Verslag auditie 4

All in the family

Nîcky en n@ncy
De dag ontwaakt en de mensen zitten weer klaar om auditie te komen doen. Ditmaal vindt de laatste auditieronde plaats in Zwolle in het Mercure hotel. Daar hebben wel tweeduizend mensen zich ingeschreven die graag hun zangkunsten willen tonen.
Thomas wil het ook graag proberen. Hij is vijftien jaar en zijn hobby´s zijn voetballen, computeren en brommerrijden. Als Thomas naar binnen gaat en ´Proud Mary´ van Tina Turner zingt, vindt de jury dat hij het totaal niet goed gezongen heeft. Thomas is unaniem niet door naar de volgende ronde. Charissa is 26 jaar en wil het graag maken als zangeres. Twee jaar geleden heeft ze zich ook opgegeven en toen ging ze niet door. Ze zingt ´I say a little prayer´ van Aretha Franklin. Haar vriend denkt dat ze niet doorgaat, maar de jury beslist iets heel anders. Henkjan vindt dat ze een goede uitstraling heeft en het bovendien ook goed gezongen heeft. Jerney sluit zich erbij aan, alleen Eric is minder enthousiast. Hij geeft haar wel een extra kans en zo is Charissa door naar de theaterronde. 

Bianca is de volgende kandidaat. Ze gaat naar binnen en zingt ´Like the way I do´ van Melissa Etheridge. Eric vind haar een niet alledaags uiterlijk hebben, maar als ze heel goed kon zingen had dat gekund. Hij vind echter haar zangkwaliteiten tekort schieten. Henk Jan en Jerney sluiten zich daar bij aan. Dat Bianca het er niet helemaal mee eens is, blijkt als ze het Mercure Hotel uitloopt met haar vriend. Zonder dat ze het in de gaten heeft, kunnen we nog net horen dat ze Jerney een akelig wijf vindt. Vincent is twintig jaar en woont vlakbij Enschede en werkt bij een tuincentrum. Hij zingt ´How long´ van the Red Hot Chili Peppers. Henkjan vindt dat er gebrek aan talent is bij Vincent en Eric en Jerney sluiten zich daar bij aan.
Ariël is de volgende kandidaat. Ze werkt in het circus en loopt op krukken, er is namelijk een caravan op haar voet gevallen,  maar ze laat zich niet uit het veld slaan en gaat gewoon auditie doen. Ze heeft al stemervaring, want ze mag regelmatig stemmen inspreken bij commercials e.d. Zonder dat iemand ook maar de deur voor haar open houdt, strompelt ze naar binnen. Ze zingt de sterren van de hemel en dat vind de jury unaniem ook. Ze is door naar de volgende ronde en kan haar geluk niet op. Ze had dit namelijk niet zien aankomen.
Ook de hele muzikale familie Hendriks uit Groningen is naar Zwolle gekomen. We maken kennis met de familie. Ben heeft 2 zonen die al eerder auditie gedaan hebben en 1 zoon die voor het eerst auditie gaat doen. Steve heeft namelijk al auditie gedaan in Idols I en II. Hij wil koste wat kost door gaan en zet zich volledig in. Ook Jim heeft eerder auditie gedaan. Zijn vader is er heilig van overtuigd dat zijn zoon Jim doorgaat en zijn klomp breekt als dat niet zo zou zijn. Neil is de jongste van de familie Hendriks en gaat voor de eerste keer auditie doen. Hij wil de dames gek maken met zijn stem en uitstraling. Als zijn drie zonen het alle drie niet halen heeft vader Hendriks altijd nog 2 jongere knappe dochters en 1 zoon die later ook in de zangwereld iets willen gaan doen.

Als ze alle drie zitten te wachten vertellen de beide broers Steve en Neil dat Jim als beste kan zingen van hun drie, omdat hij de meeste ervaring heeft. Als eerste gaat Neil naar binnen en gaat het liedje van R. Kelly zingen ´I Believe I can Fly´. Henkjan vindt het een lekker kort nummertje, maar Jerney vindt dat hij er goed uitziet. Bovendien ook een prachtige stem en dat het heel natuurlijk overkomt. Eric stemt daarmee in en vervolgens feliciteert Henkjan hem met zijn plek naar de volgende ronde. Zo is het voor het eerst in drie jaar dat een van Ben's zonen door gaat naar de theaterronde. Steve gaat als tweede naar binnen en zingt hetzelfde als zijn jongste broer. Maar de jury vindt hem niet goed genoeg. Zijn broer bracht het immers met een tikje soul en bij hem ontbreekt het gevoel en hij is dus niet door. Als laatste gaat Jim naar binnen. Hij zingt een heel ander liedje dan zijn twee broers, namelijk `Angels´ van Robbie Williams. Zijn vader en twee broers luisteren hem af en even later als hij naar buiten komt vertelt hij dat hij niet door is. De jury vond dat het bij de jongste broer heel natuurlijk over kwam en bij hem niet. Bij hem ontbreekt er iets, de zogenaamde X-factor. Zijn vader had het niet verwacht maar is wel blij dat Neil door is.
En even later maken we kennis met Stephanie, ze is zestien jaar en vind het leuk om mee te doen. Ze heeft éen minpuntje en dat is dat ze last van haar keel heeft,  maar dat maakt niet uit, Ze wil alles geven en gaat het liedje van Kate Ryan zingen. Jerney vindt het niet door de beugel kunnen hoe ze zingt en Eric vindt dat ze beter kan meezingen met de radio dan een ster te worden. Henkjan vindt dat ook. Stephanie probeert het nog een keer met een ander liedje, maar de juryleden vinden het unaniem echt niet goed genoeg. Stephanie loopt boos de auditiekamer uit.
Madelein vertelt haar hele levensverhaal over haar vriend die in de gevangenis zit en dat ze hoopt dat hij snel vrijkomt. Ze gaat ´Tovenaar´ van Herman Van Veen zingen. De jury vindt haar te oud....voor kinderen voor kinderen. Kortom ze heeft het op een geheel kinderachtige manier gezongen en is unaniem niet door.
Marloes gaat ondertussen naar binnen en wil koste wat kost laten zien dat ze het juiste stemgeluid heeft. Ze gaat ´Come on over´ van Christina Aguilera zingen. Eric vertelt dat ze lekker brutaal zong, Jerney constateert dat ze naar het plafond keek toen ze ging zingen en Henkjan vindt dat ze het niet geheel goed gezongen heeft. Marloes zet door en krijgt een extra kans van de jury. Ze mag opnieuw binnenkomen en het nog een keer proberen. Met succes, kort maar krachtig krijgt ze 3 keer ´ja´ te horen en daardoor mag ze naar het theater.
We maken kennis met Hilly, die de bus heeft gemist dankzij de NS en vervolgens vijf minuten later aankomt in Zwolle. Ze vertelt de jury dat ze last van haar oor heeft, maar zingt toch goed. De jury merkt er namelijk niets van. Sterker nog, Jerney vindt dat ze een prachtige stem heeft en Henkjan en Eric sluiten zich daar volledig bij aan. Dat betekent dat ze door is naar de theaterronde. Ze had het niet verwacht dat ze doorging en zingend doet ze de deur achter zich dicht.

Ook dit jaar was de opdracht weer ´Dress to impress´. Sommigen auditiekandidaten hebben daar wel een heel bijzondere invulling aan gegeven en we zien dan ook allerlei creaties en opvallende shirtjes met boodschappen voor de jury erop voorbij komen. En sommigen dachten dat 'undress to impress' de bedoeling was.
Ronny is 32 jaar en wil graag op een groot podium komen. Hij heeft gehoorapparaten, omdat hij slecht kan horen. Hij laat wel even zien dat hij de swing van Michael Jackson te pakken heeft.
Ondertussen mag Irene haar kunsten laten zien. Ze is bloednerveus. Ze zingt ´Like the way I do´ van Melissa Etheridge. Haar 2 zussen en zwager zijn meegereisd om haar te steunen en denken dat ze doorgaat. Maar helaas, de jury vindt dat ze het verschrikkelijk gezongen heeft.  Ze is dus niet door, en zelf vindt ze het geheel onterecht.
Ronny warmt zich ondertussen op en even later gaat hij ook auditie doen. De jury is niet onder de indruk van zijn uitspraak, maar ook de uitstraling zit niet mee. Ronny is ook niet door naar de theaterronde.

Raffaella is helemaal verliefd op Henkjan Smits en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Als ze moet kiezen tussen Henkjan of haar vriend, kiest ze voor Henkjan. Raffaella heeft een iets onbekender nummer uitgekozen om te zingen, maar dat maakt niet uit. Ze zingt uitermate goed, aldus Henkjan. Jerney vindt dat ze er ook nog eens goed uit ziet, helemaal ´bling bling´. Ze kan haar geluk niet op en toch een beetje verlegen loopt ze de auditieruimte uit. Henkjan lijkt wat te vermoeden... Ze vertelt ons over Henkjan en dat ze nerveuzer werd toen ze hem recht aankeek. Dolgelukkig loopt ze vervolgens naar haar vriend. Zo eindigt de laatste auditie in het Mercure hotel in Zwolle. Vanaf volgende week gaat het echte werk beginnen!