Jurycommentaar liveshow 4

Raffaela

Raffaëla zong ´Black velvet´ van Alannah miles.

Han13
Ja gelukkig eindelijk weer een stralende Raffaela! Prima gezongen en overtuigend gebracht, mij heb je weer hoor! Langzaam word ik weer fan.

Daisy
Ik begin langzamerhand te denken dat wij ons een beetje in jou vergist hebben. Ik vond je namelijk absoluut niet stralen. Misschien dat het dit keer aan het thema lag, dat is niet zo jou ding. Maar je moet het volgende week echt weer gaan waar maken, want ik begin m’n twijfels te krijgen.

N@ncy
Ik vond je ook helemaal niet stralen. Je niveau van de 1e liveshow is steeds verder te zoeken. Het lijkt echt alsof je zo onzeker bent geworden. En als Martijn je na het optreden wat vraagt, begint je manier van praten en doen me steeds meer te irriteren.


Guikie
Je hebt het wel. Alleen vind ik, dat het er de laatste tijd niet uitkomt. Komt het door je muziek keuze? komt het door je uitvoering? Ik ben dr nog niet uit. Hopelijk gaat het volgende week weer wat beter!

Christon

Christon zong ´Wonderwall´ van Oasis

Han13
Mijn sympathie voor jou groeit met de week. Je hebt dit nummer echt heel aardig gebracht. Het blijkt toch wel dat je heel veelzijdig bent. Je behoort nog niet tot mijn favorieten, maar volgt wel vlak daarna en mag dus nog wel een paar rondes mee van mij.

Daisy
Misschien dat ik ergens anders had moeten gaan zitten, maar in tegenstelling tot mijn collega Han13 vond ik het helemaal niet zo goed. Je koos één van mijn favoriete rocknummers, en dan moet je van goeden huize komen om mij in te pakken. Dat deed je totaal niet, je zang was niet goed en je performance was saai. Nee, dit was niks.

N@ncy
Het begin was aardig, maar je zakte erg in. Het lijkt alsof je zelf al in de gaten hebt, dat je het toch niet zal winnen. We zullen wel wat van je gaan horen in de toekomst, maar niet als zanger.

Guikie
Jamie Cullum... Ja sorry, maar ik vond het net zoals Daisy ook helemaal niks! Het was niet zuiver en je preformance stelde me ook teleur... Het is daarom ook tijd om te vertrekken denk ik!

Angelique

Angelique zong ´Knocking on Heaven´s door´ van Guns ´n Roses

Han13
Ik heb echt helemaal niks met dit nummer, maar bij jou kan ik het hebben. Je hebt het namelijk ontzettend goed en ook heel overtuigend gezongen. Meer en meer raak ik ervan overtuigd dat jij Floortje’s grote concurrent in de finale gaat worden.

Daisy
Je gaf aan dat dit eigenlijk niet jou thema is. Nou, daar was absoluut niets van te merken, want ik vond het geweldig! Je hebt er helemaal jou uitvoering van gemaakt en dat heb je er zeer goed gedaan. Je straalt, je zingt goed, je bezorgt me kippenvel, zo moet het!

N@ncy
Ja, eindelijk kunnen we niet om je heen en weet iedereen wie Angelique is! Je eigen draai aan het nummer gegeven, geweldig. Ga zo door en die finale gaat echt tussen jou en Floortje wat mij betreft!

Guikie
Ja... Dit vond ik een Stoer optreden! Je was gewoon in alles goed, in je zang... in je preformance! Ja, het was eigenlijk best wel leuk om naar te luisteren! 

Aäron

Aäron zong ´Hold the line´ van Toto.

Han13
Dit thema past gewoon duidelijk niet bij jou, maar op zich viel het me nog mee hoe dit nummer eruit kwam. Je stem paste er toch vrij aardig bij en ik vond je dansmoves eigenlijk wel weer leuk. Maar hopelijk volgende week weer een thema waarbij jij je beter thuis voelt.
 
Daisy
Het was op alle fronten net ietsje beter als vorige week, maar supergoed vond ik het zeker niet. In dit soort nummers komen de beperkingen van je stem echt naar voren. De soul, R&B kant gaat prima, maar rock moet je niet gaan zingen als het niet hoeft.

N@ncy
Bij het thema rock had ik al niet veel van je verwacht, en dat kwam uit. In plaats van elke week te groeien, lijk jij gelijk te blijven of zelfs te zakken. En die vreselijke dansmoves helpen dan ook niet echt mee...

Guikie
Je beperking in je stem qua uitspraak blijft voor mij toch een beetje een stoor factor. Zingen kan je wel daar twijfel ik zeker niet aan maar je moet echt wat doen aan die uitspraak. Qua preformance en uitvoering ben ik opzich wel te spreken, wat dat betreft heb je het wel! Doe wat aan je uitspraak!!

Serge

Serge zong ´Born to be wild´ van Steppenwild

Han13
Mmm, op zich zing je echt niet onaardig. Maar ik heb eigenlijk verder niks met jou. Ik vind het leuk dat je ook hier uit het zuiden komt, maar daar blijft het dan ook bij. Als het aan mij zou liggen, lig je er zeer binnenkort uit. Maar je zal nog wel een paar liveshows meegaan, aangezien je gek genoeg vrij veel fans hebt. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.

Daisy
Gek genoeg snap ik wel dat jij veel fans hebt. Jij hebt iets aparts dat anderen niet hebben. Voor mij heb je de X-Factor, van de huidige Idols heeft alleen Harm dat ook. Over je performance was ik ietsje minder tevreden, ik vond alles een beetje overdreven, maar het kan er mee door. Maar van mij mag je nog wel even mee. En nee ik kom niet uit Limburg!

N@ncy
Deze avond viel was je iets minder, maar zoals ik al eerder zei, je weet de camera goed te bespelen. Af en toe is het iets té, maar ik vind het wel wat hebben en wordt er bijna giechelig van.

Guikie
Je hebt de X-factor, de looks en het talent  ::jaja:: Je optreden vandaag was in mijn ogen best overtuigend! ga zo door en laat niet alleen de gillende meisjes, maar ook normaal Nederland zien wat je in je mars hebt!

Floortje

Floortje zong ´Always´ van Jon Bon Jovi.

Han13
Slimme keuze natuurlijk dit liedje, want daarmee weet je te verbloemen dat het thema rock natuurlijk eigenlijk helemaal niet bij je past. En je zingt het gewoon weer geweldig op wat nootjes in het begin na, dus ik vergeef het je dat je deze week voor de ‘gemakkelijke’ keuze bent gegaan.

Daisy
Van alle liveshow optredens vond ik dit de minste tot nu toe, maar dat zal wel aan het thema liggen, zoals bij meerderen. Heel goed dat je eigen nummer er van maakt, zo hoort het tenslotte, maar ik vond het refrein wat té. Maar ik wil je dit wel vergeven hoor, we weten inmiddels wel wat je kan.

N@ncy
Ik was benieuwd hoe jij zou gaan rocken. Dat viel me wel tegen, maar dit nummer zet je er op jouw manier weer geweldig neer, ik kan niet anders zeggen. En ach, Boris heeft ook 1 keer een dipje gehad...

Guikie
Net zoals Daisy ook al aangeeft, vind ik dat dit een van je minste optredens is geweest. Je hebt in de vorige shows laten zien dat je het kunt, dus ga er volgende week gewoon weer voor! En let op die plaat he  ;)

Marescha

Marescha zong ´Don´t wanna miss a thing´ van Aerosmith.

Han13
Je probeert té erg dit rockthema bij je te laten passen en dat werk echt averechts. Ik zie weer een barbiepop die wel aardig kan zingen. Maar ik hou niet zo van barbiepoppen, dus van mij mag vanavond het einde van jouw Idols-avontuur zijn.

Daisy
Ik vond dit één van je betere optredens. Maar jou probleem is dat je de ene week goed zingt, en de andere week slecht zingt. Een echt idool staat er altijd, en dat doe jij niet. Dus is als het aan mij ligt jou Idols avontuur spoedig voorbij.

N@ncy
Het is echt genoeg geweest! Als wij al allemaal vinden dat het idolsavontuur voor jou voorbij is, dan wordt het hoog tijd dat het nu dan ook echt afgelopen is. Vanaf volgende week ga ik zappen tijdens jouw optreden!

Guikie
Je hebt een lekkere stem. Je liet vandaag merken dat je het talent qua zingen en preformance echt in je hebt. Probeer nog wat constanter te zingen dan denk ik dat je mocht je geen idol worden, toch wel carriere kunt maken in de zangwereld!

Ellen

Ellen zong ´Love rears it´s ugly head´ van Living Colour.

Han13
Tja, door dit nummer te kiezen vraag je er natuurlijk wel een beetje om om eruit gestemd te worden vanavond. Dit slaat gewoon niet aan bij televisiekijkend Nederland. Erbij optellend dat je de vorige weken ook al niet zoveel stemmen kreeg, krijg ik steeds meer het gevoel dat dit jouw einde zal zijn. En dan heb je het zelfs nog heel aardig gezongen.

Daisy
Ik behoorlijk gelukkig niet tot standaard Nederland. Ik houd wel van iemand met lef die een niet zo’n standaard nummer durft te kiezen. Ik wil niet mijn collega Han niet teveel afvallen, maar ik hoop echt dat Nederland op jou stemt, want je verdiend het gewoon om erin te blijven. O ja, je performance zelf was ook ok, op een paar nootjes na.

N@ncy
Wat een durf, en wat geweldig. Ik kan weer niet anders zeggen. Ik ben bang dat het eind voor jou wat idols betreft in zicht is, maar geen nood! Van jou horen we zeker nog! En als je nog mensen zoekt om een fansite te maken, laat het me weten!

Guikie
Een pittig optreden! Niet altijd even zuiver en even duidelijk, maar over het algemeen meer dan in orde! Je kwam lekker los in wat je deed! Prima gedaan!

Harm

Harm zong ´Let love rule´ van Lenny Kravitz

Han13
Ik merk dat jij je helemaal thuis voelt bij dit thema. En ineens is je slungelige verschijning op het podium weer niet zo storend. Maar ik weet nog niet zo goed wat ik met je aanmoet: soms vind ik het helemaal niks en andere keren wel weer aardig. Het Idol van 2006 zal je denk ik niet worden, maar vanavond zul jij nog niet hoeven te vertrekken.

Daisy
Toen ik hoorde dat we Rock gingen doen dacht ik: dit is wat voor Harm! Maar ik vond het eigenlijk helemaal niet zo goed. Misschien is het wel omdat ik absoluut niet van Lenny Kravitz houd, maar ik had wel iets stevigers van jou verwacht. Je hebt mijn hoge verwachtingen niet waar kunnen maken, zonde!

N@ncy
Rock is Harm...dacht ik. Daar komt iets van Queen, Europe ofzo...maar nee. Lenny Kravitz, das geen rocknummer en dat kwam ook niet bij je optreden naar voren. Wat dat betreft heb je ons inderdaad verrast, zoals je beloofde. Maar ga ons volgende week nou eens écht verrassen, anders mag je wat mij betreft verkassen!

Guikie
He Harm, ik denk nou een rock thema dat ligt je wel!... Bak je dr niks van!! Ik vond het niet zuiver en ik vond je ook niet lekker voor de dag komen!! Misschien moet je toch wat meer uitkijken met die hamer want het slaat op je stem!