Jurycommentaar liveshow 8

Liveshow 8
(Ivm ziekte deze week geen commentaar van jurylid n@ncy.)

Harm

Eerste optreden
Harm zong ´Iedereen is van de wereld´ van The Scene

Han13
Ik dacht dat we vanavond Nederlandstalig zouden zingen? Dat was dit dus écht niet. Je hebt grandioos in deze opdracht gefaald. Één voordeel dat ik je niet verstond: ik heb niet gehoord of je de tekst weer vergat.

Daisy
Dit moet een idool worden? Echt onbegrijpelijk. Ik heb slechte optredens van je gezien, maar dit sloeg echt alles. Als je nou niet afvalt weet ik het ook niet meer...

Guikie
Jammer, Jammer, Jammer dit   :-\\ ... Word echt tijd dat je naar huis gaat! dit was echt gewoon slecht!

Tweede optreden
Harm zong ´Smoorverliefd´ van Doe Maar.


Han13
Hè hè, wat een verlichting. Ik kon je verstaan! Maar wéér die tekst hè? Zó’n blunder kun je je écht niet meer permitteren. Het zijn maar drie zinnen om te onthouden! Als je nu nog niet weg hoeft vanavond, dan weet ik het ook niet meer.

Daisy
Je wist gelukkig meer zinnen dan van het vorige nummer, maar met of zonder tekst, het was 3x niks. Ik baal er echt van dat Serge hier niet staat, want die had het zoveel beter gedaan. Als er iemand anders uitgaat zou dat eigenlijk een schande zijn.

Guikie
Hoe ging dat liedje ook alweer? Huilen is voor jou.... , damn nu ben ik mijn tekst kwijt....

Ellen

Eerste optreden
Ellen zong ´Niemand´ van Re-play

Han13
Vreemd genoeg lijkt dit thema je wel te liggen. Alhoewel vreemd…we hebben natuurlijk al vaker gezien dat dit thema bij mensen waarbij je het niet verwacht tóch goed uitpakte. Het raakte me wel meer toen je het voor Replay zong dan nu voor ons op het podium. Je was nu toch weer een beetje de ijskoningin. Daar kom je maar niet vanaf.

Daisy
Verrassend goed! Vantevoren had ik het idee dat Nederlandstalig niet echt jou ding was, maar ik vond dit best goed gedaan. Zeker niet je beste optreden ooit bij Idols, maar wel één van je beteren.

Guikie
Dit vond ik eigenlijk wel leuk. Het was niet geweldig goed, maar het was ook niet echt slecht. Een gemiddelde prestatie dus.

Tweede optreden
Ellen zong ´Je hoeft niet naar huis vannacht´ van Marco Borsato.


Han13
Mmm, Nederlandstalig lijkt nu ineens weer niet jouw thema, want dit was niet heel goed te noemen. En je had echt zo’n ‘ik moet leuk doen’-dansje. Daar overtuig je ons niet mee. Misschien dat jij dus wél naar huis moet vannacht.

Daisy
Ik vind dit toch ietsje minder als je eerste optreden. Ik denk dat dit nummer wat te snel is voor je. En die ene uithaal voor het refrein vond ik ook niet zo succesvol, die paste daar totaal niet. Ik ben hier niet zo enthousiast over.

Guikie
Vergelijkbaar optreden met je eerste optreden.. Niet goed, maar ook niet slecht. Hopelijk ga je volgende week wat meer van jezelf laten zien, want je hebt laten zien dat je het wel kunt!

Floortje

Eerste optreden
Floortje zong ´Hartslag´ van Ruth Jacott

Han13
Ja, wel aardig. Ik merkte wel dat je in het refrein wat adem tekort kwam. Daarom kwam het niet zo gemakkelijk over als dat normaal bij je is. En wat was dat met je hand bij de zin ‘zacht tegen me praat’? Probeerde je een eend na te doen?

Daisy
Hmm, nee, dit vond ik niet zo. Ik denk niet dat het zo zeer aan jou ligt, maar meer aan het thema. Want slecht gezongen was het niet. Maar jou en Nederlandstalig matcht gewoon niet in dit nummer.

Guikie
FLOORTJE!! nou is het leuk geweest. Dit is nu al de zoveelste week, dat je niet laat zien wat je kan. Volgende nummer graag een stukkie beter!

Tweede optreden
Floortje zong ´Nog één kans´ van Vera Mann.


Han13
Hele slimme keuze dit nummer. Ik wist gelijk dat je dit heel goed zou doen. Je kan ook echt de sympathie van de kijker opwekken door die zielige blikken in de camera. Eindelijk begrijp je dat je niet bij alle liedjes hoeft te lachen. Bravo!

Daisy
’t Is een truttig nummer, maar wel een mooi truttig nummer. En daarom vond ik het wél goed. Het was grotendeels erg zuiver en daarom erg prettig om naar te luisteren. Dit was zeker één van je beste performances van de laatste weken.

Guikie
Kijk, zo kan het dus ook. Dit was een stuk beter dan je eerste optreden. Als je deze stijgende lijn nou gewoon weer voorzet, dan komt het wel goed met je!

Raffaela

Eerste optreden
Raffaëla zong ´Wereld zonder jou´ van Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis

Han13
Het is even wennen om jou Nederlands te horen zingen, maar eigenlijk heb je het heel goed gedaan. Mooie opbouw van klein naar enorm uitpakken op het laatst. Eindelijk weer eens een prima prestatie van jou!

Daisy
In het begin had ik, daar gaan we weer … maar toen het reffrein kwam pakte je het opeens heel anders op en klonk het best goed. Misschien moet je maar Nederlandstalig blijven zingen, want het klinkt in ieder geval een stuk beter dan wat we de afgelopen weken hebben gehoord.

Guikie
Dit was beter dan vorige week.... Maar om nou te zeggen dat het geweldig was, nee dat gaat me nu nog te ver. Ik hoop dat je wat constanter blijft!

Tweede optreden
Raffaëla zong ´Ik kan het niet alleen´ van De Dijk.

Han13
Helemaal leuk dit! Je zang en presentatie was ontzettend goed. Dit is echt jouw thema! Enne, carnaval is pas over een week. Dus ik begrijp totaal niet hoe de stylistes nu al bij die cowgirl outfit uitkwamen. Laat die volgende week a.u.b. weg, ook al is het dan wél echt carnaval.

Daisy
Blijf Nederlands zingen! Dit klinkt zoveel beter dan wat de vorige weken hebben gehoord. Ik vrees eigenlijk voor volgende week, wat jammer is, omdat ik eigenlijk meer zou moeten genieten van je goede prestaties van deze liveshow.

Guikie
Mooi, dit is beter. Wat Daisy zegt had ik bij het eerste nummer nog niet, maar bij het tweede nummer wel. Nederlands is echt meer jou ding. Goed gedaan vandaag!

Angelique

Eerste optreden
Angelique zong ´Hemel en Aarde´ van Edsilia Rombley

Han13
Heb je dit vrijwillig aangetrokken? Echt onbegrijpelijk! Ik zou me nog even snel omkleden voor je volgende nummer als ik jou was. Het nummer heb je verder goed gebracht. Het was niet hemels, maar zeker niet onverdienstelijk.

Daisy
Yes, yes, ik had al gehoopt dat je dit nummer ging doen, want ik vind het ook zo’n leuk nummer. Je hebt het goed gezongen, je articuleerde soms alleen wat overdreven. Maar over het geheel gezien vond ik het een lekkere performance hoor, het swingde de pan uit!

Guikie
Ja..... Ik ben ook enthousiast! Geweldig gezongen!! Alles was goed, zang en preformance waren precies zoals ik het lekker vind klinken!! Goed gedaan!!
Tweede optreden
Angelique zong ´Never nooit meer´ van Gordon en Re-play.


Han13
Hé, je hebt je omgekleed! En een hele verbetering moet ik zeggen! En ook van deze performance was ik meer onder de indruk dan de vorige. Je hebt er weer ontzettend veel gevoel en overtuiging ingelegd. Mijn complimenten!

Daisy
Ook weer goed! Het begin was wel heel erg zacht. Mooi, maar iets harder had het wel gemogen wat je was nogal slecht te verstaan. Maar hierbuiten was ik weer erg onder de indruk van jou. Goed gedaan!

Guikie
Wat zeg je?.. Ik verstond er het eerste stuk helemaal niets van.. Het tweede stuk deed je het een stuk beter en sloot je het uiteindelijk toch nog goed af.. Ik vond dit minder dan je eerste optreden!