Jurycommentaar Liveshow 1

Angelique

Angelique zong ´Spanisch Harlem´ van Aretha Franklin

Han13
Een swingend begin van deze eerste liveshow! Leuk gedaan en een geweldige stem, dus wat wil je nog meer?

Daisy
Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker van jou. Ik ben erg enthousiast over deze uitvoering. Zang goed, uitstraling goed, performance goed, uitstekend gedaan!

N@ncy
Liedjeskeus vind ik wat minder, maar daardoor zeker niet slecht gedaan. Integendeel!

Guikie
YEAH... Een goed begin is het halve werk. Alles was goed, zang en preformance waren dus dik in orde! Tot volgende week zou ik zo zeggen.

I-Jay

I-Jay zong ´Let´s stay together´ van Al Green

Han13
Het komt er bij jou zo relaxt, zo natuurlijk uit. Daarom heel prettig om naar te luisteren én te kijken. Ik zie jou zeker nog een paar liveshows meegaan.

Daisy
Ik zat heerlijk achterover op de bank te genieten van deze performance. Het was lekker relaxed. Ik ben alleen bang dat ik dit niet 11 liveshows lang kan aanhoren. Ik zie je nog wel even meegaan, maar je moet met iets spetterends gaan komen, wil je de finale halen.

N@ncy
Nee, ik weet het nu zeker, ik vind je stem echt niet prettig om naar te luisteren. Het klinkt echt hees en het is gewoon saai.

Guikie
Mijn persoonlijke favoriet! Ik ben er voor het begin van je optreden eens lekker voor gaan zitten, en je maakte het opnieuw weer helemaal waar! Geweldig hoe je het hele nummer uitvoert.....

Harm

Harm zong ´Let´s stick together´ van Brian Ferry

Han13
Je lijkt hier totaal niet op je plaats, want je bent qua uitstraling én persoonlijkheid echt de anti-idol. Maar ik hou ervan, dus je mag van mij nog wel even mee. Misschien niet zo’n goed idee om te vertellen over die brandstichting, maar wellicht dat je dat extra gedaan hebt zodat de roddelpers er niet zelf meer achter kan komen. In ieder geval weet ik niet of het je veel sympathie bij de kijkers heeft opgeleverd.

Daisy
Voor jou doen gewoon lekker gedaan. Maar ik ben minder enthousiast als de vorige keer. In het begin was je onverstaanbaar, je kwam nauwelijks boven de band uit. Mijn idool zal je niet worden, maar voor anderen kan dit wel eens heel anders zijn. Van mij mag je daarom nog wel even door.

N@ncy
Je performance was aardig, je kiest elke keer de liedjes uit die goed bij je passen. Toch zou ik wel graag eens een keer wat anders van je willen horen, maar dan val je denk ik wel door de mand...

Guikie
In mijn ogen zat je dr een aantal keren flink naast tijdens dit nummer. Misschien speelde de band te hard of stond de microfoon te zacht want ik kon je nauwelijks verstaan. Maar omdat je zo anders bent dan de rest, zo NIET pop-idool gun ik je wel een plek in de volgende ronde!

Ariel

Ariël zong ´It´s so easy´ van Linda Rondstadt

Han13
Je bent een geweldig vrolijke meid en daar past dit nummer natuurlijk perfect bij. Ik vind ook dat je het leuk hebt gebracht en goed hebt gezongen. Of je echt hét talent van Idols 3 bent weet ik eerlijk gezegd niet, maar je hoort zeker tot een van mijn favorieten.

Daisy
Ik moet tot mijn spijt bekennen dat ik het vandaag niet zo goed vond. Je bent een superleuke meid, spontaan, een hele leuke uitstraling, maar ik kan gewoon niet lang naar jou stem luisteren. Je was zeker niet de slechtste van de avond, maar je had er velen boven je. Jammer!

N@ncy
Je performance kan beter, maar de zang en vooral je uitstraling is geweldig. Zoals eerder gezegd, zal je de top 5 wat mij betreft niet halen, maar de volgende ronde wil ik je zeker nog terugzien!

Guikie
Je looks zijn goed, en als ik dat zeg is het heel wat (*kuch*). Je zang viel me vandaag enigsinds wat tegen, maar dat betekend niet dat je overall weg zou moeten, ik heb slechtere dingen gezien en gehoord vandaag. De reden die de Jury?! heeft gegeven om jou weg te sturen vind ik alles behalve redelijk! Jammer dat je zo vroeg moet vertrekken!

Charissa

Charissa zong ´This is my life´ van Shirley Bassey

Han13
Zwanger of niet, je hebt gewoon een goede stem en een leuke uitstraling. Maar die zwangerschap gaat wel wat problemen opleveren als je erg ver komt denk ik. Die buik zal toch op een gegeven moment met optreden wat in de weg zitten. En als je wint zal natuurlijk snel daarna de bevalling plaatsvinden, waardoor je niet gelijk kunt optreden en een cd kunt opnemen. Maar de makers van Idols vinden dat blijkbaar geen probleem, dus zal ik me er verder ook geen zorgen meer om maken en je alleen beoordelen op je performance. En die was ruim voldoende vanavond.

Daisy
Het begin was maar net aan, maar je herstelde je goed. Ik vond het een zeer aangename performance om naar te kijken. Zolang je zwangerschap geen rol speelt in dit programma, mag je van mij nog wel even meedoen. Ik vond het goed!

N@ncy
Proficiat met je zwangerschap! Maar helaas leidt het wel af. Ik bedenk me de hele tijd hoe dat zal moeten als je doorgaat. Maar goed, we zullen zien. Deze keer begon je slecht, maar dat haalde je goed in. Goed genoeg voor de volgende ronde.
 
Guikie
Nou ik word er niet warm of koud van moet ik je eerlijk zeggen. Je overtuigd niet en je hebt in mijn ogen de looks ook niet voor een idool! En dan de Jury?! reden waarom je mag bljven is zoals eerder gezegd echt misselijk, jij had van mij mogen vertrekken. Zo`n kind heeft rust nodig volgens mij!

Renske

Renske zong ´Working my way back to you babe´ van Detroit spinners

Han13
Het is net alsof we twee jaar terug in de tijd zijn gegaan en bij de eerste liveshow van Idols 2 zitten. De geschiedenis met Meike herhaalt zich namelijk: de jury zag jou wel zitten vanwege je uiterlijk, maar zang is niet bepaald je sterkste punt. Dus de kijker zal je hierop afrekenen en jij gaat niet met ons 2006 in.

Daisy
De vorige keer kreeg je het voordeel van de twijfel, maar dat zit er dit keer niet in. Er zaten absoluut goede stukjes tussen, maar de slechte noten overheerste toch in mijn optiek. Ik zie in jou absoluut geen idool en je zal het ook niet worden.

N@ncy
Je zang was slecht, je performance was slecht, je uitstraling was slecht, sorry maar ik had echt liever iemand anders voor jou in de plaats hier zien staan.

Guikie
Nou, ik heb het al eerder gezegd. Je hebt het niet! Dus ik ben blij dat je weg bent!

Serge

Serge zong ´Africa´ van Toto

Han13
Je hebt nog een streepje voor bij mij, omdat je ook uit Limburg komt. Maar dit optreden was dus echt beneden de maat. Je moet echt beter gaan zingen wil je verder komen. Jammer trouwens dat we niet meer van je latin-dansen zagen, want daar was ik erg benieuwd naar en daarmee had je misschien de ‘Dancing with the stars’-fans mee op je hand gekregen. Misschien een ideetje voor volgend optreden?

Daisy
Ik had hoge verwachtigen na vorige week, maar het kwam er helaas geen moment uit. Volgens mij heeft dat te maken met het nummer dat je gekozen hebt. Het is namelijk een vreselijk moeilijk nummer om te zingen. Wel mooi, maar zo moeilijk, dat je geforceerd ging zingen en het daarom op sommige momenten nergens naar klonk. Zonde!

N@ncy
´Africa´ vind ik een erg mooi nummer en ik moest me inhouden om jouw versie niet te vergelijken. Je hebt er wel je eigen draai aan gegeven, maar vooral het refrein vond ik niet goed genoeg.

Guikie
Je koos een leuk nummer, het is alleen zo jammer dat je het alleen zo enorm vals zong! oehh... ik kreeg echt rillingen over mijn rug. Je hebt bewezen dat je kunt zingen dus maak het volgende week alsjeblieft goed.

Christon

Christon zong ´Every little thing she does is magic´ van The police

Han13
Mmm, niet echt heel bijzonder wat je vanavond laat zien. Maar ik heb toch een beetje een zwak voor je en zie je niet graag vertrekken. Dus zorg nu gewoon dat je volgende week helemaal van het beeld afspettert en dan komt het misschien nog goed.

Daisy
De styling heeft bijzonder goed z'n werk gedaan, want je bent zeker geen grijze muis. Maar daar houdt het wat mij betreft mee op, want over jou zang vanavond was ik absoluut niet te spreken. Je zal zeker een doelgroep aanspreken, maar daar behoor ik niet tot.

N@ncy
Je begint bijna een lekker ding te worden, en zelfs qua zang wordt het iets beter. Toch zal jij wat mij betreft zeker geen top 5 notering halen.

Guikie
Heey daar hebben we Jamie Cullum! Je nieuwe look, die je een stuk minder duf maakt vind ik erg geslaagd! Je zang was vandaag ook weer dik in orde! Tot volgende week Jamie!

Ellen

Ellen zong ´Come on Eileen´ van Midnight Runners

Han13
Je blijft een geweldige zangeres, maar toch had je het niet helemaal vanavond. Hopelijk mag je toch door en kun je ons volgende week wél positief verrassen.

Daisy
Dit was niet jou avond, en dat had volgens mij alleen maar met de keuze van het nummer te maken. Want voor de rest straal je op het podium. Je hebt het in je om ver te komen, kies volgende keer alleen een beter nummer!

N@ncy
Ik blijf erg enthousiast over jou! Door de lage tonen vond ik je zangkwaliteit wel wat minder uitkomen, maar dat mag de pret niet drukken!

Guikie
COME ON! ja.. het was opzich best redelijk allemaal. Je preformance is best ok! Ik zou alleen proberen wat meer op je zang te letten want dat kan volgens een stuk beter dan dat je vandaag deed!

Marescha

Marescha zong ´Love is in control´ van Donna Summer

Han13
Je verrast me enorm vanavond! Ik vond echt dat jij het niet had, maar daar ben ik na vanavond helemaal anders over gaan denken. Je stem is echt geweldig. Ik vind je nog een beetje gereserveerd overkomen, maar volgens mij gaat dat er wel af naarmate we de shows vorderen. Ik zie jou ineens heel ver komen.

Daisy
De vorige keer had ik nog m'n twijfels, maar vanavond heb je me verpletterd. Ik vond het namelijk heel erg goed! Toen je de hoogte inging had ik iets van, oei gaat dat wel goed, maar het ging uitstekend! Mijn complimenten voor dit optreden!

N@ncy
Marescha, ben jij het echt? Wow, 1 van de beste optredens van vanavond!

Guikie
Heerlijk genoten zou Jos Brink zeggen! Ik heb echt heel erg genoten van je optreden dus! Je bent op en top idool!

Raffaela

Raffaëla zong ´All night long´ van Lionel Richie

Han13
Je blijft een beetje een gek mens, maar dat maakt je wel heel leuk om naar te kijken. Ik vond je wel vanavond niet zo spetteren als in de wildcardshow. Maar desalniettemin klonk het goed en ben je nog steeds een van mijn favorieten. En ik ben erg blij dat je die ‘Ik ben verliefd op Henkjan’-act eindelijk stopgezet hebt

Daisy
Gewoon weer een lekkere performance. Je had een 'veilig' nummer gekozen en die keuze heeft goed uitgepakt. Je straalde niet zoals de vorige keer, maar dat knallen bewaren we wel voor de volgende keer!

N@ncy
Het leek net of je je wat inhield en toen het nummer bijna afgelopen was, kwam jij pas ´in the mood´. Volgende keer meteen knallen en dan zit je weer helemaal goed!

Guikie
All Night long! Nou de hele nacht lang is misschien wat overdreven, maar je zou me zeker meer dan 2 minuten kunnen vermaken met je zang en je preformance. Goed Gedaan!

Floortje

Floortje zong ´Fame´ van Fame

Han13
Niet een bijster originele liedjeskeuze, maar je geweldige uitvoering maakt dat helemaal goed! Wat heb jij een geweldige stem en uistraling! Je mag zó door naar de finale!

Daisy
Wow! Dat is het enige wat ik kan zeggen. Hier staat iemand. Dit was gewoon supergoed, klasse!

N@ncy
In 1 woord: geweldig! Jij bewijst maar weer eens dat het dit jaar echt tijd wordt voor een vrouwelijke winnaar van Idols!

Guikie
Je zingt inderdaad best goed en je hebt een op en top voorkomen. Ik stoor me alleen zo enorm aan je plaat voor je hoofd, je hebt werkelijk al het idee dat je Kylie Minoque bent, Das het enige jammere. De rest is dus gewoon goed en je verdient de volgend ronde zeker!!

Aäron

Aäron zong ´Get Outta My Dreams Get Into My Car´ van Billy Ocean.

Han13
Jij mag bij Floortje in de finale staan! Van die verlegen jongen is echt niets meer zichtbaar als je op het podium staat. Je was al mijn favoriet, maar nu ben ik er helemaal zeker van: jij gaat het helemaal maken!

Daisy
Je koos een vreselijk nummer, maar door de manier waarop jij het zong, begon ik het zelfs leuk te vinden. Ik zie in jou wel een idool en ik denk vele met mij. Als je zo door gaat, maak je grote kans op een finaleplek.

N@ncy
Je begint je al wat beter thuis te voelen op het podium, vooral zo doorgaan, dan maak je een grote kans!

Guikie
Ik vind je voorkomen echt grappig, en als je grappig bent heb je een streepje bij me voor! Het liedje was wat minder geschikt misschien, maar je bracht het allemaal toch tot een goed einde! Goede prestatie dus!