Voorrondes Aflevering 2

Aflevering 2

Wat krijgen we vandaag te zien?
Een hoop mensen met een zachte g gaan vandaag proberen om in Eindhoven tot de theaterrondes van Idols door te dringen. Het is een drukte van jewelste voor de deur van het hotel. Natuurlijk lopen er ook veel opvallende mensen tussen, met de hoop dat ze op de tv komen. Carien bijt in deze aflevering het spits af, met een nummer van Alanis Morisette. Volgens de jury brengt ze dit nummer te saai en ziet ze er niet uit als een idol. Niet genoeg impressed dus. Na haar mag Corina een poging wagen. Op voorhand geeft ze al aan dat ze een ontzettende fan is van Madonna, ze doet een liedje van Christina Aquilera maar volgens de jury wil ze op Shakira lijken. Hoe dan ook, de jury vindt het niks en ook zij mag niet door. Marge wil graag het nummer ´everybreath you take´ zingen, maar dan met een eigen tekst. Zoiets lijkt de jury altijd wel te kunnen waarderen. Maar haar teksten zijn nauwelijks hoorbaar. Ze zingt te zacht en te onzuiver. Ook voor haar is het afgelopen. Achter de schermen zien we een aantal keren een jongen in een gelig t-shirt voorbij komen flikflakken. Een acrobatisch talent, genaamd Ron. Maar kan hij ook zingen, want daarvoor is hij hier tenslotte. Hij zingt ´you´ve got a friend´ en dat doet hij zo vol overgave dat de jury erg tevreden is. Hij mag door naar de theaterronde.

Vreemde figuren
Tussen de audities door krijgen we beelden te zien van Louis, een homo die een relatie heeft met een lesbische vrouw. De oplettende kijker herkent hem van de Carlo & Ireneshow waar hij ook al vertelde dat hij graag op tv wilde. Hij geeft al meteen aan dat als de jury gaat kraken, hij terug zal gaan kraken. Daar hopen we dus stiekem dan ook op. Met een nummer van Cher wil hij de jury overdonderen. De jury is totaal niet onder de indruk en kraakt Louis af. Maar ´helaas´ Louis kraakt niet terug. In plaats daarvan loopt hij naar buiten waar hij overstuur in de armen van zijn vriendin valt.
Marieke is met haar moeder gekomen en vooral haar moeder ziet het allemaal wel zitten. Marieke probeert het wat af te zwakken, ze is nu al bang voor wat ze zelf noemt ´Joël-situaties´. Toch gaat ze vol goede moed de auditieruimte binnen. Na haar performance is de jury niet geheel ontevreden. Ze zal nog wel wat aan haar zang moeten werken, maar het is goed genoeg voor de theaterronde.

Van je familie moet je het hebben
Jack is de volgende. Ook hij heeft er zin in. Hij zingt ´great balls of fire´met allerlei bijbehorende danspasjes. Helaas het mag niet baten. De jury is totaal niet onder de indruk. Teleurgesteld komt hij naar buiten en besluit dan maar weer thuis voor zijn vriendin te gaan zingen. Ook Joyce heeft haar moeder meegenomen, maar ´t lijkt of ze daar nu al een beetje spijt van heeft. Volgens Joyce maakt haar moeder niet de beste opmerkingen. ´t Is maar goed dat Joyce niet hoort wat haar moeder zegt als Joyce voor de jury staat. Haar moeder ziet het namelijk niet zo zitten en heeft Joyce wel gewaarschuwd, maar ja “ze wil het zelf” en haar moeder vindt het wel knap dat ze het tenminste durft. Dat is toch al heel wat. Aldus de moeder van Joyce. Ondertussen probeert Joyce de jury te imponeren met het nummer van Linda, Roos en Jessica  “alles of niets”, mede ontstaan dankzij jurylid Eric van Tijn zelf. Ondanks het geweldige “genananana” is de jury niet onder de indruk. Er wordt nog wel gegrapt dat dat nog eens een geweldig liedje was, maar helaas. Joyce schiet er niets mee op. Ze mag weer lekker naar huis met mams.
Nog 1 kans
JK verschijnt ook voor de camera. Hij doet voor de 2e keer mee en hoopt dat zijn inspanningen van het afgelopen jaar worden beloond. Qua uiterlijk is hij in ieder geval veranderd met zijn rode haren, maar hoe is zijn zang? Hij zingt ………. Maar de jury lijkt niet enthousiast. Lijkt, want Jerney meldt dat zij vindt dat JK er zo goed op vooruit is gegaan qua zang maar zeker ook qua uiterlijk, dat hij door mag naar de volgende ronde. Dolblij komt JK naar buiten! Boris Titulaar (nee, geen familie van) heeft een gesprek met Tooske. Hij is al bekend met de muziekbusiness, maar wil door middel van Idols nu toch echt doorbreken. Hij brengt het nummer….en de jury is erg onder de indruk. Als hij de volgende keer ook nog met zijn ogen open zingt, dan kan hij ver komen. Kortom, hij mag in ieder geval door naar de volgende ronde.

Moeders wil is wet
In de wandelgangen zien we de 15-jarige Sascha. Volgens eigen zegge niet veel ervaring met zingen, maar wel met dans. Een jazzballetoptreden op haar 6e moet genoeg zijn, volgens Sascha althans. Met haar glitterschoentjes loopt ze naar binnen en zingt het nummer ´like a virgin´ van Madonna. Haar zang is niks, maar ook haar dans stelt niks voor. De jury vindt het ook zeker niet voldoende voor de volgende ronde.
Dan nog iemand die haar moeder meegenomen heeft én voor de 2e keer komt zingen: Nikki. Ze heeft zanglessen genomen en vooral haar moeder gelooft er dit jaar helemaal in. Al duimendraaiend en biddend staat ze buiten te wachten. Op advies van de jury vorig jaar, heeft ze nu een wat onbekender nummer gekozen, namelijk…….. Helaas, het is allemaal voor niets geweest. De jury is wederom hard in haar oordeel. Niet door naar het theater dus! Nikki heeft er genoeg van en wil naar huis om nooit meer terug te komen. Maar als het aan haar moeder ligt……
De volgende is Robin. Hij zingt voor de jury ´when suzanna cries´ wat zeker niet slecht klinkt. Voor Jerney is het daar mee eens, alleen moet hij zeker niet meer de toonladder met zijn handen aan gaan geven. Aangezien zang en zeker uiterlijk klopte, vond ze het niet eens zo irritant, maar liever niet meer doen. Wel dus zeker door naar de volgende ronde.

´n Nije dei
Dan zien we een oude bekende: Claudia. Zij zong vorig jaar ´n nije dei´ in haar veelbesproken outfit. Deze keer heeft ze haar vader meegenomen, die het allemaal ook niet echt geweldig vindt, maar ach. Overigens is Claudia blijkbaar al beroemd, want ze krijgt regelmatig telefoonnummers van fans die contact met haar willen. Maar als ze daar allemaal op in moet gaan.... Dit jaar heeft ze gekozen voor een wat oppervlakkig nummer, ´the road ahead´ van City to City. Ook haar outfit is wat ´oppervlakkiger´, meer zwart gekleed. Wederom kan ze de jury niet overtuigen. Wel krijgt ze te horen dat ze er qua kleding wel op vooruit is gegaan en dit liedje wel beter bij haar stem pastte. Dus Claudia is niet teleurgesteld, nee zeker niet. Ze is vrolijk en ze gaat het volgend jaar gewoon weer proberen! De laatste kandidaat is Mark. Hij gaat het nummer doen Alane van Wes. Onder het motto ´dress to impress´ had hij volgens ´ons mam´ zich eigenlijk beter kunnen verkleden in Afrikaanse kleren en wat bruine schmink, maar hij vond een zonnebril voldoende.  Zijn optreden zorgt voor een hoop lachtranen. Mark leeft zich helemaal in, in het ´ha´ en ´hé´ van het nummer. Het heeft gezorgd voor een hoop vermaak, maar ook voor Mark houdt het hier op.