Verslag liveshow 7

Love is in the air!

n@ncy
Het is bijna Valentijnsdag! Een logisch thema voor de liveshow van vanavond is dan ook ´Love´ ::love::
Alle overige 6 deelnemers zullen vanavond 2 nummers ten gehore brengen. Volgens Jerney kunnen ze het daar tekstueel gezien misschien moeilijk mee krijgen. Aan de andere kant zijn liefde en muziek vaak aan elkaar verbonden, dus dat kan helpen. We zullen het zien.
De eerste kandidaat is Floortje. Zij zingt ´Love at first sight´ van Kylie Minogue. Jerney is verbaasd. Er zit altijd een stijgende lijn in bij Floortje, tot nu. Ze zette vals in. Volgens Jerney is dit typisch een geval van verkeerde liedje gekozen. Floortje´s stem kwam niet goed over, helaas. Eric vindt dat Jerney gelijk heeft. Ze moet nummers kiezen waarbij ze lekkere lange uithalen kan zingen, maar misschien kan ze het bij het tweede nummer goedmaken.
Serge is de tweede kandidaat van vanavond. Hij zingt ´Love Supreme´ van Robbie Williams. Er ontstaat even commotie, als na een aantal zinnen de muziekband er mee ophoudt. Maar Serge herstelt zich professioneel en zingt verder. Ook Eric vindt dat hij het goed opgepakt heeft. Maar vindt ook dat het teveel een imitatie werd. Henkjan vindt het knap om het zo weer op te pakken na een valse start. Serge heeft zich volgens hem niet van de wijs laten brengen en dat is te prijzen.
´Love is all´ van Roger Glover & Guests wordt vanavond gezongen door Raffaëla. Henkjan geeft aan dat het voor hem lastig is om nu kritiek te geven naar aanleiding van de commotie van vorige week. Toch hoopt hij dat Raffaëla begrijpt dat hij hier zit op commentaar te geven en dat doet hij dus. Maar vanavond heeft hij geen kritiek, hij vond het zeer geloofwaardig. Hij wil nog wel toevoegen dat ze nu echt aan haar uitspraak moet gaan werken. Eric was daarentegen niet zo enthousiast, maar ook niet negatief. Hij weet hoe ze kan stralen bij een vrolijk nummer als deze, maar dat bleef een beetje achter. Chantal vraagt nog of de commotie van vorige week haar nog bezig heeft gehouden, maar Raffaëla geeft aan dat ze het zoveel mogelijk van zich af heeft gezet, en zich heeft geconcentreerd op vanavond.
 
Ellen heeft gekozen voor een rustiger nummer, namelijk ´Can you feel the love tonight´ van Elton John. Jerney vindt dat ze een mooie prestatie heeft neergezet, goed ingeleefd. Wel jammer van het valse beginnetje en Jerney geeft Ellen nog een tip. Zij hoort een druk op de stembanden als Ellen in de laagste tonen zingt. Zonde, want dat tast het mooie geluid van Ellen aan. Henkjan complimenteert Ellen met de liedjeskeus, volgens hem past het heel goed bij Ellen. Wel vindt hij dat Ellen af en toe de rust kwijt is, waardoor ze gehaast gaat zingen en de timing niet meer klopt. Als ze rustig zingt, is het heerlijk om naar te luisteren.
´Why Do Fools Fall In Love´ van Diana Ross wordt gezongen door Angelique. En dat zorgt voor enthousiast commentaar. Henkjan vindt het origineel al mooi, maar deze nieuwe cover is geweldig. Het lijkt alsof Angelique elke week beter wordt, hij vindt het echt heel goed. Ook Eric is enthousiast. Hij heeft op het puntje van zijn stoel gezeten. Heerlijk avontuurlijk gedaan!
Harm zingt een nummer uit de film ´Dirty Dancing´ namelijk ´Do you love me´ van The contours. Jerney vindt het een grappige uitvoering met zijn schorre stem. Het was iets te hoog gezongen, maar wel spannend. En ze vindt, wederom, dat hij een leuk pak aan heeft. Henkjan schrok van de hoge uitvoering. Maar goed passend liedje gekozen. Het is een vraag en antwoord-lied waardoor je de tekst moeilijk kwijt kan raken. Toch krijgt Harm het voor elkaar, het is bijna een gave. Aldus Henkjan.
Floortje mag het tweede nummer van vanavond gaan zingen. Ze heeft gekozen voor ´Never knew love like this before´ van Stephanie Mills. Jerney kan hier kort over zijn. Het is een geschikter liedje dan het eerste nummer. De uithaal aan het eind was klasse. Het slippertje aan het begin vergeeft Jerney Floortje. Henkjan vond het hartstikke goed. Zelfs een dove kijker snapt waar Floortje over zingt, door de uitstraling in haar ogen. Dit nummer past bij je, echt goed gedaan.
Serge zingt zijn versie van `It must be love´ van Madness. Eric vindt dat het niet Serge´s avond is. Hij vindt het beter dan het eerste nummer, maar dan vooral kijkend naar de manier waarop hij het bracht. Qua zang vindt hij het niet geweldig. Jerney sluit zich hierbij aan, het was inderdaad minder. Het was manmoedig dat hij zich over zijn eerste optreden heen zette. Maar het was vanavond een minder niveau dan dat we van Serge gewend zijn.
Raffaëla heeft gekozen voor ´Dreamlover´ van Mariah Carey. Jerney vindt het een fysiek mooie uitvoering, maar jammer dat Raffaëla de toonsoort mist. Het is moeilijk om te zingen zoals Mariah Carey dat doet, en dat is ook niet de bedoeling dat dat nagedaan wordt. Maar de eigen haaltjes van Raffaëla kunnen niet helemaal goed gerekend worden volgens Jerney. Henkjan denkt dat Raffaëla een interpretatiefout heeft gemaakt. Ze zong het heel krampachtig, terwijl dat bij dit nummer niet hoeft. Raffaëla had haar eigen versie moeten zingen, en dat heeft ze niet gedaan. Volgens Henkjan had Raffaëla dat zelf ook wel in de gaten, waarop ze instemmend ja knikt.
Het tweede nummer voor Ellen vanavond is ´This love´ van Maroon 5. Eric vindt dat ze het goed gedaan heeft, maar de volgende keer zou ze haar uithalen iets gedurfder moeten doen. Ze moet er een keer echt voor gaan. Jerney sluit zich volledig aan bij Eric. Jerney hoorde wel een paar slippertjes, maar Ellen is niet de enige vanavond. Dus blijkbaar hoort dat er vanavond bij...
Het tweede nummer van Angelique is ´My love is your love´ van Whitney Housten. Jerney vindt het vibrato van Angelique gelukkig niet op die van Whitney Housten lijken. Ze heeft een eigen geluid, waar Jerney met veel plezier naar geluisterd heeft. Eric is iets minder enthousiast. Het eerste gedeelte was goed, maar daarna leek het alsof Angelique een beetje begon te ´freaken´ om te laten zien wat ze kan ofzo. Volgens Eric weten we wat Angelique kan en zou ze meer bij het liedje mogen blijven.
De avond wordt vanavond afgesloten door Harm met zijn versie van ´Radar love´ van de Golden Earring. Henkjan merkt op dat het qua tekst niet Harm´s avond is, niet Harm´s leven, kortom niet Harm´s ding. Henkjan heeft verschillende versies gehoord van ´Radar Love´, ook mindere versies dan deze van vanavond. Stem blijft lekker klinken, maar Henkjan smeekt Harm bijna om nu echt eens te gaan werken aan het onthouden van de tekst. Harm belooft dat te gaan doen, waarop Eric gevat vraagt ´Wanneer dan?´. Eric is het met Henkjan eens dat het slecht is dat Harm zijn tekst niet weet. Het goede vindt Eric dat Harm zijn uithalen erg goed deed, maar nu de rest nog...
Er staan weer 3 krukken klaar. En het wordt weer spannend. Henkjan vindt dat een idool fulltime idool moet zijn, daar is hij vorige week heel duidelijk over geweest. Vandaar dat hij nu niet ineens af wijkt van zijn mening. Wat hem betreft moeten we afscheid nemen van Raffaëla, maar dat zal niet gebeuren denkt hij. Jerney vindt het verstandig dat we afscheid van Harm moeten nemen, omdat hij zo vaak zijn tekst niet weet. We zijn bezig met ´serious shit´en hij maakt er een slapstick van. Dat kan niet. Eric gaat ook geen vrienden maken, zeker bij hem thuis niet. Hij vindt dat Serge het niet goed genoeg gedaan heeft.
En dan de uitslag. Angelique en Floortje krijgen goed nieuws, zij mogen blijven. Raffaëla en Ellen moeten allebei naar de kruk. Dan is de laatste kruk nog voor Serge óf Harm. Uiteindelijk moet Serge, onder volle verbazing van anderen, op de kruk plaatsnemen. Er mag er 1 terug naar de bank, dat blijkt Raffaëla te zijn. Het gaat tussen Ellen en Serge, en vooral voor Ellen lijkt het een bekeken zaak. Ze zit er zelfs lacherig bij, want ze lijkt zeker te weten dat ze moet gaan. Echter, Idols kan vol verrassingen zitten. Dat blijkt wel weer, als Chantal meldt dat Idols is afgelopen voor Serge!! Verbazing alom, want volgens velen was Serge favoriet. Ellen is zo shocked, dat ze moet huilen. Het is de omgekeerde wereld als Serge Ellen moet troosten. Voor Serge ging het erg snel. Eerste keer op de kruk en er meteen uit. Maar helaas, that´s life....