Quotes liveshow 7

 

Het thema ‘love’ brengt Jerney in een poëtische bui: “Het is in elk geval een boeiend onderwerp en ik hoop dat ze niet gaan zweven en daardoor hun tekst kwijtraken, maar dat ze zich goed inleven en op de vleugels der liefde naar de finale gaan.”

“Een superromantische avond voor mij is toch echt samen met mijn vriend naar een fastfood-restaurant. Lekker eten mee naar huis nemen en dan samen griezelen bij een hele enge horrorfilm.” Floortje heeft een ietwat abnormale opvatting van romantiek.

En ze gaat nog even door: “Wat ik absoluut niet romantisch vind zijn rozenblaadjes in een bad. Dat is een beeld dat mensen vaak als romantisch zien. Ik vind dat eigenlijk maar lastig, geef mij maar lekker veel badschuim!”
Ook Serge heeft eigen ideeën over romantiek: “Een romantisch avondje met mij? Nah, voor een keertje oké, maar ik hou niet zo van die romantische cliché’s. Waar je me wel voor kunt krijgen? Een keer een romantische lovesong achter de piano voor mijn lover. Kijk, daar hou ik van!

Martijn snelt op Serge toe als de muziek tijdens zijn optreden plotseling stopt: “Ben je nou met een stoelendans begonnen? De muziek stopte, maar iedereen zat al! Dus het spelletje ging even niet door!”

“Mijn grote liefde in mijn leven is mijn mannetje Paul. Sorry Bert!” Raffaëla verontschuldigd zich aan het mannelijk model in haar filmpje over romantiek.
Raffaëla is ook heel duidelijk over waar ze op afknapt: “Waar ik op afknap bij een partner is als hij niet eerlijk tegen me is en als ik zijn voeten zie. Bah!”

En wat is echte liefde voor Raffaëla? “Het liefste wat iemand ooit voor me heeft gedaan is dat hij de kattenbak voor me heeft verschoont terwijl hij had gezegd dat hij daar een gruwelijke hekel aan had. Dat is pas echte liefde!”

“Ik begrijp ook dat een vrouw met hormonen door het lichaam gierend, al kan gaan janken als je ‘boe’ zegt.” Henkjan laat zien dat hij alles van zwangere vrouwen af weet.
Ellen denkt te weten waarom ze niet vaker een Valentijnskaartje ontvangt: “Ik krijg niet veel Valentijnspost, want die knapperds weten niet waar ik woon!”

“Ik kan me herinneren dat het nummer ook in de film ‘Dirty Dancing’ werd gedraaid en misschien kan ik mijn danspasjes er ook op aanpassen!” Kunnen we van Harm ook dirty dancing verwachten?

Ook Harm blijkt niet bepaald te worden overstelpt met Valentijnskaarten: “Ik krijg meestal niet zoveel Valentijnspost. Per jaar krijg ik één kaart en die is dan van mijn moeder!”
“Ik vond het wel een grappige uitvoering met die schorre stem. Ik had het idee dat het iets te hoog was, maar het maakte het wel spannend. En je hebt weer een leuk pak aan!” Jerney krijgt maar niet genoeg van de pakken van Harm.

Harm weet niet zo goed wat hij met Jerney’s commentaar moet beginnen: “Wat moet je daar nu mee, Martijn?”
Martijn: “Ja, je hebt een fan daar zitten.”
Henkjan: “Een fan van de pakken ja!”

Henkjan geeft zijn mening over het optreden van Harm: “Ik vond het wel een slimme keuze qua liedje, omdat je dat vraag en antwoordspel hebt en dan kun je je tekst nooit kwijtraken. Alleen ze zijn slim geweest, die hele vragen zijn niet op de band terechtgekomen. En je raakte wederom je tekst kwijt! Het is bijna een gave van je.”
Harm: “Goed hè?”
Martijn merkt Harm’s geflirt met het publiek op: “En hij bespeelt ze allemaal tot aan de achterste rij! Keurig hoor. Hou je van Harm? Stem dan op Harm. Bel zijn liefdeslijn: 09080306.”

Floortje vertelt ons over haar eerste liefde: “Mijn allereerste liefde was het jongetje uit de film ‘Free Willy’. Ik was zó verliefd op hem dat ik zelfs mondharmonica ging leren spelen, omdat hij dat ook deed. Toen ik hoorde dat hij een vriendin had was mijn hart gebroken.”

“Ik heb geen relatie, maar ik ben wel op speurtocht.” Een stille hint van Serge voor de beschikbare dames van Nederland.
Jerney heeft zoals gewoonlijk weer een bijzondere kijk op de optredens van vanavond: “Ik weet niet wat er verder in de lucht zit vanavond, maar bij iedereen die tot nog toe heeft gezongen was het begin of het middenstuk vals. Jij had ook een paar slippertjes, maar dat schijnt vanavond te moeten.”

“Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren dat ik Valentijnspost heb gehad. Zielig hè?” Angelique hoopt ook duidelijk op meer Valentijnskaartjes dit jaar.

Volgens Erik doet Angelique iets té goed haar best om ons te imponeren met haar zangkwaliteiten: “Ik vind je wel verschrikkelijk goed en dat liet je vooral in het eerste gedeelte horen. En toen begon je wat mij betreft te freaken om te laten horen wat je kan en dat weten we al. Je moet ook gewoon het liedje blijven zingen en af en toe zo’n zinnetje doen.”
Henkjan: “Boe!”
Erik verontwaardigt: “Ja Henkjan boe! Het was gewoon niet zo best!”
Harm heeft zelfkennis: “Qua tekst is het mijn avond niet vanavond!”
Maar Martijn doet net alsof we allemaal doof zijn: “We hebben niets gehoord en de jury al helemaal niet!”

Maar Henkjan heeft het natuurlijk wel opgemerkt: “’Radio was playing some forgotten song’, dat was het even. Als je daarmee was begonnen dan was je ook gewoon uitgekomen bij het refrein.”
Harm: “Zo’n rare knip is het ook.”
Henkjan: “Ja ja, geef de knip maar weer de schuld. Je hebt de hele week kunnen repeteren man, idioot!”

Henkjan denkt Harm beter te kennen dan Harm zichzelf kent: “Het is qua tekst zeg je niet je avond. Volgens mij is het qua tekst gewoon niet je leven!”
Martijn wil er ook het fijne van weten: “Hoe beroerd is dat als je je tekst vergeet in een liveshow met zóveel kijkers?”
Harm: “Behoorlijk beroerd. Alsof er een luikje in de grond open gaat waarin je wegzakt. Alleen jammergenoeg is dat niet zo, dus je blijft gewoon staan.”

Jerney’s reden waarom Harm zou moeten vertrekken: “Ik vind dat Harm er langzamerhand een slapstick van maakt. Dat is hartstikke leuk om te lachen, maar we zijn toch met serious shit bezig!”

“Met zo’n vraag maak je natuurlijk nooit vrienden. Die ga ik ook niet maken, bijvoorbeeld ook niet bij mij thuis. Daar zijn ze allemaal fan van Serge. Maar ik vind dat hij het vanavond niet goed heeft gedaan en daarom weg zou moeten.” Erik heeft iets uit te leggen vanavond als hij thuis komt.