Artikel

Almeerse Floortje in finale Idols

Van: idols3nederland.web-log.nl, 31 december 2005
Almere - De dansworkshop vond ze tot nu toe het leukst, de 22-jarige Floortje. De Almeerse is ťťn van de dertien finalisten van Idols. Zaterdag is de eerste aflevering van de afvalrace. Op 11 maart wordt bekend wie de opvolger wordt van Jamai en Boris. De Almeerse wordt gezien als grote kanshebber. Zelf houdt ze liever een slag om de arm. ,,Het niveau van de kandidaten is volgens mij aardig gelijk. Ik verwacht er maar niet teveel van, anders valt het zo tegen. Natuurlijk zou ik het wel heel jammer vinden als ik er zaterdag meteen al uitlig. Dan ga ik toch minder leuk het nieuwe jaar in."

Floortje woont drie jaar in Almere en werkt als apothekersassistente in Amsterdam. ,,Ik heb niet eerder meegedaan aan de audities omdat ik toen nog studeerde. Ik kan nu mijn werk nog combineren met Idols, het is vooral druk in de weekeinden." Het bevalt de 22-jarige prima in Almere. ,,Ik heb veel vrienden gemaakt hier. En ik vind het leuk om uit te gaan. Je hoort altijd negatieve dingen over Almere, maar ik vind het echt een stad met mogelijkheden." Vooralsnog kan ze redelijk normaal over straat in Almere.

Al van kleins af aan is de Almeerse aan het zingen. Zo rond haar dertiende ontdekte ze dat het ook nog ergens naar klonk. ,,Ik wist al heel snel dat ik zangeres wilde worden. Vroeger was Gloria Estefan een van mijn heldinnen, nu vind ik Joss Stone erg goed. Ik zou ook wel zelf muziek willen gaan schrijven, ik weet alleen nog niet goed hoe." De eerste liveshow is zaterdag tussen 20.00 en 21.30 uur op RTL 4.