Quotes liveshow 4

 

Raffaëla heeft een erg duidelijke mening over drugs: “Om eerlijk te zijn heb ik echt een gloeiende hekel aan drugs. Ik heb het ook nooit gebruikt, ik hoef het ook niet. Ik hoef ook geen mensen in mijn buurt die drugs gebruiken. Ik hou er gewoon niet van, bah!”

Jerney geeft haar mening over Raffaëla’s optreden: “Ik heb eigenlijk niet gehoord wie Raffaëla zelf is.”
Het publiek is daar duidelijk niet zo blij mee, want er klinkt een luid: “Boeh!”
Maar Jerney lijkt die reactie alleen maar leuk te vinden: “Joepie!”

En nogmaals herhaalt Jerney: “Ik vroeg me af, waar is Raffaëla zelf?”
Raffaëla reageert hier heel gevat op: “Hier!”
“Als er één award is die Raffaëla dacht ik te verdienen is het de early piek award.” Henkjan laat weten dat Raffaëla al vroeg tijdens Idols haar beste optreden heeft gehad.

Raffaëla reageert op de kritiek van de jury: “Hun kritiek was duidelijk, maar je leert er wel van.”
Martijn geeft daar zijn eigen draai aan: “Het is even groeipijn!”

Christon herinnert zich vooral een bepaald kledingstuk van Guns ’n Roses zanger Axel Rose: “En vooral het T-shirt waar hij bekend mee is geworden: ‘Kill your idols”. Best toepasselijk toch?”
“Ik heb in een Porsche gereden, ik heb met drie bijna naakte meisjes in een bad gezeten, ik had het best leuk!” Christon heeft duidelijk veel plezier beleefd aan het maken van de filmpjes van deze week.

Angelique denkt te weten waarom er mooie dames in de videoclips van rocksterren willen meedoen: “Als ik naar die clips kijk, zie ik van die mannen en die zien er soms echt niet uit en dan zijn er van die hele mooie vrouwen op de achtergrond. Dan zit ik te kijken van die worden zeker dik betaald om daar te staan en mooi te wezen!”

Henkjan complimenteert Angelique deze keer ook op haar uiterlijk: “Mijn complimenten hoe je eruit ziet. En die wáánzinnige schoenen. Dat je daarop kunt lopen, echt waanzin!”
Martijn heeft een leuk weetje over de rockgroep Toto: “Ze worden op tournee in Japan uitgelachen, want daar is Toto een grote fabrikant van toilletpotten!”

“Een beetje de dancing queen die zegt dat hij born to be wild is. Ik geloof er geen reed van! Het is een beetje Britney Spears die ‘I love Rock and Roll’ verkracht. De mensen vinden het prachtig, het is een joekel van een hit geworden, maar ík vlieg daar niet in. Sorry!” Henkjan vind Serge alles behalve 'born to be wild'.

Henkjan is nog niet helemaal tevreden over Marescha:Het past bij je, maar probeer de hysterie uit je stem te halen, want dat begint te irriteren!”
“Ik ben eigenlijk nóóit agressief, maar soms heb ik wel eens zin om een bord uit de kast te pakken en die keihard kapot te gooien. Bijvoorbeeld als mijn vriend een rare opmerking heeft gemaakt.” Duidelijk echte liefde tussen Ellen en haar vriend.

Ellen en Angelique hebben een klein ongelukje gehad tijdens de opnames van het filmpje: “Toen net toen ik dat drumstel heb gemold, toen heb ik Angelique een tand door de lip geslagen. Nou Angelique ontzettend sorry” en dan zingt ze verder: “Het spijt me, vergeef me...”

Harm’s motivatie voor zijn liedjeskeuze deze week: “Ik ga vanavond voor jullie het nummer ‘Let love rule’ van Lenny Kravitz zingen, omdat ik vind dat mensen eens een klein beetje liever voor elkaar moeten zijn en veel mensen kunnen er niet omheen dat liefde het belangrijkste is in het leven. That’s rock and roll too baby!”
Jerney ziet niet veel verschil tussen de optredens van Harm tot nu toe: “Je staat er toch een beetje houterig bij. Na al die keren dat je nu op de bühne hebt gestaan bij Idols, zou ik toch mogen verwachten dat je wat meer zou kunnen. Maar je blijft heel erg jezelf, je trekt alleen steeds een ander pak aan!”

“Je hebt eindelijk een keer naar Maik de Boer geluisterd. Zwart staat je heel erg leuk, hij heeft gelijk! Zo gek is die Maik de Boer nog niet zie ik!” Henkjan denkt terug aan de tips van de stylist aan Harm tijdens de workshops.

Teleurgestelde Christon legt uit waarom zijn exit extra jammer is: “Het is een heel ironisch moment, want ik heb al vier maanden lopen te zeiken om één bepaald liedje te mogen zingen en die zou ik volgende week gaan zingen.”