Jurycommentaar liveshow 7

Floortje

Eerste optreden
Floortje zong ´Love at first sight´ van Kylie Minogue

Han13
Ik ben je echt helemaal kwijt nu. Ik begrijp al niets van je keuze voor dit vreselijke liedje en daar komt nog bij dat je ook enorm slecht gezongen hebt. Ik moet zelfs bijna mijn volledige overtuiging dat je deze Idols gaat winnen herzien. Hopelijk ben je dadelijk stukken beter.

Daisy
Mwah, mwah. Het was op zich wel redelijk, maar volgens mij was het niet helemaal jou ding. Vrolijk doen mag op z'n tijd, zolang de performance er maar niet onder lijdt, en dat deed het helaas wel een beetje.

N@ncy
Dit nummer past inderdaad niet bij je, het werd zelfs een beetje schreeuwerig. En de manier waarop je ´baby´ uitsprak was ook niet echt geweldig te noemen. Nee, laten we dit maar gauw vergeten.

Guikie
Ik vond het niks! ik kan dr kort en lang over praten.. Maar dit is echt niet wat ik van je gewend ben!
Tweede optreden
Floortje zong ´Never knew love like this before´ van Stephanie Mills

Han13
Jammergenoeg ben ik weer niet superenthousiast. Het was wel een hele verbetering ten opzichte van je nummer net, maar het had nog steeds niet het niveau wat je hiervoor makkelijk haalde. Misschien dat de hoge verwachtingen die iedereen van je heeft je parten hebben gespeeld. Maar hopelijk laat je dat niet nog langer je prestaties beïnvloeden.

Daisy
Is de druk te hoog? Zo lijkt het wel. Het is wel goed hoor, maar je kan zó veel beter dan wat je vanavond laat zien. Mocht je deze Idols niet winnen, zal je heus wel een platencontract kunnen krijgen, maar het zo zonde zijn als je een kans om Idols te winnen laat glippen door zenuwen of iets dergelijks.

N@ncy
Gelukkig, dit was weer veel beter. Prima gereageerd op de camera, ja, hier staat Floortje weer.

Guikie
Het was in ieder geval beter dan het eerste optreden dat je verzorgde! Die neerwaardse spiraal zakt nu wel heel diep. Volgende week dus maar weer eens Floortje die overtuigd is van haar eigen kunnen!

Serge

Eerste optreden
Serge zong ´Love Supreme´ van Robbie Williams

Han13
Je inzet was de tweede keer beduidend minder dan de eerste keer, maar dat is eigenlijk wel begrijpelijk na dat incidentje. Gelukkig herstelde je jezelf nog en werd het toch weer vrij aardig om naar te luisteren, maar dat kwam ook mede door dit geweldige nummer natuurlijk. En je moet volgende keer wel niet meer alles aantrekken wat de stylistes graag willen, want deze spencer kan natuurlijk écht niet.

Daisy
Serge, wat doe je me aan! Ik vond dit vreselijk. Ik vind het origineel echt geweldig, maar dit was niet om aan te horen. Snel door naar de volgende kandidaat.

N@ncy
´Ik blijf gewoon mezelf´ wil ik jou nooit meer horen zeggen, want wat ben je lelijk aangekleed zeg. Ik kan me althans niet voorstellen dat je dit zelf uitgekozen hebt. Maar goed, je optreden. Knap dat je je herstelde, maar goed was het niet. Nee, je stelt echt teleur.

Guikie
Nou, het begint vanavond dus weer super!! ... NOT! Mijn hemel.. Dit was echt erg.. Gewoon niet om aan te horen!
Tweede optreden
Serge zong ´It must be love van Madness

Han13
Och jee, met die muts zie je er nog belachelijker uit. Blote armen en dan toch een muts, de stylistes zijn duidelijk de weg kwijt deze week. En jij ook met dit nummer. Het paste gewoon echt niet bij je. Je hebt het wel nog een beetje gered met een leuke presentatie.

Daisy
Ik vind dat hoedje wel leuk! Ik vond dit sowieso een stuk beter als het eerste nummer, niet echt super, maar het totaalplaatje, zang en presentatie, zag er wel aardig uit.

N@ncy
´Have a told you lately that I love you´ had je graag op de piano willen spelen. Maar ik denk dat je het ook beter had kunnen zingen, volgens mij had dat beter bij je gepast. Sorry, het is iets beter dan het eerste optreden, maar je valt me vanavond echt tegen...

Guikie
Ook jij was met je tweede nummer veel beter dan met je eerste nummer! Je looks en je zang waren dit keer een stuk beter dan de eerste keer!.. Je kan beter, maar het kan er voor vanavond wel mee door!

Raffaela

Eerste optreden
Raffaëla zong ´Love is all´ van Roger Glover & Guests

Han13
Op de een of andere manier kan ik echt niet meer naar je luisteren. Ik vond dit echt heel slecht. Je deed wel een dappere poging om het leuk te brengen en alles, maar het leek alsof je er constant naast zat. Hopelijk weet jij ook straks beter te scoren.

Daisy
Geweldig mooi wit pak. Houden zo! Voor de rest: weg ermee, want het was gewoon weer niet best.

N@ncy
Je moet het echt hebben van het stralen, en dat is ergens weggegaan en niet meer teruggekomen. Je zang klonk onduidelijk en schreeuwerig. Nee, ik kan niet meer zo enthousiast zijn.

Guikie
Succes bij je volgende optreden! Het is maar beter dat ik dr verder niks van zeg  :)
Tweede optreden
Raffaëla zong ´Dreamlover´ van Mariah Carey.

Han13
Echt ongelooflijk dat ik dit ooit een goed nummer vond. Ik vind het nu echt vreselijk om aan te horen. En dat komt niet alleen doordat jij het zingt. Je hebt het namelijk niet eens zo onaardig gedaan. Maar wéér moet ik constateren dat je geweldige prestatie in de workshop een uitzondering was. Ik heb er geen vertrouwen meer in dat je ooit nog dat niveau gaat halen.

Daisy
Mooi wit pak! Ja sorry, meer kan ik hier niet over kwijt. Ik heb al een hekel aan Mariah Carey, en als ik dus meen dat het slechter is dan het origineel, betekent dat heel simpel: het was 3x niks. En dan was het nog wel beter dan het eerste nummer!

N@ncy
Vreselijk nummer, dat maakt het al moeilijk om naar te luisteren. Maar goed, ik twijfel of je het zelf ook een leuk nummer vindt, want er zat weinig beleving in. Bovendien leek het alsof je al snel moe werd van het zingen en daardoor kon je niet vrij doorzingen.

Guikie
Ik dacht nog zo, nou Raffaela zal het tweede nummer wel eens even laten zien wat ze kan, maar niet dus!! Het orgineel is stukken beter, je hebt er de hele avond heeeeel weinig van gebakken

Ellen

Eerste optreden
Ellen zong ´Can you feel the love tonight´ van Elton John

Han13
Tja, ik vind bij jou wederom wat ik eigenlijk altijd vind: niet onaardig, maar meer ook niet. Het komt er voor mij nog steeds niet uit dat jij de meest muzikale van dit stel hoort te zijn. En het gaat er misschien ook niet meer uitkomen, want dit kon wel eens je laatste liveshow zijn.

Daisy
Je verrast me elke keer weer met de keuze van een liedje, zo ook deze week. En nu pakte het goed uit, want ik vond het erg aangenaam om naar te luisteren. Ben benieuwd naar je volgende optreden!

N@ncy
Dit nummer past goed bij je, maar probeer het ook echt rustig te zingen. Dan komt het veel romantischer over. Maar goed gedaan hoor!

Guikie
Ja, dit was eindelijk eens een optreden waar ik iets mee kon. Je koos een mooi liedje en je bracht het goed. Nu ben ik benieuwd naar optreden 2!
Tweede optreden
Ellen zong ´This love´ van Maroon 5.

Han13
Ik had gedacht dat je dit lage nummer perfect zou kunnen uitvoeren. Maar dat viel toch wel weer tegen. Het was zo vlak, ik word er echt niet warm of koud van. Je brengt totaal geen emoties teweeg bij de luisteraar en dat is denk ik een zware handicap voor een zangeres.

Daisy
A, Maroon 5, leuk! Maar ik snap niet waarom jij het gekozen hebt, want het past niet echt bij jou stem. De zanger van Maroon 5 zingt heeft een hele rauwe stem en jij juist een lage harde stem. Nee, niet zo goed helaas, zonde!

N@ncy
Hmmm, hier ben ik iets minder enthousiast over. Je kiest vaak nummers met lage toonsoort, terwijl de uithaal die je deed juist zo goed is. Zoals Eric van Tijn zegt, durf eens een keer! Laat eens horen waarom ik je zo geweldig vindt; knock ´m out!

Guikie
Maroon 5 is met sommige nummers erg sterk. Alleen vond ik jou vandaag met dit nummer, niet zo sterk. Je hebt er de stem niet echt voor. Je eerste optreden sprak me meer aan dan dit optreden!

Angelique

Eerste optreden
Angelique zong ´Why do fools fall in love´ van Diana Ross

Han13
Hè, eindelijk weer een beetje niveau in deze liveshow. Jij zingt zó ontzettend makkelijk dat het heel prettig is om naar te kijken en te luisteren. En van die zenuwen waar jij zegt last van te hebben, zie ik dus echt totaal niets. Dus óf die waren er vanavond niet óf je hebt ze goed weten te verbloemen. Maar in beide gevallen geldt: goed gedaan!

Daisy
Ik ben om: jij bent de beste kandidaat van Idols 2006! Het was gewoon weer goed. Ik zag niks van je zenuwen, als je die al had. En die zijn ook nergens voor nodig. Van mij mag je, als je zo blijft zingen, direct door naar de finale.

N@ncy
Eerst dacht ik nooit aan Angelique als ik aan Idols dacht, maar daar komt steeds meer verandering in! Erg goed gedaan vanavond! Niks verder over te melden.

Guikie
Ja... Dit was leuk... Vergeleken met al je voorgangers van vanavond, vond ik je vandaag qua zang en preformance de beste tot nu toe... Je kan het dus wel heel goed blijkt!
Tweede optreden
Angelique zong ´My Love is Your Love van Whitney Houston.


Han13
Verrassende keuze dit nummer. Maar heel goed gekozen! Je stem kwam er goed in tot zijn recht. Je rokje is trouwens wel héél erg kort, maar je kunt het hebben zullen we maar zeggen.

Daisy
Jij weet er elke keer weer jou nummer van te maken, wat een geweldige eigenschap toch! Het lijkt in de verste verte niet op het origineel. Zeer lekker gezongen weer, mijn complimenten hoe jij het elke keer weer voor elkaar krijgt.

N@ncy
Iets minder dan je eerste optreden, maar zeker nog erg goed. Je bent veruit de beste van vanavond!

Guikie
Ik hoef er niet lang over te praten denk ik! Je hebt het fantastisch gedaan met dit optreden! echt een heerlijke manier van zingen heb je laten horen! Ga zo door!!

Harm

Eerste optreden
Harm zong ´Do you love me´ van The contours

Han13
Leuk nummer dit! Het brengt me gelijk terug bij de film Dirty Dancing, die ik wel vijftig keer gezien heb vroeger. En gek genoeg heb je het helemaal niet zo verkeerd gezongen. Dus daarom weer eens een positief woordje over jou. Maar ook nog iets negatiefs dan: dat vergeten van je tekst wordt echt irritant. Je moet hier echt iets aan gaan doen, want ik denk niet dat je nog erg veel langer wegkomt met ‘tekst is niet zo mijn ding’. Dat kun je later ook niet tegen je platenmaatschappij zeggen.

Daisy
Ach, dit was wel aardig. Het is een geinig nummer en dat heb je ook zo gebracht. Alleen moet je nou wel eens je tekst gaan onthouden, want zo wil natuurlijk geen enkele platenmaatschappij je hebben. Uiteindelijk ga je jezelf nekken zo!

N@ncy
Ik sluit me bij de vorige juryleden aan wat betreft de tekst. Verder ben ik het eigenlijk ook wel zat. Bij jou ga ik steeds meer denken aan die Belgische Idolwinnaar, maar ik hoop toch echt niet dat het zover komt. 

Guikie
Beter dan vorige week.... Alleen wat Daisy al aangeeft ook.. Leer je tekst uit je hoofd. Verder vind ik je nog steeds wel een apart figuur!
Tweede optreden
Harm zong ´Radar Love´ van Golden Earring.

Han13
Het was te verwachten dat jij nog eens met iets van Golden Earring zou komen. En ook voorspelbaar was natuurlijk dat jij dit wel aardig zou gaan doen. Ik denk dat jij terug kan kijken naar twee bovengemiddelde optredens vanavond. 

Daisy
Voorspelbaar, maar logisch. Van alle liveshows was dit misschien een van je betere performances qua zang, maar op het podium vind ik je nog steeds maar een slungel. En dat zal ook niet meer veranderen vrees ik...

N@ncy
Je maakt steeds maar beloftes voor de volgende week, maar wat mij betreft is het nu echt genoeg geweest en komt er geen volgende week meer voor jou.

Guikie
Het was opzich een goede preformance + een goede zang. Het enige wat ik je nog na wil geven is, je mag best wat actiever overkomen.. Ik vind je nou niet bepaald iets krachtigs uitstralen!