Quotes liveshow 1

 

De voice-over introduceert het geboortejaar van finalist Angelique: “Angelique is niet het enige wonder van 1971. Intell introduceert in dat jaar ook de microprocessor, oftewel de computerchip.”

“Ik ben geboren met een keizersnede. Net als in de film ‘Aliens’, kwam ik er echt zo uit van: aaaaaawwww!” I-Jay heeft wel een heel bijzondere visie op geboorte via een keizersnede.

Harm hield er wel heel bijzondere hobby’s op na tijdens zijn jeugd: “Het verhaal dat ik me kan herinneren van mijn jeugd en dat ik eigenlijk nooit meer wil horen, het is ook stom dat ik het nu zeg natuurlijk, is dat ik op mijn 11e jaar een meubelfabriek in brand heb gezet.”
Martijn wacht Harm op na zijn optreden: “Harm, podiumdier dat je bent. Mag de champagne al open?”
Harm: “Van mij altijd!”

Henkjan betrekt Harm’s misstap als 11-jarige op zijn zangprestatie: “Herman Brood zong ooit ‘only prisoners can sing’. Jij bewijst het!”

“Ik ben geboren op 1 oktober 1977 en met héél veel liefde gemaakt op de verjaardag van mijn moeder, 31 december.... uh 1976 moet dat dan zijn geweest.” Ariël kan goed rekenen.
Martijn wacht Charissa op na haar optreden: “Daar komt ze aan huppelen. Zwanger en al.”
Charissa ziet er het voordeel wel van in: “Dan hoef ik het niet in mijn eentje te doen!”

Henkjan is kritisch, maar heeft toch ook bewondering voor Serge’s performance: “Petje af dat je überhaupt nog kan zingen met een paar van die vrouwen om je heen.”

“Dan krijg je dat met die hoge noten. Doe het zelf zou ik zeggen!” Martijn smiest met Serge over het kritische commentaar van Henkjan.
Christon had vroeger een hele goede reden om met gitaarlessen te beginnen: “Alle gitaarhelden kregen de meisjes, dus ik dacht als het dan moet, dan zo!”

“Ik ben door veel vrienden onthaald met ‘He mietje! Ik zag je met mascara op!” Christon legt uit dat niet al zijn bekenden even positief zijn over zijn optreden in de workshop.

Martijn is opgelucht dat Ellen niet heeft gekeken naar de clip van ‘Come On Eileen’: “Ik ben zo blij dat je de verleiding hebt kunnen weerstaan om het in een tuinbroek te doen!”
Martijn is ervan overtuigd dat de zanger van Dexy’s Midnight Runners een enorme snor had, maar Erik ontkent dat en hij weet ook nog met zekerheid te stellen: “Nee Martijn, Ellen heeft ook geen snor.”
Martijn: “Nee?”

“Ze geeft gas, vertrekt en gaat met gillende banden verder!” Jerney typeert Marescha.

Raffaëla heeft een hoog doel voor ogen: “Ik wil óf eerste óf tweede worden. Ik wil geen derde of vierde worden.”
Een bijzonder compliment van Henkjan voor Floortje: “Ik heb ook een dochter en die heet ook Floortje en is ook met een zuignap eruit gekomen. Het belooft dat het allemaal nog goed komt zie ik nu, want dit was heel erg goed!”

“U zult geloven dat de producent van Afro-pruiken een fantastisch jaar heeft gedraaid. Vooral de laatste maanden!” Martijn is het opvallende kapsel van Aäron niet ontgaan.

Martijn is enthousiast over Aäron’s performance: “Wat een fantastisch optreden! Het was volgens mij je beste optreden tot nu toe. Hoe voel je jezelf eronder?”
Aäron blijft erg koel: “Ik ben er wel tevreden over.”
Martijn fronsend: “Oké, relaxed.”
Ariël is zichtbaar teleurgesteld en beschrijft haar gevoelens: "Je gaat hier wel zitten met het idee van, nou ik ga daar staan knallen en dan geef ik alles, en dan is dit mijn moment. Ik kan voor mezelf al niet meer verliezen, maar dan is het toch...tja...best wel heel vervelend"
Chantal vat het wat minder netjes samen: "Natuurlijk....klote!"