Idolsweb juryrapport

Clarissa

Clarissa zong I turn to you van Christina Aquilera

Han13
Ja op zich wel mooi gezongen. En gelukkig niet meer zo Whitney Houston achtig als hiervoor. Je zal het wel moeilijk krijgen met de hevige concurrentie vanavond, maar ik geef je wel een kans. En als het vanavond niet lukt om bij die eerste vier te komen, heb je misschien wel meer geluk in de wildcardshow.

Daisy
Ik vind het onbegrijpelijk dat jij niet door bent naar de finale! Het was hier en daar misschien iets over de top vandaag, maar je hebt ontzettend goede stem. Je staat nog steeds in mijn top 3 van kanshebbers, laat in de wildcardronde zien wat je kan, want je hoort gewoon in de finale!

N@ncy
Qua uiterlijk lijk je op Edsilia Rombley, qua performance lijk je op Whitney Houston, maar verder lijkt het nergens op.

Guikie
Zonde, zonde, zonde.. Ik kan niet begrijpen dat je niet door bent naar de finale. Alles wat je deed was in mijn ogen perfect! Doe je best in de Wildcardshow, je kan het!

Esther

Esther zong 'Time after time' van Cindy Lauper

Han13
Mmm, je hebt wel een mooi stemgeluid. En je brengt het ook wel weer leuk. Eigenlijk kan ik bij je alleen maar hetzelfde zeggen als net bij Clarissa. Goed gedaan, maar ik weet niet of je het wel gaat redden met al die andere sterke kandidaten.

Daisy
Het is het allemaal net niet. De uitstraling, de performance, de zang, de uitspraak. Het is zeker niet slecht, maar overtuigen kan je me niet. Mijn idool zal je absoluut niet worden.

N@ncy
Goh, verrassend optreden! Of je echt een popidool bent weet ik niet maar je hebt wel wat. Alleen dat zwaaien met de arm was een beetje irritant...

Guikie
Ik vond je best aardig! Er zijn betere idolen in mijn ogen. Qua zang en preformance was het best in orde!

Gabriel

Gabriel zong Wonderful tonight van Eric Clapton

Han13
Je valt me echt zwaar tegen vanavond. Ik vond het echt helemaal niks. Voor jou wordt het duidelijk geen wonderful night.

Daisy
Je auditie, het theater en nu de workshops: het klinkt allemaal hetzelfde. Een echt idool kan meer dan n soort nummers zingen en dat zie ik jou niet doen. Als het aan mij ligt zijn de workshops voor jou het eindstation.

N@ncy
You look wonderful tonight too, but qua zang blijf je toch beneden de maat wat mij betreft.

Guikie
Mijn complimenten voor het feit dat je constant hetzelfde doet. ik ken niemand die alles maar dan ook alles steeds hetzelfde brengt. Nee voor mij ben je geen idool, en ik vrees dat je dat voor meer mensen niet bent.

Angelique

Angelique zong Spoiled van Joss Stone

Han13
Geweldig gedaan! Je hebt echt een soulstem en pakte me helemaal in met dit nummer. Ik zie jou zeker heel ver komen in de liveshows.

Daisy
Dit was een heerlijk optreden, ik kreeg er kippenvel van! Meer kan ik er niet overzeggen, helemaal top gewoon. Ik ben superenthousiast.

N@ncy
Wow, hier krijg ik pas kippenvel van! Ik ben helemaal enthousiast! Jij hoeft echt niet onzeker te zijn, want je hebt heel wat in je!

Guikie
GEWELDIG!!... Dit mag wel met grote letters vind ik. Je zang, preformance, ja eigenlijk alles was dik in orde! Tot nu toe een echt idool!

Marscha

Marscha zong R U Kidding me van Anouk


Han13
Weer helemaal niks dit. Ik begreep al niet dat je door mocht naar de workshops. Ik geef je dan ook echt geen greintje kans vanavond.

Daisy
Nee, dit vond ik echt helemaal niks. Als er nummer van Anouk komt, verwacht ik iemand die van het beeldscherm afspetterd . In dit geval viel ik erbij in slaap. Ik ben verre van enthousiast.

N@ncy
Wie hou jj nu eigenlijk voor de gek? Je lijkt een totaal ander persoon dan in het theater, qua uiterlijk en qua zang. Alleen is het er qua uiterlijk wl beter op geworden...

Guikie
Ja, wat kan ik hier van zeggen. Je pakt me niet zoals Anouk me pakt met haar muziek. Anouk is fel en goed, jij bent slap en niet echt overtuigend. Sorry, maar je weet me niet te pakken.

Dvide

Dvide zong Its my life van Bon Jovi

Han13
Jammer dat dit zo mislukte. Ik vind je namelijk echt een hele leuke vrolijke jongen. Ik had je ook heel hoog ingeschat. Maar je hebt het echt verpest met dit nummer vanavond. Echt heel jammer. Ik hoop dat je in de wildcardshow de kans krijgt om echt te laten zien wat je waard bent.

Daisy
Ik snap jou keuze voor Bon Jovi niet. Dit past totaal niet bij jou stem. Ik vond het dan ook een teleurstellend optreden. In de wildcardronde een toch maar iets vrolijker nummer kiezen, misschien dat je dan nog kans maakt op een finaleplek.

N@ncy
Tja...ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Het viel me tegen. Je kunt het echt wel, maar misschien is Novomundo ofzoiets meer iets voor jou.

Guikie
Je kan best mooi zingen heb ik gemerkt de laatste paar keren. Maar vandaag sloeg je echt een flater. Het was vals, en je had constant van die uithalen waar ik niks van snapte. zoals Chantal ook al zei, succes in de opera!

Renske

Renske zong Dont speak van No Doubt


Han13
Ik begrijp eigenlijk niet waarom iedereen zo met je wegloopt. Ik vind het namelijk zo nep wat je doet. Een geweldige zangeres ben je ook al niet. Maar je zal er wel weer doorzijn door je knappe smoeltje...de Meike van dit jaar zeg maar.

Daisy
Don't Speak is n van de mooiste nummers aller tijden, maar de manier waarop jij het zong, leek het nergens op. Je gaat echt over je grens heen en zing je op sommige punten gewoon echt vals. Dat je in de finale staat is voor mij een wonder. En kom nooit meer aan dit nummer!

N@ncy
Voorheen had ik niet gedacht dat je pas 24 was, maar nu ik je zo zie huppelen, lijk je wel 13. Je bent enthousiast, maar zang is toch ook erg belangrijk. En daarmee overdonder je mij totaal niet. Sterker nog, die trillingen in je stem zijn gewoon irritant en totaal nutteloos. Daar zou je zeker aan moeten werken.

Guikie
Je koos don`t speak. Een nummer dat voor jou helemaal niet van toepassing is. Je ratelt aan een stuk door, zonder dat het echt inhoud heeft. Verder vond ik je uitvoering ook helemaal niks. Die trillingen na iedere zin zijn ook heel storend. Voor mij ben je geen idool. Dat komt door je enorm verkeerde manier van doen, en met je zang pak je me ook niet!

Aron

Aron zong `Used to love you van John Legend

Han13
Geweldig gedaan dit. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Enne...jemig ben jij echt pas 16? Echt ongelflijk.

Daisy
De stem is goed, de looks is goed, nu je performance nog en we hebben er weer een kanshebber voor de top 5 bij! Ik vond het een lekker optreden om naar te luisteren, om naar te kijken wat minder, maar daar kan aan gewerkt worden.

N@ncy
Je hebt uitstraling, je kan zingen, dus je moet zeker door! Maar op de 1 of andere manier maak je geen verpletterende indruk bij mij en moet je misschien iets meer knallen.

Guikie
Een leuke knul ben je, dat heb je me al bewezen in het theater en in je auditie. Je zang en ook dit keer je preformance waren dik in orde. Ik voel dat je het ver gaat schoppen! zet hem op!

Ariel

Aril zong Im like a bird van Nelly Furtado

Han13
Het was niet geweldig gezongen, maar de manier waarop je het brengt maakt het toch heel bijzonder. Je bent gewoon een heel leuk persoon om naar te kijken en ik denk dat je dat ver gaat brengen. Dus door naar de liveshow! En dan zien we je hopelijk eindelijk eens zonder blessures!

Daisy
In tegenstelling tot je maatje Dvide koos jij wel het juiste nummer, en daardoor sta je in de finale. Je uitstraling is goed, je performance voldoende en je stem is aardig. Maar ik zie geen groot idool in jou. De finaleplaats is terecht, maar ik zie jou niet heel ver komen.

N@ncy
Jaa, ik vind jou leuk! Je hebt een geweldige uitstraling, je zang vond ik vanavond iets minder, maar dat mag de pret niet drukken. Hoewel ik niet denk dat je bij de top 5 zal komen, verdien je zeker een plekje in de liveshow.

Guikie
Je koos een goed nummer. Je zong mooi en vooral niet vals. Je preformance was ook dik in orde. Op je glimlach zou ik zo verliefd worden! Succes in de liveshows!