Idols in de media

In de media

Maak een keuze tussen de volgende media:


Artikelen

[NIEUW] KASSA! 1 miljoen euro aan sms-jes voor Idols.
Ook de derde editie van Idols is een absolute geldmachine gebleken. Afgelopen zaterdag stemde Nederland alleen al tijdens de finale van de populaire talentenjacht voor een bedrag van circa één miljoen euro op winnares Raffaëla óf haar verliezende concurrente Floortje.
Algemeen Dagblad, 13 maart 2006


[NIEUW] Finale bijna afgelast.
Floortje werd in de finale danig gehinderd door een keelontsteking. Volgens haar vader Henk van de Ven was ze zo ziek dat het doorgaan van de eindstrijd zaterdagmiddag zelfs in gevaar kwam. Met antibiotica bleef Floortje op de been.
Zijonline.nl, 13 maart 2006


[NIEUW] Raffaëla wacht een moordend schema.
Raffaëla wacht de komende weken een moordend werkschema. Vanochtend zit de Idols-winnares in Hilversum bij haar nieuwe management van The Entertainment Group om haar toekomst te bespreken. Vrijdag of zaterdag ligt de single Right here, right now -nu al op internet te downloaden- in de winkel.
Zijonline.nl, 13 maart 2006


[NIEUW] Jim & Jamai: Floortje wordt ´t.
Aan de vooravond van de eindstrijd van Idols blikken de finalisten van de eerste serie, Jamai en Jim, terug op hun deelname aan de tv-talentenjacht en voorspellen ze het idool van 2006.
Algemeen Dagblad, 9 maart 2006


[NIEUW] ´Idols’-finalisten zijn niet zenuwachtig.
De programmamakers van ‘Idols’ werken met alle macht toe naar de grote finale op zaterdag. Gisteren gaven de finalisten Floortje en Raffaëla een persconferentie in de ‘Idols’-studio. „We hebben niets te melden en toch komen er twintig journalisten en een paar cameraploegen op af. Dat vind ik een groot compliment voor het programma. Het maakt blijkbaar iets los."
BN De Stem, 7 maart 2006


[NIEUW] Floortje ontkent dronken feestje.
Kan Floortje naast goed zingen ook goed liegen? Of schaamt de Idols-finaliste zich voor haar gedrag op Oudejaarsavond 2003 toen zij een feestje vierde bij Veronica dj Patrick Kicken thuis. Volgens Floortje was er weinig aan de hand en had zij slechts een glaasje gedronken.
Zijonline.nl, 7 maart 2006


[NIEUW] Zwangere Raffaëla favoriet bij Ellen.
Juryleden bij Idols moeten hun woorden op een goudschaaltje wegen. Vandaar ook dat Henkjan Smits zich op de vlakte houdt over zijn favoriet voor de eindzege. Dat geldt niet voor Ellen. Zij is heel duidelijk over haar favoriet.
Algemeen Dagblad, 5 maart 2006


[NIEUW] Martijn vindt zichzelf opnieuw uit.
Na enkele donkere jaren lacht het leven Martijn Krabbé weer toe. Behalve tv-succes heeft hij nu ook het gezin waar hij altijd van droomde. ’Alle dingen die belangrijk voor me zijn heb ik de afgelopen tijd veiliggesteld.’
Algemeen Dagblad, 3 maart 2006


Rel bij Idols
Het bureau dat de carrières van de deelnemers begeleidt heeft de programmaleiding tegen zich in het harnas gejaagd door de merken en websites van deelnemers als Floortje en afvaller Angelique al ver voor de finale te registreren.
Algemeen Dagblad, 27 februari 2006


Favoriete Idols weggestemd
Angelique Koorndijk, een van de favorieten voor de winst van de tv-talentenjacht Idols, is zaterdagavond door het publiek weggestemd. AD was er gisterenavond bij.
Algemeen Dagblad, 26 februari 2006


Girl Power bij Idols
Juryvoorzitter Henkjan Smits houdt ervan: Girl Power in Idols. Twee weken voor de finale staat al vast, er gaat een vrouw winnen. Alle vier overgebleven kandidaten zijn namelijk vrouw. „Waanzinnig toch!” Maar de stelling dat we nu dus in elk geval al een nieuwe girlband hebben gaat hem te ver: „Het is een heel hecht groepje. Maar je moet niet vergeten dat alle kandidaten een solocarrière voor ogen hebben.”
Telegraaf, 25 februari 2006


Doorgestoken kaart? Floortje en Angelique naar de finale!
De finale van Idols nadert de ontknoping en niet alleen bij de vier vrouwelijke kandidaten Floortje, Angelique, Rafaela en Ellen loop de spanning op. Zoals ook bij de twee vorige afleveringen duiken ook de geruchten over manupilatie van de uitslag weer op. Zo zou Floortje dit jaar jaat de gedoodverfde winnares zijn. Site vkmag.com meent daarvoor zelfs het bewijs in handen te hebben.
Zij Online, 24 februari 2006


Verliezers zijn geen losers
Een talentenjacht op televisie winnen is nog iets anders dan een popartiest worden. In het buitenland blijken veel verliezers het beter te doen dan de winnaars. Hoe komt dat?
Algemeen Dagblad, 24 februari 2006


Harm nuchter naar huis
Broodnuchter blikt Harm na afloop van Idols terug op zijn gedwongen afscheid van het mediacircus: ,,Muziek is geen wedstrijd. Voor mij niet, in elk geval.''
Algemeen Dagblad, 20 februari 2006


Serge weer met beide benen op de grond
Hij heeft eerst getwijfeld of hij afgelopen zaterdagavond wel naar de show zou gaan. Het is toch confronterend. Het moment op de kruk vorige week zit nog vers in het geheugen van Serge. Maar de gewezen Idolskandidaat was afgelopen zaterdag toch in de buurt voor een televisie-interview. Het leek hem wel leuk om dit keer als toeschouwer bij de Idols-show aanwezig te zijn. Hij vertelt over zijn gevoel een week nadat zijn Idols-droom afgelopen was.
Limburger, 20 februari 2006


Ellen gaat door: vader Henk is zijn baard kwijt
Een man een man, een woord een woord. Henk Eeftink uit Goor kondigde aan zijn baard eraf te scheren als dochter Ellen bij de laatste vijf van Idols zou zitten. Zaterdag gaat-ie er dus af tijdens de volgende rechtstreekse televisie-uitzending, voor twee miljoen kijkers.
TC Tubantia, 20 februari 2006


De koningin van de kruk
Opnieuw belandde Ellen dit weekend op de gevreesde kruk. Om Idols weer te overleven, voor de vierde keer. Verliezer Serge troost Ellen, die wéér een gang naar de kruk niet aankon: ,,Ik brak volledig.'' Voor de populaire Serge viel het doek nu wel.
Algemeen Dagblad, 13 februari 2006


Eric van Tijn: ´Leuk als een meisje Idols wint´.
Jurylid Eric van Tijn produceerde na Idols 1 en 2 de albums van Jamai, Hind, Boris en Maud. Ook in de derde editie is hij weer op zoek naar de ideale combinatie van zang, lied en persoonlijkheid. Het zou het jurylid leuk lijken als Idols dit jaar door een meisje gewonnen wordt.
mediakrant.web-log.nl, 11 februari 2006


Zwangerschap vs carrière anno 2006...
Het commentaar van Henkjan op Raffaëla bij Idols afgelopen zaterdag houdt de gemoederen nogal bezig. Hij licht zijn bedoeling daarom toe op zijn weblog.
henkjansmits.web-log.nl, 7 februari 2006


Idols, het geheim van een succesformule
Ondanks een jaar van afwezigheid heeft Idols helemaal niets aan populariteit ingeboet. Ook de derde editie is een enorme kijkcijferhit. Wat is toch het geheim van deze succesformule? Veronica Magazine doet een verklaring.
Veronica Magazine, 2 februari 2006


'Oudje' tussen de tieneridolen
Waar de Idols-kijkers de jonge Marescha zaterdag naar huis stuurden, mocht oudste deelneemster Angelique door. ,,Daar ben ik als 30-plusser trots op.''
Algemeen Dagblad, 29 januari 2006


Van neuriënde computerverkoper tot nationaal idool
Serge Gulikers, Limburgs trots in de talentenshow Idols, is zaterdag met zijn versie van Born to be Wild doorgedrongen tot de laatste acht. Bij computerwinkel Paradigit in Maastricht, waar Gulikers werkt, volgen ze de talentenjacht op de voet.
Limburger, 23 januari 2006


Harm is zichzelf bij Idols
Met zijn ongekamde haren en neusring voelt Harm zich af en toe een ‘behoorlijk vreemde eend in de bijt’ in het hypercommerciële Idols-circus. AD interviewt hem over zijn Idols-avontuur.
Algemeen Dagblad, 23 januari 2006


I-Jay: `Ik was de knuffelbeer´.
Is er leven na Idols? De Dordtse I-Jay werd zaterdag uitgeschakeld bij de talentenjacht, maar wanhopen doet hij niet. Sterker nog, de 33-jarige Dordtenaar denkt dat de eliminatie misschien wel op het juiste moment is gekomen.
Algemeen Dagblad, 17 januari 2006


Voor het leven gelukkig!
Martijn Krabbé is acht kilo afgevallen. De gigantische presentatieklus bij Idols is nu eenmaal glamoureus en daar hoort een strak afgetraind lijf bij. Amanda Krabbé is acht kilo aangekomen. Ze is mooi zwanger van Martijns derde kind, dat over een week of vijf wordt verwacht. Het showbizzpaar is na een roerige periode net voor de tweede keer met elkaar getrouwd.
Telegraaf, 15 januari 2006


Is harde kritiek op Raffaëla terecht?
Het AD was aanwezig bij de tweede liveshow en interviewt Raffaëla over de hevige kritiek die ze te verduren kreeg. En ook komt Floortje aan het woord, die juist alleen maar lovende woorden ontving.
Algemeen Dagblad, 10 januari 2006


Nog 11 Idols te gaan...
Meer dan in de vorige edities lijken de finalisten van Idols 2006 aan elkaar gewaagd te zijn. De meeste zijn zelfs al jaren actief in de muziekindustrie en kennen inmiddels het klappen van de zweep.
TV gids, 7 januari 2006


Geen pop worden met een leuk jurkje
Chantal Janzen (26) lijkt niet te stoppen. Ze speelt de hoofdrol in dé musical van dit moment Beauty and The Beast en presenteert Idols. En ze is ook nog eens tot over haar over haar oren verliefd.
Algemeen Dagblad, 7 januari 2006


Zwolse Renske sneuvelt in eerste liveshow Idols
Ze springt er door haar lengte wellicht niet meteen uit, maar de 25-jarige Renske van der Veer heeft volgens de jury wel de X-factor. Zaterdagavond trad de Zwolse op in de eerste finaleshow van tv-talentenjacht Idols.
De Stentor, 2 januari 2006


Circus Idols is weer in de stad
Ariël en Renske zijn de eerste afvallers van tv-talentenjacht Idols. Ruim 2,2 miljoen mensen keken naar de uitslag. Het Algemeen Dagblad doet verslag van de eerste liveshow.
Algemeen Dagblad, 1 januari 2006


Harm wil revolutie bij Idols
Het echte werk kan beginnen. De voorrondes van de nog altijd massaal bekeken talentenjacht Idols zitten er op. Vanavond de eerste grote live show. Een interview met de meest opvallende kandidaat: de 29-jarige barman uit Nijmegen Harm.
BN De Stem, 31 december 2005


Almeerse Floortje in finale Idols
De dansworkshop vond ze tot nu toe het leukst, de 22-jarige Floortje. De Almeerse is één van de dertien finalisten van Idols. Op 11 maart wordt bekend wie de opvolger wordt van Jamai en Boris. De Almeerse wordt gezien als grote kanshebber.
idols3nederland.web-log.nl, 31 december 2005


Race naar de roem begint
Vanavond begint de grote afvalrace van tv-talentenjacht idols. Van de 13 finalisten kunnen er meteen twee naar huis. Arno Gelder en Stefan Raatgever van het AD stellen de deelnemers voor en voorspellen hun kansen.
Algemeen Dagblad, 30 december 2005


Nick gaf Serge dat trapje richting Idols
Serge Gulikers heeft afgelopen zaterdag een plekje veroverd in de talentenshow Idols. Voor de 23-jarige Maastrichtenaar wordt een jongensdroom werkelijkheid, dankzij een vriend.
Limburger, 30 december 2005


"Soms wordt het heel genant"
Chantal Janzen is aan het woord over Idols 3 en haar rol in Beauty and the Beast. Hoe combineert ze beiden en wat vindt ze van Nederland's grootste talentenjacht?
CJP, 29 november 2005


Idols is terug
Na een jaartje rust kan het ´Idols´-festijn weer beginnen. De kandidaten mogen op de stip staan, maar niet op hun strepen, want de jury is hard maar rechtvaardig. Martijn Krabbé en Chantal Janzen over het geheim van het succes.
Troskompas, 29 oktober 2005


Hij kwam, zag en zong 'Jao dat is us MVV'
Hij zegt voor 25 procent PSV-fan te zijn. En dan 'Jao dat is us MVV' zingen voor 2,3 miljoen tv-kijkers. David Ras uit Meerssen trad zaterdag op voor de strenge jury van Idols. Wat bezielde hem?
Limburger, 26 oktober 2005


Idols opnieuw op jacht naar ultieme popidool
RTL 4 gaat vanavond weer van start met idols. De afgelopen weken hebben 'duizenden' kandidaten zich gepresenteerd aan de jury van idols. Henkjan Smits, Jerney Kaagman en Eric van Tijn geven ook dit jaar aan de kandidaten hun kritische mening. Aan Chantal Janzen en Martijn Krabbé de taak om de kandidaten een troostende schouder te bieden of hun geslaagde auditie te vieren.
BN De Stem, 22 oktober 2005


Idols op zoek naar wereldster
Liefhebbers van een avondje televisie voor het hele gezin hoeven niet te wanhopen nu tv-topper 'Dancing with the stars' is afgelopen. De leeftijdsgrens is verlegd, jurylid Edwin Jansen is weg en de show oogt strakker. Maar toch, ook 'idols 3' blijft 'idols'.
BN De Stem, 22 oktober 2005


Emotie en spanning in talentenjacht Idols
Wie zich inschrijft voor een derde reeks idols moet van zichzelf toch echt denken dat 'ie de sterren van de hemel zingt. En daar zijn de elfduizend enthousiastelingen ook dit jaar weer van overtuigd. Helaas, soms is zelfkritiek ver te zoeken. De eerste aflevering van de talentenjacht zorgt voor een hoop hilariteit, maar gelukkig ook voor kippenvel. Want talent is er zeker. Aan de jury de taak om daarnaar op zoek te gaan. Op hun eigen kritische manier.
Spits, 22 oktober 2005


Ex-Idols in de schijnwerpers
De derde serie van de televisietalentenjacht Idols begint zaterdag. Na de audities en de selectierondes blijven er tien talenten over, die strijden om een platencontract. De twee voorgaande edities leverden winnaars Jamai en Boris op. Wat is er van hen en de andere finalisten terechtgekomen?
Telegraaf, 17 oktober 2005


Wie zoekt Henkjan eigenlijk?
Iemand die wordt geadoreerd, zegt de Dikke van Dale over het woord ’idool’. Een vrij abstracte omschrijving van hetgeen waar een van de populairste tv-programma’s van de afgelopen jaren vanaf volgende week voor de derde keer naar op zoek gaat. De bedoeling is dat Nederland, na Jamai en Boris, over een half jaartje een nieuw idool rijker zal zijn. Maar wat bedoelen ze eigenlijk met idool?
Telegraaf, 16 oktober 2005


Idols voelen zich uitgekleed
De nieuwe editie van Idols komt eraan. Op 22 oktober staat de eerste uitzending van het populaire RTL-televisieprogramma gepland. Hoe is het de eerste twee lichtingen sterretjes vergaan? Het gros blikt er met gekromde tenen op terug. ’Misbruikt’, ’gebeten’ en dan ’als oud vuil gedumpt’, zo vatten zij het zelf samen. Kwade genius in hun ogen is Edwin Jansen.
Telegraaf, 2 oktober 2005


Filmpjes en geluidsfragmenten

[NIEUW] Hoe is het met de Idols?
SBS Shownieuws bericht ons over hoe het Raffaela, Floortje, Ellen, Angelique en Aaron nu vergaat. Hoe staat het met hun carriere?
SBS6, 24 april 2006


[/color] Hoe is het met Samantha?
Giel belt met Samantha Pijl, 1 van de deelneemsters die afviel omdat ze geen maatje 26 had.
3FM, 14 maart 2006


'Winnares bij Giel Beelen in studio
Raffaëla vertelt hoe de eerste dagen zijn gegaan na de ontknoping en geeft haar reactie.
3FM, 14 maart 2006


'Giel Beelen belt Martijn
Volgens Martijn heeft de beste gewonnen. Hij vindt het jammer dat Floortje na 1 mindere avond hierop wordt afgerekend en vindt het nieuwe nummer eigenlijk beter bij haar passen.
3FM, 13 maart 2006


Martijn bij Ruud de Wild
Ruud de Wild belt met Martijn Krabbé.
Radio 538, 7 maart 2006


'Floortje en Raffaëla bij Giel Beelen
Floortje en Raffaëla op bezoek bij Giel Beelen.
3FM, 6 maart 2006


'Afvaller Ellen bij Giel Beelen
Giel Beelen belt met afvaller Ellen.
3FM, 6 maart 2006


Floortje en Raffaëla samen met Henkjan bij Stenders Vroeg
Floortje, Raffaëla en Henkjan op bezoek bij Stenders vroeg.
Stenders, 6 maart 2006


Raffaëla trilt bij uitdelen handtekening
Tijdens haar eerste promodag doet Raffaëla ook Life and cooking aan en vertelt waarom zij Idols moet winnen.
Life and cooking, 5 maart 2006


Floortje: stem op mij!
Tijdens haar eerste promodag doet Floortje ook Life and cooking aan en vertelt over haar ervaring op de middenstip van Ajax.
Life and cooking, 5 maart 2006


'´Floortje ontkent dronken feestje'
Volgens radiodj Patrick Kicken was ze stomdronken, maar bij Shownieuws ontkent Floortje.
Shownieuws, 6 maart 2006


'Ze is niet wakker'
Raffaela heeft zich verslapen, dus Giel heeft haar niet aan de telefoon. Maar hij laat ons wel vijf liedjes horen. De kijker bepaalt welk nummer Raffaela in de halve finale zal gaan zingen.
3FM, 23 februari 2006


[NIEUW] 'Ik viel echt van mijn kruk af'
Giel Beelen heeft Floortje aan de telefoon over haar ervaringen bij Idols en de kijker mag kiezen welk nummer ze in de halve finale gaat zingen.
3FM, 23 februari 2006


[NIEUW] 'Ik geloof dat Michael Jackson nog maar twee operaties nodig heeft en dan lijkt hij echt op Ronnie'
Vandaag heeft Robert Jenssen weer eens juryvoorzitter Henkjan Smits te gast. Hij heeft ook zijn favoriet uit de audities Ronnie uitgenodigd om een immitatie Michael Jackson te geven.
Jensen, 22 februari 2006


[NIEUW] 'Ik blijf er nuchter onder'
Vandaag belt Giel Beelen met Ellen en spreekt met haar onder andere over de Big Band show aanstaande zaterdag.
3FM, 22 februari 2006


[NIEUW] 'Het is een spelletje, het hoort erbij'
Giel Beelen belt deze week met de overgebleven finalisten over hun Idols-avontuur. Vandaag is Angelique aan de beurt.
3FM, 21 februari 2006


[NIEUW] 'Ik kon er wel om lachen'
Harm is te gast bij Robert Jensen. Hij vraagt hem onder andere naar het moment dat het afgelopen zaterdag leek dat Harm en Ellen door waren terwij later bleek dat juist zij de minste stemmen hadden gekregen.
Jensen, 20 februari 2006


'Ik moet het nog een beetje laten bezinken zeg maar'[/color]
Ook afvaller Harm komt bij Giel Beelen langs om zijn verhaal te doen.
3FM, 20 februari 2006


'Zo snel dat je geprezen wordt als winnaar, zo snel lig je eruit'[/color]
Giel heeft Serge aan de telefoon over zijn afvallen afgelopen zaterdag.
3FM, 13 februari 2006


'Ik laat het gewoon op me afkomen allemaal'
Giel belt met afvaller Aaron. Hij vertelt over zijn Idols-avontuur en toekomst.
3FM, 6 februari 2006


'Ik heb de stabiliteit helemaal gevonden nu'
Afvaller Marescha is te gast bij Giel Beelen op 3FM. Marescha vertelt over haar tijd in Idols en hoe het nu verder moet. Ze zingt ook nog 'Lost' van Anouk, het nummer waarmee ze in de liveshows belandde.
3FM, 30 januari 2006


'In het begin zag ik mezelf niet echt als idool'
Afvaller Christon is te gast op Giel Beelen bij 3FM. Giel praat met hem over zijn Idols-avontuur en hij zingt het nummer dat hij ontzettend graag bij Idols had willen zingen 'I Don't Want To Be' van Gavin Degraw.
3FM, 23 januari 2006


De jury bij het tv-programma 'De wereld draait door'.
Woensdagavond 19 oktober jl was de jury bij het programma 'de wereld draait door'. Ze legden nog eens uit hoe zij omgaan met de media, hun definitie van het woord 'afblaffen' en hoe het zit met Idols III.
'De wereld draait door', 19 oktober 2005


'De rolverdeling bij Tooske en Reinout was veel eenzijdiger'
RTL Boulevard brengt de eerste beelden van de audities van Idols 3. Ook vertellen Martijn Krabbé en Chantal Janzen over hun rol als presentatoren van Idols.
RTL Boulevard, 22 september 2005


Promofilmpje Idols 3
Idols-trailer uit de najaarsprogrammering van RTL4.
RTL4, 2005

Oudere medianieuws is terug te vinden in het archief!