Artikel

Nog 11 Idols te gaan...

Van: tvgids, 7 januari 2006
Meer dan in de vorige edities lijken de finalisten van Idols 2006 aan elkaar gewaagd te zijn. De meeste zijn zelfs al jaren actief in de muziekindustrie en kennen inmiddels het klappen van de zweep. Zo deed I-Jay al mee aan de voorrondes van Het Nationale Songfestival, zat Floortje in de finale van De Soundmixshow en zong Christon de achtergrondvocals in van het album van oud-Idolsfinalist Maud. Hebben ze Idols eigenlijk wel nodig om het te maken?

I-Jay vertelt: "Bij Het Songfestival hing een hele andere sfeer. Toen was ik niet alleen; nu sta ik er alleen voor om te bewijzen wat ik zelf kan doen." Floortje ziet dit programma als haar kans om echt door te breken: "De ervaring van De Soundmixshow zeven jaar geleden is heel goed geweest, maar als artiest is het gewoon erg moeilijk om echt bekendheid te verwerven. Irma en Meike uit de vorige edities zijn goede voorbeelden. Zij hebben een prachtig stemgeluid. Ze mogen dan niet gewonnen hebben, maar ze hebben nu wel een mooie carriŤre. De voordelen van Idols zijn voor mij tot nu toe de workshops geweest, dat was echt ontzettend leerzaam. Die ervaring heb ik dus al in mijn zak." Ellen is muziekdocent en doet nu een opleiding voor zanglerares. "Door Idols kun je snel je doel bereiken, het is een geweldige promotie van jezelf."

Een aantal finalisten had zichzelf nooit echt gezien als een type voor dit programma. Christon: "Ik zag dit meer als 'lekker fout'. In mijn omgeving houdt iedereen van ouderwetse rock 'n roll, dus dan is Idols wel even iets heel anders. Het grappige is dat ik me in het begin heel erg overdreven als een 'Idol' gedroeg, toen kreeg ik heel veel negatief commentaar. Nu ik meer mezelf ben, gaat het een stuk beter. Voor mij is dit nu echt een avontuur." Angelique zat op de musicalschool voor de musical The Lion King: "Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om me nu op het zingen te focussen. Ik voel me hier erg prettig en ben behoorlijk gegroeid in deze periode." Harm, die nu al de Herman Brood van het programma wordt genoemd, staat voor alles open de komende weken. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt, dus laat alles op me afkomen. Ik hoop wel dat ik mezelf kan blijven en dat ze niet te veel aan mijn imago zullen sleutelen."