Verslag theaterronde 2

I wanna be the only one.

n@ncy
Vandaag begint de tweede theaterronde. Er zijn 60 kandidaten over na de eerste theaterronde waarvan er uiteindelijk 27 door zullen gaan naar de workshops. Eric feliciteert de kandidaten en deelt hen mede dat er morgen eerst duetten gezongen gaan worden. Ze krijgen de hele nacht de tijd om ťťn van de volgende liedjes te oefenen: 'I knew you were waiting' van George Michael en Aretha Franklin, 'Don't go breaking my heart' van Elton John en Kiki Dee of 'I wanna be the only one' van Eternal. Zelf hebben ze ieder een partner uitgezocht waarmee in het hotel flink geoefend wordt. Maike loopt meteen naar Neil, Davide en Ariel vinden elkaar en Dirk-Jan spreekt meteen af met Floortje. Het liefst had hij een 'echte' date met haar gemaakt, want hij wil alleen maar graag met haar zingen omdat ze er goed uitziet. De camaraman begrijpt dat wel, want hij is ook een man...toch? Aldus de 'wijze' woorden van Dirk-Jan.
Het bleef nog lang onrustig in het hotel, maar de volgende dag is het toch echt zover. Het eerste duo treedt aan, dat zijn Maike en Neil. Zij zingen 'I wanna be the only one', net zoals Renee en Marscha, Ellen en Criston. Volgens Henkjan is de jury bij Maike en Neil getuige van een repetitie. Het is geen lekker optreden, en bij Maike is een hoop niet gebeurd, terwijl ze het beloofd had. Henkjan doelt op haar hese stem, waar ook Neil last van heeft. De jury velt, ieder apart, meteen haar vonnis met stemknoppen. Rood kruis is niet door naar de volgende ronde, Idolslogo is wel door, waarbij meeste stemmen gelden. Maike krijgt 3 keer een rood kruis, Neil 2 keer. Beiden dus niet door. Dit geldt ook voor Renee en Marscha. Ellen en Criston hebben meer geluk. Ellen unaniem door, Christon met 2 stemmen voor (Eric gaf een rood kruis). De bus staat klaar om de afvallers meteen weg te brengen. Degene die overblijven gaan door naar de soloronde die uiteindelijk zal bepalen wie naar de workshopronde gaat.
Marscha en Marecha hebben gekozen voor 'I knew you were waiting' net zoals Harm en Daniel, Tjeerd en Cheyenne, Huib en Karlijn. Over het eerstgenoemde duo is Jerney heel positief. Eric blijkbaar minder, hij geeft hen als enige een rood kruis, waardoor ze toch allebei door zijn. Harm overtuigt Henkjan toch weer dat hij iets kan, maar Daniel valt hem tegen. Dat is ook de stemming, dus Harm mag door, Daniel niet. Tjeerd staat volgens de jury niet relaxed op het podium in tegenstelling tot Cheyenne. Zij is unaniem door, Tjeerd helaas niet. Henkjan geeft toe dat Huib de uitstraling heeft, maar de muzikaliteit mist. Blijkbaar denken Jerney en Eric daar anders over, want Huib mag toch door. Karlijn kon Henkjan niet overtuigen, maar ook zij mag toch door.
Ariel en DŠvide zingen 'Don't go breaking my heart' net zoals Bart en Merle, Gabriel en Esther. Vooral het eerste koppel spat van het podium af. Ze hebben er echt zin in, en gooien er aan het eind zelfs nog een stukje italiaans gezang door. De jury vindt het helemaal goed en stemt eigenlijk alleen voor de vorm. Dat geldt niet voor Bart en Merle. Henkjan vindt dat Merle alles kan zingen, maar vraagt zich af wie ze is. Wat Bart betreft lijkt het alsof hij helemaal de weg kwijt is en alles geprobeerd heeft. Uiteindelijk is Merle unaniem door, maar Bart helaas niet. Gabriel en Esther hebben meer geluk, beiden mogen zij zich opmaken voor de solo's.
Aisata en Anquelique zingen net als I-Jay en RaffaŽla 'I wanna be the only one'. Bij het laatste duo deint de jury zelfs mee op de muziek. Bij alle vier de kandidaten stemt de jury voor de vorm: door! Kevser staat er beroerder voor. Ze is haar stem bijna kwijt. Haar duopartner Anne probeert haar op te beuren. Maar ze had beter de tijd kunnen steken in het oefenen van haar tekst. Het is een verknalde auditie, zoals Jerney terecht zegt. Beiden niet door. Charissa en Stefanie zingen 'I knew you were waiting' net zoals Nadeem en Celinde. Het eerste koppel is allebei door, het tweede koppel allebei niet. En dan de beurt aan Floortje en skihutzanger Dirk-Jan. Zij zingen, net zoals het laatste koppel Ašron en Clarissa 'I wanna be the only one'. Volgens Eric heeft Dirk-Jan de mazzel dat Floortje met hem zong. Hij begon waardeloos, maar werd blijkbaar geinspireerd door haar. Eric vindt hem goed genoeg, dat geldt ook voor Jerney. Henkjan's 'dikke nee' helpt dus niet meer. Floortje is met vlag en wimpel door. Ook het laatste duo is allebei door.
Alle duo's geweest, dus is het nu tijd voor de solo's. Alle kandidaten moeten zelf een liedje kiezen wat ze a capella gaan zingen. Ze krijgen geen commentaar van de jury. Als iedereen is geweest, zal de jury in beraad gaan om de 27 kandidaten uit te kiezen. Zij zullen 1 op 1 met de kandidaten hun keuze bekend maken. Gelukkig zijn vrienden en familieleden uitgenodigd om hun idool hierna op te vangen, indien nodig. Rumailah mag het spits afbijten. En meteen slecht nieuws. Henkjan vindt dat ze vaak veel te moeilijk kijkt en deelt haar mede dat ze niet door is. DŠvide wil volgens Eric erg graag, en dat zou wel eens tegen hem kunnen gaan werken. Toch is hij door. Bij Ariel is de jury kort maar krachtig: uitstekend gedaan, door! Djin is nummer vier die naar de jury mag. Eric deelt haar mede dat ze niet goed genoeg is en dus niet door mag.
Rayn heeft een houding alsof het hem allemaal niet interessert, aldus Henkjan. Rayn geeft aan dat hij niet gewend is om voor publiek te zingen. Inderdaad, die ervaring mist hij, waardoor het avontuur voor hem hier eindigt. Royena, Sonny en Renkse zijn, kort maar krachtig, door. Harm heeft volgens Eric niet de uitstraling van een popidool, maar wel een lekkere bluesstem. Volgens mij zijn we op zoek naar een popidool, en geen blueszanger. Maar toch mag hij van de jury door naar de workshops. Marscha en Marecha zijn allebei door. Marie-Cecile mag naar huis, net zoals Huib. Volgens Henkjan beloofde Huib om hen te overtuigen. En dat is, ondanks zijn goede uitstraling, niet gelukt op muzikaal vlak. Clarissa geeft Henkjan kippevel, zij is door. Dat geldt ook voor Sanne, alhoewel zij nog wel een waarschuwing krijgt dat ze niet te makkelijk moet doen.
Ook Floortje krijgt een waarschuwing dat ze er niet te makkelijk over moet denken, maar ze is zeker door. Christon is volgens Jerney uit de grijze massa en door naar de workshopronde. Dat geldt ook voor Karlijn. Serge zou wel eens voor een enorme verrassing kunnen zorgen en gaat door. Net zoals Gabriel, Aisata, William, Merle en Angelique. Voor Stefanie houdt het avontuur op, net zoals voor Angie en Ruby. Er zijn nog 12 kandidaten over en nog 8 plaatsen voor de workshops. I-jay maakt volgens Eric een goede ontwikkeling door en mag mee naar de workshopronde. Dit geldt ook voor Ellen, maar zij krijgt wel een waarschuwing dat ze niet de kantjes er vanaf moet gaan lopen. Esther krijgt een tip mee, namelijk dat ze moet werken aan haar choreografie, wat ze zelf verward met geografie. Hopelijk komt dat goed...
De volgende is Dirk-Jan. Henkjan was al totaal niet enthousiast, maar nu heeft hij eindelijk ook Eric en Jerney overtuigt. Dirk-Jan is met een absolute nee, niet door. De jongste kandidaat Ašron, zal er hard voor moeten gaan werken, maar mag wel door. De volgende is Alex. Hem hebben we nog niet veel gezien, maar volgens Jerney komt dat omdat hij een mindere indruk maakt. Zijn zangkwaliteiten zorgen er echter voor dat hij toch door mag. Charissa heeft laten zien dat ze steeds meer op het podium thuis hoort. Zij mag ook door. Dat geldt ook voor Maaike. Nog 3 te gaan...Voor Andy houdt het avontuur op en dan zitten er nog 2 kandidaten. Cheyenne en RaffaŽla, en slechts 1 plaats nog over. Bij de solo zong RaffaŽla 'If I ain't got you' van Alicia Keys. Dat nummer was niet echt slim, aangezien de jury dat al te vaak gehoord had bij de audities. Cheyenne zong wel een origineel nummer (namelijk een nummer van Ruth Jacott), maar desondanks was RaffaŽlla's uitvoering beter. Zij mag als laatste door naar de workshopronde.
Die gaan vanaf volgende week beginnen. De komende afleveringen zien we dus de onderstaande kandidaten voorbij komen (weten wie wie is mbv fotoīs, kijk dan op ons kandidatenoverzicht):
DŠvide
Ariel
Royena
Sonny
Renske
Harm
Marscha
Marecha
Clarissa
Sanne
Floortje
Christon
Karlijn
Serge
Gabriel
Aisate
William
Merle
Angelique
I-Jay
Ellen
Esther
Ašron
Alex
Charissa
Maaike
RaffaŽla