Verslag liveshow 4

Idols rocks!

Daisy
Onder het geluid van ronkende motoren en swingende dansers worden de overgebleven 9 kandidaten de studio ingereden. Na het afscheid van Renske, AriŽl, Charissa en I-Jay, zullen de kandidaten in de 4e liveshow een nummer in het thema Rock gaan zingen. Een heel breed, maar uitdagend thema. Idols Rocks!
De eerste kandidaat die gaat optreden is RaffaŽla. Ze kiest voor het nummer Black Velvet van Alannah Miles. Het publiek is erg enthousiast en ook RaffaŽla is niet ontevreden. Jerney merkt op dat de opener van de avond altijd moeilijk heeft. Ze kon in het nummer niet echt RaffaŽla vinden, ze vond het meer een kopie van het origineel. Henkjan heeft het idee dat Raffšela een beetje te vroeg gepiekt heeft, namelijk in de workshops. Toch denkt hij dat RaffaŽla op de weg terug is, want hij vond het wel een aardige performance.
Christon is de volgende die het podium mag betreden. Hij gaat voor het nummer Wonderwall van de Britse rockformatie Oasis. De jury is redelijk enthousiast. Volgens Eric is het nummer op het lijf van Christon geschreven en heeft hij het op een paar valse nootjes uitstekend gedaan. Jerney merkt nog op dat hij toch nog iets meer naar de tips van zangcoach Babet moet luisteren, wat betreft de ademhaling. Maar toch is ze erg tevreden over de performance die Christon heeft neergezet.
Angelique is de volgende kandidaat. Rock is niet echt haar ding, maar ze gaat ervoor. Ze zingt Knockiní on Heavens door, van Guns ín Roses. Ze zingt het helemaal op haar eigen manier en is na afloop heel erg blij met haar optreden. En ook de jury is erg enthousiast over de performance van Angelique. Henkjan is superenthousiast, hij kreeg er zelfs kippenvel van! Eric sluit zich helemaal bij Henkjan aan. Hij vindt het vreemd dat Angelique steeds last heeft van zenuwen, want ze staat elke week gewoon briljant op te treden. De uithaal was volgens hem van hoog niveau!
Als vierde is Ašron aan de beurt. Ašron is niet zoín rocker, het is wat te hard naar zijn idee. Hij gaat een nummer van Toto doen, Hold the line, dat kan volgens hem nog net. De jury is niet zo tevreden over de uitvoering. Eric vindt dat Ašron een beetje overenthousiast bezig was, de feeling met het publiek is er nog niet. Ook de manier van zingen is Eric niet tevreden over. Jerney vult  haar collega nog aan, ze vindt de performance van Ašron nogal ongecontroleerd. De zang was ze niet ontevreden over. Het publiek is het echter duidelijk niet met de jury eens, die hen op een boegeroep trakteert.
Na Ašron is het de beurt aan Serge. Serge houdt wel van de rockmuziek. Hij gaat voor Born to be wild van Steppenwolf, een op en top rocknummer. Motormuis Serge kan de jury echter niet bekoren. Henkjan vergelijkt het met Britney Spears die een rocknummer verkrachte, het doet hem totaal niks. Eric is het met Henkjan eens dat de performance erg overdreven. Volgens Eric past het nummer niet bij Serge en komt het daardoor niet geloofwaardig over. Het is aardig, maar niet meer dan dat.
Alleskunner Floortje is de zesde kandidaat van vanavond. Ze heeft het nummer Always van Bon Jovi gekozen, want volgens haar is het ťťn van de mooiste rockballads aller tijden. Ze maakt er haar eigen nummer van, en dat valt wel bij de jury in de smaak. Jerney merkt op dat ze er een paar keer naast zit, maar dat vergeeft ze haar. Ze vindt de uitvoering van Floortje een toevoeging aan het originele concept. Henkjan vindt het jammer dat iedereen zulke Ďvoorzichtigeí nummers zingt, maar voegt er wel aan toe dat hij blij is dat Floortje gewoon zichzelf gebleven is, en daarom heeft ze het erg goed gedaan.
Marescha mag als 7e de bŁhne betreden. Ze houdt niet zo van de rockzang, maar van gitaren en drums houdt ze wel. Ze gaat een nummer van Aerosmith zingen, I donít wanna miss a thing. Zelf is ze erg tevreden over haar optreden, en ook de jury is redelijk enthousiast. Henkjan vindt dat ze een prima keuze heeft gemaakt voor dit nummer. Ze moet alleen wel de hysterie uit haar stem krijgen, want dat gaat irriteren. Eric vindt de performance van Marescha ook ruim voldoende, de hogere stukken waren wel wat minder, maar over het algemeen was het goed.
Ellen is de voorlaatste kandidaat van de avond. Ze houdt wel van softrockmuziek, dus dit thema is wel iets voor haar. Zoals gewoonlijk kiest ze geen standaard nummer, namelijk Love rears its ugly head, van Living Colour. Eric denkt dat dit nummer niet echt bij ĎIdolsí pas. Hij vindt de performance uitstekend, maar hij denkt dat het publiek het niet snapt. Jerney snapt wel dat Ellen lekker wil rocken, de uithalen die ze deed waren echter niet geheel zuiver. Maar Rock & Roll is niet altijd even mooi volgens Jerney, wat overigens niet voor het uiterlijk geldt van Ellen, want ze ziet er fantastisch uit!
Last but not least, gaat Harm voor ons optreden. Als er ťťn iemand het thema Rock moet aanspreken van alle deelnemers is het Harm. Hij kiest voor het nummer Let Love Rule van Lenny Kravitz, omdat volgens hem mensen eens wat liever voor elkaar moeten zijn. Jerney vindt het apart dat Harm steeds goede nummers kiest die bij hem passen, dat is erg knap. De performance mag echter nog wat aan geschaaft worden, want die is nog wat houterig. Hij blijft zichzelf, maar trekt alleen een ander pak aan. Die laatste opmerking bezorgt Henkjan en Eric de slappe lach. Als de heren zijn uitgelachen, vertelt Henkjan dat hij blij is dat Harm eindelijk eens naar Maik de Boer heeft geluisterd, want zwart staat hem goed. Verder is Harm volgens Henkjan meer een blues zanger en niet de rocker waar velen hem voor aanzien. Het nummer is daarom zeer goed gekozen ťn gezongen. En die onbeholpen performance heeft eigenlijk wel iets, alhoewel het, in de wetenschap dat Harm veel fans heeft, ook iets krachtiger mag. Maar blijf zo lang mogelijk jezelf!
Dan breken weer de spannende tijden voor de kandidaten aan. Voordat de stemming van de kijker bekend wordt gemaakt, laat de jury nogmaals weten wie volgens hen de beste was. Henkjan gaat voor Angelique, Jerney gaat voor Floortje en Eric kiest ook voor Angelique. De minste performance is volgens Jerney van Ellen, puur vanwege de keuze van het nummer. Eric kiest Ašron als minste performer, maar hij denkt niet dat hij eruit gaat. Henkjan meldt dat hij Serge vanavond de Ďminst goedeí kandidaat vond. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de stem van de kijker.

Deze week zitten er niet drie, maar vier kandidaten op de krukken, omdat de stemming erg dichtbij elkaar lag! Angelique wordt als eerste uit de spanning verlost, net als de jury was Nederland erg enthousiast en ze is door! Ook voor Harm is er goed nieuws, Nederland laat hem nog een weekje blijven. Floortje wordt als derde uit haar lijden verlost en ook zij is wederom door naar de volgende ronde. Er zijn nog 4 plekken op de krukken vrij voor 6 kandidaten. Christon is de eerste die slecht nieuws krijgt, hij heeft van Nederland niet genoeg stemmen gehad. En voor Ellen geldt hetzelfde, het risico van het nummer pakt niet uit voor haar. En ook Ašron mag voor het eerst op de kruk plaatsnemen, de kritiek die de jury hem gaf is volgens de kijkers terecht. Het gaat dan tussen Raffšela, Marescha en Serge voor de laatste kruk. Raffšela krijgt goed nieuws, zij mag blijven. Uiteindelijk is het Marescha die plaats moet nemen op de gevreesde kruk en mag Serge door naar volgende week!
Dan is het aftellen geblazen. De eerste kandidaat die terug mag naar de bank is Ö Ašron! Hij heeft van de Ďminsteí 4 de meeste stemmen behaalt. En ook voor Ellen is er goed nieuws, zij mag ook door naar de volgende ronde. Het gaat tussen Christon en Marescha. …ťn van hen valt af en het is uiteindelijk Christon voor wie het Idols avontuur voorbij is. Christon baalt als een stekker. Hij vindt de uitslag klote. Maar helaas voor Christon is er niks meer aan te doen. De andere 3 kandidaten gaan samen met Harm, Raffšela, Angelique, Floortje en Serge door naar de laatste 8. Hen allen zien wij volgende week weer terug in een nieuwe aflevering van Idols!