Idolsweb juryrapport

I-Jay

I-Jay zong 'I'll make love to you' van Boyz II Men'

Han13
Nou geweldig! Zo sterk beginnen in zo’n eerste workshop is echt heel knap. En je ziet er volgens mij niet alleen uit als een teddybeer, je bent er gewoon een!

Daisy
Op een of andere manier vond ik je vanavond niet helemaal uit de verf komen. Het klonk wel lekker, maar ik heb je beter horen zingen in voorgaande rondes. Je performance was echter wel goed, je straalde op het beeld. Van mij mag je door, maar je moet beter gaan zingen, wil je echt ver komen.

N@ncy
oké je hebt wel uitstraling, maar op de 1 of andere manier ben ik niet enthousiast over je stem. Ik ben elke keer bang dat je stilvalt. Je kiest liedjes uit die wel goed bij je stem passen, maar ik zou je graag eens compleet iets anders horen zingen, want ik ben benieuwd hoelang je dit vol kan houden.

Guikie
Ik geloof dat ik wel over je te spreken ben. Je preformance en zang waren dik in orde. Misschien de volgende keer iets harder zingen, want ik had moeite met je verstaanbaarheid af en toe. Een echte Teddybeer in mijn ogen!

Karlijn

Karlijn zong 'Girl' van Anouk

Han13
Ik vind je een hele grappige vrolijke meid, maar je zang viel erg tegen. Misschien dat dit nummer van Anouk gewoon niet zo geschikt voor je was, want je verwacht daarbij een stoere meid met een hele krachtige stem. En jij bent juist heel liefelijk. Jammer, met een ander nummer was je misschien beter uit de verf gekomen.

Daisy
Schattig, leuk, lief, aardig gezongen, maar ik zie geen idool in jou. Het was het allemaal net niet. Ik zou blijven oefenen en misschien in een 4e editie van Idols het nogmaals proberen. Wie weet dat je me dan meer overtuigd, want vandaag heb je dat niet.

N@ncy
Er staat qua performance wel iemand, maar ik vind dat je teveel probeert om te imiteren waardoor je eigen stem niet goed uit de verf komt.

Guikie
Je viel met alle respect, totaal uit de toon. Je zang was niet zuiver, en je voorkomen heb ik ook weleens beter gezien. Het Idool gevoel krijg ik bij jou niet. Je komt net iets te kort voor het grote werk denk ik.

Christon

Christon zong 'All at sea' van Jamie Cullum

Han13
Waar heb je dat flirten met de camera ineens vandaan getoverd? Ik smolt helemaal weg! Je stem en zeker ook je uiterlijk mogen er zeker zijn. Ik zie jou duizend keer liever dan Jamie Cullum

Daisy
De zang is ruim voldoende, maar ik vind het allemaal te gemaakt. Je hebt een leuke uitstraling, waar je zeker meisjes mee inpakt, maar het komt allemaal nog niet zo naturel over. Als je dat verbetert, kan je nog gaan verrassen. Maar je hebt me nog echt overtuigd.

N@ncy
Op de 1 of andere manier zie ik je meer in een jongensbandje zitten. of misschien moet je je gewoon meer bezig houden met songwriten waar je zoals je zelf al aangaf veel mee bezig bent.

Guikie
Jamie Cullum weet me meer te overtuigen en te boeien met zijn stem. Jou stem past in mijn ogen niet echt bij zijn muziek. Je preformance wel erg goed, je laat zeker zien dat je het idool zijn in je hebt. Met een andere muziek keuze, denk ik wel dat je me kunt gaan overtuigen van je kunsten.

Merle

Merle zong 'Bring me some water' van Melissa Etheridge

Han13
Eigenlijk heb je het gewoon heel goed gezongen, precies zoals het zou moeten. We kunnen zelfs het woord ‘keurig’ er weer bij halen. Maar verder is je uitstraling op het podium het gewoon nét niet bij een nummer als dit. Wellicht dat je je toch beter bij de rustigere nummers kunt houden.

Daisy
Over je zangkwaliteiten bestaat geen twijfel, dat is van een echt goed niveau. Je uitstraling blijft echter een probleem. Ik vind je niet een type idool, meer iemand die in een band kan zingen. Ga absoluut door met zingen, mijn zege heb je, maar voor Idols ben je niet geschikt.

N@ncy
wow wat kan jij goed zingen zeg! Ik ben niet blij met de keuze van je liedje, ik weet ook niet of je echt een idool bent, maar je moet zeker meer met je stem gaan doen!

Guikie
Het is jammer dat je qua uitstraling niet het Idool bent. Je zang is goed! Probeer wat meer jezelf te blijven, en je niet te laten leiden door andere. Je hebt het qua zang zeker in je.

Sonny

Sonny zong 'Crazy' van Seal

Han13
Tja, wat kan ik hier van zeggen? Ik ben er niet bepaald van onder de indruk. Het was niet onaardig, maar veel meer was het dan ook niet. Dus wat mij betreft niet genoeg om je nog eens te laten optreden voor 2 miljoen kijkers.

Daisy
Jammer van het begin, dat was veel te zacht, maar het tweede deel van het nummer was erg goed gezongen. Je hebt een hele leuke uitstraling en van mij mag je zo de finale in. Ik hoop dat je in de wildcardronde nog meer van jezelf laat zien, want je maakt een goede kans, ik zie wel wat in jou.

N@ncy
Je begon wat slecht, maar dat maakte je later wat mij betreft helemaal goed. Ja, ik was wel enthousiast!

Guikie
De muziekkeuze was goed, Seal is gewoon erg goed. Je bracht het nummer op het begin wat zacht, maar herstelde dat in het tweede gedeelte erg goed! Oefen nog wat op je uitspraak en op je verstaanbaarheid. Overtuig mij in de Wildcardshow maar van je kunnen. Nu ben ik in ieder geval nog niet helemaal overtuigd!

Alex

Han13
Jemig, wat was dit slecht! Na Erik’s uitvoering van ‘Let me entertain you’ in het theater in Idols 2 dacht ik dat het niet meer erger kon, maar het kan dus blijkbaar toch. Laten we hopen dat de echte Robbie jouw optreden nooit te zien krijgt, want die zou je gelijk aanklagen omdat zijn naam geassocieerd wordt met jouw slechte performance.

Daisy
Dit vond ik 3x niks. Er was niks entertaining aan. De zang was slecht en de performance was té gemaakt. Ik denk dat het musical wereldje misschien meer iets voor jou is. Als solozanger moet je het zeker niet gaan proberen, want daarin geen carrière voor jou weggelegd, als het aan mij ligt.

N@ncy
Jeetje mina zeg! Je kunt niet zomaar een liedje zingen van de enige echte Robbie Williams, dat blijkt wel weer. Ik heb maar gauw even zijn cd aangezet om te luisteren hoe het wél moet.

Guikie
Je dans was erg leuk. Je zang daar in tegen was erg slecht. Het hele nummer was vals, en je hebt me daarom ook totaal niet vermaakt. Schrijf je in voor Dancing with the stars, en vergeet je idols avontuur!

Floortje

Floortje zong 'What you made of' van Lucie Silvas

Han13
Meid, meid, meid. Wat jammer toch dat je zó vreselijk de mist inging. Je begon zo geweldig goed, heel krachtig en loepzuiver. Lucia zou trots op je zijn! Maar na die modulatie zou ze net als wij haar handen voor haar oren hebben gehouden. Maar evengoed blijf je de beste zangeres van dit stel en hoor je gewoon bij de laatste 13.

Daisy
Zonde zonde zonde van die uitglijder, want je bent echt heel goed. Gelukkig heeft het Nederlands publiek smaak, want van de groep die ik tot nu toe gehoord hebt ben je echt de beste zangeres en je hebt van nature ook een goede uitstraling. Herstel je je goed in de live shows, maak je wat mij betreft een goede kans om te winnen.

N@ncy
Ik wilde de band nog de schuld geven…maar helaas niemand kon er omheen, je raakte helemaal de kluts kwijt. Toch vind ik dat je erg goed kan zingen en ik denk dat je ver gaat komen.

Guikie
Floortje, je hebt veel te veel eigendunk. Ik stoor me enorm aan je " Ik kan het allemaal al " Houding. Je zang en je voorkomen zijn inderdaad wel heel erg goed, maar laat wat minder zien dat je denkt dat je er al bent! Als je dat achterwege laat, denk ik dat je heel ver komt, want je hebt het zeker in je!

Royena

Royena zong 'I'll say goodbye' van Trijntje Oosterhuis

Han13
Met Trijntje kun jij je duidelijk niet meten. En had die krullen erin gelaten! Dat stond een stuk beter en dan hadden we je tenminste nog herkend van het theater.

Daisy
Dit optreden vond ik matig. Er straalde niks vanaf en de zang was ook niet super. Qua valsheid vond ik het wel meevallen, maar het was niet spetterend. Er zit zeker nog rek in, maar of er in de toekomst een zangcarriere voor jou inzit, betwijfel ik ernstig. Mij heb je in ieder geval niet overtuigd.

N@ncy
Je zingt zelf al over een goodbye, en dat is terecht. Je hebt een heel kinderlijk stemmetje, waardoor je geen warmte in je zang uitstraalt, iets wat vooral dit nummer wel kan gebruiken.

Guikie
Het was niet zuiver, en niet overtuigend genoeg! De voorrondes, deden mij wel inzien dat je wel kunt zingen, daarom heb ik me ook erg verbaast over je preformance vandaag! Probeer wat meer op je voorkomen en je zang te letten. Hopelijk krijg je de kans nog om je een keer te bewijzen. Je hebt het wel in je namelijk.


Charissa

Charissa zong 'Always there' van Jocelyn Brown

Han13
Ja dit vond ik dan weer leuk. Je bent lekker vrolijk en hebt een goede stem. Let er voortaan wel op dat je iets minder enthousiast op en neer hupt, want je was bijna niet meer in één camerashot te vangen door je overenthousiaste bewegingen.

Daisy
Een zeer spetterend optreden! Lekker nummer, je moet alleen niet proberen te overdrijven, want dat werd het af en toe. In mijn top 3 stond je ook en je verdiend zeker een plek in de finale. Verlies je alleen niet in je enthousiasme, want dat kan je stemmen gaan kosten.

N@ncy
Je enthousiasme breng je duidelijk over, en daar kan niemand omheen. Het was misschien iets gejaagd, maar dat je goed kunt zingen is een ding wat zeker is.

Guikie
Het optreden was erg mooi en vooral spetterend. Het begin was wat onzuiver, maar dat maakte je in de rest van je nummer meer dan goed. Volg de weg die je nu volgt en ik denk dat je heel ver zult komen.