Idols nieuws maart t/m november 2005

Workshopkandidaten gekozen in tweede theaterronde

26 november 2005 - Vanavond waren we weer terug in het theater in Nijmegen. Nadat we net afscheid genomen hebben van eenderde van de kandidaten, krijgen de overgebleven Idol-wannabe's gelijk de volgende opdracht. Er moeten duo's gevormd worden en een duet worden ingestudeerd. Na de zoektocht naar de juiste partner, moet er gekozen worden tussen de nummers 'I knew you were waiting for me', 'Don't go breaking my heart' en 'I wanna be the only one'. Vervolgens hebben de duo's de hele nacht de tijd om aan hun zang en act te werken. 's morgens is het moment dan daar waarop weer optimaal gepresteerd moet worden. De jury heeft ditmaal blijkbaar geen overleg nodig en stemt al gelijk na de optredens over het lot van de leden van het duo. Zo is na het duet het Idols-avontuur voorbij voor 20 kandidaten. De gelukkige 40 die wel door de jury goed genoeg bevonden zijn mogen zich vervolgens gaan opmaken voor een solo. Een voor een mogen ze weer het grote podium bestijgen om daar a-kappela een eigen gekozen nummer voor de jury te zingen. Ondertussen arriveren de familieleden en vrienden van de kandidaten om samen het belangrijkste moment van dit weekend te beleven: het bekendmaken van de 27 workshopkandidaten. Een voor een worden de kandidaten door Martijn naar binnen gedirrigeerd om het oordeel van de jury in ontvangst te nemen. Voor 13 kandidaten volgt slecht nieuws en komt de steun van de familieleden als geroepen. Maar ook de 27 gelukkigen willen hun emoties graag met hun familie delen. Én met elkaar natuurlijk, want in het weekend zijn immers hechte vriendschappen ontstaan.

Theater trekt veel kijkers

20 november 2005 - Het Nederlandse publiek blijkt wederom niet alleen voor de slechte kandidaten vij de audities naar Idols te kijken. De eerste theaterronde, waarin alleen de 89 beste kandidaten hun keeltje mogen opentrekken, werd gisteren namelijk ook weer goed bekeken. Meer dan 2,2 miljoen kijkers stemden gisteravond af op RTL4. Hiermee is de vijfde aflevering van Idols 2006 de op een na best bekeken aflevering van het seizoen. Alleen de eerste aflevering trok iets meer kijkers (2,3 miljoen). Met een marktaandeel 30,7% kan RTL4 weer meer dan tevreden zijn.

Gimme, gimme, gimme echt talent in het theater

19 november 2005 - Slechts 89 kandidaten overleefden de 4 audities in Eindhoven, Amsterdam, Dordrecht en Zwolle. Vanavond zagen we hoe deze potentiele idolen bij elkaar kwamen in het theater in Nijmegen voor de volgende ronde van Idols. In de theaterronde beslist de jury welke 27 kandidaten goed genoeg zijn om een individuele performance in een van de drie workshops te gaan doen. En die selectie begint dit jaar niet met een chorusline, maar met de vorming van trio's. De trio's krijgen drie verschillende nummers om uit te kiezen: 'Lady Marmelade', 'You can't hurry love' en 'Gimme, Gimme, Gimme'. Na een keuze te hebben gemaakt vinden we overal in het theater trio's die hard aan het oefenen zijn om straks een goede performance neer te gaan zetten. Toonhoogtes, volume's en dansjes worden op elkaar afgestemd. En dan is het moment daar dat ze onder nauwkeurig toezicht van Henkjan, Eric en Jerney het grote podium mogen betreden. Sommigen zijn tevreden met hun prestatie, maar het merendeel is van mening dat ze niet optimaal gepresteerd hebben en dit wel eens het einde van het Idols-avontuur zou kunnen betekenen. Maar daar beslist nog altijd de jury over. De kandidaten verschijnen bepakt en bezakt weer terug op het podium. Per trio worden ze vervolgens door Henkjan naar voren geroepen en hij dirigeert ze een voor een naar een van de twee kamers. Dit jaar is het ook voor de kijker moeilijk te bepalen welke kamer door zal gaan, want het talent lijkt erg verdeeld te zijn. En die gedachte blijkt te kloppen, want van kamer 1 gaan alleen de jongens door en van kamer 2 de meiden. Daarmee kan eenderde van de kandidaten afscheid nemen van hun medekandidaten én van Idols. Volgende week worden de overgebleven kandidaten aan nog meer beproevingen onderworpen om uiteindelijk tot 27 workshopkandidaten te komen.

Daling kijkcijfers door voetbal

13 november 2005 - De vierde en tevens laatste auditie-aflevering van Idols had gisteren concurrentie van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. Desondanks stemden nog meer dan 1,7 miljoen Nederlanders af op RTL 4 om 20.00 uur, 350.000 minder dan vorige week. Dit is een marktaandeel van 23,2%. Het marktaandeel bedroeg vorige week nog een kleine 30%.

Het kaf is van het koren gescheiden

12 november 2005 - Alweer de vierde en tevens laatste auditie vanavond. En daarvoor was de hele Idols-caravan afgereisd naar Zwolle. Ook hier waren weer 2.000 ambitieuze kandidaten bij elkaar gekomen om hun talent aan de jury en heel Nederland te tonen. En met hen kwamen natuurlijk weer hele families mee voor morele steun. Zo was de familie Hendriks natuurlijk weer van de partij. Naast Jim en Steve, die al twee keer eerder een poging hadden gewaagd, kwam nu ook jongere broer Neil auditie doen. Vader Ben, zelf tot nieuwe Frans Bauer gekozen in het programma 'Een ster in 40 dagen', had al zijn hoop op de oudste, Jim, gevestigd. Grote verbazing dan ook bij hem en de rest van het 9-koppige gezin toen juist bleek de jongste telg het het verst gaat schoppen. Hoe het Neil vergaat in het theater zien we de komende twee weken. Ook van de overige 88 kandidaten, die door de jury goed genoeg bevonden zijn bij de audities, zien we dan of zij zich staande kunnen houden op een groot podium. Uiteindelijk zullen er maar 27 kandidaten aan de strenge eisen van de jury voldoen en volgt voor velen alsnog de onvermijdelijke teleurstelling.

Giel Beelen zet zich in voor afgewezen Samantha

10 november 2005 - Giel Beelen is ervan overtuigd: een nieuwe ster is geboren! Afgelopen zaterdag werd Samantha Pijl nog afgewezen door de Idols-jury vanwegen haar slechte 'voorkomen'. Afgelopen maandag was ze te gast bij Giel Beelen op 3FM en zong daar 'Black Velvet' van Alannah Myles. Xander de Buisonjé, die dinsdag bij Giel te gast was, was onder de indruk en gaf haar toestemming om een nog niet uitgebracht nummer van hem te gaan zingen. En vandaag weet Giel haar carriere nóg verder op weg te helpen. Paul de Leeuw zegde hem toe dat Samantha in zaterdag zijn 'Mooi! Weer de Leeuw' het nummer live mag gaan zingen. Het ziet er dus naar uit dat Samantha het uiteindelijk verder gaat schoppen als menig wel door de jury 'goedgekeurde' kandidaat.

'Idols-kandidaten hebben geen rechten'

10 november 2005 - Het contract dat de kandidaten van Idols moeten tekenen voor deelname is uitgelekt. Shownieuws preekt van een 'wurgcontract'. In het contract staat onder meer te lezen: "Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Blue Circle is het de deelnemer niet toegestaan op enig moment tijdens en na de opnames van het programma met de pers in contact te treden met betrekking op zijn of haar deelname aan het programma."

Verder zijn afgewezen kandidaten verplicht kosteloos mee te werken aan alles rondom Idols, aldus het SBS 6-programma. Ook moeten alle rechten (bijv. domeinnamen) ingeleverd worden.

"Het is in ieder geval heel erg eenzijdig", aldus advocaat Pim de Vos. "De deelnemers moeten van alles, maar hebben eigenlijk nergens recht op. Ze mogen helemaal niets meer zelf. De producent mag alles. Ze worden er ook niet voor betaald. Er staat ook niet in dat ze een vergoeding krijgen voor de rechten die de producent krijgt. Het is wel heel erg eenzijdig. Op het moment dat iemand bekend is en hij zal behoefte hebben aan een manager, dan wordt de manager aangewezen door de producent. Dus je eigen manager mag je niet uitkiezen." Tot slot staat ook in het contract te lezen dat de deelnemers zich in geen geval negatief mogen uitlaten over Idols.

(Bron: Shownieuws)

Idols blijft populair op de zaterdagavond

6 november 2005 - Televisiekijkend Nederland heeft duidelijk nog niet genoeg van de tenenkrommende audities en de soms iets té eerlijke jury van Idols. De derde auditie-aflevering werd gisteren namelijk weer door 2.086.000 Nederlanders bekeken. Daarmee stemden 29,7% van de televisiekijkers om 20.00 uur af op RTL 4. Over twee weken weten we of deze vaste groep van 2 miljoen kijkers ook nog geinteresseerd is als het kaf van het koren gescheiden is en we doorgaan met de 89 beste zangers en zangeressen.

Een gevarieerd aanbod bij auditie in Dordrecht

5 november 2005 - Vanavond waren we in Dordrecht voor alweer de derde auditie van Idols. Wederom meldden zich in deze stad duizenden mensen die een gooi naar het idoolschap deden. En daaruit werden natuurlijk weer een aantal bijzondere types uitgekozen om ons toeschouwers thuis weer een plezierig uurtje tv te bezorgen. Een kleine greep uit de kandidaten die vanavond de revue passeerden: een conservatorium-student die door zijn resultaten op school volledig overtuigd van zichzelf was, een zwangere vrouw die er niet echt bij nagedacht had hoe het met Idols verder zou moeten gaan als zij aan het bevallen was, een gitaarspelende pompbediende die ook eens wilde proberen te zingen, een travestiet die zichzelf meer klasse toebediende als Britney Spears en Jennifer Lopez tezamen, een wel erg relaxte kandidaat waar de rook rondomheen volgens Martijn nog maar net was opgetrokken en een zigeunersdochter die de liefde voor muziek al met de paplepel ingegoten was. En de jury was natuurlijk weer in topvorm en trakteerden ons op menig gevatte kritische opmerking. Volgende week kunnen we nog eenmaal bekijken hoe de ene na de andere kandidaat door de jury naar huis gestuurd wordt met redenen als 'je hebt geen goed voorkomen'. En dan zien we als het goed is alleen nog maar échte potentiele Idols in het theater terug.

Idols scoort wederom goed

30 oktober 2005 - Gisteren is de tweede aflevering van Idols, waarin we een kijkje op de audities in Amsterdam namen, bekeken door 2.022.000 Nederlanders. Dit is een lichte daling ten opzichte van de eerste aflevering toen er 2.300.000 Idols-kijkers achter de buis gekluisterd zaten. Met een marktaandeel van 29,3% scoort Idols echter wederom erg goed. RTL4 weet zo ook na 'Dancing with the Stars' een groot gedeelte van het Nederlandse televisiekijkend publiek op de zaterdagavond vast te houden.

Een lach en een traan bij de audities in Amsterdam

29 oktober - Vandaag was het de beurt aan de hoofdstad om zich van haar beste kant te laten zien in de audities van Idols. Duizenden Idol-wannabe's uit de omgeving van Amsterdam hadden zich verzameld om een gooi te doen naar een plekje in de theaterronde. En een aantal hoefden vandaag niet met een betreurd gezicht de auditiekamer te verlaten. Bij de een leek het wel vanzelf te gaan, maar bij sommigen werd naast hun zangtalent ook hun overtuigingskracht op de proef gesteld. En na eindelijk die verlossende woorden: "nou vooruit dan maar, je bent door!" kan er weer een lach op het gezicht getoverd worden. Maar voor het overgrote gedeelte van de naar Amsterdam afgereisde kandidaten, wachtte een minder leuke mededeling. Zij moesten het doen met een "maar toch bedankt voor je komst" van Henkjan en een knuffel van een vriend of familielid. En misschien vinden de afvallers nog wel troost in de woorden van Martijn en Chantal, die ervan overtuigd lijken te zijn dat afvallen bij Idols niet het einde van de wereld is. Maar dat voelt vast anders voor sommige diepbedroefde kandidaten. Zullen we hen nog terugzien in Idols 4?

Herhaling op woensdag ook goed bekeken

27 oktober 2005 - Afgelopen zaterdag werd de eerste aflevering van Idols door 2.311.000 kijkers (madl: 33.2%) bekeken op RTL 4. Degenen die deze uitzending gemist hebben, kunnen sinds gisteren terecht op RTL 7. Idols werd in de herhaling door 633.000 kijkers (madl: 9.7%) bekeken op RTL 7. In totaal zou het kijkerspubliek daarmee op bijna drie miljoen kijkers uitkomen. De komende drie weken staan er nog audities op het menu bij idols, wat in voorgaande jaren tot veel kritiek leidde op de jury.

(Bron: mediakrant.web-log.nl)

RTL FM is het officiele Idols radiostation

25 oktober 2005 - Zaterdag 22 oktober was het dan eindelijk zover. Toen was de eerste uitzending van een nieuw seizoen Idols op televisie. De komende maanden kun je weer genieten van de auditie rondes, de theater- uitzendingen, de workshops en natuurlijk waar het uiteindelijk omdraait; de live-uitzendingen. De komende zaterdagavonden hoef je je geen moment te vervelen.

RTL FM is uitgeroepen tot hét officiele Idols radiostation. Wat kun je er allemaal verwachten? Wekelijks op de radio een Idols update en een gesprek met Chantal, Martijn of een van de juryleden. Daarnaast kun je bij RTL FM exclusieve toegangskaarten voor de workshops en de wildcardshow winnen. En vanaf december maak je kans op toegangskaarten voor de liveshows!

Maar zover is het nog niet. De komende weken kun je weer genieten van kandidaten met bijzondere outfits, zelfgeschreven nummers en gierende zenuwen; oftewel de vier komende weken zendt RTL FM de audities uit.

(Bron: rtlnl.web-log.nl)

Idols is onverwoestbaar

23 oktober 2005 - De derde serie van Idols die gisteren afgeschoten werd bij RTL 4 blijkt nog steeds een gouden formule. En dan met name bij de jongeren. Daar waar Dancing with the stars juist een overscore liet zien bij vergrijzend en kalend wordend Nederland.

Idols 3 was goed voor 2,3 miljoen kijkers met een marktaandeel van 33%. In de groep jongeren 10-15 en 16-24 jaar werd echter een machtig marktaandeel van respectievelijk 57% en 60% neergezet.

De eerste aflevering van Idols 1 werd in 2002 door 1,4 miljoen kijkers bekeken. Idols 2 begon met 3,1 miljoen kijkers.

(Bron: rtlnl.web-log.nl)

Zoektocht naar nieuwe Idol begonnen in Eindhoven

22 oktober 2005 - Vanavond was het dan zover: de grootste talentenjacht van Nederland ging weer van start! Na twee jaar kunnen we op zoek naar de opvolger van Jamai en Boris. Wie weet zich nu door alle voorrondes en liveshows te slaan? In de eerste auditie-aflevering vanuit Eindhoven zien we in ieder geval een hoop kandidaten passeren, waarbij gelijk duidelijk wordt dat zij het in ieder geval niet gaan redden. Nog steeds blijken duizenden idol-wannabe's niet te beseffen dat ze niet de juiste uitstraling en stem hebben. De juryleden Henkjan, Jerney en Eric laten ze dat natuurlijk op hun bekende directe manier weten. Maar gelukkig weten presentatoren Chantal en Martijn ons ook voor te stellen aan een aantal echte potentiele idols. Er blijkt dus nog wel degelijk nog niet ondekt talent in Nederland rond te lopen. Ook de verhoging van de leeftijdsgrens naar 35 jaar, leverde een aantal interessante kandidaten op. We zijn benieuwd welke kandidaten de audities volgende week in Amsterdam ons weer zullen brengen.

Chantal Janzen zou niet snel meedoen aan Idols

21 oktober 2005 - Presentatrice en musicalster Chantal Janzen zou zich niet snel opgegeven voor het televisieprogramma 'idols'. "Ik ben toch iemand die liever een vierjarige opleiding doet, om een zekere basis te krijgen", vertelt de musicalster tegen Novum Nieuws. "Als ik na mijn opleiding niet aan de bak was gekomen, had ik er wel over nagedacht. Maar ik denk dat ik niet snel mee zou doen."

De 26-jarige Janzen presenteert dit jaar met Martijn Krabbé de talentenjacht 'idols 3', die zaterdag van start gaat. Ze treden daarmee in de voetsporen van Tooske Breughem en Reinout Oerlemans. Chantal vindt het 'best moeilijk' om Tooske op te volgen. "Tooske heeft het beide jaren erg goed gedaan", verklaart ze.

Janzen kondigt aan het programma anders te gaan presenteren dan haar voorgangster. "Tooske en ik lijken niet op elkaar. Het enige wat we gemeen hebben, is dat we blond zijn."

(Bron: rtlnl.web-log.nl/)

Minder audities, meer liveshows

20 oktober 2005 - Idols telt dit seizoen niet zes, maar vier auditieronden. En niet tien, maar dertien kandidaten strijden in totaal in elf grote live-hows om de titel. In de eerste show, op oudjaarsdag, vallen direct twee kandidaten af, daarna weer gewoon een per aflevering.

De talentenjacht, die zaterdag begint, moet RTL 4 na het succes van Dancing with the Stars ook het komend half jaar marktleider houden op zaterdagavond. De finale is op 11 maart.

Voor de derde Idols- serie, voor het eerst gepresenteerd door Martijn Krabbe en Chantal Janzen, gaven zich zo’n 11.000 kandidaten op. Dat zijn er 6000 minder dan in de vorige editie. De maximum leeftijd van de kandidaten is van 28 jaar verhoogd naar 35 jaar. De auditierondes zien door het gebruik van hippe opnametechnieken uit videoclips spectaculair uit: camera’s zwenken dwars door deuren en popidolen in spe lijken midden in hun liedje opeens vertraagd te zingen.

“We hebben dit jaar veel elementen overgenomen van de versie in Amerika, waar het programma aan de vijfde editie toe is en ook een enorme hit is”, ,zegt uitvoerend producent Mark de Vink. ,,In Idols zie je wat er technisch en visueel het maximaal haalbare is op tv. Volgens juryvoorzitter Henkjan Smits is het goed dat Idols een jaar niet op tv is geweest. ,,Daadoor hebben mensen er extra veel zin in. Er is weer talent genoeg. Ik heb kandidaten gezien, waarmee ik zo een plaat zou maken.”

(Bron: Algemeen Dagblad)

Matrix-invloeden in nieuwe serie Idols

19 oktober 2005 - Popidolen in spe die midden in hun liedje opeens vertraagd lijken te zingen en ook in beeld eventjes in slow-motion voorbij komen. Dat zijn de nieuwe ingrediënten van de derde reeks van Idols, die zaterdag om 20.00 uur bij RTL4 van start gaat. Met deze invloeden uit de speelfilm Matrix en het nieuwe presentatieduo Martijn Krabbé en Chantal Janzen hoopt de commerciële zender opnieuw kijkcijfergoud in handen te hebben.
 
Uitvoerend producent van Idols, M. de Vink, ziet het als zijn opgave om het tv-programma vooruitstrevend te houden. „We hebben dit jaar veel elementen overgenomen van de versie in Amerika, waar het programma inmiddels aan de vijfde editie toe is en ook een enorme hit is."

"Maar ook zelf voegen we veel montage-trucjes toe, zoals het vermengen van een bestaande videoclip met de audities van de kandidaten. Ikzelf vind dat in deze editie meer spanning zit dan voorheen. Het is Idols in de overtreffende trap”, aldus De Vink woensdag tijdens de perspresentatie van de RTL-show.

(Bron: Telegraaf)

Henkjan Smits: Nix Factor is makkelijk scoren

18 oktober 2005 - Talpa is bezig met de Nix Factor. RTL 4 start zaterdag met de tegenhanger Idols, maar jurylid Henkjan Smits heeft geen goed woord over voor het Talpa-programma.

* Wat zij laten zien, minkukels, is precies de kracht van de audities van Idols. Mensen die niks kunnen, maar er vol van overtuigd zijn dat ze heel goed zijn. Je programma daaromheen bouwen vind ik makkelijk scoren.

* Als iemand bij ons op de stip komt staan dan let ik op de aan of afwezigheid van de bekende synergie van talenten. Heeft iemand de x-factor of niet? Het antwoord daarop is soms nee en dat is niet leuk. Bij De Nix Factor beweren ze dat iedereen bij hen tevreden naar buiten gaat. Zijn ze niet slecht genoeg, dan worden ze doorgestuurd naar mij en zijn ze wél slecht genoeg, dan mogen ze door naar de volgende ronde. Ik begrijp die constructie niet, vind het een beetje treurig.

* We weten inmiddels dat het medium tv voor populariteit zorgt en als die wordt omgezet in een plaatje dan zorgt tv indirect voor goede verkoopcijfers. Maar met één hit ben je nog geen ster! Als de muziekwereld je lief is, snap ik niet dat je aan een programma meewerkt dat de muziekindustrie belachelijk maakt. Ik als muziekfreak vind dat een zeer kwalijke zaak.

* Als je leedvermaak niet begrijpt, moet je er geen programma over maken.

Het commentaar van Talpa: Henkjan heeft een mening, nou, dat mag.

(Bron: rtlnl.web-log.nl)

Weinig veranderingen in Idols 3

15 oktober 2005 - Nadat vanavond de finale wordt uitgezonden van Dancing with the stars, brent RTL 4 vanaf volgende week 22 oktober weer een nieuwe, derde reeks van idols. De afgelopen weken hebben volgens RTL 4 duizenden 'idols in spé' zich gepresenteerd aan de jury, bestaande uit Henkjan Smits, jerney kaagman en eric van tijn.

Chantal Janzen en Martijn Krabbé presenteren de nieuwe reeks van het programma. Vier weken lang is te zien hoe de audities in Eindhoven, Amsterdam, Zwolle en Dordrecht zijn verlopen. Het duo ondersteunt de kandidaten en vangt ze weer op.

"Dat er veel niet ontdekt talent in Nederland rond loopt, is tijdens deze audities wederom gebleken", aldus een woordvoerder van RTL. Zaterdag 19 november gaan de overgebleven talenten het theater in om zich opnieuw aan de jury te presenteren. "Alleen dit keer uitgebreider; zij moeten meer van hun zangkunsten en persoonlijkheid laten zien." Tijdens de workshops vanaf zaterdag 3 december wordt er voor de kandidaten nog een schepje bovenop gedaan, want vanaf die avond gaat 'idols' live. In deze uitzendingen, drie weken lang, wordt bepaald wie de finalisten van 'idols' zijn. Met op zaterdag  24 december een laatste kans als er wordt gezongen om een wildcard.

Vanaf zaterdag 31 december bepaalt het publiek elke week wie niet de nieuwe Idol van Nederland wordt en staat de zaterdagavond bij RTL in het teken van 'idols'. Met de live-show en de uitslag op RTL 4 en 'idols Backstage' op RTL 5. "De kandidaten zetten alles op alles om een meer dan duizendkoppig publiek in de studio en vele kijkers thuis ervan te overtuigen dat zij er de week daarna weer bij horen te zijn." Op zaterdag 11 maart bepaalt het publiek wie zich de nieuwe Idol van 2005 mag noemen. idols wordt vanaf 22 oktober wekelijks tussen 20:00 en 21:00 uitgezonden op RTL 4 en is vanaf 31 december tussen 20:00 en 21:30 te zien.  'idols Backstage' is vanaf 31 december tussen 21.30 en 22.30 uur te zien bij RTL 5.

(Bron: mediakrant.web-log.nl)

Eigen website voor auditiedeelnemers Idols

7 oktober 2005 - Alle auditiedeelnemers aan deze editie van 'idols', vanaf zaterdag 22 oktober bij RTL 4, krijgen de mogelijkheid om hun eigen pagina aan te maken op www.idols.nl. Met deze weblog krijgen de kandidaten een extra podium om te laten weten hoe hun auditie is verlopen, foto's te laten zien en zichzelf te promoten op weg naar de finale.

De eerste persoonlijke pagina's zijn inmiddels in de maak en vanaf 22 oktober te zien op de site van de RTL 4-talentenjacht. Bezoekers van de site kunnen vanaf dan de belevenissen van de duizenden kandidaten volgen op de Webstage van www.idols.nl.

(Bron: mediakrant.web-log.nl )

Idols3 primetime

1 oktober 2005 - De derde reeks van Idols zal eerder op de avond uitgezonden worden dan de vorige 2 edities. Zoals het er nu naar uitziet, zal zaterdag 22 oktober a.s. de eerste uitzending primetime, om 20.00 uur beginnen in plaats van 21.00 uur. Dit betekent dus automatisch dat de uitslagen van de liveshows ook eerder op de avond bekend gemaakt zullen worden.

Rolverdeling Chantal en Martijn minder eenzijdig

22 september 2005 - Talentenjacht Idols gaat zaterdag 22 oktober weer van start bij RTL 4 en de opnames zijn momenteel in volle gang. Waar voormalig Idols-presentatrice Tooske Breugem inmiddels druk in de weer is met de Duitse auditierondes, volgen Chantal Janzen en Martijn Krabbé de Nederlandse kandidaten tijdens de beruchte audities.

De rolverdeling qua presentatie is dit jaar iets anders verdeeld dan in de voorgaande jaren.

"We gaan niet doen dat ik bijvoorbeeld alleen maar op de bank met de mensen zit en dan succes wens, waarna Martijn ze opvangt of zo", aldus Janzen in RTL Boulevard. "Dat kan hij ook net zo goed doen en dan ik weer op het podium staan en aankondigen. Ik vind het heel erg leuk hoe ontwapenend mensen zijn. Ze durven al zo snel dingen van hun zelf te vertellen en durven al zo eerlijk te zijn. Dat vind ik heel erg leuk. Ik zou denken als je voorgaande jaren hebt gezien, dan ben je toch altijd misschien bang dat je voor gek wordt gezet of zo."

Krabbé: "Ik denk dat de rolverdeling veel te eenzijdig was bij Tooske en Reinout. Reinout was gewoon de man op het podium en Tooske natuurlijk achter de schermen. Ik ben ook bij de voorrondes betrokken. Ik vind dat je moet proberen heel veel met die kandidaten op te bouwen." Martijn denkt een goed duo te vormen met Chantal: "We kennen elkaar pas net en je kan dat niet afdwingen. Je moet ook niet geforceerd proberen om meteen maar het nieuwe tv-paar te zijn. Dat gebeurt of niet, maar ik ga er vanuit dat het gebeurt. Ik voel dat het al langzaam aan het groeien is."

De twee hebben een velbegeerde rol als presentator van Idols. Zo zou niet alleen Mike Starink het programma willen presenteren, ook Gijs Staverman zou wel voor de Idols-camera's willen staan. Zo vertelde hij eerder: "RTL heeft Martijn Krabbé gevraagd en daar kan ik verder weinig aan doen. Ik zou het ook wel logisch hebben gevonden als ze voor mij hadden gekozen. Ik ben gek van muziek en heb al eerder Starmaker gepresenteerd. Ervaring genoeg zou je zeggen. Ik weet dat mijn naam genoemd is, maar ik ben nooit officieel door RTL benaderd. Maar het heeft geen zin om daar lang bij stil te staan. Mij zul je nooit chagrijnig zien omdat ik een programma niet mag presenteren."

(Bron: mediakrant.web-log.nl)

>>> Bekijk het item over Idols bij RTL Boulevard <<<

Audities Idols 3 begonnen

20 september 2005 - Als je wilt meedingen naar de titel Idol 2006 en je hebt je nog niet ingeschreven, dan ben je helaas te laat. De inschrijving voor Idols III is gesloten. Zaterdag hebben enige honderden potentiële nieuwe popidolen zich in het Dorint Hotel te Eindhoven gemeld voor de eerste opnames/audities . De enthousiaste menigte werd onder andere toegesproken door presentatoren Martijn Krabbé en Chantal Janzen. Slechts een enkeling wist echter de goedkeuring van de selectiejury te verkrijgen. Zij mogen terugkomen voor de 'officiele' jury. Idols is vanaf 22 oktober weer te zien op RTL.

(Bron: Mediawatchers)

Trailer Idols 3 online!

24 augustus 2005 - Het duurt nog een kleine twee maanden voordat we weer kunnen gaan genieten van hilarische audities en echte zangtalenten in de derde reeks van Idols. En nu kunnen we vast een beetje in de stemming komen met de trailer uit de programmapresentatie van RTL4. Bekijk hem hier op Idolsweb!

>>> Trailer <<<

Idols 3 van start met drie juryleden

15 augustus 2005 - Al eerder werd bekend dat Edwin Jansen niet zal plaatsnemen in de jury van Idols 3, omdat hij het te druk heeft met andere werkzaamheden. Nu is bekend gemaakt dat zijn plek voorlopig niet opgevuld gaat worden. Henkjan Smits, Eric van Tijn en Jerney Kaagman gaan dus als drietal het kaf van het koren scheiden vanaf 22 oktober. Voor de liveshows, waarin het publiek mag stemmen, maakt iedere week een ander gastjurylid zijn of haar opwachting. Dit heeft alles te maken met het thema van de betreffende uitzending. De expertise van het gastjurylid over dit thema wordt gebruikt om de finalisten opbouwende kritiek en bruikbare tips mee te geven.

(Bron: Mediakrant.web-log.nl)

Gouden tips voor aankomende Idols

10 augustus 2005 - "Op de uitnodiging voor de audities staat 'dress to impress'. Er staat niet: maak jezelf belachelijk in de meest bizarre kleding die je in de kast hebt hangen." In het boekje De X-factor - een must voor sterren geeft juryvoorzitter Henkjan Smits van Idols 'gouden tips' voor potentiele deelnemers aan de derde reeks van de televisie-talentenjacht, die in oktober begint. Een enorme informatiebron voor wie tijdens de Idols-audities geen flater wil slaan, vindt uitgever The House Of Books, want van wie kan je het beter horen dan van de juryvoorzitter zelf? Nog eentje: "Zing en dans niet tegelijk, dansen kost te veel energie, dit gaat ten koste van je stem. Zonder begeleidende muziek is het eerder lachwekkend dan stimulerend."

(Bron: Dagblad De Limburger)

Albert Verlinde niet in jury Idols

9 augustus 2005 - We kennen Albert Verlinde natuurlijk van RTL Boulevard, het dagelijkse shownieuws-programma op RTL4. Naast Boulevard presenteert Verlinde vanaf maart 2006 weer een talkshow op RTL 4. "Zoiets gaat er wel weer aan zitten te komen. Dat vind ik ook wel leuk: gewoon het interviewen van mensen, gewoon verhalen van mensen loskrijgen. Dat vind ik het leukste wat er is." Maar hij had ook een andere aanbieding gekregen. "Ik was gevraagd of ik in de jury van Idols wilde komen dit jaar, maar ik dacht: als je niet uitkijkt ben je alleen maar de man die achter een tafel dingen zit te roepen en zit te reageren. En dat lijkt me geen goed idee."

(Bron: mediakrant.web-log.nl)

Martijn Krabbé voor derde keer vader

Het geluk lacht Martijn Krabbé toe. Zakelijk gezien gaat het de presentator voor de wind en ook privé mag Martijn niet klagen. Zijn vrouw Amanda is voor de derde keer in verwachting.
Nadat hij vorig jaar voor de tweede keer trouwde met zijn Amanda en zij hem in hetzelfde jaar een prachtige dochter Michelle schonk, zal zijn echtgenote hem als alles volgens planning verloopt begin volgend jaar voor de derde keer vader maken. Martijn en Amanada zijn dolblij met de komende gezinsuitbreiding, maar laten ook weten dat het gezin wat hen bereft dan ook wel compleet is. Martijn: "We zijn overgelukig. Amanda en ik hebben altijd al drie kinderen gewild en die droomwens gaat nu ook in vervulling."

Idols 3 begint op 22 oktober!

25 juli 2005 - Vanaf 22 oktober a.s. is het weer zover: Idols gaat van start. Zingend Nederland is de stembanden alweer aan het smeren en het imago aan het oppoetsen, want de inschrijving voor Idols is weer in volle gang. Dit keer zijn Chantal Janzen en Martijn Krabbé de schouder om op uit te huilen en de eersten om overwinningsvreugde mee te delen. Vanaf 22 oktober gaat de strijd weer beginnen en is er uiteindelijk één zangtalent dat zich de nieuwe ‘Idol’ van Nederland mag noemen.

Bron: www.rtl4.nl

Idols mogen ouder zijn

7 juli 2005 - Ook oudere zangtalenten die het nieuwe idool van Nederland willen worden, kunnen zich inschrijven voor Idols 3. RTL4 heeft de leeftijdsgrens opgerekt naar 35 jaar, omdat volgens de televisiezender bij voorgaande audities is gebleken dat er veel talent is dat buiten de vroegere grens van 28 jaar valt. Iedereen tussen de 15 en 35 jaar kan zich vanaf morgen via de website van het programma inschrijven. Net als bij de twee eerdere edities draait het niet alleen om zangtalent, maar ook om de juiste uitstraling. De audities zijn vanaf oktober op televisie te zien. Martijn Krabbé en Chantal Janzen nemen dan de plaats in van Reinout Oerlemans en Tooske Breugem als steun en toeverlaat van de kandidaten.

(Bron: Dagblad de Limburger)

Edwin Jansen verlaat jury Idols

2 juli 2005 -  Henkjan Smits, Eric van Tijn en Jerney Kaagman nemen weer zitting in de jury van het populaire RTL4-programma ‘Idols’. Edwin Jansen doet niet meer mee als jurylid aan de derde editie.

De plek van Edwin Jansen wordt waarschijnlijk niet opgevuld. Wel wordt gedacht aan een Amerikaanse variant, waar Elton John kortstondig aan de jury werd toegevoegd, toen de kandidaten liedjes van hem vertolkten.

Edwin Jansen, manager van Anouk, Kane, maar ook minder bekende artiesten, vindt dat hij zijn jury-rol in ‘Idols’ niet meer kan combineren met zijn eigenlijke werk als artiestenmanager omdat hij populairder dreigde te worden dan de artiesten die hij begeleidt. Dat kan volgens Jansen leiden tot onwerkbare situaties.

bron: Zij Online

Idols 3 toch gepresenteerd door Martijn Krabbé en Chantal Janzen

11 juni 2005 - Niet Gijs Staverman maar Martijn Krabbe zal de derde serie van Idols op RTL4 gaan presenteren. Hij zal dat samen gaan doen met Chantal Janzen. Eerder werd de naam van Chantal al genoemd in combinatie met die van Carlo Boszart.

Idols’ begint in oktober of november weer, aldus een woordvoerder van RTL. De zender zocht nieuwe presentatoren voor ‘Idols’, omdat Tooske Breugem inmiddels bij de AVRO werkt en Reinout Oerlemans bij de TROS.

De jury van ‘Idols’ gaat zo goed als zeker opnieuw bestaan uit Henkjan Smits, Eric van Tijn en Jerney Kaagman. Wat oud-jurylid Edwin Jansen gaat doen is onbekend.

Idols 3 moet een van de belangrijkste kijkcijferkanonnen worden in de televisie-oorlog die op het punt van losbarsten staan.

Talpa, de zender van John de Mol, komt zelf ook met een Idols variant onder de werktitel Kruip in de Huid van...

(Bron: Zij Online)

Gijs Staverman presenteert Idols 3

8 juni 2005 - Gijs Staverman gaat de derde serie Idols presenteren bij RTL4, zo meldde Evert Santegoeds vanmorgen in het programma 'Evers staat op'. Jamai Loman, ex-Idolswinnaar en aanstormend musical-talent van het jaar 2005, zal zich bezighouden met het begeleiden van de deelnemers.

(Bron: Mediawatchers)

Martijn belangrijke kandidaat presentatie Idols

25 mei 2005 - RTL is nog steeds zoekende naar een gepaste presentator voor Idols 3. Eerder meldden we al dat Chantal Janzen in gesprek met de omroep was om te kijken of ze geschikt is om de talentenjacht te presenteren. Ook Bastiaan Ragas, Gordon en Carlo Boszhard werden onder de loep genomen. Steeds vaker wordt nu echter Martijn Krabbé genoemd. Met BB4 liet hij zien een grote show aan te kunnen en na 'In Holland staat een huis' en zijn teleurstellende auditie voor 'Boulevard' is hij zeer zeker weer geïnteresseerd in het grotere werk. Van Noordzee FM-dj Gordon is overigens inmiddels bekend geworden dat hij meegaat met John de Mol en overstapt naar Radio 538. De dj heeft een contract met Talpa en zal ook op Tien ook tv-programma's gaan presenteren. Of er voor Martijn een soortgelijke constructie in het verschiet zit is nog onduidelijk.

(Bron: Mediawatchers)

Bastiaan opvolger van Tooske?

21 mei 2005 - Zanger-acteur Bastiaan Ragas en presentatrice Tooske Breugem willen ‘alles’ delen. Hun liefdesduet met die titel werd een top-3 hit en ook gaan zij dit jaar trouwen. Alleen hun werkgever delen ze niet meer. Tooske werd door de AVRO bij RTL4 weggekocht, waardoor er een vacature ontstond voor de presentatie van Idols. Bastiaan bleef bij RTL en vormde met ex-Dolly Dot/modepolitie-agente Patty Zomer het onpartijdige deel van de jury voor Popstars. “Aan die ervaring wil ik nu presenteren toevoegen. Van RTL4 mag ik een groot muziekprogramma doen”, aldus Bastiaan in de Telegraaf. En welk programma kan dat anders zijn dan ‘Idols’? Zo kunnen ze toch nog hun ervaringen delen.

(Bron: Mediawatchers)

Chantal Janzen presentator Idols-III?

12 mei 2005 - RTL4 is met Chantal Janzen in gesprek over de presentatie van Idols-III. Of er ook een tweede presentator bij komt is nog niet duidelijk. Met Carlo Boszhard, volgens geruchten de andere helft van het duo, wordt in elk geval níet gepraat.
Hetzelfde geldt voor Gordon, die volgens bronnen binnen de zender ook kans maakte. Met juryleden Henkjan Smits, Edwin Jansen, Jerney Kaagman en Eric van Tijn wordt nog onderhandeld.

(Bron: Medialog)

Henkjan Smits benaderd voor jury Idols III

6 mei 2005 - Henkjan Smits zal vrijwel zeker weer in de jury zitten bij Idols III. Hij is inmiddels benaderd door RTL4 en vindt het leuk om weer bij de talentenjacht aanwezig te zijn. Smits: "Mijn werk als talentscout gaat gewoon door, ja op zich is het eh, of er een paar camera's bij staan, maakt mij niet zoveel uit. En het blijkt dat de talenten die daaruit voortkomen ook wel meteen een enorme carriere krijgen, dus waarom zou ik me daar niet nog een keer mee bezig houden."
Overigens is Smits nog wel 'in onderhandeling' met RTL. Er wordt nog gepraat over 'het geld' en de invulling van het programma. De jury-voorzitter vindt dat Idols III geen copy/paste van I en II mag worden, ondanks dat de makers vastzitten aan een vast format, waar je niet aan moet komen. Smits wil kijken hoe je de kijker weer kunt verrassen.

Morgen begint Henkjan Smits bij Yorin met een wekelijks entertainmentprogramma: Yorin Entertainment.

(Bron: Medialog)

Idols III gaat door!

3 mei 2005 - RTL4 gunt de populaire talentenjacht Idols een derde reeks. De programmabazen hebben onlangs besloten dat zij de directe concurrentie met Big Brother en 'Fame Academy' van John de Mols 'Tien' aan willen gaan. De eerste audities komen dit najaar op de buis en de eerste liveshow is ingepland op oudjaarsavond. Een echte begindatum is nog niet bepaald. Ook veel andere zaken zijn nog niet bekend, zoals wanneer de inschrijving begint. En omdat Reinout Oerlemans en Tooske Breugem naar respectievelijk TROS en AVRO zijn vertrokken, moeten de makers ook op zoek naar andere presentatoren. Of de jury dezelfde samenstelling heeft, is eveneens nog ongewis. In ieder geval Jerney Kaagman lijkt wel terug te keren.

(Bron: Mediawatchers)

Idols 3 in voorbereiding

31 maart 2005 - Hoofdredacteur van weekblad Privé Evert Santegoeds zei woensdagochtend in het radioprogramma 'Evers staat op' dat Idols-jurylid Jerney Kaagman haar mond voorbij had gepraat. Zij zou Santegoeds hebben verteld dat de voorbereidingen voor een nieuwe talenetenjacht in volle gang zijn. Er is inderdaad een reële kans dat Idols 3 na de zomer op de Nederlandse televisie te zien is, bevestigde RTL-woordvoerder Jaap Paulsen woensdag. "Nog niets is 100 procent zeker, maar de onderhandelingen zijn bezig."

(Bron: Mediawatchers)

Idols 3 nog niet definitief

2 maart 2005 - Berichten dat er sowieso een derde serie komt van de succesvolle talentenjacht, zijn volgens Noorzee FM niet juist. Henk-Jan Smits is vast jurylid bij Idols. Hij houdt nog een slag om de arm over een eventueel vervolg. "Ja, de plannen bestaan. Het leuke is dat ik ben benaderd om eerst een gesprek te hebben. Dat gesprek heb ik over twee weken. De kogel is nog steeds niet door de kerk. Het is niet zeker of er überhaupt nog een Idols komt."

(Bron: Mediawatchers)