Quotes theaterronde 2

 

Maike ziet de rest van het theaterweekend ‘zonnig’ in: “Ik zweet helemaal, ik ben moe en ik wil slapen. Maar we krijgen vást nog wel een opdracht voor morgen.”

“Ik ben gelijk op haar afgestapt. Jij bent ook een man, dus dan begrijp je dat.” Dirk-Jan legt aan Martijn uit waarom hij graag met Floortje een duo vormt.

Cheyenne wil nu nog niet met haar partner repeteren, maar: “Dat gaan we vanavond in het hotel doen als ik lekker mijn speelpakje aanheb en uit dit pakje ben.”
Huib is nog niet echt overtuigd van een succesvolle samenwerking met partner Karlijn: “We hebben elkaar nog nooit horen zingen, dus dat wordt vanavond óf heel erg ruzie óf...”
Karlijn: “...ik krijg de shock van mijn leven!”

“Op weg naar het hotel zit de stemming erin en als we aankomen bij het hotel verstopt de klas zich nog net niet onder de bank.” Martijn licht ons in over de schoolreisstemming die bij de kandidaten heerst.
Dàvide heeft een vriend, maar Ariël is niet te beroerd om hem toch van babygeluk te voorzien: “Als hij een Italiaans kindje wil, wil ik hem best helpen!” 

Renée ziet het op de hotseats vlak voordat ze het podium opmoet even helemaal niet meer zitten: “Ik had beter al gelijk de bus kunnen pakken!”

“Ik had het gevoel dat we getuigen waren van een repetitie.” Henkjan is niet onder de indruk van het duet van Neil en Maike.
Huib en Karlijn zijn helemaal voorbereid op wat komen gaat. Huib: “Ga jij huilen als je niet door bent?”
Karlijn: “Nee, jij wel?”
Huib: “Ja.”
Karlijn: “Dat hebben we gisterenavond al geoefend. Hoe ik hem dan moet opvangen en zo.”

“Ik heb net goed en wel mijn kussen kunnen verwarmen en ik was alweer weg!” Harm’s manier om ons uit te leggen dat hij bijna niets heeft geslapen.
In de hotseats bekijkt Huib nog even de tekst van het duet: “Het is net alsof ik de tekst voor het eerst lees.”
Karlijn: “Ophouden! En anders doen we gewoon leuk oe en aa!”

Dàvide komt blij met Ariël terug bij de rest van de kandidaten na hun optreden voor de jury: “Dames en heren, we gaan trouwen!”
Martijn: “En als je blij bent, kun je wel eens van je geloof afvallen!”
De jury swingt helemaal mee met het duet van I-Jay en Raffaella en geeft daarna haar mening. Erik: “Allebei heel goed gedaan.”Jerney: “Allebei heel goed gedaan.”
Henkjan: “Allebei fantastisch gedaan! Zullen we stemmen om het spannend te maken?”

“Ik ben gewoon een dom wijf!” Anne weet wel waarom ze niet doormocht.

En Anne ziet het echt niet zitten om haar gewone leventje weer op te pakken: “En nu naar huis. Gadverdamme, daar heb ik echt geen zin in.”
Tijdens de solo heeft Huib het licht gezien: “Ik kan het gewoon niet. Ik ben erover na aan het denken, maar ik kan gewoon helemaal niet zingen!”

De familieleden en vrienden arriveren, maar niet iedereen krijgt bezoek. Dirk-Jan: “Zij hebben gewoon een heel weeshuis hier!”
Ellen: “Wij hebben elkaar.”

“Donder nu niet van de trap!” Een wijze raad van Jerney nadat ze Ariël heeft kunnen laten weten dat ze ook door is naar de workshops.
Harm is ook blij te horen dat hij een van de workshopkandidaten is: “Dit is een nieuw soort drug!”

“Ik heb dingen meegemaakt die heel veel mensen nooit zullen meemaken. Ik heb leuke mensen ontmoet en ik heb gezongen en dat vind ik leuk. Al was het dan niet om aan te horen, daar doe je niks aan!” Huib ziet zijn afvallen helemaal niet zo somber in.

Angelique maakt van de gelegenheid gebruik om vast wat stemmen te trekken: “Bellen voor mij! Ook voor hen, maar eest voor mij!”
Esther is door, maar moet van de jury wel nog aan haar choreografie gaan werken. En die aanbeveling neemt ze van harte aan: “Ik ga absoluut aan mijn geografie werken.”  

“Vandaag liet je voor het eerst iets van jezelf zien. En toen dachten we alledrie: dat bevalt eigenlijk helemaal niet zo.” Duidelijk taal van Henkjan voor Dirk-Jan.

Jerney legt uit waar het probleem bij Alex zit: “Je ben best een goede zanger, maar af en toe wist ik het me niet meer te herinneren hoe je eruit zag.”

“Jij veraste ons door met eigenlijk zó’n platgetreden pad te komen.” Henkjan vond Raffaela’s liedjeskeuze bij de solo niet bepaald origineel.