Quotes theaterronde 1

 

Onbegrijpelijk maar waar, Raffaela heeft nog steeds een crush op Henkjan: “Ik vind Henkjan nog steeds een lekker ding. Ik heb het speciaal voor hem uitgemaakt met mijn vriend en zo.”

Huib heeft na zijn auditie maatregelen getroffen: “Ik heb een beetje wat aan mijn ademhaling gedaan, want ik ben daar bijna flauwgevallen omdat ik 5 minuten geen adem meer had gehaald!”

“Een beetje lachen hoor Neil. Zo erg is het ook weer niet.” Vader Ben probeert zijn zoon nog een beetje moed in te praten.
Laatkomer Gregory krijgt ervan langs van Henkjan: “Ik verwacht van jullie alle 89 een enorm professionele instelling en één van de belangrijkste dingen bij een ster is dat hij op tijd kan komen!”
Erik: “Dus jij zal nu dubbel zo hard je best moeten doen. Je zal het terug moeten verdienen!”

Een wijze raad van Henkjan voor de 89 auditiekandidaten: “De tijd van luilekkerland is afgelopen. Als jullie echt idool willen worden wordt het kéi en kéi hard werken…maar ook heel veel plezier hebben. Het is echt héél erg leuk!”
“Je bent een hoer! Laat het zien dat je er een bent!” Cheyenne legt aan haar groepsgenoten uit hoe ze zich moeten presenteren op het podium bij ‘Lady Marmelade’. 

Ook Dirk-Jan en de andere heren van zijn groepje gaan ‘Lady Marmelade’ doen: “We hebben alledrie jarretels meegenomen!”

Henkjan let niet alleen op de afzonderlijke talenten, maar ook op de samenzang: “Waarom zingt de een zoveel harder dan de ander en probeert de ander weer te winnen van de een? Het moet veel meer een trio lijken. Het is geen wedstrijd onderling!”
“Het beste wat je kunt doen is gewoon lekker samenwerken en als je iemand haat is dat gewoon kut!” Jochanan legt even uit wat het succes van een trio in de weg kan zitten.

“Ik hou gewoon van aandacht. Ik word gewoon supergeil van aandacht!” Raffaela legt uit waarom het sterrendom bij haar past.

Henkjan kan een goede interpretatie van de tekst wel waarderen: “Jullie hebben zeer goed begrepen waar de tekst over gaat en zeer uitdagend over het podium gedarteld.”
Merscha is nog niet bepaald tevreden over hun ingestudeerde dansje: “Het is véél te rommelig, veel te druk. Het slaat gewoon helemaal nergens op!”

“Het is mooi om te zien hoe iemand een liedje zo anders zingt dat jij!” Dàvide komt er bij het oefenen achter dat samenzingen toch niet zo gemakkelijk is.

En nog steeds is Merscha niet happy met hun performance: “Hoe we staan te dansen! We lijken net drie wauzies!”

Brienne ligt hun bewegingen bij ‘Lady Marmelade’ toe: “Het soort dans is….ja hoerig.”
“Veel verschillender en met meer contrasten dan de heren in dit trio is eigenlijk bijna niet te bedenken: Dàvide de Italiaan met de gevoelige stem, Dirk-Jan de man met de skihut en dan jij nog met je conservatoriumopleiding.” Martijn stelt ons het zeer veelzijdige trio Dàvide, Dirk-Jan en Jochanan voor.

Ook Henkjan vindt de heren in het trio erg verschillend: “Ik heb zelden een trio gezien wat zo als los zand aan elkaar hangt. Niet alleen qua stem, maar ook qua karakter. De een staat er als clown bij en de ander staat te experimenteren en de derde doet weer wat anders.”

Nathalie vertelt ons over het volgende pasje in hun ingestudeerd dansje: “En dan doen we allemaal een soort van...hoe noem je dat?”
Haar groepsgenootje Brienne weet het wel: “Hoerenpose!”
Chantal probeert een gesprek aan te knopen met Huib en Harm: “Hoe zit het met jullie vriendinnen?”
Harm: “Het is uit sinds drie weken.”
Chantal: “Dat is ook een lekkere binnenkomer!”

Huib staat er wat beter voor dan Harm. Alhoewel? “Het is vet aan. En als ik dat niet zeg en ze kijkt, krijg ik een vet pak slaag natuurlijk!”

Een kandidaten heeft wel erg veel zelfvertrouwen: “Ik heb nog geen mensen gehoord die vet goed zijn. Ja ik dan!”

“Het was natuurlijk niet het allerbeste trio zal ik maar zeggen.” Het understatement van de eeuw van Jerney.
“Passen jullie een beetje bij elkaar?” Martijn ontfermt zich over het trio Merscha, Maike en Rumailah.
Merscha: “Ja, zij heb een zachte stem, ik heb weer iets een iets hardere stem en die andere heb nog harder.”
Martijn is verbaasd dat Merscha na uren oefenen nog niet de namen van haar groepsgenoten kent: “Die andere?”
Maar Merscha heeft dat natuurlijk niet door: “Ja die andere! Die is er nu even niet.”

Chantal voelt nog steeds Harm aan de tand: “Heb je geen last van je stem als je rookt?”
Harm: “Als ik te weinig rook wel.”

Gabriel is wat onzeker over de opmerking van Erik over hun zwakke solopartijen: “Bij die laatste opmerking weet ik niet helemaal wat hij bedoelde.”
Groepsgenoot Frengey: “En wie!”
Chantal weet daar wel raad mee: “Kom dat gaan we nú vragen!”
“Het probleem is dat het een liefdesliedje is en om nou heel verliefd naar je te gaan kijken?” Huib legt aan Harm uit wat de moeilijkheid bij hun nummer is.

Over een trio kan Jerney eigenlijk niets zinnigs zeggen behalve: “Nou ja, jullie hebben jullie best gedaan.”

“Als je kiest om bepaalde dingen unisono met elkaar te zingen, dan moet je wel zó ontzettend strak de timing volgen. Anders wordt het een soort enthousiasme wat door elkaar heen kakelt, net als je op een klassenavond leuk met elkaar aan het zingen bent. En zo kwam dit over.” Henkjan is niet onder de indruk van het optreden van William, Christon en Stefano.
Maike grijpt nog snel de laatste sigaret uit haar pakje voordat ze het bij elkaar frommelt: “Wil je ze even weggooien? Ik ben vanaf nu gestopt met roken!”

Wat ging er door Sophie heen tijdens hun optreden? “Ik hoorde een valse toon maar ben ik dat?”

Merscha en de rest van haar trio zit op de hotseats: “We proberen er het beste van te maken met zijn tweeën...uh drieën.”
Maike: “Nou bedankt!”

“Bij de Supremes werd het ook Diana Ross en de Supremes en zo was het hier ook een beetje.” Henkjan is niet zo tevreden over het groepsgevoel van Merscha, Maike en Rumailah.
Kim legt uit wat de kracht van hun trio was: “Een klein poppetje hadden we erbij...”
Klein poppetje Renske: “en die kon mooi fijn in het midden gepropt worden!”

Chantal loopt met hekkensluiters Harm en Huib over naar de grote theaterzaal: “Hebben jullie een borrel gehad?”
Huib: “Ja ik dacht ik neem gewoon een flesje wodka mee, maar dat mocht niet.”
Chantal: “Oh wat gek!”

Huib raakt 1 minuut voor het grote moment in paniek: “Hoe gaat mijn tweede couplet?”
Harm is erg behulpzaam: “Dat moet jij weten.”
Huib tovert dan maar zijn tekstblaadje uit zijn zak: “Zal ik nog even kijken? Nu kan het nog!”