteindlijk zelf verliefd op een man, die gespeeld wordt door Jos Brink."
De man op wie Dolly verliefd wordt is Horace Vandergelder. En Willeke gaf het al even aan: die rol wordt gespeeld door Jos Brink. Volgens hem is de rol van Horace hem op het lijf geschreven. "Het is een beetje een chagrijnige man. Nou en daar hoef ik niet voor te acteren hé," zo grapt Jos.
Op het toneel zijn Jos en Willeke dus heel close. Maar ook in het echte leven zijn de twee al lang bevriend. Daarom vindt Willeke het ook zo geweldig om met Jos te spelen. "Het is geweldig om met Jos op het toneel te staan," aldus Willeke.
Voor Jamaï is dit zijn tweede grote rol in een musical. De Idol heeft speciaal voor Hello Dolly wat workshops in Amerika gevolgd. Hij vertelt: "Hier heb ik geleerd om te zingen en te dansen." Die workshops komen hem nu goed van pas. In Hello Dolly moet Jamaï naast zingen namelijk ook dansen. Maar ondanks de workshops heeft de jonge musicalster het nog niet zo op dansen. "Nou, zingen moet nog wel lukken, maar dansen. Mensen schieten volgens mij in de lach als ze mij zien dansen," aldus Jamaï. De jonge musicalster vindt het geweldig om samen met grote namen als Willeke Alberti en Jos Brink op het toneel te staan. Hij zegt hierover: "Dat is natuurlijk een hele grote eer. Vooral ook omdat ze mij willen begeleiden en helpen met allerlei dingen."

Hello Dolly is vanaf 30 oktober door het hele land te zien.

(Bron: Noordzee FM)

Boris brengt de nacht door met Giel Beelen

22 september 2004 - Aanstaande vrijdag nacht is Boris bij Giel Beelen te gast. Het programma is te beluisten op radio 3 van 24.00 - 03.00 uur. Ze gaan de beste soultracks allertijden draaien.

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Alice bij Nationaal Songfestival 2005?

22 september 2004 - Songfestival.web-log.nl heeft vernomen dat Alice Hoes, een van de deelneemster van Idols 2004, een lied gaat inzenden voor het Nationaal Songfestival 2005.

Volgens onze informatie gaat het om een Engelstalig up-tempo lied geschreven door Eric Dikeb, die dit jaar al verantwoordelijk was voor het lied Celeste van Bas en Joël en in 2003 voor Blue skies are for free van Bert Heerink en Manou.

(Bron: Songfestival.web-log.nl)

3e single Boris komt uit op 11 oktober

22 september 2004 - Op 11 oktober aanstaande komt de derde single van Boris uit. Na veel discussie, wikken en wegen is unaniem besloten dat Cordelia de derde single van het album 'Rely on me' moest worden.

(Bron: http://www.borismusic.nl/)

Natalia probeert het in Nederland

22 september 2004 - In België loopt een fantastische zangeres rond, namelijk Natalia. Ze deed mee aan de eerste Idols-reeks in België en werd daar tweede, maar is wel de ster geworden. In België scoorde ze inmiddels al enkele nummer 1 hits en ook haar beide albums bereikte moeiteloos de eerste plaats van de hitlijst. Deze zangeres heeft een stem waarvan je kippervel krijgt wanneer je haar hoort zingen en wij hopen dan ook dat haar eerste single "You're gonna get there", die begin november zal uitkomen een grote hit voor haar zal opleveren in Nederland.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Paniek om niks volgens Jim

22 september 2004 - Normaliter reageren wij nooit op media berichten maar gezien de vele vragen die wij binnen hebben gekregen rondom Jim kunnen wij jullie het volgende mededelen:

De conclusie van SBS Shownieuws dat BMG en Jim uit elkaar zijn of gaan is een conclusie die het programma zelf heeft getrokken op basis van het feit dat volgens SBS shownieuws Jim niet meer zo succesvol zou zijn.

Zowel BMG (de platenmaatschappij van Jim) en AT (het management van Jim) hebben dit vandaag geen van beide aan SBS bevestigd of ontkent. Beide partijen hebben zich onthouden van commentaar zoals wij dit altijd doen met dit soort vragen.

De paniek is dus om niks. De conclusie is namelijk getrokken uit het feit dat er op korte termijn niks staat te gebeuren qua nieuwe single of album releases.

De conclusie van SBS Shownieuws is dus niet op feiten gebaseerd.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Jamai komt met Nederlandstalige cd

22 september 2004 - AMSTERDAM - Jamai Loman, de winnaar van de eerste serie Idols, brengt volgend jaar een Nederlandstalige cd uit. Dat maakte de zanger woensdag bekend. Op zijn eerste album zong Jamai alleen in het Engels.
 
In januari beginnen de opnames voor het album, dat begin zomer 2005 moet verschijnen. Jamai wordt bijgestaan door Paul de Leeuw. De Idols-winnaar hoopt ook nog op samenwerking met Karin Bloemen. Of De Leeuw en Bloemen ook te horen zijn op het album, is nog niet bekend. Het wordt volgens Jamai in elk geval "een theatrale cd die meer om tekst dan om muziek draait".

(Bron: Telegraaf)

Hind zet zich in voor vluchtelingen

21 september 2004 - Vluchtelingen komen hier niet zomaar. Uit angst voor vervolging ontvluchten mensen over de hele wereld hun vaderland. Zij worden bedreigd, gemarteld, gediscrimineerd, zijn bang gevangen te worden genomen. Ze zijn hun leven niet zeker. VluchtelingenWerk Nederland vindt dat er in Nederland altijd ruimte moet zijn voor de opvang van vluchtelingen. Vind je dat ook? Laat dan via VluchtelingenWerk Nederland je stem horen! Steun VluchtelingenWerk Nederland! Dat kan financieel als donateur (vanaf 2 euro per maand of met een losse gift op giro 123488 te Amsterdam). Je kunt ook vrijwilliger worden. Zoals duizenden mensen al doen.
Zoals Hind zegt: ”Wat doen ze met vluchtelingen!? Het zijn mensen als jij en ik. Ze hebben recht op een menswaardig bestaan!” Hind laat haar stem horen via VluchtelingenWerk.

(Bron: XOP)

Idol Eric opent Terry Fox Run Den Haag

21 september 2004 - Eric, bekend van 'Idols' en de soapserie 'ONM', opent zondag de zesde Terry Fox Run in Den Haag. De familiemarathon, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Kankerbestrijding, heeft plaats in de Vogelwijk. Na de wedstrijd worden in de wijk diverse sportevenementen gehouden, heeft de organisatie maandag laten weten.

De marathon is ooit bedacht door de Canadees Terry Fox, bij wie op 18-jarige leeftijd botkanker werd geconstateerd. Voor onderzoek naar kanker bij jonge kinderen besloot hij geld op te halen via een gesponsorde duurloop. Na zijn dood werd de marathon voortgezet door anderen. Inmiddels wordt de Terry Fox Run in Canada voor de 25ste keer gehouden.

(Bron: Showbizz web-log)

Boris over zijn eerste theater optreden

20 september 2004 - Lieve Fans, Afgelopen vrijdag het concert in theater breda. Mijn eerste theater optreden was een goed begin of beter gezegd een super begin! De sfeer was in een woord heerlijk en de mensen waren erg enthousiast tijdens de show. Ik kan ook eigenlijk niets anders zeggen dan dat dit is waar het om draait bij een concert,al mijn fans komen speciaal om mij te zien en ik heb ook als doel om altijd alles te geven wat er in mijn ziel zit en dat is wat jullie voelen en wat ik probeer over te brengen! Ik ben de laatste tijd behoorlijk druk geweest maar ik wil me uiteraard meer gaan bezig houden met mijn fans en de mensen die van mijn muziek houden. Dit bericht is even een kleine reactie op wat ik heb ervaren afgelopen vrijdag,zowel de show als het bezoek aan mijn fans was geweldig en daar wil ik jullie even voor bedanken!!!!! Ik zie of spreek jullie allemaal snel en don't forget ''peace love and happiness to everybody out there'' Groetjes Big kiss Bo-Rush 

(Bron: http://www.borismusic.nl)

Jim zit in een dip

20 september 2004 - Het gaat niet goed met de carriere van Jim.
De dramatische kaartverkoop van zijn concerten en slechte verkoopcijfers van zijn album maken dat zijn platenmaatschappij BMG voorlopig geen plannen met Jim heeft.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

JK druk bezig met album en kledinglijn

18 september 2004 - De Antiliaanse zanger werd bekend nadat hij derde werd bij Idols. Al heeft hij dan niet gewonnen, hij is wel doorgegaan met zijn muziekcarrière. Binnenkort verschijnt niet alleen zijn album maar ook zijn eigen kledinglijn JK Collection

(Bron: Noordzee FM)

Single Maud vanaf vandaag te koop

16 september 2004 - De single van Idols-finaliste Maud is vanaf vandaag te koop. De single "Zoals je naar me kijkt" is geschreven door John Ewbank en is de titelsong bij de film Floris.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Maud op bezoek bij Evers

16 september 2004 - vrijdag 17 september bezoekt Maud het radioprogramma van Edwin Evers. De uitzending is tussen 07.00 en 10.00 uur en Maud zal haar single "Zoals je naar me kijkt" en nog een song van haar aankomende album LIVE met gitarist in de studio brengen.

(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Boris bij Live38 On Tour in Rotterdam

15 september 2004 - Radio 538 organiseert samen met NESCAFÉ Live38 On Tour! Dit zijn 4 miniconcerten van de Evers Slaat Door band, samen met een aantal grote Nederlandse artiesten. Deze artiesten zullen geen eigen nummers spelen, maar alleen hun eigen favoriete platen, van andere artiesten. Live38 On Tour is kleinschalig, gezellig, knus en vooral heel erg exclusief, want kaarten zijn niet te koop, maar alleen te winnen!

Inmiddels zijn we over de helft met NESCAFÉ Live38 On Tour. We begonnen in Utrecht met Tim van Di-rect en Henk Westbroek. Daarna werd kwam de zomerse editie op het strand van Bloemendaal met Edsilia Rombley en Maud. De derde editie in Tilburg was wederom een doorslaand succes met Xander de Buisonjé, Guus Meeuwis en Martin Buitenhuis van Van Dik Hout. De foto's van alledrie de edities kun je nu bekijken in de fotoboeken.

Er rest ons dus nog 1 editie van NESCAFÉ Live38 On Tour en deze vindt plaats op 10 oktober in de Rotterdamse Hyper Hyper. Hier kun je optredens verwachten van Paskal van Bløf, Jack en Tren van Rowwen Hèze en Boris!

Win kaarten voor Live38 On Tour in Rotterdam

(Bron: Radio 538)

Jamai in tekenfilm

15 september 2004 - Tekenfilmserie vol met Nederlandse sterren.

Jamai, Barry Hay, Karin Bloemen en vele anderen hebben hun stem geleend aan een nieuwe tekenfilmserie. De serie, ‘My dad the rockstar’, gaat over een jongen van 12, die door Jamai ingesproken wordt en zijn rockende vader, ingesproken door Barry Hay. ‘My dad the rockstar’ is vanaf 1 oktober dagelijks op Nickelodeon.

(Bron: Noordzee FM)

Maud zingt eerste single zondag bij Life&Cooking

14 september 2004 - Vorig jaar ging Boris er met Idols trofee vandoor en Maud had het nakijken! Maar nu is het zover, ook Maud heeft een eigen liedje met een professionele videoclip. De debuutsingle van Maud 'Zoals je naar me kijkt' is de titelsong van dé kerstfilm van dit jaar FLORIS. "Voor de clip van de single werd Maud helemaal omgetoverd naar de Middeleeuwse Floris-look", aldus Johan Nijenhuis, die de clip regisseerde. Maud komt zondag natuurlijk bij ons zingen!

(Bron: Life&Cooking)

Signeer Sessie Maud in Amersfoort

13 september 2004 - Afgelopen zaterdag signeerde Maud haar debuutsingle bij ETOS in Amersfoort. Veel fans hadden zich in de ochtend al verzameld om een handtekening van hun Idol te bemachtigen. 
 
Single deze week exclusief bij Etos
Wil je Maud haar single "Zoals je naar me kijkt" als een van de eerste in je bezit dan kan dat!
 
Besteed €5.- bij Etos en krijg €2.50 korting op de single van Maud! Als je vanaf 11 september €5.- bij Etos besteedt dan krijg je bij de kassa van Etos de singlehoes van Maud. Hiermee krijg je €2.50 korting op de single van Maud bij Free Record Shop* (normaal €4.99). Deze actie geldt van zaterdag 11 t/m zondag 19 september 2004. Maximaal 1 CD-single per klant. Wees er snel bij want OP=OP! *Niet geldig in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen

(Bron: http://www.maudmusic.nl)

Ruzie tussen bedenkers Pop Idol

13 september 2004 - ATLANTA - De bedenker van de Britse televisietalentenjacht Pop Idol heeft voormalige medewerkers aangeklaagd voor plagiaat. Simon Fuller beschuldigd hen ervan dat hun nieuwe programma The X Factor op Pop Idol is gebaseerd.

De productiefirma van Fuller, 19 TV, ondernam juridische stappen tegen het concurrerende Fremantle Media wegens schending van het copyright en contractbreuk, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN maandag.

Fuller en zijn ex-partners waren ook verantwoordelijk voor de Amerikaanse versie American Idol. In Nederland maakte de formule onder de naam Idols furore.

(Bron: Telegraaf)

Dewi Dot

9 september 2004 - Hoewel Dewi voor het eerst acteert in een film, draait ze haar hand er niet voor om. Vergeleken bij een videoclip is dit immers appeltje eitje.

Onervaren
Er wordt alleen maar bezuinigd op alles wat maar met kunst en cultuur te maken heeft, maar sommige filmmakers weten met weinig middelen toch iets aparts neer te zetten. De korte film ‘Dot’ met Dewi- wie kent ‘r nog?- Pechler in de hoofdrol, is zo’n voorbeeld. Met een maximum budget van dertigduizend euro, liggen de professionele actrices niet voor het oprapen, dus de keus valt op deze onervaren ex-Idol.

Een groot lied
De film is één groot lied, gezongen door Dot en de mensen die zij tegen komt. Dewi zal daarom dus alleen zingend in de film te zien zijn. In tegenstelling tot alle grote Hollywood films, wordt 'Dot' in drie dagen opgenomen. De opnames zijn afgelopen zondag begonnen en duren tot en met dinsdag. De muziek voor de film is inmiddels al opgenomen. Het is de bedoeling dat de film ook vertoond zal gaan worden in bioscopen, voor de vertoning van de hoofdfilm.

Rotterdam
Elk jaar geeft het Rotterdams Fonds voor de Film vijf beginnende filmmakers de kans een film van hun script te maken. De film moet wel een onmiskenbaar Rotterdams tintje hebben. En het bescheiden budget dat de filmmakers te besteden hebben moet ook besteed worden in Rotterdam. Zaai- regisseuse Rachel van Olm is één van de gelukkigen met haar script ‘Dot’. Haar film is uiteindelijk uit 42 inzendingen gekozen.

En hoe is het verder met…
Dewi liet weten nog regelmatig contact te hebben met Jim en Marieke. Momenteel treedt Dewi nog her en der op in het land en er zijn al plannen voor een tweede album, al is er nog niks concreet. Daarnaast heeft ze haar bijverdienste, zoals in deze film. Dewi krijgt maarliefst 500 euro per dag voor haar medewerking aan de film.

De 8 minuten durende film gaat in première op het Internationale Filmfestival van Rotterdam, die van 26 januari - 6 februari 2005 gehouden wordt.
 
(Bron: RTL Boulevard)

Maud en Etos

6 september 2004 - Etos heeft tot en met het einde van dit jaar verschillende leuke Maud-acties voor je in petto. Deze acties hebben stuk voor stuk betrekking op Maud, haar muziek en haar optredens. De eerste unieke actie start op zaterdag 11 september. Dan lanceert Maud haar eerste single 'Zoals je naar me kijkt'. Deze single zal in die week alléén en exclusief via Etos verkrijgbaar zijn. 
 
Perfect Match
Etos en Maud passen perfect bij elkaar. Net als de 'Etos-vrouw' staat Maud volop in het leven. Ze is energiek, onafhankelijk en 'young at heart'. Daarnaast is ze zelf een enthousiaste en trouwe klant die regelmatig in de Etos-winkel te vinden is. Maud: "Ik gebruik zelf regelmatig producten van Etos, vooral de cosmeticaproducten. Ik vind het dan ook bijzonder leuk dat Etos mij heeft gekozen om haar aankomende actieperiode extra kracht bij te zetten".
 
(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Maud in de Tipparade

6 september 2004 - In de Tipparade komen we deze week voor het eerst Maud tegen met haar eerste single "Zoals je naar me kijkt". Ze komt binnen op plek 29.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Maud bezoekt Radio

2 september 2004 - Vrijdag 3 september bezoekt Maud diverse radio programma's. Ze zal hier praten over haar single "Zoals je naar me kijkt" die binnenkort uitkomt en het album dat ze over twee weken gaat opnemen. 
 
Dus luister morgen naar: 08.00 uur Radio Noordzee Gordon 10.00 uur Radio 3 FM Naamplaat 11.00 uur Radio 2 Gouden uren 16.00 uur Radio 3 FM Wouter 19.00 uur Radio 538
 
(Bron: http://www.maudmusic.nl/)

Dewi in korte film 'Dot'

2 september 2004 - Ex-Idol-ster Dewi zal te zien zijn in de korte film "Dot". De film zal worden gedraaid op verschillende filmfestivals en voor de hoofdfilm in verschillende bioscoops. Dewi zal in de film alleen zingend te zien zijn. De opnames van de film beginnen op 12 september, maar de muziek voor de film is inmiddels al opgenomen.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)