Verslag 2e liveshow

Nog 9 kandidaten

Bij de tweede liveshow zijn er nog 9 kandidaten in de running en zij komen één voor één het podium op. Ook Reinout en Tooske zijn weer present en natuurlijk de inmiddels vertrouwde jury, bestaande uit Henk-jan, Edwin, Erik en Jerney.
Tooske vertrekt met de kandidaten naar de Blue Room.
Het thema van vanavond is the sound off motown uit de jaren 60. Dit is muziek van o.a. the Supremes, the Temptations, Stevie Wonder en the Jackson five.
Marlies, Robin en Alice...
Marlies is vanavond degene die de spits afbijt. Voor Marlies betekent Motown jeugsentiment en het doet haar denken aan het afwassen. Volgens Marlies krijg je met Motown mensen aan het dansen. Zij heeft gekozen voor een lied van Marvin Gaye - I heard it through the grapevine.
Henk-jan hield zijn hart vast, hij vindt dat Marlies heel goed heeft gedaan want het was een moeilijk nummer. Ook Erik vond het erg  goed.
Marlies zelf is helemaal blij, ze was vooraf wat onzeker, maar het ging helemaal goed. En dit na een rommelige week en weinig slaap.

Nu is de beurt aan Robin, die erg vrolijk wordt van Motown. Hij vindt het lekkere dansmuziek en is helemaal gek van Can you feel it van the Jackson five.  Voor vanavond heeft Robin gekozen voor Easy van the Commodores.
Volgens Jerney spelen de zenuwen Robin parten. Op de repetitie ging het beter, maar Robin heeft wel een herkenbaar geluid ook al moet hij verder werken aan zijn stem. Maar Robin weet met zijn verschijning de dames wel in te pakken.
Edwin vond hem beter dan de vorige week.
Robin zelf vindt het jammer dat de jury niet zo positief is want hij voelde zich wel easy op het podium.

Alice is aan de beurt en gaat I want you back zingen van the Jackson five. Alice kiest het liefst vor nummers die ze zelf graag hoort en die lekker swingend zijn zodat mensen er vrolijk van worden.
Helaas voor Alice vind Henk-jan haar geen idool. Het is niet goed gezongen, de timing was slecht, kortom het was een slechte karaoke.
Ook Edwin vindt dat het niet van binnenuit komt bij Alice en dat ze 'het' niet heeft.
Maar Alice is het er niet mee eens en heeft er een lekker gevoel over.
Boris, JK en Maud...
Boris is de volgende en hij kiest voor Papa was a rolling stone van the Temptations. Boris vindt uit de tijd van Motown Stevie Wonder erg goed om zijn composities. Bovendien geeft de hele sfeer rond Motown hem een lekker gevoel.
Edwin vindt het applaus voor Boris terecht. Hij heeft het voortreffelijk gedaan en is verschrikkelijk goed.
Volgens Jerney is Boris een natuurtalent en beschikt hij over alle ingredienten om een idool te zijn.

Dan is de beurt aan JK. JK heeft een paar weken geleden bij Trijntje Oosterhuis voor het eerst You are the sunshine off my life van Stevie Wonder gehoord en vond dat een erg leuk nummer, vooral 3-stemmig gezongen. Hij gaat dit lied vanavond ook zingen. JK vindt dat muziek van binnenuit moet komen en hij vindt het heerlijk als het publiek een feestje weet te bouwen als hij zingt.
Volgens Edwin ligt het thema van vanavond heel dicht bij JK, hij doet het heel erg goed en hij groeit maar door.
Henk-jan valt het op dat JK er een eigen versie van gemaakt heeft met een goeie sound en performance en hij gelooft in JK.

Maud vindt Motown een heerlijke muziekstroming, ze hoort het veel in de kroeg. Ook zij heeft gekozen voor een lied van Stevie Wonder en wel Signed, sealed, delivered i'm yours.
Volgens Henk-jan zag het er erg goed uit, Maud heeft durf, maar ze zong iets minder, wat gehaast af en toe en het was een goede karaoke-performance.
Jerney vindt het haar van Maud zo leuk maar haar bewegingen komen wat nadenkend over. Daartegenover heeft ze wel een goeie timing voor qua zingen en een goeie performance.
Maud is blij want bij de repetities ging het wat minder en ze vindt het ook erg leuk om haar look nu steeds aan te passen.

Eric, Irma en Ron...
Eric wil eens een keer iets anders doen dan ballads en kiest voor een lied van Lionel Richie: Dancing on the ceiling.
Volgens Edwin blijft Eric leuk en krijgt hij veel reactie van het publiek. Maar hij heeft slecht gezongen al heeft hij wel een goeie performance.
Henk-jan vindt Eric leuk voor feestjes, maar geen ultiem idool al heeft Eric absoluut de x-factor.
Irma is aan de beurt. Vorige week was het een grote schok voor Irma dqat ze op de kruk terecht kwam. Haar stem was toen ook niet goed, maar vandaag gaat het beter.

Irma kiest voor I wish van Stevie Wonder omdat het een lekker nummer is.
Volgens Jerney kwam Irma echter niet goed uit de verf, maar zet ze wel een geloofwaardige performance neer.
Erik vindt de timing van Irma goed, maar verder komt het er niet goed uit, misschien door de spanning.
Irma is echter blij en tevreden.

De beurt is aan Ron. Ron vindt niet alles van Motown mooi, maar hij houdt wel van soul en de ballads spreken hem aan. Ook hij kiest voor een lied van Stevie Wonder: For once in my life omdat hij het een superleuk nummer vindt.
Edwin krijgt kippenvel en vindt het de beste performance van Ron tot nu toe.
Maar Henk-jan krijgt het er een beetje benauwd van al wordt hij verpletterd met korte goeie stukjes.
Ron vond het heerlijk om als laatste te gaan en eerst naar alle anderen te kunnen kijken.


De uitslag.
Een uur later zijn alle stemmen geteld, het was een nek-aan-nek-race. Voordat de uitslag bekend wordt gemaakt wagen de juryleden zich nog aan een voorspelling.
Allevier zijn ze het er over eens dat zowel Eric als Alice op de kruk zullen belanden, maar over de derde kruk zijn de meningen verdeeld. Henk-jan en Erik denken Irma, Jerney denkt Robin en Edwin denkt Maud.
De kandidaten zitten dicht bij elkaar op de banken en aan Tooske en Reinout de eer om het verlossende woord te spreken.
Als eerste moet Maud op één van de drie krukken plaats nemen. De tweede kruk is voor Irma. En de laatste kruk is voor Robin.
Dan wordt het spannend, want wie mag er als eerste weer terug naar de anderen op de bank... en dat is Maud. Na Robin en Irma nog even geknuffeld te hebben neemt ze blij weer plaats tussen de anderen.
Van de spanning begint Irma te huilen en zij en Robin houden elkaar goed vast.
De spanning wordt opgevoerd en dan hoort Robin dat hij degene is die vanavond moet vertrekken.
Irma mag weer terug naar de anderen op de bank en van Robin wordt afscheid genomen.
Nog één keer kunnen we genieten van alle hoogtepunten van en met Robin en dan is het voorbij.
Volgende week zijn er nog 8...