Jurycommentaar liveshow 10

Liveshow 9
Door omstandigheden helaas deze week geen commentaar van jurylid Guikie.

Raffaela

Eerste optreden
Raffaëla zong ´Think´ van Aretha Franklin

Han13
Zo, jij knalt er gelijk goed in! Dit is een ideaal nummer voor jou natuurlijk! Ik wist dat je hier geweldig mee zou kunnen spetteren en dat deed je ook. Helemaal goed!

Daisy
Een lekkere spetterende opening, daar houd ik wel van. Er zaten wel wat valse noten tussen hier en daar, maar dat stoorde me niet zo erg. Het zag er lekker uit, het swingde de pan uit en dat maakte een hoop goed!

N@ncy
Ondanks dat ik je persoonlijkheid niet echt meer waardeer, moet ik eerlijk bekennen dat dit een geweldig optreden was. Het deed me erg denken aan ´Disco Inferno´ van de workshopronde, toen vond ik je briljant. En dat is bij dit optreden ook zo.
Tweede optreden
Raffaëla zong ´Mijn houten hard´ van de Poema´s.

Han13
Ik schrok enorm bij je wat onzekere inzet, maar na een paar zinnen zat je er helemaal in. En toen raakt het me écht. Je voelde de tekst gewoon helemaal óf je kan gewoon heel goed toneelspelen. Laten we je maar het voordeel van de twijfel geven en het dus op het eerste houden. 

Daisy
Vorige week vond ik je erg sterk in het Nederlandstalig en dat is deze week niet anders. Maar het raakte me niet zo als de vorige keer. Het klonk wat onzeker en hier en daar niet geheel zuiver. Jammer, een gemiste kans.

N@ncy
Het is duidelijk dat nederlandstalig jou goed ligt. Blijkbaar kun je je daarin ook goed inleven. Ook dit optreden was (helaas) weer erg goed.
Derde optreden
Raffaëla zong ´Don´t cha´ van the pussycat dolls.

Han13
Je kunt je bijna niet voorstellen dat jij zwanger bent als je je zo over het podium ziet bewegen! Jij weet echt perfect hoe je zo’n nummer als dit moet brengen. Je zang was wel iets minder doordat je je meer op de bewegingen hebt geconcentreerd, maar daar stoorde ik me niet aan. Ik heb me kostelijk geamuseerd! 

Daisy
Ja, hier ben ik wel tevreden over. De act op het podium was erg leuk samen met de achtergronddansers, complimenten daarvoor! De zang ben ik ook vrij tevreden over tijdens dit nummer, dus over het geheel gezien een zeer goede performance!

N@ncy
Pff, ja ook dit was weer erg sterk! Er stond inderdaad een bühnebeest. Nogmaals, ik vind het jammer als je zou winnen, maar op basis van vanavond zou dat heel terecht zijn...

Ellen

Eerste optreden
Ellen zong ´Still haven´t found´ van U2

Han13
Mmm, jammer dat dit niet echt overkwam. Ik denk dat het komt doordat dit gewoon meer een nummer voor een mannenstem is. Een andere reden dat het bij mij niet zo geweldig overkwam kan ik me niet echt bedenken, want je deed het vrij aardig en de samenzang met het koor was eigenlijk ook geweldig. Maar het pakte me gewoon niet, jammer.

Daisy
Hoe kom je aan dit nummer? Nee, ik vond het niks voor jou. Vorige week swingde je van het podium af, nu werd ik er verdrietig van. Kan ook aan het nummer liggen, maar het blijf natuurlijk zonde.

N@ncy
Ja, ik vond het wel aardig. Je geweldige optredens van vorige week worden moeilijk te evenaren, dat blijkt nu wel. Maar desondanks heb je er een goeie eigen versie aan gegeven.
Tweede optreden
Ellen zong ´These words´ van Natasha Bedingfield.

Han13
Ik was hier weer niet echt kapot van. Je stem is veel te laag voor dit liedje. Ik vind eigenlijk dat de jury een heel verkeerd nummer voor je heeft gekozen. Eigenlijk ook wel begrijpelijk dat je hiermee dan niet helemaal zo kan spetteren zoals je dat ongetwijfeld gewild had. Maar misschien had je er zelf ook iets meer kunnen uithalen dan dat je nu deed.

Daisy
Qua zang vond ik het een hele verbetering ten opzichte van het vorige nummer. Maar ik vind het nog steeds niet helemaal bij je passen. Misschien heb je vorige week teveel geschitterend dat we nu te hoge verwachtingen van je hebben. Slecht was het niet, maar ook niet top.

N@ncy
Hier was ik al bang voor. Ik snapte de keus van de jury al niet zo. Het leek alsof je teveel adem moest halen tussendoor, waardoor het te gehaast klonk. Daardoor kwamen de hoge noten ook niet goed uit. Jammer, want dat kun je wel...
Derde optreden
Ellen zong ´Beast of burden´ van Bette Midler.

Han13
Gelukkig weet de kijker beter wat bij jou past dan de jury. Je voelde je hier zelf ook duidelijk veel beter bij. En dat kwam je zang en performance ten goede. Je spetterde van het podium af!

Daisy
Dit is veel meer jou ding. En dat komt het ook gelijk een stuk beter uit de verf. Je straalde meer op het podium, dat miste ik bij de vorige nummers. Blijf zo door gaan, al zal het niet in de finale van Idols 2006 zijn.

N@ncy
Jaaaa, daar is ze weer! Het had van mij nóg stoerder gemogen, maar hier zag ik wel weer de Ellen die we kennen!

Floortje

Eerste optreden
Floortje zong ´It´s raining men´ van The weather girls

Han13
Ook jij weet weer een perfect nummer te kiezen. Het knalde van het scherm af! Ik vond trouwens die krullen wél leuker dan dit slordige kapsel. Maar dat is mijn persoonlijke smaak.

Daisy
Geweldig nummer om mee te openen, dus daar pak je me al mee. En daarnaast is het ook prima gezongen. Ik kan het kort in twee woorden samenvatten: uitstekend gedaan.

N@ncy
En zo moet het. Het hele plaatje klopte, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua zang. Prima!
Tweede optreden
Floortje zong ´Because of you´ van Kelly Clarkson

Han13
Tja, dit kon natuurlijk niet tippen aan Kelly’s eigen uitvoering. Maar Kelly is ook wel moeilijk te evenaren. En je hebt het niet eens zo onaardig gedaan, maar het deed me gewoon niet zoveel. Kelly brengt er altijd zoveel emotie in en bij jou leek het op de een of andere manier toch wat nep.

Daisy
Iets heel anders dan het vorige nummer, maar ook dit kan je heel goed. Ik zie de oude Floortje weer, die alles goed kan zingen. Die paar valse nootjes die ik wel hoorde, stoorden me totaal niet, ik heb genoten!

N@ncy
Han haalt me de woorden uit de mond  :-\\ Ik had hier iets meer van verwacht.
Derde optreden
Floortje zong ´Flashdance (What A Feeling)´ van Irene Cara

Han13
Band, dansers en zang…dit klopte gewoon helemaal! Ik vond dit de laatste jaren eigenlijk een vrij irritant nummer, omdat het echt óveral opdook. Maar bij jou kan ik het hebben….heel goed zelfs. Ik heb genoten!

Daisy
Hoe groter de druk, hoe beter je gaat zingen lijkt het wel. Dit was jou avond. Drie totaal verschillende nummers, drie uitstekende performances. Ik zie niet wie jou van de eindoverwinning kan houden, ik vond het geweldig!

N@ncy
Dit was weer top! Zo hoort het! Ik begin nu wel steeds meer te denken dat musical meer jouw richting zal worden. Maar dat mag de pret niet drukken!