Artikel

Finale bijna afgelast.

Van: ZijOnline.nl, 13 maart 2006
Floortje werd in de finale danig gehinderd door een keelontsteking. Volgens haar vader Henk van de Ven was ze zo ziek dat het doorgaan van de eindstrijd zaterdagmiddag zelfs in gevaar kwam. Met antibiotica bleef Floortje op de been.

Een dag na de finale lag Floortje ís middags íoutí in bed. "Ze is hartstikke ziek en helemaal op," meldt haar vader Henk van de Ven in de GPD-bladen. "Ze houdt nu absolute rust tot het weer beter gaat."

Dat ze de finale van Idols verloren heeft, is volgens Van de Ven geen reden voor haar zwijgen. "Floortje en wij zijn niet teleurgesteld dat ze niet gewonnen heeft. Floortje houdt een goed gevoel over aan de tweede plaats. Zij en RaffaŽla zijn allebei toppers. Het is alleen teleurstellend dat ze net tijdens de finale geveld is door ziekte."

De oud-Osse was zelfs zo ziek dat de finale zaterdag niet door dreigde te gaan. "Vrijdag heeft ze niet meegedaan aan de repetities. Zaterdag ging het nog helemaal niet, waardoor het scenario afgelasten op een gegeven moment wel besproken is," zegt haar vader. "Maar het ging wel om een grote live-televisieshow, dus dat was erg lastig.ď"

Met antibiotica ging Floortje de strijd aan met RaffaŽla en haar onwillige keel. Tevergeefs. De inwoonster van Almere was duidelijk minder op dreef dan tijdens vorige afleveringen. "Ze had problemen met de uithalen. Of haar dat de winst gekost heeft, durven we niet te zeggen," zegt haar vader. "Dat is lastig speculeren. Je weet toch niet of mensen stemmen vanwege de zangkwaliteiten of de populariteit van iemand."