Quotes auditie 4

 

Bianca’s vriend is er van overtuigd dat haar outfit succes zal opleveren en ligt toe wat we zien: “Zwarte salsaschoenen, pikante kousen, rokje uit Londen, glamour t-shirt en een roze jasje.”

En waarom Bianca het gaat redden? “Je weet zelf ook je bent geen popje, je bent geen prinsesje. Maar ze kan je zo een klap onder je klote verkopen als het nodig is!”

“Voetballer Thomas mag aftrappen. Hij heeft zichzelf vast in triomfantelijk oranje gehuld. De vraag is natuurlijk: weet hij zich te kwalificeren?” Martijn leeft zich helemaal in in de voetbalwereld van kandidaat Thomas.

Thomas mag niet door naar de volgende ronde: “Oké, jammer.”
Henkjan: “De vraag is of dat jammer is.”
En waar kennen we circusjuf Ariël van? “Wat ik verder met mijn stem doe is voice-overs voor radio en televisie: Ice Age, de leukste familiefilm van het jaar! Leuk om te geven, maar nog véél leuker om te krijgen! Koop ‘m nu!”

“Jerney Kaagman, dat wijf is ook gewoon een k*twijf. Kom je binnen, krijg je gelijk zó’n smoel!” Bianca is duidelijk gefrustreerd naar haar afwijzing door de jury.


Henkjan is heel duidelijk voor Vincent de Twent: “maar je kan niet zingen!”
Vincent: “Waarom nie?”
Henkjan: “Waarom nie? Door gebrek aan talent!”

Vincent heeft genoeg gehoord en loopt richting de deur: “Bedankt.”
Henkjan: “Ho! Misschien dat zij het briljant vinden.”
Jerney: “Nee, nee, nee.”
Henkjan: “Dan ga maar weg. Dag Vincent!”
“Mijn uitstraling is veranderd van binnen en van buiten. Ik heb een baardje en ik ben onder de zonnebank geweest.” Jim heeft na drie jaar nog steeds niet door wat de jury met uistraling bedoeld.

Vader Ben heeft gelukkig een groot gezin: "En mocht het niet lukken dit jaar met mijn zonen, dan komen we er wel. Want ik heb nog twee prachtige dochters in de aanbieding en een zoon!"

Ariël complimenteert de jury als die haar unaniem door laten gaan: “Jullie zijn schatten! Wat nou klootzakken? Ze zijn harstikke lief!”

Henkjan is duidelijk minder enthousiast over Steve’s uitvoering van ‘I believe I can fly’ dan Neil’s uitvoering: “Heb je nog oudere broers? Zingen die dan nog harder? En niet alleen harder maar ook gevoellozer?”
“Ik ben huisvrouw, dus dat betekent hovenier, kapster, modeconsulente, administratief medewerker, kok, enzovoorts.” Madelein neemt haar taken als huisvrouw heel serieus.

Chantal treft een wat dikker meisje: “Jij zit hier lekker bij de saucijzenbroodjes!”

Stephanie wil graag nog een kans om de jury te overtuigen van haar talent: “Mag ik niet een ander liedje zingen van Marco Borsato of zo?”
Maar dat ziet Henkjan niet bepaald zitten: “Ik vraag me altijd af waarom doe je niet eerst het liedje waarmee je ons verplettert en doe je daarna al die bagger? Je hebt gewoon een eerste liedje en daarmee probeer je ons toch in te pakken en dat is niet gelukt. En dan wil je ons toch nog terroriseren met een liedje van Marco Borsato of zo? Dat is toch zonde van onze tijd?”
Martijn maakt een praatje met de vader van een van de kandidaten: “Wat zingt ze?”
Vader: “Weet ik veel.”
Martijn: “Hè lekker die betrokkenheid!”

Chantal checkt of de kandidaten zich hebben gehouden aan ‘dress to impress’: “Heb je nagedacht over wat je aandeed?”
Kandidaat: “Ik heb woensdag nieuwe kleren gekocht.”
Chantal: “En die heb je nu aan? Kun je even je jas uitdoen dan zien we wat het is.”
Kandidaat: “Het is gewoon een wit shirt.”

Deze kandidaat weet niet of hij de beruchte X-factor bezit maar: “Ik heb wel de Y-factor.”
Martijn: “En dat is?”
Kandidaat: “Net voor bij de X.”
Of de vriend van Raffaella zo zeker  is van haar talent? “Wat haar sterke kanten zijn? Tja, zingen, performance een beetje...”Gelukkig weet zij wel waarom ze het gaat redden: “En ik ben gewoon zo gek als een deur!”

“Als ik een keuze moet maken tussen muziek en mijn vriend, dan kies ik…voor muziek.” Duidelijk echte liefde tussen Raffaella en haar vriend. ;)

Henkjan is niet onder de indruk van ‘Tovenaar’ gezongen door Madelein: “Je bent te oud voor Kinderen voor Kinderen. En voor Idols ben je niet te oud, maar je hebt het niet.”

Ook Jerney ziet het niet zitten met Madelein: “Qua stem ben je ook niet iemand die tot de top 3 behoort.”
Henkjan doet daar nog een schepje bovenop: “Ook niet tot de top 100 overigens.”
“Mijn honden vinden het wél leuk als ik voor ze zing.” Toch nog een troost voor afgewezen Madelein.

“Ik heb een flesje bier meegenomen. Er zit 8 liter bier in, dan hoef ik niet te verdorsten.” Opa ligt zijn zuurstoffles toe.

Opa laat wel veel afhangen van de auditie van zijn kleindochter: “Als ze er door komt dan blijf ik. En als ze er niet door komt, dan ga ik naar een verzorgingstehuis.”

Marloes heeft een excuus voor haar wat mindere zangprestatie: “Ik baal ervan dat het nu is, want ik ben helemaal verkouden. Mijn stem zit helemaal vast!”
Henkjan heeft dat excuus echter al vaker gehoord: “Maar degene voor je ook en na je ook voorspel ik.”
Irene wordt gevraag zichzelf even voor te stellen voor de camera: “Wacht even. Mag ik even oefenen? Ik ben Irene Poelkamp, ik ben 18 jaar en ik doe mee aan Idols omdat ehm…ik van zingen houdt.”

“Smilend in en smilend out!” Hilly praat zichzelf moed in voordat ze de auditiekamer betreedt.

Hilly is opgelucht na het commentaar van de jury: “Jullie zijn erg. Na al die gezichten, verwachte ik echt iets anders. Zeg me asjeblieft dat ik door ben na al die positieve woorden.”
“Nee helaas, we zitten vol.” Henkjan vindt het leuk om haar nog een beetje te pesten.

De opdracht voor de kandidaten was weer ‘dress to impress’ en Martijn ligt toe dat niet iedereen dat helemaal begrepen had: “En sommigen hadden het verkeerd gelezen: undress to impress.”
Raffaella verklapt dat ze Henkjan wel heel erg leuk vindt: “Stel je voor, ik ben door en hij zegt tegen mij ik vind je ook leuk. Als mijn vriend het goed vindt, wil ik er wel voor gaan!”

“Hoe kan die nu verliefd zijn op jou, Henkjan?” Eric begrijpt er helemaal niks van.

Raffaella’s verliefdheid op Henkjan is alleen maar erger geworden nadat ze oog in oog met hem stond: “Hij is zó knap he? Echt een lekker ding! Henkjan, I love you! Die ogen als je zingt, ik werd gewoon nog nerveuzer toen hij naar me keek. Wat moet ik nou? Ik heb een vriend!”