Quotes workshop 2

 

Clarissa vertelt aan Martijn hoe haar zangcarrière is begonnen: “Ik begon vanaf mijn zesde jaar bij de miniplaybackshow bij Henny Huisman. En dat was mijn eerste ervaring met de camera’s. En toen wist ik: ik wil zangeres worden.”
Martijn reageert hier heel toepasselijk op: “En hier sta je dan vanavond. Het is spannend, maar toch ook fijn.”

“De jury vond dat Esther soms iets te ongecoördineerd over het podium sprong. Ze heeft dan ook hard aan haar choreografie gewerkt. Kijk, zo is het goed!” Chantal herinnert Esther nog even aan haar fout in het theater, waarbij ze de woorden ‘geografie’ en ‘choreografie’ door elkaar haalde.
Jerney was voorheen blijkbaar bepaald niet gecharmeerd van Esther’s voorkomen: “Ik vind ook qua uiterlijk dat je er ernstig op vooruit bent gegaan.”

Martijn leidt het filmpje van de workshop van Gabriël in: “Tijdens de workshops heeft Maik de Boer zich op Gabriël gestort. Gelukkig niet echt. Godzijdank. We gaan even kijken hoe hij daaruit gekomen is. Of dat zonder kleurscheuren is gegaan.”

“Dit soort witte gympen dat ziet er echt uit alsof je benen in het gips zitten.” Stylist Maik over Gabriël’s schoenenkeuze.
Henkjan merkt na het optreden van Gabriël op dat hij niet alle stylingtips heeft nagevolgd: “Ik ben blij dat je voor de helft naar Maik de Boer hebt geluisterd. Die schoenen had je nog niet helemaal begrepen.”

Angelique heeft naast de kans op een zangcarrière nog hele andere motieven om mee te doen aan Idols: “Ik heb een verschrikkelijke laarzentic en ik hoop als ik een plaatsje in de liveshows weet te bemachtigen dat ik heel veel laarzen ga scoren!”

“Ik kan er heel lang of kort over zijn. Dit is wat bezieling is en zo moet je zingen. Klaar!” Henkjan is duidelijk onder de indruk van Angelique’s performance.
Martijn is niet bijster enthousiast over Marscha’s dochtertje van 3 die ook al graag zingt: “Dus die krijgen we ook over 15 jaar? Hè lekker.”

Henkjan is teleurgesteld in het optreden van Dàvide: “Een soort opera ga je er van maken. Zó zonde dit! Echt jammer.”
Maar Chantal ziet daar toch nog iets positiefs in: “Maar je kan dus nog altijd in een opera!”

“Zag ik nu dat je je tong naar de jury uitstak Dàvide?” Martijn lijkt enige ontevredenheid van Dàvide over het jurycommentaar te bespeuren.
Martijn vangt Renske op na haar optreden: “Laten we kijken wat de jury er van vond. En we beginnen met Jerney.”
Jerney niet bepaald enthousiast: “Oh wat leuk”

Jerney is enthousiast over Renske’s uitvoering van ‘Don’t speak’ van No Doubt, maar: “Je trillers waren nu nét goed. Nét aan waren ze.”
Martijn: “Gwen Stefanie kan er ook wat van.”
Renske: “Nee dat is kreunen!”

“Volgens mij kun je zelfs op de kop spugen van Kylie Minogue!” Henkjan heeft wel een heel bijzondere manier om Renske te laten weten dat ze niet te klein is.
Erik typeert Aäron: “Je bent een ruwe diamand.”

Henkjan is ook enthousiast over Aäron, maar heeft wel nog een advies: “Het enige wat ik je wil meegeven: alle adviezen in de workshop helemaal te gek, maar blijf wel jezelf. Denk niet: oh nu moet ik zo bewegen. Doe wel gewoon je eigen ding.”
Martijn: “Ik vond wel dat hij lekker stond te bewegen.”
Henkjan: “Ja dat vond jij, maar je vroeg nu aan mij wat ik ervan vond.”
Martijn keert zich naar Aäron: “Gewoon lekker blijven bewegen!”
Chantal wacht op Ariël die aan komt strompelen: “Je voet is uit het gips, maar nu loop je weer mank!”
Ariël: “Ik ben nu weer van de trap gevallen.”
Chantal: “Maar je haar zit er nog aan! Niemand lacht, maar ik vond het eigenlijk wel een leuke grap.”

Ariël verklaart ons haar liedjeskeuze: “Ik ga zingen ‘I’m like a bird’ van Nelly Fortado, omdat het liedje wel bij me aansluit en ik ook als een fladdertje ben.”
Na het positieve commentaar van Jerney gaat Ariël er als een speer vandoor, maar Chantal roept haar terug: “Blijf nog even hier! Ariël! Ariël! Wil je niet dat ze voor je gaan stemmen? En ik wil ook nog horen wat Erik er van vindt.”
Erik: “Maar zij niet!”
Ariël: “Ik vond het wel goed genoeg.”
Chantal: “Je vond het wel goed genoeg? Dan gaan we ook niet naar Erik. Pak thuis vast je telefoon voor een stem op Ariël!”