Idolsweb juryrapport

Merle

Merle zong ´Someday at Xmas´ van Stevie Wonder

Han13
Zeker niet onaardig dit. Je hebt een hele mooie stem en brengt het ook heel natuurlijk. Ik kan er wel mee leven als jij de 13e finalist wordt.

Daisy
Ik vond het een zeer aangenaam optreden. Maar ik blijf bij wat ik in de eerste wildcardronde zei: je ben geen popidool. Ik kan er helaas ook niks anders van maken. Ga in een band zingen, treed op, maar in deze show zie ik je het niet maken.

N@ncy
Wat blijf ik fan van jou zeg! Nog steeds zie ik geen nieuw idool voor me, maar ik blijf erbij dat je echt wat met je stem móet gaan doen!

Guikie
Ik ben niet overtuigd van je. Je zingt best oke en ook je preformance is ook best wel oke, maar het komt op mijn niet overtuigend genoeg over. Suces verder!

Sonny

Sonny zong ´All I Want For Christmas Is You´ van Mariah Carey

Han13
Je hebt een van de leukste kerstnummers ooit gekozen, maar bij jouw versie vind ik het nummer ineens een stuk minder. Jammer dat het er niet uitkomt, want je bent wel een leuke jongen. Maar met leuk alleen red je het hier niet, dus helaas pindakaas.

Daisy
Je hebt me erg verrast vanavond ... in negatieve zin helaas. Je deed vandaag alles om bij mij niet in de smaak te vallen. Een nummer van Mariah Carey kiezen, slecht zingen en een saaie performance neerzetten. Ik vind je een leuke jongen, maar op basis van dit nummer hoef je wat mij betreft niet te rekenen op een finaleplaats.

N@ncy
Ik was minder enthousiast dan de vorige keer, de concurrentie is echt te groot voor jou, daar kun je niet tegen opboksen.

Guikie
Je koos voor mij het bekendste kerstnummer dat er is. Het enige wat er anders was dan het orgineel, was de zang. Die was echt beroerd!!! Je hebt je tweede kans ook al niet gepakt. Zonde!

Clarissa

Clarissa zong ´Sleigh Ride´ van The Carpenters

Han13
Ik begrijp ineens niet meer waarom ik zo enthousiast over je was bij de workshop. Je hebt dit nummer namelijk niet bepaald goed gezongen. En je presentatie vind ik ook niet geweldig, een beetje té. Dit optreden brengt jou denk ik niet die laatste finaleplaats.

Daisy
Je kan goed zingen, maar het was net allemaal iets té vandaag. Ik zou willen zeggen, doe iets met alle tips en schrijf je volgend jaar weer in. Wellicht maak je dan wel kans op een finaleplek, want dat zie ik nu niet zitten.

N@ncy
Je hebt wel wat aan je uiterlijk en performance gedaan, zodat ik niet meer de vergelijking maak met Edsilia Rombley en Whitney Housten. Maar het is zeker geen positieve verandering, want nu vind ik het echt over de top, wat zeker niet bij je past.

Guikie
Nee, het was niet best. Als ik dit liedje in het echt hoor krijg ik al jeuk, maar nu nog meer! Ik kreeg ook constant het idee dat je uit de maat stond te zingen. Ook jij verdient de finaleplaats niet!

Dàvide

Dàvide zong ´Feliz Navidad´ van Jose Feliciano

Han13
Als jij op dat cruiseship bent, dan ga ik graag mee hoor! Je bent een echte entertainer en ik denk dat ik me wel zal vermaken als jij zou optreden. Alleen is dit niet wat we zoeken bij Idols jammergenoeg. Wel jammer dat we met jouw vertrek een hoop humor in het programma zullen missen.

Daisy
Je bent een leuke persoonlijkheid en zeer aangenaam om naar te kijken. En integenstelling tot de vorige keer koos je nu wel een goed nummer. Maar ik werd er eerlijk gezegd niet warm of koud van. Ik kan maar één conclusie trekken na jou optreden: je bent gewoon niet goed genoeg om een popidool te worden.

N@ncy
Ook nu laat je weer zien dat je het wel kunt, maar ik blijf bij mijn vorige oordeel dat iets als de dinnershow ofzo wel iets voor jou is. In dit programma zul je in ieder geval geen winnaar worden...

Guikie
Zoals Han ook al aangeeft, als je op een cruiseschip bent en je totaal niet weet wat je aan het doen bent, denk ik wel dat ik je leuk vind. Maar vandaag was je zang niet echt overtuigend. Je preformance daarintegen was dus wel lekker swingend! Ook geen finale-plaats voor jou!

Aisata

Aisata zong ´Eight Days Of Christmas´ van Destiny’s Child

Han13
Ik ben niet zo weg van dit nummer, maar je hebt het goed gezongen, daar heb ik niets op aan te merken. Maar vanwege dit nummer, zul jij het waarschijnlijk niet gaan redden. De kijker zal toch meer gaan voor de bekende echte kerstnummers.

Daisy
Hier kan ik kort over zijn: je hebt het gewoon niet. Er straalt geen plezier vanaf, de zang is onvoldoende en de performance heeft het ook niet. Nee, dit was niet goed, ik kan er ook niks anders van maken.

N@ncy
Dit is meer een vlug-praat-nummer dan een liedje, waardoor je zang zeker niet duidelijk naar voren komt. Wat mij betreft, red je het hier ook niet mee.

Guikie
Je koos geen kerstliedje, zonde want als je dat wel deed had je op meer stemmen kunnen rekenen denk ik. Je zang en preformance waren dik in orde. Je kan heel goed zingen en dat heb je zeker laten zien!

Serge

Serge zong ´Driving home for Xmas´ van Chris Rea

Han13
Jij hebt bij mij natuurlijk al een streepje voor, omdat je uit Limburg komt. Maar daarnaast heb je ook wel een mooie stem en sta je heel ontspannen op het podium. Tel daarbij op dat we al veel meer vrouwelijke finalisten hebben en voor mij is het duidelijk: jij moet de 13e finalist worden!

Daisy
Het plezier straalde er vanaf, erg lekker optreden! Waar ik de vorige keer nog twijfelde, weet ik het nu wel zeker: van mij mag je zo naar de finale! Het plaatje klopte vanavond helemaal. Het nummer was goed, zang goed, performance goed. En gezien het feit dat er nog zo weinig heren in de finale zitten, zie ik jou nog wel verrassen in die finalerondes!

N@ncy
Mijn tip om je haren wat vlotter te doen, heb je aangenomen, en bovendien zelfs nog je sikje er af. Ik wist het wel: het plaatje klopt nu veel beter! Jij gaat verrassen!

Guikie
TOP!!! ja, geweldig. Tis net of ik Chriz Rae himself hoor zingen. Meer dan terecht dat jij de toevoeging bent geworden aan de andere twaalf finalisten! succes in de live-shows!