Quotes workshop 3

 

Harm heeft wat problemen met de danslessen: “Iedereen pakt dat zomer op, maar bij mij is het gewoon eigenlijk een grote ramp.”

William wil nog even wat kwijt voordat hij gaat optreden: “Ik bedank iedereen vast voor de steun en support die ik de afgelopen weken heb gekregen. Het is ongelooflijk.”
Maar Martijn herinnert hem er even aan: “Je hebt nog niet gewonnen hè?”

Martijn vindt Harm’s liedjeskeuze wel heel verassend: “Harm had wat problemen met het danswerk. En nu ga je een liedje zingen zo meteen en hoe heet dat?”
Harm: “Let’s dance.”
“Je hebt steeds over jezelf gezegd ik stel niks voor en nu sta je hier.” Martijn herinnert zich Harm’s uitspraken bij de audities en in het theater.
Harm is nu duidelijk van gedachten veranderd: “Dat was maatschappelijk bedoeld. Ik had toen nog geen baan en dan denken mensen: roodharige hippie, geen baan. Dus ik wou het nog even benadrukken ik kan in korte tijd toch nog iets worden. Ik heb nu een baan en sta hier!”

Martijn leidt het filmpje van Harm bij de stylist in: “We gaan kijken hoe dat ging met Maik de Boer, die een beetje de Jacques d’Ancona van Idols wordt.”
Harm heeft twee grote passies in het leven: “Ik hou heel erg van muziek maken en ik hou ook heel erg van meisjes.”

“Ik heb altijd meer leuke kleding kunnen vinden op de meisjesafdeling dan op de jongensafdeling.” Dus vandaar die twee kralenkettingen bij Harm?

Henkjan ziet niet veel terug van de goedbedoelde adviezen van de stylist: “Ja Harm, ook jij en vele anderen voor jou hebt veel met het advies van Maik de Boer gedaan zie ik, maar je hebt in ieder geval een leuke tijd met hem gehad!”
Martijn leidt Maaike’s optreden in: “Ik sta hier langs Maaike. Je gaat straks in je eentje een liedje zingen van een heleboel Dolly Dots. Dat moet je maar durven!”

“Maaike, ik vind het een hele slimme keuze dit liedje, want de Dolly Dots zijn ook niet wereldberoemd geworden om hun waanzinnige goede stemmen. Jij zal ook niet beroemd worden om je wereldschokkende stem. Maar je bent wél een lekker wijf en je staat er wel. Maar je zong wel af en toe dat ik dacht van: het mag ook zuiver.” Henkjan is duidelijk niet helemaal tevreden over Maaike’s performance.
Martijn vindt na het teleurstellende jurycommentaar voor de uit Bavel afkomstige Maaike toch nog een lichtpuntje: “Maar Bavel stond natuurlijk op de banken!”

“Wat me opvalt is dat je een soort wonderlijke voorkeur hebt voor truitjes met korte hele strakke mouwtjes. Door het accent erop te leggen lijken je armen veel dikker dan dat ze zijn.” Maik legt uit welke stylingfout Sanne begaat.

Chantal hoort Ellen uit over haar muzikale familie: “En de hele familie doet mee?”
Ellen: “Eigenlijk wel. Mijn broer drumt, trompet en we zingen met zijn allen.”
Chantal: “De familie Von Trap!”
Raffaëla wil haar verliefdheid op Henkjan toch nog even toelichten: “Ik denk dat het voor de meerderheid van de mensen wel duidelijk was dat het gewoon een grapje was, dat het gewoon gekheid was.”
Henkjan: “Is lekker dan. Ben ik net verliefd geworden, krijg je dit!”

Maar in Raffaëla’s filmpje blijkt dat ze misschien toch nog wel een klein oogje op Henkjan heeft: “Ik ga alles geven bij mijn performance. Ik ga zorgen dat Henkjan trots op me is!”

“Ik zeg Saturday Night Fever! Het is nog de goede avond ook!” Martijn is enthousiast over het optreden van Raffaëla.
Martijn leidt het commentaar van Henkjan heel toepasselijk in: “En dan nu het commentaar van de man die een blauwtje liep.”

Martijn ziet kansen voor hemzelf: “Jerney, wat we de afgelopen weken hebben gezien is dat jullie top 3 precies hetzelfde was als de top 3 van Nederland. Jullie hebben voorspellende gaven. Ik wil ook aan Henkjan vragen me met mijn lottoformulier te helpen.”