Artikel

Favoriete Idols weggestemd

Uit: Algemeen Dagblad, 26 februari 2006
Angelique Koorndijk, een van de favorieten voor de winst van de tv-talentenjacht Idols, is zaterdagavond door het publiek weggestemd.

Nadat gedoodverfde winnaar Floortje Smit 29% van de stemmen had gehaald dacht iedereen dat direct daarna Angelique de verliezerskrukken mocht verlaten en de veiligheid van de bank mocht opzoeken. De door de complete jury als verliezer aangewezen Ellen bleek echter ook 29% van de stemmen te hebben en ook zij mocht dus, de ogen vol ongeloof en tranen, naar de halve finale van volgende week. Toen ging de strijd tussen Angelique en Rafaella.
Die laatste kreeg tijdens de uitzending een veeg uit de pan van presentator Martijn Krabbe, omdat ze in een filmpje voor haar optreden opzichtig had geroepen dat ze 'graag Angelique in haar voorprogramma wilde' als ze later als ster zou optreden. Krabbe: ,,Maar zou je ook in het voorporgramma van Angelique willen staan?'' Rafaella bleef toen even stil en zei uiteindelijk: ,,Ja , natuurlijk.''

Overigens opperden de vier dames tijdens de uitzending al een plan ooit samen een meidenband te starten.

Uiteindelijk kreeg de zwangere Raffaela 23 % van de stemmen en moest Angelique met 19% afscheid nemen.

De familie van de zaterdagavond sterk zingende Angelique was totaal uit het veld geslagen en geloofde de eigen ogen en oren niet. Angelique zelf zei alleen :,, Ik wist het...''

Ze nam het verlies heel nuchter op en wenste de overgebleven Ellen, Rafaella en Floortje veel sterkte.

Zaterdag zingen ze elk drie liedjes. Een daarvan is door de jury uitgekozen, eentje door het publiek en eentje door de kandidaten zelf.

Over twee weken is de finale en is de winnaar van Idols 2006 bekend.