Quotes liveshow 5

 

Chantal valt iets op aan het jurycommentaar voor Marescha: ”Wat een hoop tips gelijk aan het begin van de avond.”
Marescha: ”Ik houd van tips, dat is goed, ik ben hier om te leren, dus super.”
Maar zoals gewoonlijk heeft Henkjan hier weer een geheel eigen mening over: ”Je bent hier niet alleen om te leren, maar ook om mensen te amuseren. Je hebt laten horen wat een geweldige zangeres Christina Aguilera eigenlijk is, want je mag niet in haar schaduw staan. Je maakt er een soort Annie Schilder versie van en ik vond het erg teleurstellend!”
Chantal probeert de humor er nog van in te zien: ”Ben je toevallig fan Annie Schilder?.”
Marescha: ”Ehm … nee.”

Eric weet wat er nog ontbreekt aan de performance van Ellen: ”Het enige dat er nog ontbreekt dat je aardig kan overkomen, het lukt je wel steeds beter. Je hebt iets hards in je, maar ook iets heel liefs in je gezicht en als je dat laat zien, dan win je ze voor je, net als mij … eerlijk gezegd.”
”Ik wil in dit millennium heel graag m’n rijbewijs halen, ook heel graag een vriendin hebben, daarmee gaan trouwen en kinderen mee maken!” De doelstellingen van Aäron voor de komende jaren zijn duidelijk.

Aäron is positief na zijn eigen optreden: ”Ik ben er wel tevreden over.”
Chantal went zich vervolgens tot de jury: ”Hij is er tevreden mee. Henkjan ben jij er tevreden mee?”
Henkjan: ”Ach tevreden, tevreden ... eigenlijk niet!”

Jerney is wel tevreden over de styling van Aäron: ”Het is wel zo dat je met dat pak aan wel wat ouder oogt dan je zeventien jaar.”
Henkjan krijgt visioenen van vorige week: ”Daar gaan we weer!”
”Ze is een gigantisch goede zangeres, ze kan zo goed met haar kont schudden!” Raffäela is een groot fan van Beyoncé.

Jerney vindt dat qua uitstraling Raffäela het wel in zich heeft: ”Je ziet eruit als iemand die regelrecht uit de showbizz weggewandeld is.”

”Na ontelbare optredens in coffeeshops, waar ze zich de helft niet meer van kunnen herinneren, scoren ze eindelijk een hit.” Martijn heeft een leuke anekdote over de formatie Train.

”De zanger van Train heeft een hele warme stem en zingt lekker lui, achterin. Jij hebt van jezelf een wat kille stem. Wat je niet zo goed hebt gedaan is je timing, je zingt heel voorin.” Henkjan legt uit wat er ontbreekt aan het optreden van Serge.
Eric stoort zich een beetje aan de houding van Serge: ”Ik vind dat als je stilstaat op één plek, te veel wijdbeens staat met je voeten uit elkaar, daar moet je wat aan doen.”
Serge weet wel hoe dat komt: ”Ik was vroeger voetballer en ik wilde altijd precies in de buitenste schoppen, dus vandaar.”

Chantal komt nog even terug op Serges optreden van vorige week: ”Vorige week zei Henkjan “Een Dancing Queen die ‘Born to be wild’ zingt, ik geloof er geen zak van”, dat is wat je letterlijk zei, wat vond je ervan?.”
Serge: ”Op dat moment is het natuurlijk wel hard. Kijk, je hebt natuurlijk een imago als een danser, een lief jongetje en dan kom je in één keer met het nummer “Born to be wild”. Ik kan me wel voorstellen dat mensen dat niet verwachten, dat zal hij waarschijnlijk bedoelen.”
Henkjan: ”Nee, dat bedoelde ik helemaal niet!”
Chantal: ”Daar gaan we het nu niet over hebben, want dit gaat heel lang duren volgens mij!”

Jerney is niet zo blij met de performance van Angelique: ”Als alles al in kannen en kruiken zou zijn, en we zouden nu in de studio zijn, zou ik zeggen: “We doen er nog eentje”. Maar helaas kan dat hier niet.”
Martijn geeft Angelique nog een kleine tip: ”Op een gegeven moment zijn die zenuwen weg en dan wordt het gewoon gezonde spanning. Dat moet je gebruiken hè, op het podium … heb ik wel eens gehoord.”

”Waar ik heel trots op ben is dat ik toch de stap heb genomen om mee te doen aan dit programma, omdat al m’n vrienden zeggen: “Waar ben je mee bezig, dat ga je toch echt niet doen?” Maar dat doe ik toch lekker … puh!” Eigenwijze Harm trekt zich van niets of niemand wat aan.

Harm heeft aparte visie over muziek: ”Eigenlijk zou ik alle muziek willen blijven luisteren, want slechte muziek moet je ook gewoon blijven luisteren, anders weet je niet wat goede muziek is. Contrast moet er wezen.”

”Maar eigenlijk doe ik het ook een beetje voor Christon.” Harm legt uit waarom hij het nummer “I don’t want to be” van Gavin DeGraw heeft gekozen.

Henkjan valt na Harms optreden direct met de deur in huis: ”Je bent vandaag door de mand gevallen.”
”Ik denk dat je met je lichaam dat je nog meer, even denkend in choreografie, dat je jezelf nog iets beter kunt presenteren. Iets meer rust en grotere gebaren, in plaats van een handje dat ineens voorbij komt vliegen.” Jerney meent dat de performance van Floortje nog iets beter kan.

Floortje wordt nog niet zoveel herkend: ”Ik kan vooralsnog heel rustig over straat, ik heb geen hordes mensen die achter me aan rennen ofzo. Eigenlijk valt me niet eens op dat ik word herkend … misschien dat het aan mezelf ligt hoor.”
Martijn heeft nog een tip aan de kijkers thuis: ”Als je nou Floortje in de supermarkt tegenkomt, doe haar een lol, wijs naar d’r, vlieg haar om d’r nek, vraag een handtekening!”
   
Marescha verlaat opgewekt het Idols podium: ”Ik had van tevoren al tegen mezelf gezegd, voor mezelf kon ik al niet meer verliezen. Ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt, ik heb heel veel geleerd. Ik ben heel veel mensen dankbaar dat ik deze kans heb mogen krijgen. Ik geef absoluut niet op, echt niet, je zal nog echt van mij gaan horen!”
Tot slot richt ze zich tot de jury: ”Ik wil de jury bedanken voor alles wat ze mij hebben geleerd en wat ze me verteld hebben. En ook al zijn er minder leuke dingen bij, dat geeft niks, ik kan tegen kritiek, ik ga er wat mee doen. Jullie hebben mij extra gemotiveerd om niet op te geven, juist door dat soort dingen, dat heeft me echt sterker gemaakt, dat had ik echt even nodig.”